| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czarny Papież | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
|
Napewno słyszeliście określenie ostatniego papieża jaki ma zostac wybrany.
Na początku ma być aniołem, a później ma zniszczyć chrześcijaństwo.
|
|
|
Czy przepowiednie mówiš, że obecny papież będzie krótko żył???
|
|
|
Cytuje jeszcze raz! "Z powodu mierci bardzo starego papieża, Wybrany zostanie Rzymianin w bardzo dobrym wieku. Będzie się o nim mówiło, że osłabi Tron, Jednak będzie go długo dzierżył w bólu" Obecny papiez, "chwala galazce oliwnej" bedzie zyl dluzej niz Jan Pawel II. Dopiero gdy wyraznie przekroczy wiek naszego papieza, zakonczy sie jego posluga a na papieskim tronie zasiadzie mlody Piotr Rzymianin. Ostatni papiez tej ery. Zgadza sie to tez z historia, konklawe ma w zwyczaju dlugie pomtyfikaty przeplatac krotszymi. Byl dlugi pontyfikat naszego papieza, wybrali Ratzingera w podeszlym wieku. Po nim znowu wybiora kogos mlodego, a przepowiednia mowi, ze nawet bardzo mlodego na tle innych papiezy.
Wcale tez nie jest powiedziane, ze Piotr Rzymianin bedzie czaroskory! Piotr Apostol wcale nie byl czarnoskory, wiec i Piotr II nie musi byc! Co wiecej, trojka dzieci z portugalskiej wioski, podczas objawienia im III tajemnicy fatimskiej widzialy ostatniego papieza, a wiec Piotra Rzymianina. Sw Lucja tak to relacjonowala: " Anioł wskazujšc prawš rękš ziemię powiedział mocnym głosem: "pokuta, pokuta, pokuta!" I zobaczylimy w nieogarnionym wietle, którym jest Bóg: "co podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzš przed nim" Biskupa odzianego w Biel "mielimy przeczucie, że jest to Ojciec więty". Wielu innych Biskupów, Kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzšcych na stromš górę, na której szczycie znajdował się wielki Krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korš; Ojciec więty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane i na poły drżšcy, chwiejnym krokiem, udręczony bólem i cierpieniem, szedł modlšc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał na swej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęczšc u stóp wielkiego Krzyża, został zabity przez grupę żołnierzy, którzy kilka razy ugodzili go pociskami z broni palnej i strzałami z łuku i w ten sam sposób zginęli jeden po drugim inni Biskupi Kapłani, zakonnicy i zakonnice oraz wiele osób wieckich, mężczyzn i kobiet różnych klas i pozycji. Pod dwoma ramionami Krzyża były dwa Anioły, każdy trzymajšcy w ręce konewkę z kryształu, do których zbierali Męczenników i niš skrapiali dusze zbliżajšce się do Boga."
Wydaje sie racjonalne stwierdzenie, ze gdyby Lucja widziala czarnoskorego papieza, to taki rzadki widok znalazlby potwierdzenie w jej relacji. Watpie nawet, czy rzeczywiscie w oryginale przepowiedni krolowej Saby jest wzmianka o ostatnim papiezu murzynie. Smiem twierdzic, ze jest to jedynie stereotypowa nalecialosc - babcie dewotki dorobily sobie ideologie - papiez murzyn = koniec swiata ;-)
|
|
|
Dlaczego następny nie będzie czarny? Pomylcie o czarnych, ilu wród nich jest katolików. Zdziwiłbym się, gdyby ostatni papież byłby biały.Swojš drogš oni w Rzymie też znajš te przepowiednie, może będš chcieli, żeby było zgoednie z przepowiedniami, a może nie, wszak Watykan to taka duża spółka z o.o. ;)
|
|
|
Wiem ze swiat zginie ale szkoda ludzi w szczegolnosci biednych ktorych okradaja kapitalisci.Moze bedzie raj to napewno nie dla krwiozercow.Chcialbym zebyscie wiedzieli.JEZELI ISTNIEJE BOG(NIE WIEM)Swiniom nie bedzie latwo.
|
|
|
Przecież nigdzie nie jest napisane, że ten papież będzie CZARNOSKÓRY!!! Pisze tylko, że będzie CZARNY, dlaczego dla Was CZARNY od razu znaczy CZARNOSKÓRY? Nie rozumiem. CZARNY niekoniecznie oznacza kolor skóry!!!
|
|
|
A czy wiecie o tym ze to moze chodzic juz o Benedykta XVI? Otóż w swoim herbie biskupim ma ukrzyzowanego MURZYNA i teraz ten motyw ma w swoim pierscieniu papieskim!!! A wiec to moze chodzic o niego - czarny papiez...
Co o tym sšdzicie? A jeli nie wierzycie mi z tym herbem to poszukajcie w necie - nie sciemniam z tym.
|
|
|
Herb nowego papieza
Nad papieskim herbem przynajmniej na czas tego pontyfikatu nie zobaczymy juz tiary. Zgodnie z zyczeniem jakie wyrazil papiez Benedykt XVI zastapila ja biskupia mitra nawiazujaca do poprzedniego symboku tylko trzema poprzecznymi pasami. Taka decyzja biskup rzymski uczynil dalszy krok na drodze rezygnacji z uzywania tego dawnego symbolu.
Papieski herb ponadto zawiera "Murzyna z Fryzyngi", jako symbol dawnego biskupstwa w tym miescie, niedzwiedzia sw. Korbiniana oraz muszle. Symbole te sa pozostaloscia pelnionych wczesniej przez papieza poslug w Kosciele. Spód herbu wienczy otrzymany w niedziele paliusz.
Przypomnijmy jeszcze, ze jeszcze w 1963 papiez Pavel VI nalozyl ja na glowe tylko w trakcie inauguracji pontyfikatu po czym ja sprzedal, a pieniadze ofiarowal biednym. Jan Pawel I tiare usunal zupelnie z ceremonialu i zastapil ja nalozeniem paliusza - symbolu jarzma Panskiego. Ta sama droga postepowal Jan Pawel II. Jednakze kolejny krok uczynil dopiero jego najblizszy wspólpracownik i nastepca.
zródlo: Portal sw. Izydora
a moze ten papiez jest czarny, bo w przepowiedni chodzilo o kolor jego aury ? duszy ? serca ? rozumu ? inteligencji ?
a moze "tylko" o kolor munduru Hitlerjungen, Hitlerjugend, Wehrmacht'u czy w ogole o kolor sutanny ?
|
|
|
Papieski herb ponadto zawiera "Murzyna z Fryzyngi"... a wiec jednak cos z murzynem... ;o)
|
|
|
Sama piszę przepowiednie. Zaczęłam jak miałam 14 lat, dla zabawy. Dzi potrafię stworzyć dla znajomych proroctwa 98 %!. Nauczyłam się obracać wieloznacznymi słowami i przenoniami tak, że wszystko sprawia wrażenie oczywistego a naprawdę to POTĘŻNE NIEDOMÓWIENIA!!!! Ruszcie głowš to gra słów ! To może znaczyć wszystko!!!
Z chwały gałšzki oliwnej może oznaczać:
1. że papież będzie pochodził z regionu gdzie uprawia się oliwki
2. że będzie miał oliwkowy kolor skóry
3. że będzie szerzył pokój
4. że będzie miał oliwkę w swoim herbie lub w jakimkolwiek herbie z nim zwišzanym
5. będzie lubił oliwki
itd.
Nie znam się na rachunku prawdopodobieństwa ale nawet laik spostrzeże iż to, że papież będzie w jakikolwiek sposób zwišzany z oliwkš JEST OGROMNE!!!!
To samo tyczy się czarnego papieża. Benedykt VI może być czarnym papieżem, bo ma w herbie murzyna,
ale może być także "w chwale gałšzki oliwnej" bo był w wermachcie a teraz niesie pokój, jest papieżem i wysłannikiem Boga itd.
Wszystko zależy od was - jak to sobie zinterpretujecie.
WSZYSTKO ZALEŻY OD WAS!!! NIE DAJCIE SOBĽ MANIPULIOWAĆ!!!
|
|
|
Benedykt VI już dawno nie żyje. O kim mówisz??? Czy on był czarnym papieżem???
|
|
|
Wyjdzie z rodu DAWIDA i podeprze krolestwo jak nasz rodak,jednak po tym jak pozyska milosc bliskich,obroci ja w drozgoczaca bron i sprawdzi sie to co napisano w bibli.Kto czyta niech rozumie,"...nie sadzcie byscie nie byli sadzeni..."
|
|
|
tyle jest ksišg i pszepowiedni że nie powinnimy w żadnš wierzyć CO MA BYĆ TO BĘDZIE
|
|
|
Co wy gadacie jaki koniec wiata jakie zniszczenie Rzymu co wam odbija ? ludzie opanujcie sie nic takieko sie nie wydarzy !!
|
|
|
chciałabym przeczytać przepowiednie królowej saby. czy masz je? gdzie mieszkasz?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |