| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
Czasy te-raz, sa dla wielu ludzi ale nie dla Anglikow. Oni chyba zawsze chcieli byc panami Ziemi i skrupulatnie budowali to przez wszystkie wieki po wsze czasy.
Przesylam Ci link o Anglikach :
http://www.lewica.pl/index.php?id=10316
|
|
|
ahh Gosiu zbaczsz z tematu :)
chceciecie zmian nadejda i one
pozdrowienia z krainy swiatla i cienia
jeden z sprawiedliwych
|
|
|
X - słusznie im więcej wiedzy tym więcej Boga :-) Ale nie wiedzy stricte o Bogu, ale wiedzy o wiecie, który nas otacza :-)
Piszecie w przekonaniu, ze to co móicie jest prawdš. To się potocznie w języku polskim, w którym mnie wychowano, nazywa pychš lub zarozumiałociš... i uczono mnie że pycha pojawia się tam gdzie brakuje innych rzeczy np. wiedzy.
KwadOrion... skšd wiesz czy nie przestałęm być katolikiem i nie patrzyłem na tš religię z boku? Dlaczego cišgle mieszacie mój wiatopoglšd do rzeczy, które sš zgoła inne: nie to w co ja wierzę jest tutaj ważne, ale to w co Wy wierzycie. Chcę zrozumieć Waszš wiarę - jej sens i ródła. A Wy mi podajecie hasła i mówicie, ze jestem małoowiecony :/ Taka sytuacja miałš już raz miejsce zaraz jak tutaj na forum się pojawiłem. Wtedy uznano mnie za fanatyka religijnego, bo nie uwierzyłem że bibijny Adam miał laptopa a arka przymierza to była krutkofalówka.
Dyskusja nie polega na stwierdzeniach typu X: "tysišce lat zajęłoby Ci zrozumienie tego" tylko na stwierdzeniach mówišcych o rzeczach konkretnych. A tych jak na razie nie widziałem...
X wietne pisałby wiersze i poematy :-) Ale chyba brak Ci tematów...
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
Brat przegina.
Dostał konkretów. Olał je, a potem chwycił się przenoni.
to jaki pasożyt.
Nic nie wnosi, a i wynieć nie potrafi. Non stop pasożytuje tylko.
Takie jest moje zdanie, po tym, jak powięciłem mu nieco cennego czasu.
"Piszecie w przekonaniu, ze to co móicie jest prawdš. "
Ty natomiast piszesz w przekonaniu że łżesz i krentaczysz, jak rozumiem.
..Co jest oznakš przeciwieństwa pychy.. tak?
"To się potocznie w języku polskim, w którym mnie wychowano, nazywa pychš lub zarozumiałociš... i uczono mnie że pycha pojawia się tam gdzie brakuje innych rzeczy np. wiedzy."
Więc Brat (jak dla mnie) jest podręcznikowym jej przykładem na tym forum.
|
|
|
:D X skoro dostałęm konkretów to wybacz - przeoczyłem i ponawiam probę: skopiuj je i wklej ponownie :-)
Hihihi ja nie piszę jeli nie wiem i nie feruję wyroków bez podstaw ani wniosków bez argumentów :D Przekonanie o swej wielkiej niewiedzy jest oznakš pokory... :-) NIe mam przekonania, że kłamię :-) Nigdy nie kałmię.
:D :D :D X można mnie nazwać "podręcznikowym przykładem", bo cały czas przyznaję, że wiedzy pdobnej do Waszej nie posiadam :-) :D I dlatego proszę bycie uchylili ršbka tajemnicy a na razie nie czytałem niczego co możnaby nazwać "naukš" :D :D :D
Nie musze bronić wiedzy zdobytej przez pokolenia naukowców i twórców :-) Wy macie wiedze większš od tamtej więc sšdzę, że powinnicie się niš podzielić abymy wszyscy mogli jš zweryfikować :D :D :D
Pax :-)
* i przepraszam za rażšcego ortografa: "krutko" - po prostu aż wstyd :( To z szybkiego pisania ;-)
[%sig%]
|
|
|
Poczytaj cokolwiek Bracie, np. to:
http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=49371&p=1
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
No nie dostałem tego linku nigdzie :-) Odpowiem jak tylko znajdę chwilkę czasu :-) Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
Kiedy (kilka lat temu) zajmowałem się Tarotem. Zaprzestałem tej działalnoci, gdy zauważyłem jakim perfekcyjnym narzędziem jest Tarot. To, co mi wyszło z Tarota, sprawdziło się póniej w najdrobniejszych szczegółach. Poza tym obcowanie z Tarotem powodowało u mnie pewnš destabilizację wibracyjnš i niezdrowe pobudzenie, ale to i tak nic w porównaniu z otwarciem czakry korony, którego kiedy niewiadomie dokonałem.
Dlaczego piszę o tym w tym temacie?
Otóż kiedy ustawiałem Tarota z pytaniem: „co się wydarzy w 2012 roku?”
I włanie dzi znalazłem kartkę z interpretacjš tamtego rozkładu (rozkładu nie pamiętam, nie zapisałem).
Oto ta interpretacja:
JA
1. Twórcze spełnienie, realizacja działań natchnionych przez boski pierwiastek słonecznej energii.
2. Sława, zjednywanie ludzi.
3. Pomagaj ludziom, bšd sprawiedliwy.
WIAT
1. Transformacja.
2. Brak alternatywy.
3. Nie ma możliwoci ominięcia tego procesu.
4. Przemiany sš generowane z głębi duszy i sš nieodwracalne.
5. Transformacja dotyczyć może sposobu mylenia, poglšdów, starych przyzwyczajeń.
PODSTAWA
Zwracajšc się ku swojemu wnętrzu, odrzucajšc chwilowo logiczne postrzeganie rzeczywistoci możemy uzyskać wglšd do ródła wiedzy, energii, miłoci, przychodzšcych z prędkociš błysku wiatła, po czym przyjdzie siła, moc i jasnoć spraw racjonalnych.
PRZESZŁOĆ
Zdobywanie, gromadzenie, próżnoć, pienišdze, władza.
WYNIK
Brak spełnienia, niepewnoć jutra, apatia i zniechęcenie, niechęć do działania, brak motywacji.
JAŃ
1. Powrót i opamiętanie.
2. Zbudowano co, co z racji swego ziemskiego pochodzenia nie jest doskonałe, bo jako materialne takie być nie może.
3. Sš sprawy, których fizyczne zaniechanie lub zaniedbanie okażš się zgubne.
OTOCZENIE
1. Negatywne emocje, nerwowy popiech.
2. Za póno na wpływanie na bieg sprawy.
OCZEKIWANIA
Należy spodziewać się zmiany na lepsze.
REZULTAT
1. Moc sprawcza dla zabezpieczenia istotnych interesów naszego życia.
2. Surowy osšd.
3. Czyn i powodzenie mimo wielu przeszkód.
Przy okazji znalazłem notatki ze spotkania z pewnym naukowcem z Moskiewskiego Instytutu Magnetyzmu Ziemskiego.
Otóż, stale jest badany poziom wibracji Ziemi, i tak:
w 1978 roku było to 7,8 Hz
w styczniu 2005 roku – 13,5 Hz
a na grudzień 2012 roku przewidujš 80 – 90 Hz (wynika to z obserwacji i wykresu trendu)
Mówiš że w grudniu 2012 r. poziom wibracji Ziemi będzie tak duży, że spowoduje przeskok kwantowy do wyższego wymiaru.
No cóż, pożyjemy, zobaczymy, ale ten rusek powiedział, że wielu (ci co nie dostosujš się wibracyjnie, bo nie podniosš poziomu swojej wiadomoci) zginie jeszcze przed 2012 rokiem.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
http://www.projekt-cheops.com/start/
i wszystko na temat,,, Trzeba obudzić ludzkš swiadomoć !!! pozdrawiam Adrian
|
|
|
http://www.projekt-cheops.com/start/ jeszcze bedziesz zaskoczona swojš ignorancjš, zobaczysz !!! pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogólnie to liczšc końców wiata miało był ok. 10 453 645.
Troche dużo, co?
Wyobracie sobie, jestecie naukowcami, dogadujecie się, że razem wygłosicie przemuwienie że będzie koniec wiata. Ludzie uwierzš, a wy zostaniecie miliarderami.
A każdy chce być bogaty! Nawet ci z Wyrocznie jakiej tam.
Jedynie to włanie MY możemy zniszczyć Ziemie!
|
|
|
ale tu chyba nikt nie podawał,
że w 2012 będzie "koniec wiata". ;) ;) ;) zresztš definicje
poczštku i końca ..masz w innym topiku (do wyboru!)
2012 jest to znaczšcy rok, gdyż ZAMYKA
24 letni bufor
prze-biegunowania.
Składajšcy się z 12-stu
730-dniowych pasm (ok.2-letnie)
|
|
|
dagmara; o matko ja sie boje!! niemoge tych glupot czytac ;/;/n
kasia!!!podobno Chrystus odkupil swiat na 2000 tysoace lat!!!!!To dlaczego nie bylo wtedy konca swiata tylko 12 lat pozniej ma byc!!1 bleeee przekrety ;/
|
|
|
~dagmara i kasia:
Odpowied jest prosta i spójna:
Po prostu jp2 was oszukał. O co chodzi?..
jeli przyjšć chrzecijaństwo od chrztu chrystusa,
(a był chrzczony jako dojrzały wiadomy mężczyzna)
..w wieku powyżej 20 lat.
...więc w tym sensie chrzecijaństwo NIE weszło w III tyišclecie.
a poza tym kosiciół kombinował przy kalendarzach od zawsze
i nie sš one dokładne.
Ale to detal.
to nie koniec wiata -a koniec katolicyzmu.
|
|
|
Zeby zrozumiec przepowiednie, ze by uwerzyc w nie i zrozumiec sens , potrzeba otwartosci umyslu, wyobrazni, znajomosc Historii i podstaw matematyki, fizyki i Astronomi.
Zeby zrozumiec to czego wiekszosc sceptykow nie rozumie, proponuje zapoznac sie z tymi tematykami:
- Kregi
- Kalendarze Majow
- Przekaz Majow
- Biblia i nauki Jezusa o oczyszczaniu
- Kod Biblijny
- Apokalipsa Jana
- Prorctwo Oriona na rok 2012 Patricka Geryla
- Objawienie Jezusa dane Ojcu Pio
- Przepowiednie Ojca Pio.
- Przepowiednie Filipa z Waliszowa
- Ojciec Klimuszko
- Tajemnice fatimskie
- 16-letni chłopiec Ram Bahadur Banjan(cel? medytacja do 2012) tu macie nawet realcje dokumentalne w tv)
- Pleyadanie o 2012
- Wizja siostry Faustyny(przekaz Jezusowski)
- Przepowiednia Annie Kirkwood
- Tybetańscy mnisi o 2012
- Przepowiednia biskupa Jana Cieplaka z 1888 roku
- Dzieci Indygo( rodzi sie ich coraz wiecej)
- Dzieci Krysztalu
- Egipcjanie i piramidy
- Lucyna Lobos i Projekt CHeops
- Edgar Cayce
- Historia Napoleona z wyprawy do Egiptu i tego co zobaczyl w PIramidzie
- Billy Meier
- Lata Swietlne - ksiazka
- Sumer
- Atlantyda i powiazanie z Sumerem, Majami, Egipcjanami i Orionem
- Historia Nibiru i jej mieszkańców Anunnaki
- Stefan Ossowiecki
- Leszek Szuman
- Madame Sylwia
- Islmayer
- Andrzej gwiazda
- Proroctwo Wielkiej Piramidy
To sa najwazniejsze kwestie z ktorymi trzeba sie zapoznac zeby pojac sens niektorych spraw ktore poruszane sa na temat przepowiedni i samego roku 2012.
Jesli ktos tego nie przeczyta sumiennie bez uprzedzenia na wstepie to nie ma na co liczyc, ze kiedykolwiek zrozumie, ze kiedykolwiek uwierzy.
WIec mowie wam ze zamiast pisac cos dla przekory , by zapoznac sie najpierw dokladnie z tematyka a potem zabierac glos.
To jest tak jakbym ja nie znajac matematyki zabieral sie do robienia zadania z matematyki ,usilnie przy tym klucac sie o swoja racje ze robie dobrze.
To sie mija z celem i apeluje byscie naprawde wzieli sobie do serca co chce wam przekazac tym postem.
To nie ma byc ani zaden zarzut, ani zlosliwosc ani wymadrzanie sie tylko naklonienie was do zaznajomienia sie z tymi tematami bo inaczej dysksja jest bezsensowna.
|
|
|
Prawdziwie Wolny - popieram zsawsze najwięcej majš do powiedzenia Ci którzy najmniej wiedzš
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |