| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
kto kiedy napisał w tym wštku, że jak pojawi się 2012 komentarzy to wtedy zamykamy ten wštek. no ale narazie jest "tylko" 1881 (juz 1882). a więc up!
mimo, że ten temat się wyczerpuje (napisano już tyyyyle), to może znajdzie sie kto, kto wniesie co ciekawego do tematu
|
|
|
Powiedział, że powróci za szeć lat"
ja czekam jeszcze na niego
Wracamy do sprawy medytujšcego chłopca, która tak bardzo emocjonowała czytelników stron Nautilusa. Ram Bahadur Banjan, po wizycie w miecie narodzin Buddy siada pod drzewem i zaczyna medytować. Czyni to nieprzerwanie non-stop przez... 9 miesięcy! W tym czasie ma podobno nie przyjmować pokarmów i wody. 11 marca znika! Oto najnowsze informacje.
W 24 godziny po zniknięciu w niedzielę 12 marca około godziny 8 rano był widziany 3 kilometry na północ od miejsca medytacji. Informacja ta była poczštkowo niepotwierdzona, ale w tej chwili jest pewna - fakt znalezienia Banjana potwierdzili członkowie komitetu, który starał się ochraniać medytujšcego chłopca przed napierajšcym tłumem ciekawskich. Przewodniczšcy komitetu Bed Bahadur Lama powiedział dziennikarzom miejscowego dziennika:
"Znalelimy go tam, gdzie prowadzilimy poszukiwania. Stał koło drzewa ubrany w żółte odzienie. Powiedział, że powróci za szeć lat".
ubranie chłopca znalezione 40 metrów od miejsca
Przewodniczšcy krótko zrelacjonował rozmowę z Banjanem. Miał on powiedzieć, że musiał zmienić miejsce medytacji. Przewodniczšcy przyznał, że Ram nie powiadamił o tym fakcie członków komitetu. Banjan poprosił mnichów o prowadzenie dalej modlitw. Nowe miejsce pobytu chłopca nie będzie znane. Ram miał poprosić, aby jego rodzicom przekazać informację, aby nie martwili się o niego. Zapewnił, że nadal będzie w Nepalu, niedaleko miejsca swojego urodzenia.
"Powiedział, że tym razem nikt go nie znajdzie, a ukrywał się w miejscu które znalazł po 5 dniach i nocach marszu"
I jeszcze jedna ważna informacja - podobno jest nagrane na wideo, jak Ram wypowiada się o przyczynach swojej decyzji. Jeżeli tylko uda nam się uzyskać w internecie to nagranie - natychmiast o tym poinformujemy.
|
|
Wina tuska |
|
|
|
Wina tuska |
|
url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2f5da7d76e2db6a.html][img=http://images 4.fotosik.pl/122/c2f5da7d76e2db6am.jpg]
|
|
Wina tuska |
|
o tak na Rame ja też czekam. mylę, że on może zmienić losy wiata (strasznie patetycznie to zabrzmiało, ale cóż)
mój 6 zmysł Wędrowca mówi mi, że nie ma tu opszustwa, ale nawet na zdrowy rozsšdek, to co on do tej pory zrobił nie mieci się w ludzkim zachowaniu. nie chce powiedziec, że boskim, ale mylę, że to on może byc tš Superistotš, którš już się zapowiada. już nie chcę dodawać, że nie ma przypadków i ta symboliczna data 2012 pojawia się także w jego przypadku.
w nim jest mšdroć, której my potrzebujemy, ale na którš musimy poczekać, żeby dojrzeć duchowo (hmm napisałem to pod wpływem impulsu :p)
|
|
|
|||
|
piszac to nie mialam na mysli bycia biernym
jak dla mnie to w 2012 moze sie nic nie wydarzyc ,wazna jest swiadomosc i chec zmiany w samym sobie...no a jesli przyleca tez ufole to cool;)
|
|
|
"już nie chcę dodawać, że nie ma PRZYPADKÓW i ta symboliczna data 2012 pojawia się także w jego PRZYPADKU."
