| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
Czy naukowcy zafundują Ziemi Armageddon?
Z tego co wiem, to Armageddon oznacza ostateczną walkę sił światła z ciemnością (dobra ze złem).
Komuś chyba zależy, aby ludzie "nie bawili się" takimi rzeczami.
Człowiek jest jednak istotą bardzo ciekawską i nikt tego nie powstrzyma.
Mam nadzieję, że naukowcy wiedzą co robią.
Podobno są istoty, które bacznie przyglądają się postępom człowieka.
Niedobrze, że moralność ludzka nie nadąża za coraz to nowymi i niebezpieczniejszymi wynalazkami.
Czy w przyszłości nie zaczniemy kolonizować innych planet, a z ewentualnie tam zastanymi mniej rozwiniętymi cywilizacjami nie będziemy postępować jak konkwistadorzy kiedyś? |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Obawiam sie, ze budowa tego silnika przerosnie Twoje ambicje,,,chyba za duzo czytałes o IIwojnie Swiatowej:),,,i hitlerowskich planch budowy statkow o napedzie grawitacyjnym,,,nie twierdze jednak, ze ten pomysł jest nie realny,,,ale jesli myslisz, ze taki oto naped stosuje UFO(nie twierdze, ze nie) jednak sa o wiele prostsze sposoby uzyskania efektów statkow pozaziemskiego pochodzenia,,,(o jonolocie moze slyszales?)przydałaby sie Ci rowniez wiedza na temat Mechaniki Kwantowej:)
|
|
|
A ja myślę z tego co tutaj już zostało powiedziane, że nie taki diabeł straszny;) trzeba tylko trochę się po wysilać bo mówiąc tak już serio to jesteśmy bardzo blisko ;)
Pozdrawiam
Igor
ps. jedno jest pewne w przyrodzie ten mechanizm działa ;) autonomicznie względem innych procesów fizycznych zatem nic nie stoi na przeszkodzie by go odtworzyć ;)
Mechanika Kwantowa w obecnej formie jest tutaj zbędna - zatem szkoda czasu na jej naukę ;)) wyjaśniła co miała wyjaśnić ;)
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Tak ale to jest tylko podniesienie efektywności tego co już jest, a jak przenieść nasze życie do innych wymiarów ? poza oczywiście wysłaniem informacji do odtworzenia struktury DNA np ?
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
|||
|
Ale widzisz Liszaj czy trzeba było być wykształconym by wymyślić koło, wystarczyło wyciągnąć wnioski z zabawy pt "turlanie kamieni". Niema sobie samemu co barier nakładać na proces myślowy ;)
Pozdrawiam
Igor
ps. dlatego tak się bawię w różne rzeczy już tak długo; może w końcu do jakichś wniosków dojdę
|
|
|
Zgadza się, nie zwróciłem na to uwagi. Miałem duże problemy w szkole z tzw. przedmiotami ścisłymi i zakładałem że to kroki konieczne do zdobycia wiedzy technicznej i jej interpretacji metodologią owych nauk.
Sam często medytując/koncentrując się odkrywam również geometrię (przypomniałem sobie że nazywano ją ''świętą''). Hmm, istotne że coś tam wiem i zgłębiam to :)
Pozdrawiam :)
|
|
|
Niema innej metody liszaj trzeba siedzieć i obserwować różne światy - choć z drugiej strony jest w nich to samo, to znaczy zauważyłem, że mechanika procesów zachodzących w różnych światach jest analogiczna to znaczy schemat działania jest ten sam, choć inne narzędzia są brane pod uwagę, to jednak zasada generalna jest ta sama ;)
Pozdrawiam
Igor
ps. braki w zdolnościach naukowych można szybko uzupełnić, przestawiając organizm w inne tryby pracy :) miałeś kłopot z nauką bo organizm wysyłał sygnały pt za dużo energii kosztuje mnie wykonywanie operacji takiej a takiej ;))
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
Cóż ktoś zapomniał włączyć wiatraka który byłby zamieszanie i odciągał uwagę od kwesti dlaczego takie duże a lata.
To tak jak gzieś w NASa było zdięcie "bąka" {owada oczywiście}
i podpis gdyby wiedział że według "współczesnej nauki" nie powinien latać to by się byłby tym przejął i nie latał.
Do czasu oczywiście kiedy "nasza nauka" pozwoliła by mu latać.
http://www.youtube.com/watch?v=_Isi2cwJsp4&feature=related
Myślę że i duże samoloty mają po cichu załanczane takie układy silników.
|
|
|
Przed lotniskiem tak wolno lecą że ja nie wiem dlaczego to jeszcze wisi w powietrzu.
http://www.youtube.com/watch?v=2IghwseoISc&NR=1
Zwrócono mi uwagę że wcześniejsze miało nie cenzuralny tytuł.
Niektórzy mają ograniczone słownictwo co nie zmienia faktu, że
ujął dosadnie swoje zdziwienie tym co ogląda.
To nie jest silnik grawitacyjny. Jakiś napęd pędnikowy podobny do wymyślonego przez pana Lucjana z Kowar.
Kiedyś usiłowałem sie dowiedzieć o co w tym chodzi. Czasem są z nim
jakieś pokazy, można się usiłować coś od niego dopytać.
Myśle że może powiedzieć jeszcze mniej niż to mógł powiedzieć parę lat temu. Troche ludzi to słyszało może pamięta. To wszystko jest jakoś oparte o zjawiska zachodzące przy tym zderzaku. Ale powtórzyć jego wszystkie doświadczenia to nie jest takie proste.
Przynajmniej ta wiedza i świadomość powinna dawać dystans do wszystkiego.
Nie u nas ale już szkoli sie pilotów do obsługi pojazdów latających które dla niepoznaki posiadały by kamuflarz wiatraków a nie były by helikopterami. Niby taki poduszkowiec tylko bez fartucha do ziemi i troche wyżej latający. Ale siła nośna nie była by tak do końca z tych wiatraków, ale kto by to zauważył.
Jakoś ten postęp trzeba przemycić ale tak żeby nikt nie zauważył o co właściwie chodzi.
O pieniądze, o to że nie będziemy mieli elektrowni geotermalnych tudzież wszystkich innych. Bo nie możemy być samowystarczalni.
Biedny musi płacić, nie może bujać w obłokach za darmo oraz za darmo pławić w cieple i luksusie.
Kryzys robi się sztucznie bo istotnie dużo ludzi przybywa a gdyby było bez ograniczeń to było by jeszcze gorzej.
Tylko świad nie jest w rzeczywistym postępie o tym trzeba pamiętać, postęp kontrolowany.
|
|
|
Prawdziwe NOLE nie mają kłopotów ze stabilizacją poziomą, poza tym nie ulegają sile odśrodkowej bo ich generator tego nie wytwarza.
Pozdrawiam
Igor
ps. ale ogólnie fajny link ;)
|
|
|
Dlatego piszę o szkoleniu pilotów do tego typu pojazdów. Pilotowanie takiego "wentylatorowca" wymaga opanowania siły ciągu poszczególnych napędów. Jeśli takie silniki chociażby wentylatorowe są rozmieszczone na brzegu pojazdu to nierówny ich ciąg daje takie przekrzywianie się kołysasnie pojazdu. A ten pojazd będzie w ten sposób zaprojektowany jako maszyna z silnikami na brzegu.
Tu na filmie wygląda to całkiem ok.
To jest ciężka wojskowa maszyna i pilot doskonale sobie z nią radzi.
Przechyły są kontrolowane a podwiewanie do góry i do dołu prawie jest niezauważalne czyli to co trzyma to "coś" w powietrzu daje stały ciąg. Ten wiatrak z boku też mu jak widać jes mało potrzebny.
|
|
|
Taki zwykły helikopter wisi na takim wiatraku. Ustawienie wiatraka jet poziome do Ziemi. Siła działa na samej górze.
To nadaje mu dość dużą stabilność.
Wisi dzięki temu że odrzuca w stronę Ziemi duże lub bardzo duże ilości powietrza. Start czy lądowanie zawsze wymiata ziemię na około, na wodzie też widać ugięcie, pchanie strumienia powietrza.
Ruch śmigła i opory w powietrzu powoduje że dół chciałby się też obracać. To dlatego jest wirnik boczny, dodatkowo są jakieś lotki które pozwalają pochylać maszynę w różne strony
Odchylenie od pionu powoduje że taki śmigłowiec leci w stonę odchylenia przy czym musi jeszcze zwiększyć ciąg żeby nie spadał.
Uszkodzenie śmigła lub silnika powodowało by upadek maszyny.
Dlatego czasem jest dublowanie silników. Jeden też uciągnie.
Na dwu bezpieczniej.
W warunkach bojowych wygląda na to że okazało sie to nie wystarczające. Dlatego zastosowano inne rozwiązanie oczywiście sprzeczne z zachowaniem energii. Zamknięty obiekt nie może się poruszac w otoczeniu na które nie oddziaływuje akcja reakcja.
Czy można generować pęd wewnątrz układu. Jakoś tak chyba można.Jak są dwa wirniki i jeden wiruje a drugi stoi to po zderzeniu to cos bezczasowo przemieszca się na ten drugi, drugi się kręci a pierwszy stoi. Jeżeli można zamienić ruch prostolinniowy na kręcenie się to w druga stronę też daje się to zrobić. Przy takiej fizyce nie ma nic dziwnego że coś stoi a potem nagle zasówa z dużą predkością w jakąś stronę. Na własna ręke można sobie to badać ale potrzeba troche szczescia żeby zrobic z tego coś konstruktywnego.
Tak samo można sobie badać czy dźwięk nie potrafił by generować ruchu. Proste doświadczenie bierzemy tak zwany nawilżacz ultradźwiękowy i patrzymy że na kierunku fali dźwięku jest, tworzy się strumyk, fontanka wody. Szczególnie jak jest ustwione ukośnie.
Nazywanie tego ciśnieniem dźwięku jest ograniczeniem intelektualnym po to aby sie dalej nad tym nie zastanawiać.
Jeżeli membrana odije strumień powietrza {wody} to z boku zassane jest powietrze które wyrówna ciśnienie przy membranie.
Ale nadanie cząstkom powietrza ruchu to przekazanie pędu.
Można coś wymyśleć, tak tylko podkreślam że jak kiedyś przeczytałem że ktoś badał infradźwieki i coś mu zaczeło lewitowąć to znaczy poznajemy to co dawno poznane.
Szkoła jest po to aby nauczyć pewnych schematów myślowych a nie koniecznie umiejętności samemu obserwowania co się widzi bycia tym zdziwionym i wyciagania wniosków. Dlatego jest taki nacisk żeby już sześciolatki sie uczyły jak tak naprawdę jeszcze zdążą albo w wieku lat dwunastu przesądzać kim zostaniemy.
Chodzi o to żeby dziecko jak najmniej myślało czego dowodem jest jakoś matur albo wpadka przy ostatnich egzaminach kiedy uznano za jedynie słuszne błędne rozwiązanie. Nawet ci egzaminujący jakoś nie są specjalnie uzdolnieni intelektualnie.
Dorównać im intelektualnie to kłopot. Ale to raczej w tym kierunku ma dążyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Już mam telefon Samsunga z napisem "vodafone", ale działa na zwykły akumulator litowo-jonowy. Dziwne ;)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |