Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Ufita Ciebie to bardzo obchodzi w co ja wierzę , a w co nie? Wštpię bardzo , by Ciebie to interesowało - no chyba , po to by mieć pożywkę dla własnych wierzeń i uprzedzeń. " Oznajmiono ci człowiecze, co jest dobre i czego Bóg żada od ciebie: tylko , abyœ wypełniał prawo, okazywał miłoœć bratniš i w pokorze obcował ze swoim Bogiem" Mich.8 "Czy mogę zapomnieć o domu bezbożnego, który gromadzi skarby przez zbrodnię i o przeklętej , skšpej mierze? Czy mam go uniewinnić mimo fałszywej wagi i mimo worka z oszukańczymi odważnikami ? Mich.10 " Bo oto nadchodzi dzień, który pali jak piec. Wtedy wszyscy zuchwali i wszyscy , którzy czynili zło, stana się cierniem. I spali ich ten nadchodzšcy dzień.... Mal.19 " Oto Ja poœlę wam proroka Eliasza, zanim przyjdzie wielki i straszny dzień Boga. I zwróci serca ojców ku synom a serca synów ku ich ojcom, abym gdy przyjdę, nie obłożył ziemi klštwš" Mal.23,24 "Nadejdš takie czasy, kiedy ludzie nie będš znosić prawdziwej nauki, ale zgodnie ze swymi zachciankami zacznš dobierać sobie nauczycieli, których słowa będš dla nich miłe. Odwrócš się od prawdy, dajšc posłuch mitom." Sam Paweł nie zdawał sobie sprawy z prawdziwoœci tych słów. To się dzieje, prawdziwa nauka przez wieki w cieniu pozostała. Blichtr, zewnętrzna okazałoœć przyćmiła prawdę....ale ona wczeœniej czy póŸniej się ujawni. Brawo Goska ! Sama się nad sobš nie zastanawiasz, ale nad innymi tak:)))) A przecież nie wierzysz nikomu ! Sama na sobie polegasz.

znowu straszš

Goœke już dawno pojebało odkšd HAARP wyssał jej mózg gada takie pierdoły, że głowa mała

Doro... Wielkie dzięki za swego rodzaju podsumowanie. Ufita jak zwykle przeciwstawia swojš wiarę ogólnie znanym faktom. Tak Ufita - wybij wszystkich Żydów i będzie raj na Ziemi. Prosta i prostacka recepta na wszystko. A Goœka - no ten przypadek należy uczcić minutš ciszy. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Hej D.W. ! Ty masz jakšœ obsesję na punkcie Żydów ! Muszę to stwierdzić z całš mocš. Doro wywija w dyskusji wygibasy i choć słabo jej wychodzš(zawsze nie na temat), to się chociaż dziewczę stara(pracowita jest jak mrówka). Za to ty jesteœ mistrzem demagogii. Jedno zdanie, za to jakie głębokie ! Tak bardzo, że się w nim sensu doszukać nie sposób. Jak znajdziesz w cytowanym przeze mnie fragmencie listu coœ o Żydach, to daj znać. A może wštki ci się poopoopoo...kręciły ? Jesteœ bardziej pogięty niż Gosia(sorry Gosiu, nie chciałem cię urazić). Może HAARP na cię działa i Żydami przeœladuje, ich obsesję wywołuje ? Wyluzuj chłopie, wszak w Polsce mieszkamy, kraju słowian od pokoleń. My Polacy tu sš Pany, reszta ludek jest przyjezdny. Pozdro ps. Ufita po 80 pokoleniach stał się słowianinem :-)

a i chciałem dodać że przez to że nie słuchacie Radia Maryja i nie oglšdacie Telewizji Trwam myœlicie niesłusznie, mylicie pojęcia, to by było oczywiste bo nikt z was nie jest tak inteligentny jak ja (jeœli wogóle ktokolwiek mnie przeœciga inteligencjš to tylko o. Tadeusz Rydzyk i Jan Paweł II) , ale mimo że nie jesteœcie w stanie dorównać mi elokwencjš i płodnoœciš umysłu chociaż zdobšdŸcie się na trochę obiektywizmu i inteligencji, to że w porównaniu do mnie jesteœcie maluczcy to nie oznacza że was przekreœlam, gdyż wiem że może kiedyœ dojdziecie chociaż do mojego poziomu sprzed 10 lat, pozdrawiam i nie traćcie wiary!

Wštki mi się nie pokręciły - to było podsumowanie Twojego spojrzenia na œwiat :) Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków. Jakoœ Polacy kiepsko sobie radzš ze swojš ojczyznš, może ktoœ im z litoœci pomoże. Pany - œmiechu warte. I powiedzmy, że czuję się obywatelem Ziemi. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

UFITA LEPIEJ ZAMKNIJ PASZCZE BO CI NOSEM OKO PRZYTRZASNE!!!

Te, małpa, zjeżdżaj z tego forum ! Klawiatura ci się z bananem pomyliła.

Potęga małpiego intelektu jest zadziwiajšca ! Jak to się w ogóle dzieje, że w klawisze małpa trafia..... No dobra małpo, pa pa, dobranoc ! Banana w .... wsadŸ sobie na noc. Może to sprawi, że twe siedzenie będzie miało mniejsze œlinienie.

Ufita Nic nie odpowiem, cokolwiek by to nie było uznasz" nie na temat" - więc niech usta me zamilknš. " Bywa upomnienie, ale nie w porę, niejeden milczy, a jednak jest mšdry" Pozdrawiam

Och jak to miło, Doro kochana, twe upomnienia przyjšć z pokorš. Jestem miłoœciš przepełniony więc wsadzę małpie banana w ... gębę. :-) Pozdro

Myœl, JaŸń, ciało, proroctwo, czas, załamanie, synteza dobra, BEpsilonAB. Dyskusja jest zbędna, tylko czas jes istotš która nie mówi, prawda jest zakłamana, prwdomówny jest potępiony, a kłamca staje się humanistšm czym jest więc dobro... Gdzie szukacie odpowiedzi, to czas ale nie miejsce, okrzyknijcie wariatem to wasza strata. jednak Woda płynie coraz szybciej. Dnia 12, dnia proroctwa, dnia proroków. 7

Jeżeli coœ się stanie z przyczyn naturalnych, to niech się dzieje. Ja bardziej obawiam się że znajdzie się ktoœ dla kogo będziemy niczym robactwo dla nas. Robale nas przerażajš mimo że sš słabe, można je obserwować, można nawet być dla nich miłosiernym, ale w razie zagrożenia...to w końcu tylko robale, więc można je zgnieœć.

No cóż - istnieje możliwoœć, że jeœli nadal będziemy niszczyć Ziemię, to ktoœ się może wreszcie nami zajšć. [%sig%]

kilka dni temu czytalemartykul, ze zjadamy ziemie a mianowicie w 12 miesiecy zjadamy dobra, na ktorych wytworzenie ziemia potrzebuje 14 miesiecy... hmm mam nadzieje ze byl to tylko primaaprilisowy zart ...

Chyba niestety nie. A ile przy tym brudzimy - ziemię, wodę i powietrze. [%sig%]

o, znalazlem, ;) http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,3251186.html

"Wiedza stwarza nadzieję". Zło nieistnieje. Naturalnoœć istnieje. Naturalnym jest to np. że człowiek wybrał zło w raju. Teraz powraca do dobra. Ale musi wpierw poznać wszystko, żeby móc dokonać wyboru dobrego, króre mu sprzyja. Inaczej zginie. Czy to będzie naturalnym stanem rzeczy, że zginie? Dobre pytanie. Skšd te proroctwa? Proroctwa mówiš właœnie co będzie. A będzie Ÿle? Przyjrzyjmy się im. Czy rzeczywiœcie mówiš o zagładzie gatunku ludzkiego? Jeżeli to jest nam pisane, to tak będzie. Wracajšc na ziemię... Prawdopodobnie, może się stać wiele. Np. uratujemy się, zagłady nie będzie, będzie coœ nieoczekiwanego itd. Po co nam to? Czy nie lepiej samemu dšżyć do prawdy? Szukać, aż się znajdzie? To chyba jest naszym największym celem. "Samo istnienie życia jest sensem życia".

Awe. [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.