Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czarny Papież
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | .. | 17 | 18 | Następna strona

Napewno słyszeliście określenie ostatniego papieża jaki ma zostac wybrany. Na początku ma być aniołem, a później ma zniszczyć chrześcijaństwo.

Czy przepowiednie mówiš, że obecny papież będzie krótko żył???

Cytuje jeszcze raz! "Z powodu œmierci bardzo starego papieża, Wybrany zostanie Rzymianin w bardzo dobrym wieku. Będzie się o nim mówiło, że osłabi Tron, Jednak będzie go długo dzierżył w bólu" Obecny papiez, "chwala galazce oliwnej" bedzie zyl dluzej niz Jan Pawel II. Dopiero gdy wyraznie przekroczy wiek naszego papieza, zakonczy sie jego posluga a na papieskim tronie zasiadzie mlody Piotr Rzymianin. Ostatni papiez tej ery. Zgadza sie to tez z historia, konklawe ma w zwyczaju dlugie pomtyfikaty przeplatac krotszymi. Byl dlugi pontyfikat naszego papieza, wybrali Ratzingera w podeszlym wieku. Po nim znowu wybiora kogos mlodego, a przepowiednia mowi, ze nawet bardzo mlodego na tle innych papiezy. Wcale tez nie jest powiedziane, ze Piotr Rzymianin bedzie czaroskory! Piotr Apostol wcale nie byl czarnoskory, wiec i Piotr II nie musi byc! Co wiecej, trojka dzieci z portugalskiej wioski, podczas objawienia im III tajemnicy fatimskiej widzialy ostatniego papieza, a wiec Piotra Rzymianina. Sw Lucja tak to relacjonowala: " Anioł wskazujšc prawš rękš ziemię powiedział mocnym głosem: "pokuta, pokuta, pokuta!" I zobaczyliœmy w nieogarnionym œwietle, którym jest Bóg: "coœ podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzš przed nim" Biskupa odzianego w Biel "mieliœmy przeczucie, że jest to Ojciec Œwięty". Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzšcych na stromš górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korš; Ojciec Œwięty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane i na poły drżšcy, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem, szedł modlšc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęczšc u stóp wielkiego Krzyża, został zabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z broni palnej i strzałami z łuku i w ten sam sposób zginęli jeden po drugim inni Biskupi Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób œwieckich, mężczyzn i kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzyża były dwa Anioły, każdy trzymajšcy w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali Męczenników i niš skrapiali dusze zbliżajšce się do Boga." Wydaje sie racjonalne stwierdzenie, ze gdyby Lucja widziala czarnoskorego papieza, to taki rzadki widok znalazlby potwierdzenie w jej relacji. Watpie nawet, czy rzeczywiscie w oryginale przepowiedni krolowej Saby jest wzmianka o ostatnim papiezu murzynie. Smiem twierdzic, ze jest to jedynie stereotypowa nalecialosc - babcie dewotki dorobily sobie ideologie - papiez murzyn = koniec swiata ;-)

Dlaczego następny nie będzie czarny? Pomyœlcie o czarnych, ilu wœród nich jest katolików. Zdziwiłbym się, gdyby ostatni papież byłby biały.Swojš drogš oni w Rzymie też znajš te przepowiednie, może będš chcieli, żeby było zgoednie z przepowiedniami, a może nie, wszak Watykan to taka duża spółka z o.o. ;)

Wiem ze swiat zginie ale szkoda ludzi w szczegolnosci biednych ktorych okradaja kapitalisci.Moze bedzie raj to napewno nie dla krwiozercow.Chcialbym zebyscie wiedzieli.JEZELI ISTNIEJE BOG(NIE WIEM)Swiniom nie bedzie latwo.

Przecież nigdzie nie jest napisane, że ten papież będzie CZARNOSKÓRY!!! Pisze tylko, że będzie CZARNY, dlaczego dla Was CZARNY od razu znaczy CZARNOSKÓRY? Nie rozumiem. CZARNY niekoniecznie oznacza kolor skóry!!!

Dodkładnie.

b6 to Jezuita i ma czarny charakter

A czy wiecie o tym ze to moze chodzic juz o Benedykta XVI? Otóż w swoim herbie biskupim ma ukrzyzowanego MURZYNA i teraz ten motyw ma w swoim pierscieniu papieskim!!! A wiec to moze chodzic o niego - czarny papiez... Co o tym sšdzicie? A jeœli nie wierzycie mi z tym herbem to poszukajcie w necie - nie sciemniam z tym.

Herb nowego papieza Nad papieskim herbem przynajmniej na czas tego pontyfikatu nie zobaczymy juz tiary. Zgodnie z zyczeniem jakie wyrazil papiez Benedykt XVI zastapila ja biskupia mitra nawiazujaca do poprzedniego symboku tylko trzema poprzecznymi pasami. Taka decyzja biskup rzymski uczynil dalszy krok na drodze rezygnacji z uzywania tego dawnego symbolu. Papieski herb ponadto zawiera "Murzyna z Fryzyngi", jako symbol dawnego biskupstwa w tym miescie, niedzwiedzia sw. Korbiniana oraz muszle. Symbole te sa pozostaloscia pelnionych wczesniej przez papieza poslug w Kosciele. Spód herbu wienczy otrzymany w niedziele paliusz. Przypomnijmy jeszcze, ze jeszcze w 1963 papiez Pavel VI nalozyl ja na glowe tylko w trakcie inauguracji pontyfikatu po czym ja sprzedal, a pieniadze ofiarowal biednym. Jan Pawel I tiare usunal zupelnie z ceremonialu i zastapil ja nalozeniem paliusza - symbolu jarzma Panskiego. Ta sama droga postepowal Jan Pawel II. Jednakze kolejny krok uczynil dopiero jego najblizszy wspólpracownik i nastepca. zródlo: Portal sw. Izydora a moze ten papiez jest czarny, bo w przepowiedni chodzilo o kolor jego aury ? duszy ? serca ? rozumu ? inteligencji ? a moze "tylko" o kolor munduru Hitlerjungen, Hitlerjugend, Wehrmacht'u czy w ogole o kolor sutanny ?

Papieski herb ponadto zawiera "Murzyna z Fryzyngi"... a wiec jednak cos z murzynem... ;o)

Sama piszę przepowiednie. Zaczęłam jak miałam 14 lat, dla zabawy. Dziœ potrafię stworzyć dla znajomych proroctwa 98 %!. Nauczyłam się obracać wieloznacznymi słowami i przenoœniami tak, że wszystko sprawia wrażenie oczywistego a naprawdę to POTĘŻNE NIEDOMÓWIENIA!!!! Ruszcie głowš to gra słów ! To może znaczyć wszystko!!! Z chwały gałšzki oliwnej może oznaczać: 1. że papież będzie pochodził z regionu gdzie uprawia się oliwki 2. że będzie miał oliwkowy kolor skóry 3. że będzie szerzył pokój 4. że będzie miał oliwkę w swoim herbie lub w jakimkolwiek herbie z nim zwišzanym 5. będzie lubił oliwki itd. Nie znam się na rachunku prawdopodobieństwa ale nawet laik spostrzeże iż to, że papież będzie w jakikolwiek sposób zwišzany z oliwkš JEST OGROMNE!!!! To samo tyczy się czarnego papieża. Benedykt VI może być czarnym papieżem, bo ma w herbie murzyna, ale może być także "w chwale gałšzki oliwnej" bo był w wermachcie a teraz niesie pokój, jest papieżem i wysłannikiem Boga itd. Wszystko zależy od was - jak to sobie zinterpretujecie. WSZYSTKO ZALEŻY OD WAS!!! NIE DAJCIE SOBĽ MANIPULIOWAĆ!!!

Benedykt VI już dawno nie żyje. O kim mówisz??? Czy on był czarnym papieżem???

Wyjdzie z rodu DAWIDA i podeprze krolestwo jak nasz rodak,jednak po tym jak pozyska milosc bliskich,obroci ja w drozgoczaca bron i sprawdzi sie to co napisano w bibli.Kto czyta niech rozumie,"...nie sadzcie byscie nie byli sadzeni..."

tyle jest ksišg i pszepowiedni że nie powinniœmy w żadnš wierzyć CO MA BYĆ TO BĘDZIE

Co wy gadacie jaki koniec œwiata jakie zniszczenie Rzymu co wam odbija ? ludzie opanujcie sie nic takieko sie nie wydarzy !!

a benedykt vi niebył czarny bo był włochem !!

No ale nie jest czarny papież no nie? I po problemie

Rany pomyliłam się...jasne że chodziło mi o Benedykta XVI

No to zobaczymy czy to ten czy następny...

chciałabym przeczytać przepowiednie królowej saby. czy masz je? gdzie mieszkasz?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.