Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

z tym azotem to maly blad wrze juz w 197.8 C wiec powinien byc ok
nicze:
Jak wychłodzisz będziesz miał ciało stałe z tej rtęci.
Ajak bedzie pod cisnieniem ? krzepnie juz w -36 C wiec moze byc problem, no ale nigdzie nie napisane ze nie moze byc w stanie stalym. jak ukacze model to wszystkie obcje posprawdzam

Mi się wydaje, że problemem nie jest nadprzewodnictwo lub jego brak, bo nie o przesyłanie prądu bez oporów nam chodzi. Musimy wytworzyć inny rodzaj ładunków - energii na które nie będzie miała wpływu grawitacja. Zastanówcie się jeszcze raz nad budową prądnicy - dlaczego wytwarza prąd poprzez fakt kręcenia się w koło ;)) Zatem istotą jest ruch wirowy jako generator ale nie sam z siebie ale jako zasysacz z przestrzeni obok => zasysacz tych samych ładunków które zasysa prądnica => można to nazywać indukcją czym się chce. Natomiast w tym czym zasysamy ładunki muszą przejść transformacje w grawitony i to już jest kwestia tego płynu, co do wody to myślałem o roztworze lub wodzie morskiej => gdyż ma ona specyficzne właściwości i skład: Substancje rozpuszczone w 1 km³ (1 026 000 000 ton) wody morskiej chlorek sodu NaCl 27 213 000 ton 77,80% chlorek magnezu MgCl2 3 807 000 ton 10,90% siarczan magnezu MgSO4 1 658 000 ton 4,70% siarczan wapnia CaSO4 1 260 000 ton 3,60% siarczan potasu K2SO4 865 000 ton 2,50% węglan wapnia CaCO3 123 000 ton 0,03% bromek magnezu MgBr2 76 000 ton białko i inne związki organiczne 1 400 ton fluor F 33 000 ton bar Ba 500 ton jod I 500 ton argon Ar 100 ton srebro Ag 300 kg rubid Rb 200 kg złoto Au 4 kg rad Ra 0,02 kg Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Pod ciśnieniem łatwiej się zestala. Kiedyś nawet czytałem informację że chciano zrobić z wodoru ciało stałe pod jakimiś gigantycznymi ciśnieniami. Ale taka informacja była w prasie popularnej w latach 70. Igor ma rację że chodzi o formę promieniowania. Analogi do prądnicy bym nie robił. Chodzi o naturę grawitacji a o tej ze żródeł oficjalnych się nie dowiemy. W wirze trąby powietrznej w środku dochodzi do świecenia. To jakiś gosciu mówił co nad nim przeleciała traba a on był w zagłebieniu terenu. Oczywiście z filmu popularnonaukowego zostało to wycięte przy najbliższej drugiej edycji. My mamy nie rozpatrywać skutecznie możliwości zmiany grawitacji bo to jest sprzeczne z pewnym fundamentalnym dogmatem który jest po prostu oględnie mówiąc nieprawdą. W jakiej książce o wizytach ufo i relacjach z tym związanych czytałem doniesienie że ufita uniusł kawałek ramki "metalowej" i to spowodowało spadek wagi ciała. Może problem polega bardziej na jakiejś formie promieniowania elektromagnetycznego które zmienia grawitację. A tworzenie tego wyładowania elektrycznego w wirujących dyskach i cała ta zabawa jest sposobem zastępczym na wytworzenie takiego. W pobliżu takiego wyładowania nie ma grawitacji. Czy to tam jest nadprzewodnik, może i tak. Nadprzewodnik w ramach doniesienia zespołu naukowego z Finlandi który to zespół chciał o szybko opatentować zmieniał zmiejszał grawitację o kilka procent. Oczywiście naukowiec żyje z grantów więc musi badać tylko to i spowiadać się z tego co jest do przyjęcia przez sytstem. Jak spowiadać się z okoliczności że rakieta postawiona nad takim urządzeniem może być mniejsza i poleci tak samo wysoko.

No ale w nadprzewodniku zanika rowniez pole magnetyczne i moze rtec w stanie nadprzewodnictwa wprowadzona dodatkowo w ruch wirowy wplywa jakos na pole grawitacji a zastanawialem sie co wprawia w ruch planety ? no pewnie grawitacja i wspolne odzialywanie cial o jakies masie tylko ze one caly czas sie kreca po orbitach skat pobieraja energie? wiec wprowadzanie masy w wirowanie powinno sprawic ze masy wirujace beda sie same napedzac jak planety no a samo napedzanie to juz jakis postep na drodze do zbudowania silnika antygrawitacyjnego

w tym miesiacu sie wybieram nad morze napewno troche wody morskiej se przywioze Igor a co myslisz o elektrolicie pod duzum cisnieniem ?

Spin1:
...one caly czas sie kreca po orbitach skat pobieraja energie?
Może zasysają energię z próżni (wg Szypowa próżnia zawiera niezliczenie wielkie zasoby energii). Ponoć Słońce działa na takiej zasadzie, że jest czymś w rodzaju silnika "spalinowego" i zasysa energię na biegunach - tak, też istnieje taka hipoteza :) Biorąc pod uwagę teorię pustej Ziemni, otwory na biegunach i wewnętrzne "słońce" mamy pewien model silnika (albo układu oddechowo-wydechowego, traktując planetę jako organizm). Ale faktycznie, istotna kwestia, do ruchu planet powinna być ciągle dostarczana energia, w sposób ciągły i jednostajny, bo przecież przestrzeń kosmiczna nie jest próżnią i powoduje różnego rodzaju opory, które przez wystarczająco długi okres czasu zmieniłyby ruch planety albo całkowicie ją zatrzymały.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Najprostsza pradnica to ramka z drutu obracajeca sie w polu magnetycznym [ miedzy dwoma magnsami] jest jeszcze alternator wsumie to samo co pradnica stym ze zamiast magnesow stalych mamy uzwojenie i do pracy alternator potrzebuje pobudzenia? Zwrucie uwage co sie dzieje z masa ktora swobodnie spoczywa na wirujacym dysku masa oddalona najdalej od srodka spada najszybciej natomiast mas najbliaej najpozniej najprosciej wyjasnic to sila odsrodkowa ale czy napewno ? jutro dalsz rozwazania

http://video.google.com/videoplay?docid=4709040975433652394 To jest pięknie tutaj wyłuszczone skąd się energia bierze we wszechświecie ;)) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Spin1:
w tym miesiacu sie wybieram nad morze napewno troche wody morskiej se przywioze Igor a co myslisz o elektrolicie pod duzum cisnieniem ?
Nic nie myślę tak ci powiem, wydaje mi się, że to ciśnienie nie jest tutaj czynnikiem niezbędnym bo i czemu miało by służyć i komplikować mechanizm. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Wracajac do wirujacych dyskow i mas,czytalem kiedys bardzo ciekawa teorie na ten temat nie pamietam kogo to byla ale byla o polach czasu gosc twierdzil ze przestrzen i czas trzeba rospatrywac odzielnie, uwazal tagrze ze na spadajece przedmioty w polu grawitacyjnym nie dziala zadna sila poniewaz przedmiot porusza sie zgodnie z kierunkiem dzialania pola, natomiast o dzialaniu sily na przedmiot mozemy mowic wtedy gdy przedmiot dotknie ziemi i zadziala sila krora uniemozliwi poruszania z kierunkiem dzialania pola czasu grawitacji To tak jak z wirujacymi dyskamii przedmiotami ktore wiruja na dysku slizgaja sie zawsze prostopadle od srodka dysku a zatem poruszajea sie zgodnie z kierunkiem dzialania pola dysku lecz nie dziala na nie zadna sila

Myslalem nad dwoma wirujacymi walcami z rtecia pod napieciem ktore wirowaly[60 000] by w polu magnetycznym wytworzonym za pomoca elektromagnesu lub magnesow stalych

witam wszystkich entuzjastów tego sposobu podróżowania:-).tematem hobbystycznie interesuję się od lat i w przyszłości zamierzam troszke pomajsterkować ze względu na jakieś tam oczytanie w tym temacie i typowe mechaniczne wykształcenie z własną elektryczną i elektroniczną podbudową chciałbym się podielić czasem jakimiś uwagamijeśli mogę. jeśli chodzi o wirujące dyski z rtęcią to może i jakiś tam pomysł jest tylko jeden problem mianowicie siły jakie działają na dysk wirujący np przy tych 60000 obrotów-przypomina mi się historia z życia kiedy to ktoś wykorzystał silnik od odkurzacza do tarczy od kątówki- niestety zrobić udało mu się to tylko raz dysk rozleciał się z tragicznym skutkiem i takich lub podobnych przykładów mnóstwo warto przy takich eksperymentach zachować ostrożność 2 gi przypadek połowa tarczy ciut większej przeleciała ok 30-40 m i na wysokości 5-6 m przebiła blachę dachu-spora energia w tym drzemie. rozsądnym kluczem wydaje mi się być podejrzenie mechanizmu żyroskopu-3 osie w wirującej masie przełorzenie tego na jakieś bardziej zaawansowane urządzenie. poza tym napewno odpowiedz jest w planetach wirujące masy po obwodzie dają napewno siłę wypadkową-coś ze szkoły jeszcze ale umocowanie np 100 kg i wprawienie w ruch to napewno problem jak z tym szczęsnym silnikiem od odkurzacza ciekawi mnie bardzo takie urządzenie jak akcelelator.myślę że jest wiele innych rozwiązań na napęd do nol np drgania czy jonoloty ale to wydaje się niemieć nic wspulnego z grawitacją bo ośrodkiem jest powietrze i zupełnie mniejsza o to choć drgania warte są poświęcenia więcej uwagi jak równierz lekkie wirujące wytrzymałe dyski z nadprzewodnika myślę że mogą sprawieć że to co nad nimi jest niewidoczne dla grawitacji

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

i jeszcze jedno:-) jakie tajne forum-przecierz was znalazłem.pozdrawiam

Czy ten wspomniany jonolot ma coś wspólnego z elektrograwitacją?

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Zbyszek oczywiscie ze sily dzialajece n walce beda dosc duze ale nie zamierzam stac kolo tego jak bedzie pracowac.A wirnik bedzie w obudowie i pewnie dodatkowo oslone zrobie w razie W

nie wiem czy juz to bylo w temacie http://peswiki.com/index.php/OS:Magnet_Motor_by_FM_Concepts

ciekawe i inspirujące.co do jonolotu myśle że nic wspulnego z grawitacją niema oficjalnie mało wydajny na ziemi stosunek ciągu do przyciągania masy silnika za to używany z powodzeniem w kosmosie jako wydajny oszczędny i żywotny.choć myślę że odpowiednia konstrukcja modyfikacje i ulepszenia mogłyby zaważyć nad zasadnością użycia takiego napędu-zastanawiające jest świecenie nol-i w/g świadków zdarzeń.może ktoś nieoficjalnie odoskonalił ten typ napędu podnosząc napięcie,natężenie prądu-niewiem,niezastanawiałem się nad tym.myślę że ten sam efekt końcowy w skutkach można uzyskać na wiele sposobów

Raptor:
Czy ten wspomniany jonolot ma coś wspólnego z elektrograwitacją?
To raczej silnik jonowy

Mnie męczy jeszcze inne pytanie dlaczego tam musi występować ruch wirowy o tak dużej prędkości do 60 000 ? Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Ta cyfra powyżej jest pewnie trochę przypadkowa. Dlaczego tak duże obroty ponieważ pojawia się siła ściągajaca do środka przeciwna do odsrodkowej. I ona powoduje jakieś zmiany w materi że wspomagając to wyładowaniem alektrycznym dzieje się coś co niweluje grawitację. Powtarzam tak jak świecenie w trąbie powietrznej. Jakiś rodzaj promieniowania. To musi być rodzaj oddziaływania które powoduje że materia w pobliżu traci i swoją masę oraz bezwładność. Stąd tak łatwo tym obiektom przyśpieszać. Stoi a w nastepnej sekundzie leci z wielką prędkością bez powolnego przyspieszania. Tak jakby tam nie było akcji energetycznej. Nie ma przyśpieszenia to może nie było siły. Bo wzór na siłę masa razy przyśpieszenie. Nie ma masy nie ma bezwładności nie trzeba dużo energii żeby się rozpędzać.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.