Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Pozegnanie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 205

Moi kochani!!! Chcialbym sie z Wami pozegnac. otoz na okolo cztery tygodnie jade zagranice. Dlatego tez, pragne powiadomic o tym, kazdego czlonka forum:-) Wiem, temat niezgodny z tematyka forum, ale chce o tym powiadomic to grono, z ktorym tak mile i ciekawie spedzam czas:-) Dlaczego tak wczesnie? Lepiej wiedziec z odpowiednim wyprzedzeniem. Jestescie dla mnie jak rodzina. Sa osoby, z ktorymi sie nie zgadzam itp, jak rowniez bywalcy, ktorzy podzielaja moje zdanie. Wam wszystkim, moi kochani, chce zyczyc udanych wakacji/urlopu/lata. Wiem, ze odpowiedza na ten temat nieliczni, ale chce PODZIEKOWAC WSZYSTKIM. Zauwazcie, ze jestesmy jednoscia. Moim marzeniem jest, by na tym NASZYM forum nie bylo klutni, tylko kulturalna wymiana zdan:-) Nie bedzie mnie z Wami jakis czas, ale zawsze bede z Wami myslami. 3majcie sie

Cudownie Haghi. Na wstępie mam pytanie. Czy muzyka metalowa jest dla Ciebie stylem życia? mam na myœli wystrój pokoju, dłygie włosy,odzież, glany, pieszczochy, itp. Nie zrozum mnie Ÿle, ja broń boże tego nie potępiam. Zbierasz płyty metalowych kapel? wsłuchujesz się bardziej w brzmienie, czy w teksty? Jak się ma do tego obraz metalla utożsamiany z satanistš? O! interesuje mnie to i chciałbym to od Ciebie usłyszeć, o ile oczywiœcie nie masz nic przeciwko temu. Jeszcze raz podkreœlam - nie jest to "zaczepka" z mojej strony. Aha, słuchasz kapel metalowych "od korzeni", czy tylko współczesnych? Bywasz na koncertach "matelmania" w Spodku? Dobra, dosyć pytań, teraz Twoja kolej. Pozdrawiam. MareM. PS. Jeszcze jedno mi się nasunęło, Muzyka metalowa komponuje się z niektórymi tematami tego forum, prawda? Czy w Twoim wypadku wynika jedno z drugiego? Czy klimaty metalowe pomagajš Ci w rozwišzywaniu mrocznych zagadek?

Ok wiec pisze Jakoœ nie przywiazuje uwagi do tego jak mam sie ubierac itp. Nawet napisze, ze styl ubioru metalowcow jest dla mnie trochu smieszny. Dlaczego? Poprostu mam inny styl. Nie wygladam na metala. Niektore osoby z forum moga to potwierdzic:) W pokiju wisi tylko jeden plakat kapeli Metallica oraz dwa z ufokami. Wsluchuje sie w brzmienie gitar (kocham ten dzwiek), ale rowniez duza uwage poswiecam tekstom. Chce poznac przekaz. Slucham, a wlasciwie staram sie sluchac kapel 'korzennych'. Black Sabbath, UFO, Slayer, Metallica, solowe dokonania Ozzy'ego i R.J.Dio-nio dodam ich do korzennych, bo tworzyli kapele Black Sabbath:) Nie powiem ale te nowe rowniez sa ciekawe. Np In Flames, S.O.A.D, Drowning Pool, ale to tylko maly epizod. Wole stare granie i ostre. Vader, Cradle of filth itp. Gdy juz od tego mnie uszy bola wtedy wrzucam np Soulfly, Sepulture itp. No a Metallica to obowiazek obowiazku. Wychowalem sie na tej kapeli:) Jeszcze lubie posluchac TSA i gotyckiego np The 69 Eyes... Z nu metalu lubie nawet Slipknot (wlasciwie to nie wiem do jakiego rodzaju zakwalifikowac te kapele) Nie gardze tez Rammsteinem (bylem na koncercie w Spodku) Fear Factory, Dream Theater nawe Lacuna Coil:) na 'ps' odpowiem tak: staram sie nie powiazywac muzy z zyciem, ale czasami ma ta muzyka odbicie w tym co robie czy pisze

Widze ze podœwiadomie mówicie o waszych potrzebach na danš chwilę które pozwalajš wam wyrównać potencjały waszego jing i jang.Pisze podœwiadomie bo zapewne nie bierzecie tego pod uwage,że to wasz wewnętrzny rezonator karze wam nastrajać się do siebie a nie do innych.Bo każdy ma jakiœ rezonans wewnęczny prawie tak różny jak odciski palców jecz mniej różnorodny,zmieniajšcy się z wiekiem i modš przyjmowanš lub nie.Narzucanš lub przyswajanš lecz zawsze potem kierujšcš naszymi odczuciami,przenoszšcymi się na kontakty między ludzkie.Temat tu i teraz poruszony przezemnie jest strasznie duży i rozległy trzeba by nowy temat aby dogłębnie przedstawić.Wszystkie niuanse tych zależnoœci ,a sš to zależnoœci podœwiadome -wręcz naturalne które moim zdaniem kireujš nami podœwiadomie i których to wielu z was nawet nie podejżewa,o istnienie.Ale zauważacie niejednokrotnie zjawiska lub raczej odczucia nad którymi przechodzicie do pożšdku dziennego.Na przykład osoba pierwszy raz widziana na oczy staje się automatycznie nielubiana (za nic!),lub wršcz przeciwnie lubiana od razu i bliska.Powodem tego według mnie jest właœnie ten nasz wewnętrzny rezonans.I posune się dalej w mojej teori bo chyba tak trzeba by to nazwać.Chodz niewiem czy ktoœ przedemnš nie zajmował się tym tematem.A mianowicie chodzi oto że przypuszczam że zjawisko pod nazwš "REZONANS"jest poczštkiem tz czymœ drugim w kolejnoœci po Myœli.Co kształtuje i dobiera kolejno cegiełki do siebie aby tworzyć rzeczy następne.A zakłucenia tego rezonansu mogš powodować zmiany nie tylko w budowie ale i następnie w porzšdku,całoœci która powinna być niezakłucona.Chyba to poniekšd odnosi się do tak zwanego doboru naturalnego,który w dzisiejszej dobie zostaje zakłucany przez różne ,nie przemyœlane zachowania.Bšdz œwiadome manipulowane dla osišgnięcia dorażnych krutkowzrocznych celów.Œrodki manipulacji według mnie to napewno Perfumy i œrodki tak zwane upiększajšce.Zmieniajšce wizualnie naszš twarz lub czasem i postać w całoœci jako jednostke. No taa chłopaki o muzyce a ja im każe wykładów filozoficznych słuchać zamiast muzyki(hihihihi)Ale pozwoliłem sobie może bezwiednie na taki post pod wpływem tamatu Forum,a nie tematu na którym się znajduje.Ale jak wczeœnie podkreœlałem szukajšc mozna właœnie w nieoczekiwanych miejscach i w nieoczekiwanych chwilach dochodzić ,do zaskakujšcych rozwišzań.Nie zastanawiajšc się gdzie akurat jesteœmy i co my tu robimy.Więc dziękuje a rozwinięcie tematu może nastšpi jeœli kogoœ to zainteresuje i zechce polemizować na ten temat. [%sig%]

Eddi to nie sa podswiadome potrzeby

Haghi-zastanów się a może?;-) [%sig%]

watpie. Doceniam podswiadomosc i jej' wybryki' ale to robie akurat swiadomie

Dziœ w Mysłowicach o 20.30 ma się pojawić Manadaryna !!! Kto idzie ???

na Sapportach ma wystapić Iwan ze swoim Delfinkiem ...ponoć...ludzie powiadajš tu i ówdzie;)...a potem dopiero Mandaryna;)..ale chyba nie zdšże dojechać:)

Haghi, ja potwierdzam że odbiciem zewnętrzym metala to raczej nie jesteœ. I dobrze:) Jak się tak wczytałam to doszłam do pewnych wniosków. Otóż miałam koleżankę Agnieszkę, której raz kiedyœ powiedzmy że odbiło i zaczęła kreować się na metala. Black Sabbath, UFO, Slayer, Metallica, solowe dokonania Ozzy'ego i R.J.Dio-nio to artyœci dobrze mi znani, pomimo mojej niechcęci do tego rodzaju muzyki. Oczywiœcie nie potępiam jej, ale osobiœcie zdecydowanie wolę weselsze kawałki. Agnieszka zaczęła ubierać się na czarno, nosić jakieœ czaszki, krucyfiksy itp. raz powiedziala mi, że chyba przejdzie na satanizm, co mnie wprost powaliło. Zauważmy jaki wpływ ma na nas muzyka! Ale niestety, w ty przypadku nie jest to dobry wpływ. Aga po roku zrezygnowała, bo jej się znudziło. Niektórzy ludzie sš po prostu głupcami, szpanujšc swojš oryginalnoœciš i muzš. Np. taki Haghi. On słucha metalu. Jak tak się na niego popatrzy, to można by przysišdz, że preferuje raczej hh. Muzykę zachowuje dla duszy. Bravo :) Tak szczerze mówišc czytałam wypowiedz Eddiego co trzecie słowo i nie zrozumiałam zbyt wiele, ale wydaję mi się że częœciowo się zgadzam :) Boshe, to ja uciekam z kraju skoro Manda i Ivanuœ oraz Rekinek występujš... Postrach ludzi.Nic do nich nie mam, ale mogli by się bardziej postarać. A jak wspominam Eurowizję "lajlajlajlaj, lajlajlajlaj!" to mi się słabo robi ;) Jak zwykle lubię klaty facetów, to akurat Ivan ma wyjštkowo brzydkš ;)

Bo na muze nalezy patrzec z sercem. To nie jest nic podswiadomego. To jest cos, co w nas zyje. Tym sie kierujemy, tak patrzymy i tak zyjemy. Ludzie, ktorzy ganiaja za kotami, wieszaja krucyfikse na piersi czy kieruja sie "Biblia szatana" La Vey'a-czy jak to mu tam bylo, sa poprostu zagubieni w sobie. W zyciu. Szczegolnie w metalu nalezy sie kierowac czuciem. To nie jest latwa muza. Kazdy posadza tych, ktorzy sluchaja gitar o satanizm. I musze napisac ze to oni sa satanistami. Nie rozumieja sensu tej muzyki. Mysla ze: jestesmy diablami, odprawiamy czarne msze itp. A ja powiem inaczej. Wazny jest odbior tej wlasnie muzy. I na pewno jestem lepszy jak nie jeden chrzescijanin. a muza uczy szczunku i uczula nas na sprawy smierci, narkomanii, wyzysku. Po co to? A po to, by uswiadomic spoleczenstwo, ze nie nalezy sie bac zycia tylko zyc i walczyc, jesli potrzeba

Zgadzam się z Tobš w każdym caliku. Nie należy wydawać wyroku na ludzi słuchajšcych metalu. Metal-muza jak każda inna, cóż z tego, że o unikalnej tematyce? Ach, to dlatego Ty jesteœ taki fajny !!! :):):):)

unikalna tematyka-unikalna tematyka, ale zawsze w tej unikalnosci znajdujemy to 'cos', ktore nas kieruje na nasza indywidualna droge.

Oczywiœcie. Kazdy z nas ma zasady którymi kieruje się w życiu. Każdy z nas ma takš "mapę" która prowadzi do szczęscia. Kierujšc się na jej podstawie nigdy nie zbładzimy :)

Arwena, jaka Ty masz mape i jakie masz wyrazne punkty na tej mapie?

Dla mnie mapš jest poezja <looknij wštek Mój wiersz i inne bo w nich też pisałam>, rodzina, przyjaciele, no i... coœ więcej niż przyjaŸnie :) Zawsze dajš jakšœ lekcję :)

... coœ więcej niż przyjaŸnie:)

No w życiu chyba musi być coœ wiecej niż przyjaŸń, nie?...

musi, ale nie z kazdym i wszedzie. To coœ więcej jest wlasnie tym wyznacznikiem. Wyznacznikiem naszej dalszej uczuciowej egzystencji

Szybki romans, szybka kłutnia ,szybkie zycie, szybka jazda, szybka œmierć.=Pustka. A ten kto sam sobie wszystko robi i od nikogo nie potrzebuje pomocy-sam sobie na pogrzeb idzie. Haghi-albo masz strune zerwanš, albo się musisz nastroić. Arwenko-Co nagle to podiable(hihi) ale młodoœć oto niedba. Miłoœć jest œlepa jak Temida-tam się ważš uczucia-czyny się dostrzega po fakcie. (S.E) [%sig%]

Haghi-albo masz strune zerwanš, albo się musisz nastroić.-???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 205
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.