:DDD
|
|
|
punkt dla Ciebie ;) na ogół staram się nie robić błędów językowych, ale zdarza się (b. rzadko) ;) o ortograficznych nawet nie wspomne
|
|
|
Sytuacja zmieni się dopiero w 2012 roku, kiedy Pluton przejdzie do VI domu horoskopu Polski i zacznie "transformować" polski rynek pracy. Bioršc pod uwagę zapowiedzi niezwykłych przemian, jakich Ziemia ma dowiadczyć w 2012 roku, bardzo możliwe, że już żadna polska władza nie będzie się musiała po tej dacie męczyć ani ze swym "niegrzecznym" narodem, ani z rynkiem pracy, ani w ogóle z niczym, bo wszyscy otrzymamy wietnie płatne posady na Marsie, Wenus albo innych - jeszcze nam nieznanych - planetach...
(Ode mnie:
Mars = wojna, przemysł ciężki, agresja, wysiłek, specjalizacja
Wenus = sztuka, troska, miłoć, uczucia, piękno, dbałoć o estetykę, zdrowie)
ródło: http://www.magazynfeniks.kobieta.pl/fenix/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=44& news_id=5237&layout=1&forum_id=289&page=text
|
|
|
|||
|
p.s.
Isis jak już pisałem oczekuje na 2012, ale bez przesady i tak czuję, że tu i teraz to przystanek Ziemia, niedługo (może za 60,70,80 lat, a może za rok lub 1 dzień ;)) "jadę" dalej ;)
|
|
|
22.09.06 ide na spotkanie z H. Hausdorfem (znacie go?) Jest to wyklad ze zdjeciami z Mexico-City Teotihuacan. Bedzie mowil miedzy innymi o Atlantach, piramidach itd.
Kurcze juz sie ciesze jak smok...
Pochwale sie... ze naleze do G.E.M (Gesellschaft zur Erforschung der Menschenrätsel) = na polski: organizacja badan zagadek ludzkosci... no i wlasnie oni organizuja spotkania z wialoma autorami... takimi jak Däniken czy Hausdorf. Mam nadzieje ze zaprosza kiedys van Helsinga. Czatal ktos "Rece precz..."???
Przytocze tu opis jego ksiazki Hausdorfa pod tytulem: "Historia bez cenzury 3"
Spoglšdajšc w niebo ludzie od wieków zadajš obie pytanie: czy jestemy sami? Hartwig Hausdorf, wiatowej sławy niemiecki badacz tajemniczych zjawisk porównywany z Dänikenem, autor ksišżek tłumaczonych na 14 języków, m.in. XX wiek ? stulecie zagadek i fenomenów, Biała piramida, w trzeciej księdze Historii bez cenzury sugeruje, że Ziemię od tysięcy lat odwiedzali i nadal odwiedzajš Obcy. Już starożytne hinduskie eposy, Biblia, redniowieczne kroniki, a dzi współczesne raporty wojskowe przedstawiajš konfrontacje Ziemian z tajemniczš rasš z kosmosu, która od poczštków naszej cywilizacji ingeruje w ziemskie konflikty i politykę.
Latajšce obiekty
Broń, której technologia wykracza poza dzisiejsze możliwoci
Całe legiony i oddziały ginšce bez ladu
Niewytłumaczalne zjawiska na niebie
Raporty pilotów podczas wojen o latajšcych obiektach, które żołnierze po obu stronach brali za tajnš broń przeciwnika
Człowiek porwany na oczach oddziału w górach Chile, wracajšcy po paru godzinach z kilkudniowym zarostem
Władcy, którzy wspierani przez obce istoty nie umierajš, lecz ?wstępujš do nieba"
Obca, pozaziemska inteligencja jest wcišż obecna i niczym motyw przewodni przewija się przez grę, w której chodzi o władzę na naszej planecie.
|
|
http://qed.inet24.pl /elements/naai/fot01h.jpg |
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |