Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Trzy statki lecą w kierunku ziemii
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 223

Znalezione na forum Davida Icke http://davidicke.pl/forum/obcy-lec-w-kierunku-ziemi-trzy-pot-ne-statki-t5254.html The length of the "flying saucers" - tens of kilometers. We(SETI) just have to tell: three very large object flying towards our planet. Landing, according to calculations of scientists, held in mid-December 2012. Date coincides with the end of the Mayan calendar. Concerned about the management of SETI (the project on Search for Extraterrestrial Intelligence) issued a statement whose meaning is placed in the name of the sci-fi thriller "Alien invasion". - A few very large objects rapidly approaching the Earth - says astrophysicist Craig Kasnov. - You can verify this! He recommends to go to a map Space site sky-map.org and enter the coordinates of the giant UFO: 19 25 12 -89 46 03 - the first large object 16 19 35 -88 43 10 - a cylindrical object 02 26 39 -89 43 13 - the object as a circle The project participants are assured that the facilities are absolutely real, and the American space agency NASA is trying to conceal important information. Post scientists immediately divided the earthlings into two opposing camps. Some believe that these ships are flying save humanity from the terrible calamities that can happen on Earth in a short time, others are preparing to star wars. - In any case, the only thing we can do now - wait for it - says Kasnov. - Soon celestial objects will be visible in a good telescope. http://techno-internet.blogspot.com/2010/11/3-very-large-object-flying-to-earth.html Swoją drogą na niebie można znaleźć wiele cudów. Na fotkach: http://picasaweb.google.com/asc.andrzej/GoogleEarth?authkey=Gv1sRgCKyIkuqKnJH4RA&feat=directlink można zobaczyć rezultat 3 godzinnej zabawy programem google earth. Najciekawsze są dwie rzeczy: ocenzurowany fragment nieba oraz dziwna macież. A piękny błękitny statek moim zdaniem jest niczym innym tylko światłem odbitym od kopuły obserwatorium. Statki z powyższego artykułu bardzo przypominają ten z google earth. Jeśli jednak lecą do nas takie statki bardzo szybko, to kolor błękitny będzie własciwym. (Jeśli obiekt oddala się od nas jego widmo przesuwa się ku czerwieni, jeśli zbliża to ku niebieskiemu). Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

I ze mnie zadna rewolucjonistka z granatem pod czolg. Mam kogo kochac i tych na, ktorych mi zalezy. To nie moja wina, ze czuje tak jak czuje i widze w jakim systemie egzystujemy. Czasem wolalabym byc slepa. Tu nie chodzi o moje chcenia i emocje. Gdyby tak bylo dostosowalabym sie do systemu tak aby bylo mi jak w raju.
Raptor:
To trochę nie tak... jeśli niewolnikowi każe się udawać, że jest wolnym, to jednak nie to samo, co niewolnictwo za zgodą człowieka... prawda? Pozdro.
Oj nie tak! zwlaszcza jesli wolnemu czlowiekowi ktory czuje swa jednostokowosc we wszystkim i wszystko w jednym zaklada sie na sile kajdany niewolnictwa w utopii demokracji.
zbyszek123:
człowiek ma długą droge jeszcze, wszystko musi być zrobione z głową- inaczej kolejny raz stracona cywilizacja
a co takiego traci cywilizacja? a co zyskuje ludzkosc? zgodze sie z dluga droga i ta madra glowa
zbyszek123:
uważam że każdy człowiek powinien znalezć swoje miejsce w życiu zadbać o alternatywę i pokojowo rozmontować tą bombe inacaj zginiemy i my i wszystko co kochamy
to najlepszy sposob pokojowo i swiadomie a zginiemy wczesniej czy pozniej i to co po sobie zostawimy bedzie byc moze siewem do nowych plonow nie zabiegam o rewolucyjne czy wojenne rozwiazania lecz by miec sile przeciwstawiac sie systemowi oszustwa jesli jest taka mozliwosc zaczelam robic to czesciej niz planowalam i chcialam jakby spoza mojej woli stracilam na tym finansowo, mowiac wal sie jesli mnie oszukujesz i wykorzystujesz, jak sie po tym czulam- ciezko mi nazwac slowem, jakby mnie swiatlo rozpieralo zawsze jest inny wybor i nawet nie wiedziec skad przychodza rozwiazania najtrudniejszy zawsze jest pierwszy krok za kazdym razem kiedy zachowaniem , postawa i jezykiem mowie NIE! systemowi lub czlowiekowi ktory trzyma smycz w rece czuje wartosc czlowieka i moze dlatego widze sens wykraczania spoza ram systemowych zwlaszcza, ze jest jeszcze wsparcie ktorego nie widac i nie slychac :)

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Pewnie ci z czołgu przestraszyli się co chłopina za zakupy ma. Pozdro.

nicze:
Za ileś lat wsiąkniesz tak w codzienność że się zdziwisz. Dobrze że młodość każe Tobie do czegoś dążyć coś zmieniać ale ja chcę żebyś kiedyś miała pożytek z tego co sobie teraz nakreślisz jako cele. Szanuj te szczere chęci zwracania Tobie uwagi że potem to się sporo zmieni.
Rozbawiles mnie :) Tak myslalam duzo lat temu, i sadze ze z moich doswiadczen moglbys czerpac garsciami bardziej niz ja z Twoich.
nicze:
Zbyszek dobrze mówi że czas jeszcze nie nadszedł Bo ten czas i sytuacja to umiejętność przeżycia jak się będzie walić, a myślę że co niektórzy tutaj przyjmą to co będzie zupełnie na spokojnie i tylko wprowadzą kolejny przygotowany na daną sytuacje plan.
Wy mowicie o silowych rozwiazaniach odleglych w czasie chyba, a ja mowie o stopniowym i swiadomym realizowaniu planu odwrocenia tego co stanelo na glowie. System wroga przejac w metodzie dzialania , tyle ze dla wolnosci a nie niewolnictwa. Mozemy sobie tu sobie jeszcze dyskutowac ale wszystko zaczyna sie od wlasnego podworka, od jednej zebatki, ktora wprawia w ruch .

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Teija:
Wy mowicie o silowych rozwiazaniach odleglych w czasie chyba, a ja mowie o stopniowym i swiadomym realizowaniu planu odwrocenia tego co stanelo na glowie. System wroga przejac w metodzie dzialania , tyle ze dla wolnosci a nie niewolnictwa
nie mówie o niczym siłowym, inni pewnie raczej też- inaczej by nam forum zamkneli :-) gdzieś tam pomiędzy jest droga która wykożysta potencjał w postaci już tysięcy takich głów- gdzieś się rodzi pomysł na system bez systemu i ideologie bez ideologi czasem coś świta czasem wydaje się strasznie jasnym, przykłady i rozwiązania przychodzą same do głowy i myśle że nie na darmo nie ma co wymagać by dopiero co urosła sadzonka- tone jabłek zrodziła- za wcześnie i szkoda ją pod ten czołg- bo po co tyle trudu z wysadzaniem i podlewaniem, dmuchaniem i chuchaniem jesteście cenni, dlatego z dala od czołgu, bo choćby tylko nieść światło- to już wiele przyszłość ciągle się kreuje ponad nami- nie ma co jej przeszkadzać, my tego nie widzimy, i w tym sensu- ale z góry czas się po prostu dopełnia

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

czy wiecie po co były wojny? bo największe jej żniwo to zlikwidowanie inteligencji tylko dzięki temu porusza się do przodu kapitalizm i globalizacja, podporządkowywanie gospodarek, japonia- kraj tak potężny a ma największy dług w stosunku do pkb po tej stronie globu czy nie dziwnym jest zadłużenie tak olbrzymie tak dzielnego i pracowitego narodu? ten kto rozmontuje debet i kredyt rozmontuje połowę systemu ten kto pokaże tanie żródła energi sprawi że system będzie ledwo stał na nogach a potem wszyscy zaczną sami z siebie widzieć :-) i jak dobrze pujdzie ludzie na nowo nauczą się żyć, że można żyć nie sprzedając lichwy, że można żyć nie obracając surowcami, że zamiast tego co niczym jest można produkować coś trwałego czy duchowego, intelektualnego i po prostu żyć dla siebie

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Przyznam, ze wyraziles sie artystycznie pieknie. Takie slowa daja nadzieje i pewnosc, ze ludzi ktorzy widza szerzej i dalej jest wiecej.
zbyszek123:
przyszłość ciągle się kreuje ponad nami- nie ma co jej przeszkadzać, my tego nie widzimy, i w tym sensu- ale z góry czas się po prostu dopełnia
:)

Ale facet jest od rozwiązań materialnych a przez to w jakiś sposób siłowych. Kiedy, jak będzie taka okoliczność. Kataklizm typu powódź zamieszki może na tle ekonomicznym może wojna. a o rozmontowaniu mówisz sorry nic śmiesznego masz tu barda lat 70 którego poglądy były doprowadziły być może do wydarzeń roku 81 http://www.youtube.com/watch?v=vagg_7jABFs cały jego wkład do historii do rozmontowywania sytemu już nie istnieje. Jak było wspomnienie kiedyś o audycjach zapraszamy do trójki to trzy lata jego pracy zostały wycięte z historii. 79-81 nie było raz w miesiącu jego audycji ani słowa o jego audycjach jakby ich nie było bez szczelne kłamstwo. A ja na jego audycjach się wychowałem świetne teksty głęboko filozoficzne wysoko moralne razem z psychologiem Jackiem Santorskim to prowadzili. A teraz ja nie wiem kim on jest i co jemu się stało kto mu mózg podmienił to nie ten sam "człowiek". Gdzie zatracił blask czy choćby cień swoich ideałów. Dyskusja a morze jej brak staje się mało sensowna bo za bardzo ufasz swojej osobie i za bardzo wydaje się tobie że masz dużą wiedzę i duże doświadczenie i jeszcze coś zrobisz. A widzisz tego Zembatego równo usadzili bo za bardzo wychodził przed szereg. Może jest to jakąś prawdą że masz jakieś większe doświadczenie ale co w tym zabawnego. Ogólnie tu sobie dyskutujemy żeby czasem dojść do rzeczy które są jakimś olśnieniem że taki jest stan rzeczy. To podnosi zdolności do logicznego analizowania tego świata Zbyszek się wyrabia w krótkich celnych podsumowaniach.

nicze:
Ogólnie tu sobie dyskutujemy żeby czasem dojść do rzeczy które są jakimś olśnieniem że taki jest stan rzeczy.
No wlasnie, moze to tylko tyle a moze az tyle.

Bóg cię po to obdarzył rozumem, byś miał gdzie szukać ratunku.. prof. Julian Aleksandrowicz

no dobra wiemy ze jest zle chcialbys cos zrobic dokonac ale nie mozesz mozesz tylko chciec bo jestes nikim w tym systemie na nic nie wplyniesz jest tak mocno zakorzeniony w ludzkich umyslach ze przyslania wszystko to co mogloby miec miejsce kiedy puszczasz wodze fantazji czy rzeczy sa niemozliwe dlaczego dlamnie sam fakt ze widzimy slyszymy czujemy to dziwna sprawa ze jest cokolwiek to jest niesamowite normalnie kosmos :) nie jestem w stanie sobie wyobrazic co to jest zycie poprostu ono jest nic pozatym nie wiadomo i watpie abysmy kiedys to zrozumieli bo nie ma poczatku nie moze byc poczatku a jak byl to to co powstalo jest tak samo nieswiadome i zagubione nikt we wrzechswiecie nie zna odpowiedzi to daje na bank nie ma swiadomego stworcy poprostu wszystko jest i dziala a naszym celem jest zyc i reagowac na bodzce ina sprawa jest ze nie koniecnie musimy byc wytworem pierwotnym tylko skonstruowanym przez jakies inne zywe nieswiadome zagubione istoty wcelu aby dowiedziec sie czegos o naturze wszechswiata przez jakies zagubione i zdesperowane istoty ktore mimo swojej ogromnej znajomosci wiedzy praw fizyki itd dalej nie wiedza o co kaman no ale chyba nie zostaje nam nic innego aby dolaczyc do tych poszukiwan poczatku ale musielibysmy zaczac od zera nie skazeni niczyimi pogladami nie mozemy nikomu ufac za nic ja mysle ze odpowiedz jest zapisana gdzies w nas ta wszechwiedza nie ma bata jestesmy stworzeni z wszechswiata czy to pierwotni czy tez nie nie jestesmy towarem z importu nie ma importu ani eksportu musimy dazyc do samowystarczalnosci niezaleznosci indywidualnych jednostek i miec moc tworzenia rzeczywistosci wokol siebie nie potrzebne nam zadne instytucje panstwa prawa i nakazy mamy zyc nie skrepowani czy to zli czy to dobzi w naszym wypadku w naszej sytuacji chyba najwazniejsza rzecza jest aby kazdy z nas zdobywal wiedze i praktyczna mechaniczna do uzyskania niezaleznosci od jakis piep...nych instytucji i orgnaizacji conazucaja nam swoja wole i nie chca sie dzielic ja tu czukje kolejna rewolucje przeciw arystokracji zadufani w sobie dupki i szykuja nam jakies 2012 bzdura to bedzie eksterminacja na ogromna skale tylko laduja ludziom w glowy pieprzenie o kalendarzu majow dramatyzuja aby ludzie w to uwierzyli i chca tylko wszystkich rozpizdzic bo tak jest wygodniej bo wzbudzamy w nich odraze i negatywne uczucia ja juz nie wierze chyba w przypadki jakies naturalne tsunami Boze miej tych ludzi w opiece ::(straszna tragedia tyle istnien tylu dobrych ludzi ojcowie matki dzieci to straszne :( plakac sie chce nie wiadomo czym bylo to spowodowane myslisz ze sie znasz bo co bo dlaczego tak uwazasz zbadales to oczywiscie moglo to byc trzesienie ziemi ale nie koniecznie moze zdetonowali gdzies jakas bombe poto zeby podzialalo oglupionym ludziom na wyobraznie ze 2012 sie zbliza zeby nie szukali winnych tym kataklizmom tej wsrod cudownie empatycznej wladzy ktora naklada na nas podatki kaze na KARE SMIERI I POZWALA NA CIERPIENIE NIEWINNYCH LUDZI OWOCU WSZECHSWIATA taka jest prawda straszy sie nas diablem wierzycie w to ze ktos dazy do zaglady ludzi po to by wszystkich zdefraudowac wybic w pien po co zeby nie zostal nikt nakim moglby sie poznecac i zachowuje sie jak obrazone dziecko jakby nie mogl sobie wyjasnic sprawy cywilizowanie bez cierpienia bzdura to wszystko dzieje sie w nas nie ma wiekszych potworow niz my smai a jak grozi nam zagladA to napewno stana by w szranki razem z nami by bronic swojego bytu nie ma zla bez dobra i nie ma dobra bez zla bo jakby bylo samo zlo to nie znalibysmy dobra i jak bylo by samo dobro nie znalibysmy zla treba znalesc tylko zloty srodek a jakbyloby jakies ufo to nie bawilo by sie w ktotka i myszke albo bysmy wiedzieli ze sa albo takby sie zachowywali ze bysmy ich nie widzieli i to nie jest kwestia ze nie potrafia sie komunikowac czy maja nas za zwierzeta bedace nizej w lancuchu pokarmowym zadna inteligentna istota nie pomysli w ten sposob o drugiej inteligentnej istocie a jak szykuja sie na nas to nie poddamy sie bez walki jakbyliby pewni zwyciestwa to dawno by zaatakowali tzn ze nie jestemy bez szans a jak nie sa wrogo nastwieni to sa poprostu glupi albo jakos uposledzeni albo moze chcieli by nawiazac kontakt ale widza ze mamy tu niezly burdel ze cale masy ludzi sa oglupiane a do wladzy nie maja co sie zwracac bo to marionetki glowne kola zebatkowe tego calego szitu i idioci bo jak gora wprowadzi swoj plan w zycie to i ich nie oszczedza najwieksza wladza jest wojsko jesli mialo by wlasny rozum a moze to cala wladza korporacje wiedza ze szykuje sie cos co stanowi zagrozenie dla swiata i w niezrozumialy dla nas sposob przygotowuja nas do jakiegos starcia z jakimis ufoludami z kosmosu kto to moze wiedziec nic nie wiadomo zostaje zyc dbac o swoich bliskich i nie szkodzic innym i zadbac aby nasze dzieci zyly w lepszym swiecie

szesciopac:
najwazniejsza rzecza jest aby kazdy z nas zdobywal wiedze i praktyczna mechaniczna do uzyskania niezaleznosci od jakis piep...nych instytucji i orgnaizacji conazucaja nam swoja wole i nie chca sie dzielic
Czlowiek uchwycil sedno i przedstawil w potoku slow waznych i mniej waznych.

Z uwagi na "potokowatość" tego tekstu, nie chciało mi się go czytać. Dzięki za wyłowienie "sedna" :) Nieraz się zastanawiałem, czy ludzie, którzy tak piszą, czytają książki, pisali jakieś wypracowania w szkole...

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Nieraz się zastanawiałem, czy ludzie, którzy tak piszą, czytają książki, pisali jakieś wypracowania w szkole...
wiesz Wendol pisalem wypracowania jak kazdy kto chodzil do szkoly :) nie ominelo mnie to co do ksiazek moze i nie czytalem za wiele ale ogolnie regularnie czytalem gazety troche ich bylo opracowania lektor :)ksiazki jakies tez terazwiecej czytam a co do potokowosci to chyba nalecialosc z gg ale fakt mam troche klopot pisaniem zdaniami ale to tez przez to ze chce szybko napisac i dalej jade robic cos innego:)

Co do statków to faktycznie są to statki przyjaznej nam cywilizacji a ich ogromne rozmiary jeszcze nas zadziwią. Ich na pewno się nie musimy obawiać. Pomagali nam przez tysiąclecia i nadal pomagają.

:) http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110606/REGION/296236391

Ostatnio na national czy discovery leciał program o ufo w phoenix. Naukowcy zbierali informacje od wszystkich, którzy to zaobserwowali, udało im się wyliczyć również wielkość obiektu. Miał około 400m średnicy, a obserwowano go przez 150km. Ktoś może ma nagrany gdzieś ten program, albo może wie skąd można go ściągnąć. Chętnie obejrzałbym raz jeszcze.

Andy1970:
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110606/REGION/296236391
Tak sobie z nudów czytając ten artykuł, znów na dzień dobry widzę "Czy to mogło być UFO?". To jakby pytać trzymając kilo cukru, czy to może być cukier (bo ileż cukru w tym cukrze może być?). Ja nie wiem, czy to jest zwykłe prostactwo, niedouczenie, czy forma ośmieszania zjawiska, bo wszędzie się to pojawia i zdaje się być mocno wyuczone. UFO przestaje być UFO dopiero, jak się dowiemy czym jest, więc takie pytanie, czy to o czym nic nie wiemy, jest tym o czym nic nie wiemy (nie mówimy o tych, o których nie mówimy) po prostu mnie trochę wpienia... i dlatego musiałem w końcu o tym napisać :)
Andy1970:
Ostatnio na national czy discovery leciał program o ufo w phoenix.
Sprawa świateł z Phoenix byłaby znacznie ciekawsza, gdyby to miało miejsce w dzień, w pełnym świetle, bo wtedy jeszcze stosunkowo ciężko było realistycznie podrobić wideo w domowym zaciszu... za parę lat będziemy to robić za pomocą jednego guzika (oj będzie wysyp UFO), choć dziś to jeszcze pewna sztuka. Tak, to nam kupa domysłów pozostaje i wiadomo tylko tyle, że ktoś ma nie od dziś spore zapasy mocy na pokaz ;)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Raptor:
UFO przestaje być UFO dopiero, jak się dowiemy czym jest, więc takie pytanie, czy to o czym nic nie wiemy, jest tym o czym nic nie wiemy (nie mówimy o tych, o których nie mówimy) po prostu mnie trochę wpienia... i dlatego musiałem w końcu o tym napisać :)
Określenie UFO już dawno potocznie przestało być rozumiane jako niezidentyfikowany obiekt latający, a stało się konkretnie obiektem latającym obcej cywilizacji i najczęściej ma kształt dysku, czyli tzw. latającego talerza :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ciekawe, że nasłynniejsze polskie ufo miało kształt kanciaty ze śrubami na krawędziach.... A latające "obce spodki", to stare niemieckie pomysły realizowane w strefie 51. Roczny budżet strefy 51 to 40mld dolarow :))))

wendol:
8 stycznia 2011 A wracając do tych ptaków... Sprawa wygląda podejrzanie... Nie wiem, czy mi się tak tylko wydaje, ale to chyba jakieś dziwnie masowe zjawisko... Kiedyś słyszałem, że pszczoły też masowo giną - o ile dobrze wiem one też orientują się jakoś na podstawie Słońca... Słońce ma wpływ na wiele rzeczy...
I zaczęli mówić o tym głośno... http://www.pomagamypszczolom.pl/?utm_source=onet&utm_medium=double_billboard_wisnie_v2&utm_campaign=pszczoly_engagement A dlaczego pszczoły wymierają? Hmm... Właściwie nie wiadomo... http://www.pomagamypszczolom.pl/problem-wymierania-pszczol.aspx

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 223
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.