Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
OOBE
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253

Dużo słyszałam o OOBE. Byłam na pewnej stronie, na której jest napisane dokładnie, jak to zrobić. Próbowałam i ćwiczyłam przez kilka nocy, ale nawet nie mogę osišgnšć tego podstawowego stanu. Może jest to kwestia tego, że nie mogę dokładnie oczyœcić umysłu? Proszę o pomoc osoby, które wiedzš co robić lub już to przeżyły. Mam jeszcze kilka pytań: podobno można podróżować po innych miejscach, ale jak wrócić? Czy można tylko myœleć wtedy o tym, żeby się obudzić? Nie chciałabym pozostać tak zawieszona na wiecznoœć, kiedy nie wiem dokładnie, gdzie jestem. A może można wyskoczyć z ciała przed œmierciš i podróżować po œmierci naszego ciała? Czy wtedy umysł też umiera? Czekam na odpowiedzi.

Jestem nowy w temacie, tzn pierwszy raz czytam ten temacik, czy OOBE to poprostu kontrolowany sen "lucid dreams"? Proszę o wyjaœnienie, chociaż mogę przeczytać reszte postów i wyszukać tych z tego tematu co to wyjaœniajš pójdę na skróty ;-) i proszę o wyjaœnienie mi dokładne pojęcia OOBE/OBE bo na te dwa sposoby jest zapisywane. [%sig%]

Karola sa rozne sposoby wchodzenia w trans . I oczywiœcie wychodzenia poza ciało: Metoda œrodkowego filaru: Metoda œrodkowego filaru wywodzi się z magii rytualnej, jest to metoda osišgania projekcji astralnej stosowanej w magii. Istnieje wiele odmian tej metody praktykowanej w różnych szkołach magii. Przedstawiona poniżej metoda jest uproszczonš, aczkolwiek skutecznš wersjš tej metody: 1. UsišdŸ wygodnie z wyprostowanym kręgosłupem w pozycji medytacyjnej, zamknij oczy, zrelaksuj ciało i uspokój umysł. 2. WyobraŸ sobie, że twoje ciało od pasa w dół staje się bardzo ciężkie, wrasta w podłoże i jednoczy się z ziemiš. Oddychaj miękko i głęboko z każdym wydechem coraz bardziej rozluŸniaj się i jednocz z ziemiš. 3. Teraz wyobraŸ sobie, że twoje ciało od pasa w górę staje się bardzo lekkie i zaczyna się wydłużać, rosnšć. Staje się tak lekkie, że niemal wyrywa się do góry dotykajšc nieba. Oddychaj miękko i głęboko, z każdym wdechem czujšc, jak twoje ciało wydłuża się, jednoczy z niebem, z każdym wydechem coraz bardziej rozluŸniaj się i wyciszaj. 4. Kiedy jesteœ już całkiem spokojny, zrelaksowany w zjednoczeniu z niebem i ziemiš, skieruj uwagę na swój splot słoneczny, swoje centrum, gdzie siły nieba i ziemi osišgajš równowagę. Oddychaj miękko i głęboko, z każdym wydechem coraz bardziej rozluŸniaj się, kumulujšc energię w splocie słonecznym. 5. Kiedy jesteœ już pełen energii i skoncentrowany, wyobraŸ sobie, że energia ze splotu słonecznego rozchodzi się po całym ciele, energetyzujšc je, uwalniajšc od napięć, wprowadzajšc w podwyższony stan energetyczny. Na tym etapie ćwiczenia powinieneœ już czuć wyraŸnie zmieniony stan œwiadomoœci i zanikajšce poczucie ciała. 6. Teraz kierujesz uwagę nad głowę i wyobrażasz sobie, że pojawia się tam œwietlista, biała czysta kula energii, starasz się jš odczuć i wyraŸnie zobaczyć okiem swojego umysłu. Ta kula porusza się w górę i w dół wraz z twoim miękkim powolnym oddechem. Kiedy wdychasz, kula łagodnie unosi się w górę rozszerzajšc się, na wydechu kula obniża się i spręża zmniejszajšc swojš objętoœć. Poczuj wyraŸnie ten ruch i poœwięć odpowiedniš iloœć czasu na ten etap, pogłęb rozluŸnienie i koncentrację. 7. Kiedy twój stan transu ustabilizuje się, wyobraŸ sobie, że z kuli ponad twojš głowš wypływa mocny strumień œwiatła i wnikajšc w czubek twojej głowy, zaczyna wypełniać od œrodka twoje ciało z góry na dół. Poczuj, jak aktywizujš się i zaczynajš wibrować twoje czakry, kiedy œwiatło wypełnia okreœlonš częœć twojego ciała. W końcu œwiatło wypływa przez twoje stopy i zaczyna płynšć do góry wokół twego ciała tworzšc œwietlistš sferę energii wokół ciebie, w formie jajka zwróconego czubkiem w górę. 8. Oddychaj miękko i głęboko, z każdym wdechem czujšc falę energii płynšcš w górę, z każdym wydechem w dół œwietlistej sfery

Predator myœlę że metada TRANSOWA,którš opisałeœ -jest doœć dobrš metodš i dobrze TO opisałeœ .Wzasadzie przeczytałem jakby dokładnš instrukcię -dodam tylko że polecam wszelkie próby przeprowadzać na czczo. Ktoœ wspomniał o oczach-czy majš być zamknięte czy otwarte-to indywidualne dla próbujšcego ,ale dobrze jest doœć znaczne zaciemnienie pomieszczenia,no i komfort pozycii o ,którym już wspomniano.Dodam że w ustach nie powinno by㠜liny bo przy ostatniej fazie-zwiodczenia całego ciała ,œlina zacznie spływać do krtani a to zniweczy całš próbę do wyjœcia.Ostatnimi mięœniami ,którymi zdołamy poruszyć sš mięœnie ,które zamykajš powieki,otworzyć już się nie da. pozdrówka

Jeœli jesteœ już nieco doœwiadczony w Oobe, możesz spróbować pobierać energię od ludzi, będšc na planie astralnym. Właœciwie tego typu drenowanie nie różni się niczym od pobierania energii tu, w œwiecie rzeczywistym przez wampiry energetyczne. Szukasz sobie osoby z której będziesz ciagnšł energię. Najlepiej by osoba ta spała. Ciężko jest 'biegać' za kimœ i cišgnšć od niego jednoczeœnie energię :) szczególnie jeœli jesteœ w tej materii poczštkujšcy. PodejdŸ do osoby, którš wybrałeœ. Wycišgnij link. Właœciwie możesz wycišgnšć cokolwiek: nogę, rękę czy też inne ciekawsze wystajšce częœci ciała ;-) Możesz także stworzyć coœ samemu - uformuj swš energię w co chcesz: lejek, rurę, igłę itd..itd... Teraz tym, co stworzyłeœ dotknij dawcę. Ludzie w astralu dla większoœci ludzi w oobe wygladajš identycznie jak na planie rzeczywistym, więc nie będziesz dotykał swym widocznym astralnym linkiem jego widocznego ciała astralnego lecz ciało fizyczne. (jak ktoœ ma inne doœwiadczenia niech da znać). Także, jeœli dotykasz dawcę większš iloœciš ciała astralnego, wtedy energia płynęła będzie szybciej. Energię cišgniesz siłš woli. Możesz poczuć coœ w rodzaju mrowienia/wibracji. Uczucie jest niemożliwe do opisania słowami. Niektórzy czujš ciepło jakby wlewajšcego się płynu. To też nie do końca jest ciepło. I nie do końca to się czuje :) W ciele astralnym nie mamy czucia jako takiego. Pamiętaj, drenuj tyle ile potrzebujesz, a najlepiej rozłóz pobieranie energii na kilka osób jeœli nie chcesz zrobić im krzywdy a szczególnie jeœli jesteœ poczštkujšcy. Także drenowanie w nadmiarze nie jest dobre dla samego siebie. Kiedy juz poczujesz się usatysfakcjonowany pamiętaj o tym aby zerwać link. Jeœli go pozostawisz, siła życiowa którš właœnie pobrałeœ może zaczšć płynšć z powrotem do tego, kogo drenowałeœ. Lub, jeœli pozostawisz link możesz nadal drenować osobę, doprowadzajšc go do całkowitego wyczerpania.

Spontaniczne OOBE jest ważnym zjawiskiem, gdyż poznanie warunków w jakich ono zachodzi, pozwoliło na utworzenie niezwykle skutecznej, prostej w użyciu techniki. O tym jak uzyskać OOBE technikš naœladowania warunków spontanicznego OOBE przeczytasz w następnym rozdziale. Spontaniczne OOBE zachodzi przynajmniej raz w życiu aż u 8% ludnoœci na Ziemi. Tak wykazały badania przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych. Większoœć ludzi prawie nigdy nie odważyło się opowiedzieć o tym komukolwiek z obawy o niezrozumienie i brak akceptacji. Większoœć spontanicznych podróży poza ciałem zachodzi w nocy bez żadnej na pozór widocznej przyczyny. Zdarza się to podczas choroby, jednak nie jest to regułš. Nieliczne przypadki zanotowanego spontanicznego OOBE pochodzi z relacji powypadkowych, utraty œwiadomoœci, podczas œmierci klinicznej. W tych wszystkich przypadkach relacje osób opisujš jedno i to samo. Wszyscy znajdowali się nad swoim ciałem fizycznym. Unosili się nad nim i słyszeli i widzieli wszystko, co się dzieje. Coraz większš uwagę naukowców zwracajš relacje osób w chwili œmierci klinicznej, opisujšce dokładnie to, co się działo na sali operacyjnej. My zajmiemy się tylko OOBE zachodzšcym w nocy. OOBE takie zachodzi zazwyczaj po przebudzeniu się ze snu i pozostaniu jakiœ czas œwiadomym - trudnoœci z ponownym zaœnięciem lub cokolwiek innego. Wtedy to właœnie zachodzi OOBE. Człowiek zdaje sobie nagle sprawę z tego, że jest całkowicie przytomny, a nie może się poruszyć. Zaczynajš się dziać rzeczy, które dziejš się co nocy podczas utraty œwiadomoœci. Dla przykładu, opiszę moje pierwsze OOBE, spontaniczne, które przytrafiło mi się wtey, kiedy pojęcia nie miałem na temat OOBE.

Obudziłem się w nocy. Długo leżałem rozmyœlajšc nad snem i jakoœ zupełnie straciłem sennoœć. Leżałem z zamkniętymi oczami pogršżony w chaotycznej plštaninie myœli. Nagle poczułem jakšœ wibrację w głowie. To dziwne uczucie, którego nie da się opisać. Towarzyszył temu za sekundę głoœny, niezwykle realistyczny wysoki dŸwięk. Nie było to piszczenie w uszach, było to głoœne piszczenie w głowie, tak autentyczne, jak na jawie. Chciałem się poruszyć, żeby to przerwać, bo się przestraszyłem, jednak byłem kompletnie sparaliżowany! Wibracje z głowy zaczęły się rozchodzić po całym ciele. Dosłownie drżałem. Zaczšłem gdzieœ spadać, dŸwięk stawał się coraz głoœniejszy. Nagle w kulminacyjnym punkcie, wszystko zniknęło. Zobaczyłem siebie leżšcego na łóżku z perspektywy sufitu. Trwało to dosłownie kilka sekund, aż nagle uœwiadomiłem sobie co się stało i przeżyłem szok. W tym samym momencie wróciłem do ciała. To było niesamowite. Nie spałem potem całš noc, rozmyœlajšc nad tym, co się stało.. Byłem pewien, że nie był to sen. Było to bardzo realistyczne doznanie. Doznanie poza ciałem. Szczerze mówišc, spontaniczne OOBE bez żadnej wiedzy i teoretycznego przygotowania nie jest przyjemnym doznaniem. Odczucia, które temu towarzyszš stajš się normalne po kilku próbach OOBE, jednak pierwszy raz zawsze wywołuje wielkie emocje : poprzez strach, szok, przerażenie, do radoœci, satysfakcji i fascynacji.

Czym jest oddychanie holotropowe? -wizja lekarzy Oddychanie holotropowe jest znane w Polsce jako metoda leczenia stosowana przez psychologów i psychiatrów. Twórcš tej metody leczenia był czeski psychiatra Grof. Takie leczenie przebiegało w następujšcy sposób : pacjent zaczynał robić serię bardzo głębokich wdechów i wydechów w szybkim tempie. Organizm pacjenta wchłaniał więcej tlenu, niż potrzeba do utlenienia krwi, z uwagi na co zachodził tzw. szok tlenowy, który zwiększał możliwoœci mózgu, a œciœlej rzecz bioršc - podœwiadomego umysłu, który atakował pacjenta niezwykle realistycznymi wizjami, które często były zbawienne dla pacjenta. Wizje te - w przypadku ludzi psychicznie chorych - dotyczyły urazów z dzieciństwa, dawno zapomnianych urywków z życia, które spowodowały chorobę - czyli ogólnie mówišc, były to wizje regresywne. -wizja okultystyczna Przeszukałem polskie strony w poszukiwaniu informacji o oddychaniu holotropowym, ale znalazłem tylko komercyjne wzmianki połšczone z zaproszeniem na wysoko płatne sesje prowadzone przez lekarzy. Sesje te majš służyćpolepszeniu ogólnego samopoczucia osób bioršcych udział. Na szczęœcie język rosyjski nie jest mi obcy, dlatego postanowiłem sprawdzić jeszcze na stronach rosyjskich. Ku mojemu zdziwieniu, większoœć stron o oddychaniu holotropowym była częœciš serwisów ezoterycznych. W jaki sposób to jest powišzane? Gdy zaczšłem czytać e-booka, przeżyłem coœ w rodzaju szoku informacyjnego. To, co za moment napisze (przetłumaczę) będzie nie do wiary, dlatego podajęlinka dla ciekawskich lingwistów ;) Podane poniżej wiadomoœci pochodzš z tego e-booka, a niektóre informacje znalazły potwierdzenie w moich doœwiadczeniach. Oddychanie holotrpowe jako metoda projekcji astralnej Oddychanie holotropowe jest praktykowane od wieków przez podróżników astralnych, a raczej praktykowana jest metoda, której składnikiem jest to właœnie oddychanie. Autor sugeruje, że Grof - "wynalazca" oddychania holotropowego - był okultystš i doskonale znał możliwoœci takiego oddychania. Postanowił zarobić pienišdze na możliwoœciach leczniczych, które niesie takie oddychanie. Najciekawsze jest to, że taka mgła tajemnicy, która otacza ten temat była wprowadzona nieprzypadkowo. Sesje OH (oddychania hol.) prowadzone były pod nadzorem lekarzy, którzy kontrolowali czas sesji. Taka sesja liczyła 50 oddechów. Okreœlona liczba oddechów przez Grofa miała swe odbicie w wiedzy okultystycznej. Otóż metoda OBE o której mowa zakłada minimum 20 minut oddychania holotropowego, a możliwoœci lecznicze OH w okultyŸmie - na tle OBE - schodziły na dalszy plan. Autor ksišżki pisze, że OH nie jest tak niebezpieczne, jak to przedstawia ogólny poglšd, wykreowany poczštkowo przez Grofa. OH wykorzystywane na skalę leczenia sš tylko ułamkiem możliwoœci, jakie niesie za sobš przetlenienie. Muzyka i jej rola w oddychaniu holotropowym Wykorzystanie muzyki w sesjach OH również zostało przeniesione przez Grofa z ksišg okultystycznych. Muzyka odwraca uwagę praktykujšcego, a także kieruje w pewien sposób procesami umysłowymi podczas OH. Dlatego dobór muzyki nie powinien być przypadkowy. Przypominam, że w tym momencie mówimy o OH jako o metodzie wywołania OBE. Autor ksišżki zaleca następujšcš muzykę, która powinna być słuchana w okreœlonych odstępach czasu : pierwsze 5-10 min = muzyka lekka, bez wyraŸnie zarysowanego rytmu kolejne 5-10 min = muzyka bardziej rytmiczna kolejne 10-20 min = muzyka z wyraŸnym rytmem, autor zaleca ciężki rock. Ważne jest też, żeby muzyka była dla nas nowa, żeby nie wywoływała żadnych skojarzeń z naszym dotychczasowym życiem. Ważny także jest sposób słuchania muzyki. Nie powinien on być "analityczny". Spróbuj nie wsłuchiwać się w muzykę. Zachowaj umysł wolnym od myœli, a muzyce pozwól przepływać przez ciebie. Jak to się robi? Połóż się na łóżku w jak najwygodniejszej pozycji. Musisz być w miarę pusty żołšdek i pęcherz moczowy. Ubranie musi być luŸne. Nie zakładaj żadnej biżuterii gdyż może ci się stać krzywda. Ważna jest obecnoœć drugiego człowieka, który będzie obserwował cały proces i kierował muzykš. Autor ksišżki kładzie szczególny nacisk na ten warunek, gdyż w pewnym momencie twoje ciało może zaczšć się szarpać, nad czym możesz nie zapanować. Po zrelaksowaniu się oczyœć umysł z myœli i rozpocznij szybkie, rytmiczne oddychanie. Oddechy powinny być głębokie, a wydechy całkowite. Powinna zachodzić całkowita wymiana powietrza w płucach. Pozwól przy tym na dowolne ruchy ciała. Nie musisz leżeć spokojnie, niech będzie to spontaniczny taniec powietrza i energii w twoim ciele. Co się będzie dziać? Twój organizm zacznie pobierać więcej tlenu, niż dotychczas. Poczujesz nadmiar energii, który zacznie płynšć przez ciebie niczym dzika rzeka. Nadmiar tlenu, który powstanie w mózgu, spowoduje, że twój umysł zacznš atakować obrazy ukryte głęboko w podœwiadomoœci. Obrazy z każdš chwilš stawać się będš coraz bardziej realne, coœ jak zaawansowana hipnagogia, sen na jawie. Obrazy te mogš pochodzić ze wspomnień z wczesnego dzieciństwa, okresu poporodowego, a nawet z poprzednich wcieleń (ponoć). Na te obrazy nie należy zwracać uwagi (jeœlinaszym celem jest OBE, a nie terapia regresywna) w czym pomoże ci muzyka. Możesz poczuć pewne zachwianie œwiadomoœci, które w rzeczywistoœci będzie drobnymi ruchami ciała astralnego, które jest wręcz wypychane z ciała. Z czasem zaczniesz czuć, jak wychodzisz z ciała. Na tym poziomie przestań głęboko oddychać i pozwól sobie porzucić ciało. Z medycznego punktu widzenia - właœnie zemdlałeœ z okultystycznego - doœwiadczyłeœ OBE. Relacje z sesji oddychania holotropowego można przeczytać na naszym forum wtymwštku. UWAGA! - To, jak potraktujesz zawarte tu informacje zależy od ciebie. Miej jednak œwiadomoœć, że w wielu przypadkach oddychanie holotropowe może być niebezpieczne i jeœli się zdecydujesz, robisz to na własne ryzyko! - Starsze osoby nie powinny próbować OH z uwagi na zwężenie naczyń krwionoœnych, które jest "normš" w ich wieku (holesterol). - Jeœli już nawet zdecydujesz się opuœcić ciało przez OH, nie rób tego "na wariata". Zacznij od 10 oddechów i zobacz, jak reaguje organizm. Potem 20 oddechów. Jeœli nawet masz końskie zdrowie, zachowaj ostrożnoœć! - Dłuższe sesje OH powinny odbywać się wyłšcznie pod nadzorem drugiej osoby. - OBE to granica możliwoœci, jakie daje OH. Jednak może warto potraktować OH jako doskonałš metodę na energetyzację? - Zawarte tu informacje sš tylko opisem zagranicznej ksišżki. Nie można mieć 100% pewnoœci co do autentycznoœci poglšdów autora tejże ksišżki. Autor tego artykułu, czyli JA, nie ponosi żadnej odpowiedzialnoœci za ewentualne skutki stosowania OH.

Poniższy tekst jest tłumaczeniem metody z angielskiego forum. Tłumaczenia autorstwa Emjotes'a. Dzięki Ci ;) "How To OBE Almost Every Moring" Jak Opuszczac Cialo kazdego ranka? Jest to bardzo prosta i efektywna technika nie wymaga zadnych zdolnosci mentalnej czy dyscypliny. Gdy przez pierwsze 2 tygonie staralem sie sprawdzic efektywnosc tej techniki okazalo sie ze jest to ponad 80% w moim przypadku. Metoda ta bazuje na metodach 'wstan i wroc do luzka' czy 'inkubacja snu'. Wszystko co musicie zrobic wprowadzenie waszego ciala w stan 'wybudzony umysl / spiace cialo' przez zapadniecie w sen i wybudzenie sie sie rankiem. Wlasnie poranek jest najlepszym czasem do osiagniecia tego stanu poniewaz twoj poziom melatoniny w tym czasie jest optymalny. Wazne jest aby zastosowac ta technike dokladnie tak jak jest ona opisana, dokladnie co do slowa. Proby w ktorych mi sie nie udalo wyjsc to wlasnie byly proby w ktorych probowalem cos zmienic. Dla niektorych ludzi ta metoda moze byc trudna do wykonania gdyz nie potrafia oni po przebudzeniu ponownie zapasc w sen, albo po wylaczeniu budzika klada sie spac nie nastawiajac go ponownie. Gdy jednak wyeliminujemy te dwa przypadki zawsze uda nam sie uzyskac jakis efekt, za pierwszym razem moga byc to wibracje az w koncu doznamy OBE. Aby zminimalizowac te dwie wymienione trudnosci, mocno zaleca sie aby przed snem wykonac 'sleep training routines - trening spokojnego snienia'. Opis TECHNIKI : * Potrzebnym nam bedzie budzik, musisz miec pewnosc ze dzwonek w budziku jest glosny na tyle abys sie obudzil dokladnie gdy zadzwoni a nie 2 czy 3 min pozniej. * Alarm w budziku ustaw na trzy godziny przed tym jak wstajesz normalnie. * Dzwiek w budziku powinien byc ustawiony na najglosniejszy jaki jest mozliwy. Bedziesz potrzebowal budzika aby ponownie wstac, wiele razy ludzie budza sie uzywajac budzika wylaczaja go ale przez caly czas gdy ten dzwoni oni spia. * Poloz sie spac o normalnej porze. * Jesli zdarza ci sie wracac spac odrazu po przebudzeniu, i nie jestes tak bardzo glodny to trzyma cie to sennym, wiec mozesz dalej kontynlowac. Ale jesli zdarzy ci sie cos przez co nie bedziesz mogl ponownie zasnac to powinienes porobic cos przez okolo 2 godziny to powinno dostatecznie wymusic zmeczenie aby wrocic ponownie spac. Jest to wlasnie moment w ktorym 'sleep training routines' jest pomocny. Pomaga on w poznaniu na jaki okres czasu powinienes pozostawac przytomny po przebudzeniu jesli nie mozesz zasnac. * Jesli jestes bardzo glodny, zjedz cos bardzo lekkiego, nie powinno byc to nic slodkiego oraz nic bardzo obfitego, dobrze by bylo gdyby byl to jakis owoc typu banan albo napuj ale nie slodki z duza iloscia protein. Poprostu powinno byc to na tyle lekkie aby nie wymagalo duzego wysilku ze strony twojego systemu pokarmowego by to strawic. * Ustaw alarm swojego budzika na godzine w ktorej normalnie sie budzisz plus jedna godzine. * Wloz zatyczki do uszu. * Uzyj techniki MILD. Wasza podswiadomosc bedzie odpowiadac na wasze mysli poniewaz bedziecie zapadac w sen, a wiec wypowiedzcie sobie w myslach skierowana do siebie prozbe "Latwo zapadam w sen a gdy sie obudze bede gotowy na OBE" "Jesli bede snil, bede o tym wiedzial i z LD automatycznie przejde w OBE" * Ustaw alarm na 4minuty. * Zrelaksuj sie i straraj sie ponownie zapasc w sen, spokojnie jesli nie uda ci sie zasnac wciagu 4 min zrelaksuj sie jak to tylko mozliwe. Wykonujac 'rhythm napping' latwo mozna pomieszac mysli przez co gdy nastapi separacjia ty dalej bedziesz uwarzal ze jestes w ciele fizycznym. Gdy budzik wylaczy sie a ty bedziesz siedzial i glowil sie nad dziwnym wygladem budzika, okaze sie ze jestes wlasnie poza cialem! Gdy budzik zacznie dzwonic zrob RT(reality test - test rzeczywistosci) poniewaz mozesz wyjsc z ciala nawet nie wiedzac o tym. Moim ulubionym RT jest sprawdzenie czy moj palce przejdzie przez sciane, mozesz rowniez postarac sie wydluzyc swoje rece czy tez palce. * Czym mniej ruchow bedziecie wykonywac tym efektywniejsza bedzie ta technika, pozostawaj w jednej pozycji, staraj sie nie poruszac nawet swoimi oczami. Jesli bedziesz resetowal budzik staraj sie zrobic to bez otwieraja oczu poruszajac tylko kciukiem jesli to tylko mozliwe. * Gdy Budzik zadzwoni, zrob RT i nastaw dzwonienie na 8 min. po czym staraj sie zasnac. * Gdy Budzik zadzwoni, zrob RT i nastaw dzwonienie na 12 min. po czym staraj sie zasnac. * Gdy Budzik zadzwoni, zrob RT i nastaw dzwonienie na 16 min. po czym staraj sie zasnac. * Gdy Budzik zadzwoni, zrob RT i nastaw dzwonienie na 20 min. po czym staraj sie zasnac. * Gdy Budzik zadzwoni, zrob RT i nastaw dzwonienie na 20 min. po czym staraj sie zasnac. * W koncu nastaw budzik aby dzwonil co 4min w kolko az alarm sie wylaczy albo zadecydujesz o zakonczeniu. Czego oczekuje. Zwykle udaje mi sie wyjsc w pierwszych 10 minutach pierwszego albo drugiego 20 minutowego okresu nastawienia budzika. Jesli docieracie do 4minutowego powtarzania prawdopodobnie zaczynacie wkraczac w LD (Lucid Dreams - Swiadomy Sen) Najprawdopodobniej uda ci sie wyjsc albo co najmniej doswiadczysz rzeczy wymienionych w tej ksiazce 'How To Tell How Close You Are To An OBE'. Jesli chcesz ponownie wyjsc zacznij z 4 minutowym okresem dzwonienia budzika, a pozniej 8min itd.. Musisz zaczac od samego poczatku poniewaz innaczej ci sie nie uda. Za kazdym razem gdy pojdziesz spac po przebudzeniu staraj sie nie poruszac i postaraj sie ponownie zasnac, paraliz senny jest wtedy bardziej prawdopodobny. 100% paralizu jest idealnym stanem by wyjsc poniwaz wyeleminowana jest wtedy pomylka i jesli tylko wiesz co masz robic nie mozesz tego schrzanic. Spokojnie zacznij gleboko oddychac az wyjdziesz. Wiecej o prarlizu przeczytasz w sekcji Paraliz. Jesli wkraczasz w LD mozesz przejac kontrole nas snem i chyba wiesz co robic dalej. Alternatywnie mozesz rozkoszowac sie samym snem albo teleportowac sie swojego ciala i sprobowac wyjsc z niego co oznacza przejscie w OBE . Jesli obudzisz sie z uczuciem ciezkosci i wibracjami, a ty starasz sie ruszyc czescia ciala a zamiast tego powinienes skupic sie na ruszeniu twojego calego ciala. Jesli jestes poczatkujacy i starasz sie poruszac swoim astralnym ramieniem aby wejsc na line(technika Liny) albo wytoczyc sie ze swojego ciala to istnieje spora szansa na to ze poruszysz swoim fizycznym cialem knocac caly wysilek. Lepszym rozwionzaniem jest skoncentrowanie sie na sile grawitacji aby wypchnela cie ona poza cialo, mozesz uzyc do tego metody 'Gravity Press Exit Method'.

Aby formalnoœci stało się zadoœć, przypominam, że opisane techniki stosujemy w stanie pełnego rozluŸnienia ciała fizycznego, tj. właœciwie jego całkowitym paraliżu. Powinna występować zaawansowana hipnagogia. Poniżej opiszę techniki zebrane z zagranicznych stron i przetłumaczone przeze mnie. TECHNIKA PĘDZĽCEGO POCIĽGU Wizualizuj siebie w ostatnim wagonie pędzšcego pocišgu. Zacznij biec korytażem w kierunku pierwszego wagonu. Kiedy będziesz słyszał szum, hałas (hipnagogia dŸwiękowa), wyskocz z pędzšcego pocišgu. TECHNIKA 6+2 Natrafiłem na trochę odmiennš wersję znanej nam metody 4+1... Zasada pozostaje taka sama... połóż się czeœniej i nastaw budzik na 6 godzin snu, żebyœ po tych 6 godzinach się przebudził. Dobrze byłoby, gdyby to była bardzo wczesna pora, np. 4-5 rano. Potem pozostań przytomny, całkowicie rozbudzony przez 2 godziny i z powrotem połóz się spać. Oddychaj głęboko i skupiaj uwagę na odechu. Powinieneœ poczuć charakterystyczne wibracje, zawroty głowy i opuœcić ciało. TECHNIKA SPADOCHRONU Technika do wykonania w zaawansowanej hipnagogii, na pograniczu snu i jawy. Zwizualizuj siebie w samolocie przed skokiem ze zpadochronem. Skocz w dół i postaraj się poczuć niesamowite uczucie cišżenia, spadania w dół, poczuj pisk w uszach, ciężkoœć... kiedy będziesz spadał z ogromnš prędkoœciš, pocišgnij za linkę i otwórz spadochron, który pocišgnie cię nagle do góry. W tym momencie opuœcisz ciało

A jak długo trzeba się wyciszać i próbować wyjœć z ciała? Zależy mi na jak najszybszym sposobie. Czy to możliwe, że już nie wrócę do ciała, ponieważ inna dusza je zajmie? Czy to jest opętanie?

Tak - przez głupotę (to jest najszybszy sposób).

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Potrzebuje pomocy jak oddzielic ducha od ciala jak to zrobic jak ktos umie to niech mi przesle

.lenia ducha od ciała jest zażyć cyjanek lub palnšć sobie w łep z dubeltówki. :p

Niech ktoœ napisze dokładniej o konsekwencjach(negatywnych) stosowania OOBE... Podobno sa dosc " dziwne" * Pozdrawiam.. *

Chyba cos ci sie pomieszalo... nie OOBE, tylko ODBC LOL

dobra zobaczymy spróbuje chociaż słabo w to wierze ale spoko to co napisaliœcie wydaje się na pierwszy raz przekonuwujšce ale zobaczymy... jak by ktoœ mógł to niech zamieœci jeszcze raz jakšœ "instrukcję" jak to zrobić... A jak sie nie uda to nic straconego . Kupię sobie jak co miesišc gram zielska i będzie œmiesznie a takie patenty na zbaku wychodzš niesamowicie (spróbujcie to szkodzi o wiele mniej niż fajki)

nadchodzi wyreb lasu ludzie konaja w domach starosci i pod mostami pijani robia pod siebie zebracy zebrza jak tylko umieja o kawalek chleba a ja to opisuje bo mysle o bracie moim Pawle ktury z nedzy wyjdzie ze swoimi kolegami

Dotyczy tematu (opisu w temacie)..... Podobne odczucia mam jak jestem zmeczony ( mam wrazenie,ze nie panuje nad swoim cialem), jak mam goraczkę, oraz często po wstaniu z lóżka. Oczywiœcie..... ani zielonych, ani czerwonych pigułek nie biore:))))))) To uczucie jakby moje ciało astralne nie było dopasowane do ciała fizycznego... Teraz pytanie o obrazy. Skšd wiadomo, ze sš to obrazy z głebokiej podœwiadomoœci, a nie efekt wizualizacji? Albo "innych przestrzeni"? Pozdrawiam:)

Jak widzicie forum ejsi jest troche nazwijmy to "przestarzale" wogóle Ejsi sie robi przestarzałe dlatego postanowiłem zrobić własne forum o tematyce paranormalnej :D Potrzbuje 3 zaufanych moderatorów ;) www.duchy.fora.pl zapraszam serdecznie rejestrować się i wreszcie możemy popisać na bardziej "ucywilizowanym" forum :) forum to jest poswiecone paranormalia ma tez odzwierciedlenie mojego bloga poniżej :) Jeszcze raz zapraszam! a co do 3 moderatorów to zapraszam na gg ;) http://www.cannonball.blog.pl GG:2100249

co z naszym OOBE? ja bywam raz dwa razyczasem mam miesięcznš przerwę ,ale bywam [poza], czy sš wytrwali ,którzy się uczš?ćwiczš? pozdrówka
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.