| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
E=MC2
Foton - masa=0 a przenosi energię, jak to się ma do powyższego równania??
A tak że foton nie posiada energii (nie ma czegoś takiego nawet chyba), światło jest naszym elementem istniejącym w dwóch środowiskach w naszym i w grawitacji. Skoro grawitacja oddziaływuje na światło (a niby nie ma masy, a grawitacja niby oddziaływuje na masę) to i ono może odziaływać na nią.
Kurde Igor! A wiesz że można spowodować spotkanie się dwóch "świateł" w tym samym miejscu, choć będą stworzone w innym czasie (a to ma znaczenie!)
W ogóle światłem można zaburzać grawitację tak łatwo i w tak różny sposób że hej.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Malo wiemy o naturze swiatla. Dualizm korpuskularno-falowy i dyfrakcja.
''Padł jeden z dogmatów klasycznej optyki (2004).
[..]
Pomysł opiera się na kwantowych własnościach światła, o których twórcy klasycznej optyki nie mieli pojęcia. Najpierw najmniejsze kwanty światła, zwane fotonami, udało im się połączyć w trójki (w Toronto) i czwórki (w Wiedniu). Taki związek fizycy określają mianem kwantowego splątania. Fotony w grupie w zagadkowy sposób tworzą jedną całość, mimo że mogą być oddalone o miliony kilometrów (Albert Einstein nazywał splątanie 'upiornym oddziaływaniem na
odległość').
[..]
Czy będzie z tego chleb. - Pewnie tak. Być może też powstaną bardziej czułe detektory do wykrywania fal grawitacyjnych, które opierają się na interferencji - mówi prof. Rzążewski.''
|
|
porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo. |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Fajny artykuł ;) ale jak te statki zachowują się poza polem grawitacyjnym Ziemi ? to jest ciekawe ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
problemem jest to że istnienie antygrawitacji wykluczone jest przez prawo zachowania energii stąd ucina się dalszy problem bo jak rozważać że pod rakietą umieściliśmy ten stos z wirującego nadprzewodnika i grawitacja nam spadła choć o 1%. Rakieta nam za wysoko poleci. Czy wytworzenie antygrawitacji wymaga energii. Jak to się przekłada na tą naszą nową wysokość czyli jest to bardzo grząski grunt do rozwarzań. A to jak rozpatrywać jak to się zachowuje poza ziemskim polem to może by jeszcze widział pole grawitacyjne Słońca. Poza tym niektórzy łączą efekt obniżenia grawitacji z wysokim polem elektrostatycznym. To jakoś jest powiązane ma jakąś nazwę ale nie chce mi się tego szukać.
oglądałem kiedyś film o trąbach powietrznych i ktoś akurat przezył oglądanie wiru od dołu widział rurę z ferią barw. Czyli w środku są jakieś zjawska elektromagnetyczne coś tam mają do tej grawitacji. ale za naszego żywota nie dowiemy się o tym tak jak o tym czy na sąsiedniej ulicy wylądowało ufo czy nie. oczywiście w powtórce programu wycięto to niedopatrzenie. Cenzor przysnął.
|
|
|
http://www.angelfire.com/oz/cv/pinegap1.html
Zamierzchła pre-historia rosyjskich badań nad antygrawitacją.
Pierwszy rosyjski w pełni "upierzony" spodek latający odpowiadający całkowicie parametrom spodkom Reptoidów czy Nordyków zbudowano w 1977 r.
Nazywał się"cosmos-interceptor".Póżniej tą serię produkcyjną przemianowano na "COSMOSPHERES"(miejsce produkcji Nowosibirsk).
W latach 1981/82 zbudowano 7 superciężkich platform antygrawitacyjnych "Cosmospheres-jumbo", większych niż niemieckie"zeppeliny" z lat trzydziestych.Mogą one unosic 50 ton ładunku.Mają napęd elektromagnetyczny.Mogą wisiecc na orbicie wokółziemskiej albo leciec w ciągu 1,5-2 mies. z misją naukowo-wojskową na MARSA(bazy Nordyków największe w Układzie Słonecznym).
W 1945 Niemcy były w posiadaniu 130 nowych proptotypów nieznanych Aliantom rakiet pocisków i pojazdów latających.
21/22 Pażdziernika
1946 275.000 niemieckich naukowców i techników z rodzinami i z ich dziecmi przewieziono na 5 lat na teren Rosji, do przygotowanych po demontażu urządzeń z Niemiec fabryk niemieckiego przemysłu lotniczego
zbudowanych na nowo na terenie Rosji.
Pracowali za 3 przysłowiowe "hochle barszczu" i pajdę chleba dziennie 24 h/na dobę.
Po 5 latach trzymani byli przez 2-3 lata w kwarantannie by zapomnieli raz na zawsze co robili na terenie Rosji.
Jednym z wielu kierowników prac nad rosyjskimi pojazdami antygrawitacyjnymi był niejaki Profesor Horst Pinkel, który uczył Wernhera von Brauna lotnictwa i astronautyki.Był on następcą Waltera Lewetzowa, który pierwszy rozwinął teorię napędów antygrawitacyjnych.
Pierwsze 5 niedoskonałych spodków Profesora Horsta Pinkela - opartych w konstrukcji o wykrycie
nowego promieniowania, którego cząsteczki jak i związanie z tym promieniowaniem - fale nośne, rozchodząc się we wszystkich kierunkach, powodują zneutralizowanie lub wahadłowe zawieszenie materii w hiperprzestrzeni - łącznie z zadziałaniem napędu perpetualnego - zostało zbudowanych na południowym Uralu (miasto UFA) w 1942 roku.
Najważniejszą rzeczą w napędzie była sama receptura stopu polimetalicznego,
do którego produkcji używano wspomnianego powyżej nowego promieniowania z hiperprzestrzeni z jego wszystkim cechami psycho-fizycznymi.
W 1978 roku 100 rosyjskich spodko-podobnych "kosmosfer", używane było do niszczenia flotylii amerykańskich satelitów szpiegowskich i notorycznego strącania "Challengerów" lub "Discovery".
Działa plazmowe na Kosmosferach i odpały plazmy wykonywane przez Kosmosfery powodowały powstawanie gigantycznych huków-"mega-gromów" powietrznych n.p. nad południowym Atlanykiem, strzelano do górnych warstw atmosfery w sposób rozogniskowany,jonizując powietrze i napędzając gigantyczne syntetycznie stworzone huragany nad teren USA.
Kosmosfery wiszą w polu elektromagnetycznym Ziemi i są niewidoczne
poprzez zastosowanie napędu typu "STEALTH".Działa plazmowe
sprzężone są z radarem czaszowym "myszkującym" i radarem działającym na podczerwień jednocześnie.
Kosmosfery absolutnie nie są w chwili obecnej najnowszym "krzykiem" technologi rosyjskiej.To prehistoria tajnych prac naukowo-badawczych
jeszcze z lat czterdziestych rozwinięta do perfekcji w latach siedemdziesiątych dwudziestego wieku.
|
|
After the conquest of Europe, the Russians quit stalling.Their troops reached Atlantic, their cosmonauts reached the asteroids.Now the stairs await them... |
|
Dla uściślenia warto ddodac iz Prof.Horst Pinkel opuścił Niemcy przenosząc się do rosyjskiego "staffu" naukowego, badającego antygrawitację już w 1923 roku, ponieważ z przekonania był żarliwym komunistą.Dlatego data pierwszych lotów UFO nad Ufą na południowym Uralu to rok 1942 jako pierwsze z wielu następnych ukoronowanie badań prowadzonych w latach dwudziestych i trzydziestych na terenie stalinowskiej Rosji.
|
|
After the conquest of Europe, the Russians quit stalling.Their troops reached Atlantic, their cosmonauts reached the asteroids.Now the stairs await them... |
|
|
|
|
Wiesz Ank07 bardzo ciekawy artykuł, ale nurtuje mnie coś innego mianowicie jeden z cytatów mówi tak
"I być może, że najważniejszym, decydującym o istnieniu i właściwościach całego Wszechświata. Według najnowszych badań grawitacja sama jest czasoprzestrzenią i ma naturę kwantową a nie ciągłą - jak założył błędnie Einstein"
Interesuje mnie tylko , czy mógł błędne założyć skoro wzór matematyczny ma wartość skończoną czyli przechodzi ze stanu w stan w sposób naturalny ;)
Piszę to dlatego bo przypomina mi się pozycja w której było opisane w jaki sposób to władze mu się odwdzięczały, podejrzewając o komunizm itd... zatem mój wniosek jest taki iż Albert celowo dla naszego bezpieczeństwa wypaczył teorię ;))
Pozdrawiam
Igor
ps. być może dzięki temu do dzisiaj żyjemy ;))
|
|
|
Warto przeczytać sobie książkę Petera Plichta "Tajemnicza formuła Boga kod liczb pierwszych kluczem do rozwiązania zagadki wszechświata". Nie podpisywał bym się pod wszystkim co pisze ale napisał to z pasją. Pokazuje dziwne związki między tym co nas otacza w sensie biologi, chemi, fizyki i pośrednich biochemi fiz.jądrowej a liczbami. On usiłuje dotrzeć do zagadki czym jest przestrzeń widzi to jako przestrzeń cztero-wymiarową którą można wyobrazić sobie jako orginał i trzy lustra. Nie zrozumiałem tego. Szukam ktoś by mi to przybliżył. Im więcej ludzi zaczyna coś pojmować tym prostrze staje się to dla pozostałych. Jakiś sens to ma. Jego marginalna uwaga którą tam zawarł to to że owady widzą świat na płaszczyźnie dwu wymiarowej bo takie mają oczy. Ten trzeci wymiar sobie ekstrapolują w systemie nerwowym. Może tu nie mieć racji. My widzimy trzy wymiary, ale tak naprawdę mogli byśmy sobie wyobrazić i odczuć ten fizyczny czwarty wymiar [nie czas]. Ci którzy czują się na siłach mogą prześledzić jego tok rozumowania. Poza tym książkę czyta się jak kryminał. On jest dobry, pierwszy wyprodukował wyższe silany, pierwszy zrobił germano-wodór. Jego pomysły na temat zastosowania olejów silanowych jako wysoko wydajnego paliwa przy tych treściach jakie są powyżej to trochę epoka kamienia łupanego, rozsądne by było bardzo: gdyby te napędy antygrawitacyjne były niemożliwe.
Sam wątek geometri przestrzeni jako odniesienia do stabilności pierwiastków czyli ile musi być protonów do ilości neutronów stawia sprawy tak że wiele dotychczasowych teorii jeszcze obowjązujących idzie do kosza. I to warto poznać. To jest rzucony problem jeszcze nie ociosany i dla teoretyków, nisko nakładowe rozważania wymagające wyobraźni i trochę wiedzy.
|
|
|
Jak byś miał tę książkę w wersji elektronicznej to możesz podesłać na maila ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
No i jak by ktoś miał coś ciekawego to też chętnie poczytam bo czytać niema co ;))
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
A ty Darek ostatnio czegoś nie czytałeś ;)ciekawego ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
|
|
porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo. |
|
szukajcie, a znajdziecie ;)
http://en.naukawpolsce.pl/palio/html.run?_Instance=cms_naukapl.pap.pl&_PageID=1&s=szablon.depesza&dz=szablon.depesza&dep=20085&data=&lang=PL&_CheckSum=-891717726
kiedyś umiano puścić latawiec lecz nikt nie zakładał że dzięki powietrzu będzie można unieść człowieka i maszyny w powietrze, a wystarczyło stworzyć różnicę ciśnień i nagle siła nośna staje się ogromna.
żyroskop to taki latawiec grawitacyjny.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Ciekawe przyznam, choć dostałem ostatnio maile fajną książkę aktualnie czytam ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
A tak wam powiem, że na forach dotyczących lotnictwa jeśli się mówi na te tematy to jakoś się tak wszyscy krzywo patrzą ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
To tak, jak byś na forum poświęconym modelarstwie powiedział, że masz prawdziwy samolot ;)
|
|
|
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |