| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| OOBE - ciąg dalszy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286 |
|
Ciąg dalszy poprzedniego topca OOBE założony na prośbe jednego z uczystników forum któremu się wolno ładuje. ; )
|
|
|
hmmm jak już mówiłem sam nie wiem co o tym myslec... Czytałem tylko o tym więc moja wiedza nie jest tak rozległa jak Wasza... po prostu nigdy się tym nie interesowałem ale uważam to za ciekawy temat... Pozdrawiam:)
|
|
|
"... co do OBE i wejscia w ten stan:
... ja siadam na kolanach i zamykam oczy, głeboko oddycham i staram sie dostrzec swiatełko (patrze przez zamknięte powieki), gdy je sobacze wyobrażam sobie ze zaczyna sie kołysać tak jakby chciało sie kecić naokoło mojej głowy - umysłem wodzę za nim (to tak jakby moja głowa kręciła się w kółko, coraz szybciej, az punkt swietlny kreci sie tak szybko ze tworzy swiecący okrąg za mną w środku, potem okrąg rozszerza się w walec, a ja ciagle w srodku... gdzy walec jest wysokości mojej postaci, zamyka się od dołu (tworzy sie stożek), i stożek zmniejsza sie zamykając moją osobe w malutkim punkcie... jak sie to stanie, to wchodzisz w OBE..."
Bardzo ci dziękuję za opis kolejnej metody. Ale jak to siadzasz na kolanach ?
|
|
|
Jeden raz [w czasie jazdy pociągiem] miałem obe na siedząco,lecz byłem oparty plecami i nie upadłem[przy wyjściu],-obe było samoistne,jazda i chałas ,nie przeszkodził [w moim przypadku] co do obe.Ktoś tu powiedział o wachadełku,przypadkowo ja osobiście uczyłem się radiestezji i wachadlarstwa,jakieś dwadzieścia lat.Pierwsze obe [zaskoczyło]mnie na kilka lat jeszcze przed jakąkolwiek praktyką radiestezyjną.Samo wachadlarstwo,-to bardzo skąplikowana [dziedzina] radiestezji?.Osobiście myślę,- że wachadlarstwo to dziedzina PSI,a nie radiestezja.Co do OBE,-to bije ono [na łep] wszelkie inne przeżycia jakich za życia zaznałem,no może śmierć [ostatnia]-jest ciekawsza,lecz tego nie prubowałem,poczekam-cierpliwie.pozdrówka ,cze.
|
|
|
czesc, nie wiem co powiedziec prosze "Duch" o kontakt ze mną moj mail;
patryk@formagedon.pl
|
|
|
Patryku,-nie umiem na kompie za bardzo,nie wiem co to mail i nie mam poczty[skrzynki],czy coś w tym rodzaju.Komp jest córki.Przyznam że chcę zostać [nie namierzony],zatem rozmowa tu mi pasuje.Powiedz coś o sobie,gdzie mieszkasz,może blisko?,czy masz doświadczenia z np.obe ,czy inne.Nie było Ciebie na tym temacie,stąd moja ciekawość.cze.Jeśli masz coś [dla Ciebie] pilnego,to jakoś sobie pogadamy.
|
|
|
mam problem probowalem wejsc w obe ale potrzebuje rady kogos zgranego i wtajemniczonego w to (OBE) juz 2 razy byłem na skraju:polozylem sie i po kilku minutach (okolo 8-10)robilem tak jak to piszą na stronkach, luz i poczucie lekkosci ciala potem stalo sie cos dziwnego czulem jakby jakis wir , traba powietrzna krążyla obok mego łba, czułem zawachania oddechu , tracilem kontact ze swiatem a potem pomyslalem:,, na co mi to do chu**??" i wstałem i WSZYSTKO WIDZE NA BRĄZOWO!! za drugim razem tak samo widze na brazowo tylko ze juz nie było zadnych trąb i huraganów tylko po prostu czułem jakas zawachania czucia ze jestem . takie jakby lekkie omdlenie.....
takaze moge powiedziec ze rządze sie OBE ale nie wiem co tak najdokladniej trza robic wiec prosze osoby ktore to przezyly lub ktore wiedza troche wiecey na ten temat zeby mi ti napisały a w szczególnosci duzo piszącego DUCHA hiperbartek@wp.pl
|
|
|
ok, nie mam zamiaru cie namierzac ani nic takiego, chiałem cie tylko prosic, bo z tego co tu piszesz jestes w OBE ze tak powiem dobry....
chiałem cie prosic oto abys w paru zdaniach moze w jakis podpunktach opisał jak wejsc w OBE, mozliwie jak najdoklanidej i przystepniej, czytałem na jakies stronie instytutu Monroe`a czy jakos tak, opowiesci tego pana który zwiedzil w OBE kawal światów itd...
mi chodzi raczej oto jak dojsc do tego stanu w jaki sposób, jakimi metodami etc...
mam nadzieje ze poświecisz troche czasu i napiszesz co i jak ...
ja wczoraj prubowałem w/g wskazuwek jak znalazłem w necie ale doszedlem tylko do tego zaczeła mi głowa oczywiscie nei fizycznie, takie miałem odczucie falowac i słyszałem jakis dziwny dziwek jakby silnik odrzutowca ale dziwnie wyciszony....:P
|
|
|
Winter - siadam na kolanach :) tzn. klękam i siadam na stopach - nie wiem jak moge Ci to innaczej wytłumaczyć.... klękasz jak do modlitwy i po prostu siadasz na dupie - tzn dupą na nogach - ciało wyprostowane - wtedy masz w miare małą powierzchnie do stworzenia "Walca" :)
|
|
|
Rozumiem , mell. Ale czy aby wtedy nie drętwieją ci nogi ? I ile czasu ci to zabiera ?
Ja próbowąłem kiedyś osiągnąć OBE dzień po dniu. Próbowałem wyjśc będąc w transie , głebokiej relaksacji. NIe udało mi się w pełni wyjść nigdy. Mówię w pełni , bojakieś tam połowiczne wyjścia miałem. Zamiast pełnego wyjścia doświadczyłem wielu mistycznych zjawisk i wierze ci bartku , że i ty mogłeś tych rzeczy doświadczyć.
Najlepsza dla mnie jest metoda mnichów tybetańskich ( jeżeli chodzi o relaksacje i uczucie kołysania się , latania ). Najlepjej stosować ją rano. Jeżeli macie wygodne łóżko , róbcie to zaraz po przebudzeniu nie otwierając oczu.
Kładziecie sie prosto z jedną ręką wzdłuż ciała a jedną za głową ( poduszką) . Jedna noga odchylona dotyka kolana drugiej nogi. Metoda jest świetna , skutkuje najlepjej ze wszystkich. Następnie wchodzicie w stan alfa. Koncentrujecie się na oddechu i rozluźniacie stopniowo ciało. OD tej chwili nie mogę już nikomu nic doradzić, bo sam nie mam pomysłu. Wiem , zę zrobiłem wszystko dobrze i nie wychodzę. Czasem odczuwa się wibracje. Są one podobno bramą do świata astralnego. owszem, doświadczyłem ich, ale nigdy na nich nie wwyszedłem
Jeżeli duch doświadcza OBE niezależnie od swej woli to raczej radziłbym wam zapoznać się z technikami mellodeque.
|
|
|
Ten dżwięk[jakby silnik ]to raczej dobry znak.Dżwięki są częstym znakiem [nie koniecznym] w czasie nauki i samych wyjść z ciała,niektóre są wręcz nie do wytrzymania.Co do książkowych sposobów,-w książkach o wychodzeniu,pisze się jak o pieczeniu placka [wszystko jest proste],rzeczywistość wymaga jednak wiele pracy nad swym umysłem,by wejść w posiadanie [nietypowych]umiejętności-PSI,OBE itp.Czytałem książki,jest tam wiele ciekawych opisów,lecz dla konkretnego człowieka ,nauka do obe-jest indywidualną drogą ,choć wszystkie te drogi mają wspólne cechy,m inn.-dżwieki ,stany kataleptyczne,wewnętrzne drgania,brak oddechu,[początkowo-[pocenie się],itp.Osobiście [jeśli mam doradzić]to zacznij od medytacji[wyciszenia-relaksu].Teraz można sobie [pomagać]muzyką,więc jesli masz kase,to załatw sobie sprzęt i taką muzykę,-relaksacyjną,może-specjalnie komponowaną do takich właśnie ćwiczeń relaksacyjnych.Zajrzyj na strone-Gwiezdne Wrota,tam możesz conieco znależć.pozdrówka,-cze.Acha tu na tej stronie jest kolega co właśnie tworzy taką muzykę-[dokładnie taką],-poszukaj.-cze.
|
|
|
Ten dżwięk[jakby silnik ]to raczej dobry znak.Dżwięki są częstym znakiem [nie koniecznym] w czasie nauki i samych wyjść z ciała,niektóre są wręcz nie do wytrzymania.Co do książkowych sposobów,-w książkach o wychodzeniu,pisze się jak o pieczeniu placka [wszystko jest proste],rzeczywistość wymaga jednak wiele pracy nad swym umysłem,by wejść w posiadanie [nietypowych]umiejętności-PSI,OBE itp.Czytałem książki,jest tam wiele ciekawych opisów,lecz dla konkretnego człowieka ,nauka do obe-jest indywidualną drogą ,choć wszystkie te drogi mają wspólne cechy,m inn.-dżwieki ,stany kataleptyczne,wewnętrzne drgania,brak oddechu,[początkowo-[pocenie się],itp.Osobiście [jeśli mam doradzić]to zacznij od medytacji[wyciszenia-relaksu].Teraz można sobie [pomagać]muzyką,więc jesli masz kase,to załatw sobie sprzęt i taką muzykę,-relaksacyjną,może-specjalnie komponowaną do takich właśnie ćwiczeń relaksacyjnych.Zajrzyj na strone-Gwiezdne Wrota,tam możesz conieco znależć.pozdrówka,-cze.Acha tu na tej stronie jest kolega co właśnie tworzy taką muzykę-[dokładnie taką],-poszukaj.-cze.-jest to -Muzyka i Sterowanie Umysłów-autora-mellodegue.
|
|
|
Raz mi tak w uszach świszczało , że myślałem iz mi bębenki pękną. Takie życie....
|
|
|
Mam pytanie, nie znam się na tym wcale, ale czy podczas OBE jedna osoba (która już jest w tym stanie) bez żadnych konsekwencji wyciągnąc drugą która np śpi ??
|
|
|
Tak ,taki jest ten dżwięk.Myślę ze bardziej w mózgu,-mniej w uszach,tak czy owak,dżwięk jest nie do wytrzymania,czyli jesteśprzy [końcówce]i wypadniesz z ciała.Ten dżwięk,[jak myśle]-,jest procesem rozdzielania.Chyba rozdziela się jazń od ciała.U mnie nagle się skończył,-właśnie wypadłem z ciała,cała reszta przed Tobą-jest CACY!!!.powodzenia,-cze.
|
|
|
chcę zaznaczyć ważną cechę o OBE,-powracasz z obe do ciała i nie budzisz się- bo nie spałeś!!!,tak jest przy właściwie rozumianym [rozpoznaniu ]zakończeniu OBE.cze.
|
|
|
"duch" z tego co czytam, to jesteś przynajmniej na tym forum najlepiej znającą zjawisko OBE, samo wychodzenie z ciała zajmuje Ci jak to kiedyś pisałeś 15 min.
Nie myślałeś nigdy o tym by z twoimi zdolnościami przysłużyć się nauce, przecież w twoim przypadku udowodnienie prawdziwości zjawiska była by prosta jak barszcz,
wystarczy pierwsza lepsza ekipa badawcza z jakiegoś uniwersytetu, test w ośrodku badania snu, wystarczyło by tylko żebyś przeszedł przez ściane i opisał przedmioty których wcześniej nie widziałeś, udokumentowanie tego i jesteś sławą na cały świat, nie mówiąc już jak by to popchało naukę do przodu w odpowiednie kierunki badań psychiki ludzkiej oraz mózgu
|
|
|
Takie coś już zrobiono i udokumentowano.Na uniwersytetach w stanach. Dokładnie to co mówisz....
|
|
|
Winter wiesz dokładnie na którym, przez kogo i kiedy, znasz moze link, bo dziwi mnie znając prase że nie zostało to rozdmuchane, takich dowodów nie można by w żaden sbosób podwarzyć bo niby jak.
|
|
|
Muszę przyznać że OBE musi być fascynującym przeżyciem. Chciałbym tego kiedyś spróbować ale nie wiem czy się odważę. Według mnie (jestem Chrześcijaninem) obe kłóci się z ogólnie przyjętymi zasadami etyki religijnej. Nie pamiętam czyja to była wypowiedź, Wintera lub Ducha, ta o miejscu do którego trafił i nie miał ochoty wracać. I mam pytanie a co jeśli trafiłeś do nieba ? Obe Przekracza moje możliwości. Nie wyobrażam sobie tego, pewnie podobnie jak większość ludzi. Tyle wiem że budowa człowieka jest dużo bardziej złożona niż o tym piszą w podręcznikach biologii, i nie mówię o tej fizycznej bo ją już bardzo dobrze znamy ale o tej psychicznej. Mam na myśli psychokinezę i OBE oczywiście...
A na razie popracuje nad kontrola snu. To mi chyba wystarczy :]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |