| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
Takich rzeczy nie wie się od razu, przychodzi to z czasem lub nie przychodzi.
Poznanie przychodzi najczęciej w jakich krytycznych momentach.
Zdanie sobie z tego sprawy nie należy do przyjemnych i wesołych rzeczy, ale z czasem pozwala zrozumieć siebie i osišgnšć jako-takš stabilizację.
Sam w to nie wierzyłem i żartowałem sobie z tego, ale pewni ludzie mi to uwiadomili (tu ukłony w kierunku "Draxusa" Niegowskiego i Waldemara Witkowskiego).
Jak już zauważył STRUMYK (i wielu wielu innych), na Ziemi obecnie wciela się ogromna iloć istot duchowych i sš między nimi przedstawiciele wielu cywilizacji kosmicznych, jest ich całkiem sporo - około 100 mln.
Pytasz się Campari o swojš osobę - ty sam powiniene co czuć (podejrzewać), jeli byłby "obcym". Stwierdzenie czego takiego zajmuje przeważnie całe lata i nie oczekuj, że kto Cię "przefiltruje".
W stosunku do mnie KwadOrion poczuł co wyjštkowego, co rzadko mu się zdarza dopiero po dłuższym czasie i skupieniu się na mnie.
http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=18969&p=18
[%sig%] |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
dzięki Dariusz, jeste nieoceniony :)
mam pytanie jeszcze odnonie tej ksišżki "nie z tej ziemi", bo nie moge jej znaleć na twojej stronie, masz ja może gdzie "spakowanš"?
jak nie to gdzie będę jej po Warszawie szukał
p.s.
napisałe, że nie jeste gadem
ale z powyższego komentarza i tego linka co podałe, wynika że jeste "obcym", albo to ja mam jakie złe wrażenie ;)
|
|
|
Ta ksišżka jest już nieosišgalna, szukałem jej długo i znalazłem na Allegro.
Co do mojej "obcoci", to tak Ci się tylko wydaje ;)
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
hmm.. watek ma juz 2 lata... a na swiecie ciagle dzieja sie ciekawe rzeczy, ktore coraz to potwierdzaja jakoby fakt iz zbliza sie do nas "cos" .. moment w ktorym ten caly balonik nienawisci peknie
|
|
|
czeć czy ktis zna teorje strun jest bardzo ciekawa i według mnie prawdziwa ale nie zabardzo rozumiem język naukowców może ktuć wytłumaczy mi to po ludzku ? mam nadzieje kti mi pomorze
|
|
|
Co kiedy trochę czytałem o teorii strun, ale chyba po ludzku nie da się tego wytłumaczyć :)
Temat jest o roku 2012, a pewna struna poruszyła moje wspomnienia dotyczšce ksišżki, którš czytałem dawno temu.
Mowa o ksišżce Roberta Antona Wilsona pt. "Kosmiczny spust", napisanej w 1977 roku. Oczywicie w tamtych czasach nie mówiło się jeszcze o kalendarzu Majów i o roku 2012, nie było też jeszcze przekazów channelingowych dotyczšcych tej daty.
"Mówišc w skrócie, McKennowie postrzegajš wiat jako hologram powstały na skutek interakcji dwóch hiper-wszechwiatów tak, jak normalny hologram jest owocem interakcji dwóch laserów. Jednym z następstw tego modelu jest to, że jeli nasz wiat jest hologramem, to każda jego częć zawiera informacje o jego całoci, jak w normalnym hologramie. Do podobnych konkluzji doszedł Sarfatti w swej interpretacji teorematu Bella i Leary w teorii omiu wiadomoci. Taki jest również podstawowy aksjomat magii, zapisany na słynnej Tablicy Hermesa: "To, co powyżej, jest takie samo jak to, co poniżej". Alchemicy i okultyci majš na to własne okrelenie mówišc, że "makrokosmos znajduje się w mikrokosmosie".
Ale teoria braci McKenna posuwa się znacznie dalej. Powiadajš oni, że w hologramie naszego wszechwiata znajdujš się 64 skale czasowe, a każda z nich jest zwišzana z jednym z 64 (8 x 8) heksagramów I Cingu.
To, co nazywamy "umysłem" lub "wiadomociš", ma postać fali wznoszšcej się w tych 64 systemach czasowych. I kiedy te dwa hiper-wszechwiaty tworzšce hologram naszego wiata interagujš w czasie, "umysł" manifestuje się dalej w continuum. Mówišc bardziej konkretnie, wtedy to coraz szybciej rozwijajš się więzi kwantowe DNA. Nie wznosimy się na jednej, ale na 64 falach ewolucyjnych zmierzajšcych coraz wyżej ku kosmicznemu Przebudzeniu, będšcym czym na wzór "punktu Omega", o którym pisał paleontolog Teilhard de Chardin.
Wszystko to brzmi niczym bardziej naukowe opracowanie niespójnych idei na temat czasu, jakie często posiadajš osoby, które miały kontakt z UFO.
Oczywicie, nieuchronnie pojawia się pytanie, kiedy te wszystkie skale czasowe braci McKenna osišgajš kulminację w naszym linearnym czasie?
Aby odpowiedzieć na to pytanie, McKennowie zaprogramowali komputer przy pomocy 64 systemów czasowych I Chingu i wyszło im, że w 2012 roku n.e. zaczniemy żyć w wiecie, o jakim nam się nie niło.
Scenariusz McKennów przyjmuje trochę bardziej dramatycznš postać niż przyspieszenia, o których pisali Henry Adams, Korzybski, Fuller, Toffler, a nawet Leary, ponieważ według ich teorii wszystkie 64 skale czasowe kulminujš w tej samej chwili. Bracia mówiš o następujšcych cyklach w rozwoju ludzkoci:
- cyklu 4300 lat od pierwszych procesów urbanizacji do narodzin współczesnej nauki;
- cyklu 384 lat, podczas których nauce udało się wprowadzić więcej innowacji niż w poprzednich 4300 latach;
- cyklu 67 lat (od przełomów technologicznych w latach czterdziestych XX wieku, zwišzanych m.in. z energiš nuklearnš i DNA, do punktu kulminacyjnego w 2012 roku), podczas którego dojdzie do większego przyspieszenia niż to, które było między Galileuszem a Hiroszimš;
- cyklu 384 dni w latach 2011-2012, kiedy dojdzie do większej iloci transformacji niż podczas wszystkich poprzednich cykli;
- cyklu szeciodniowego, kiedy wszystko dokona gigantycznego przyspieszenia; i tak dalej, aż do wielkiej kulminacji, podczas której:
w cišgu ostatnich 135 minut zostanie przekroczonych osiemnacie takich barier (czyli barier porównywalnych do pojawienia się życia na Ziemi, wynalezienia języka, czy osišgnięcia niemiertelnoci), a trzynacie z nich w cišgu ostatniego ułamka sekundy.
Oznacza to, że w cišgu ostatnich dwóch godzin przed punktem kulminacyjnym aż osiemnacie razy dojdzie do poszerzenia naszej mocy i wiadomoci, a za każdym razem będzie to dotyczyło takiej skali postępu jak wyjcie z morza na ziemię, czy z Ziemi w kosmos.
A w cišgu ostatnich .0075 sekundy tego Wielkiego Cyklu przejdziemy przez trzynacie takich transformacji."
Czyli nastšpi co, co fizycy okrelajš "skokiem kwantowym", przejciem w inny wymiar?
Inne ródła mówiš o tym, że od 2012 roku będziemy mieć 12 nici DNA i będziemy istotami wielowymiarowymi.
[%sig%]
|
|
|
jak się czyta takie rzeczy to aż by się chciało, żeby ten 2012 nastšpił zaraz po 2006 ;)
|
|
|
No ale atom ujarzmiły jednostki. Do dzis wiekszosc ludzi na siecie nie rozumie jak "to" dziala. Wiec wychodzi na to ze te przeskoki nie dotyczš wszystkich.
|
|
|
omg doczepil sie do 00.75 ..............................asz mam ochote cie qrwa zrownac z blotem ale tego nie zrobie :)
|
|
|
Dlaczego akurat 0,0075 sekundy? Bo tak sz... kurde wyszło z jakich obliczeń. Jaki cišg geometryczny, czy cu.
We sobie Titos2k zaprogramuj komputer przy pomocy 64 systemów czasowych I Chingu (heksagramy 8x8) i sam zobacz co wyjdzie.
http://ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=653
[%sig%] |
|
|
po prostu dziwi mnie po co taka dokładnoć [ zapewne pozorna ]
alakazam - nie włšczaj agresive'a - ja tu uprzejmie pytam skšd taki ułamek a nie inny.
|
|
|
cholera, ten rok 2012 bedzie wysmienity, wiec jezeli nie liczyc tych katastrof to bedzie bardzo fajnie :), najlepiej zeby wogole nikt nie zginal oprocz tych zlych co robia krzywde (ciagle) innym
|
|
|
Nie po co taka dokładnoć, tylko skšd - komputery sš bardzo dokładne.
A po co sš tak dokładne - bo to maszyny matematyczne i służš do przeprowadzania obliczeń, więc muszš być dokładne.
Niektórym to trzeba wytłumaczyć dokładnie, bo inaczej nie zrozumiejš.
[%sig%]
|
|
|
nie pytam 'skšd'
pytam 'po co'
czy podawanie wartoci typu 0,0075 sekundy to nie jest przypadkiem zboczenie?
Czy człowiekowi robi róznice czy jest to 0,0075 czy 0,0092 ?
O to mi chodzi. Przez takie sypanie ułamkami stważa się tylko pozory autentyzmu obliczeń, nikomu to niepotrzebne ale jak bajerancko wyglšda i naukowo zresztš też.
|
|
|
Tak wyszło i tyle.
Czy człowiekowi robiš różnicę jakie ułamki sekund? Tak - w sytuacjach ekstremalnych jak najbardziej. Sam kiedy doznałem czego w rodzaju zatrzymania czasu. W innych wymiarach, dla innych istot, czas biegnie inaczej.
Te ułamki sekund, to tylko odcinki naszego linearnego czasu. Może się okazać (i pewnie tak będzie), że w tym kulminacyjnym momencie, nasze postrzeganie czasu będzie już zupełnie inne niż teraz.
Co do "stwarzania pozorów autentyzmu obliczeń", to dla mnie jest to najwczeniejsze ródło mówišce o roku 2012. Po latach doszły do tego obliczenia na podstawie kalendarza Majów i inne, a nawet przepowiednie i channelingi.
I to wszystko razem nadaje autentyzmu całej tej sprawie.
[%sig%]
|
|
|
miałem na myli teorie strun ktura nie jest zbytnio zwišzana z rokiem 2012 lecz w pewnym senie jest z niš zwišzana ktura w niedługiej przyszło zastšpi taorie względnoci.Gdy astromowie ż wszehcwiat po wielkim wybuchu zamiast zwelniać zaczyna przyszpieszać teoria strun ujawnia dodatkowe wymiary kture oddziałujš na wszechwiat Taoria strun przewiduje , że przeszczeń oprucz trzech wymiarów , ma jeszcze szeć lub siedem wymiarów ,kture majš wielkoć nieskończonom ,jestemy zbuduwani z atomów więc nie miżemy się przedosta przez brame moim zdaniem tylkp ciało astralne potrafi to zrobić EBO.
|
|
|
Nie w każdej sprawie czego doznaję Gosiu, ale mam bogate, ciekawe życie, wiele doznaję, cały czas się rozwijam i cišgle mi mało.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |