| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
wendol
40 minut temu
Ale widzisz naćpani rezyserzy producenci widzą przyszłość tylko nie potrafią jej zidentyfikowac ;) ale to co piszą jest prawdą tak to działać musi.
Nie tyle brak im wiedzy inżynierskiej tylko to co widzą nie mieści się normalnie w głowie ;)
Pozdrawiam
Igor
ps. oglądałem Kpax - wiele się nie pomylili ;) w związku z tym planuję uruchomić program badawczy ;)
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
To jest książka ;) w każdym bądź razie chętnie obejrzę tę pozycję bo nawet jeśli ją będę czytał to i tak ją będę pośrednio oglądał ;)
Pozdrawiam
Igor
ps. jeśli ktoś ci zarzuca ze tylko oglądasz książki jest w błędzie ;)Japończycy już dawno teleportują cząstki nie elementarne ;)tak zwane cząstki subatomowe ;) a aby dokonać lub jak ktoś woli opanować lewitację trzeba umieć przeadresować parametry właśnie tychże cząstek ;( niby takie proste w teorii ..........
|
|
|
Wracając jednak do tematu teraz rozumiem co to Święty Kamień Mocy, nurtuje mnie tylko jedna rzecz w tej kwestii czy jest on tranzystorem czy koncentratorem energii ??
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Mysle, ze tutaj znajdziemy wiele odpowiedzi. Nie wiem tylko, czy znajdziecie gdzies ten film po polsku, badz z polskimi legendami. Na pozor moze sie wydawac, ze antyczny Egipt moze miec niezbyt wiele z tym tematem, lecz kiedy sie przyjzymy dokladniej zauwazymy, ze w niektorych przekazach antycznych cywilizacji mozemy znalezc czesto klucz do naszych nowych zagadnien i "podpowiedzi" technologiczne. Tak moze byc w tym przypadku.
Pozdrawiam
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Wydaje mi się Romek, że masz rację sam czytałem wiele legend i mitów z tamtego okresu, co ciekawe wile przekazów w nich zawartych jeśli się wie jak czytać okazało się prawdą ;)
Chodzi mi co prawda o całkowicie inne dyscypliny ale fakt faktem, nie jest tam na zmyślane wiele ;)
W jednym z mitów opisana jest technologia przenoszenia wielkich głazów na dużą odległość, zatem tłumaczyło by to w jaki sposób przeniesiono 800 tonowe głazy i użyte zostały jako swoiste płyty fundamentowe pod budowę świątyń.
Inna sprawą jest fakt iż aby Świątynia miała Swoją moc musi na takich cudach być usadowiona lub jak mówi pismo na Skale ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
|||
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
A mi właśnie kolega oddał książkę pt. "Tożsamość obcych" Richarda L. Thompsona (współautor "Zakazanej archeologii").
Powiedział, że całej nie przeczytał, bo nudna była - zbyt naukowym językiem napisana i strasznie gruba (486 stron).
Otworzyłem tą knigę na jakiejś stronie i znalazłem coś, co pomyślałem sobie, że może zainteresować Igora.
Otóż niejaki Herrmann twierdzi, że w 1979 roku skontaktowały się z nim istoty, które jako miejsce swego pochodzenia określiły gwiazdy Dzeta 1 i Dzeta 2 z gwiazdozbioru Reticulum, znajdujące się około 36 lat świetlnych od Ziemi.
Odebrane przez Herrmanna komunikaty Reticulan zawierają wiele dziwnych elementów, które trudno tłumaczyć hipotezą, iż są w całości wytworem jego umysłu. Oto fragment jednego z komunikatów:
Ewolucyjna hipoteza napędu.
Połączenie manipulacji równowagi grawitacyjnej za pomocą elektromagnetycznej konwersji energii w masę wewnątrz ujednoliconego pola syntezy wiązek cząstek dodatnich i ujemnych [...]. Przy udziale energii kinetycznej oraz kontrolowanej elektryczności statycznej zachodzi konwersja, która zwiększa przepływ energii do komory siły spójności fali elektromagnetycznej [...] dając w efekcie podstawę akcji i reakcji fluktuacji. Efekt manipulacji utrzymuje się poprzez bezustanny wzrost i spadek MNS (liczby manipulacji na sekwencję) fali elektromagnetycznej.
A może to tylko pseudotechniczny bełkot?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
To wygląda na generator oscylacyjny zasilany prądem stałym ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Australijczycy mają nowy napęd
2007-06-16 02:28 Aktualizacja: 2007-06-16 03:07
Samoloty polecą... 11 tys. km/h!
W godzinę z Europy do USA? Dzięki Australijskim naukowcom wkrótce będzie to możliwe. Bo stworzony przez nich nowy silnik będzie mógł rozpędzić samolot do tak zawrotnej prędkości, jak... 11 tys. km/h.
I to już nie tylko teoria. Bo to, że da się osiągnąć taką prędkość potwierdziły już pierwsze eksperymenty na nowym - tzw. strumieniowym - silniku.
O co chodzi w nowej technologii? Na pierwszy rzut oka ma budowę podobną do zwykłego napędu odrzutowego. Jednak w przeciwieństwie do swego pierwowzoru, "strumieniówka" zaczyna działać dopiero przy bardzo dużych prędkościach. I rozpędza maszynę jeszcze bardziej.
Australijczycy nie mają najmniejszych wątpliwości, że budowa cywilnych samolotów, wyposażonych w takie napędy, to już kwestia czasu. A wtedy śniadanie będzie można zjeść w Warszawie, obiad w Tokio, a kolację w Nowym Jorku.
|
|
|
Silnik strumieniowy nie jest najszczęśliwszy w zastosowaniach cywilnych o walce manewrowej nie wspominając no ale może im się uda to jakoś skręcić ze sobą ;)
Jak masz jakieś foto to puść nam tutaj linki ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Niestety, nie ma zadnego zdjecia na ten temat.
Kilka lat temu pokazywali u nas w TV prototyp samolotu zbudowanego przez Brytyjczykow, ktory mial rozwijac taka predkosc, ze trase Sydney - Londyn mial pokonywac w 45 minut. Ten samolot podobny byl do F-16.
|
|
|
Owszem sa zdjecia i inne dosyc ciekawe opracowania:
1. http://www.altair.com.pl/files/sp_1204/hyper.htm
2. http://cyberpunk.net.pl/nauka/aurora.html
A tutaj powracam do tematu jakim jest silnik grawitacyjny:
polecam obejrzec to:
http://video.google.com/videoplay?docid=3496956186892095206&q=free+energy+Flux+Gating+Generator+video+1&total=1&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
Mozecie tez poszukac Free energy Flux Gating Generator
1 - Free energy Flux Gating Generator video 1
2 - Free energy Flux Gating Generator video 2
Podobne do generatora Searl'a, ale bardzo ciekawe rozwiazanie.
a tutaj:
http://video.google.com/videoplay?docid=9075125617460468106
Magnet Motor - Harry Paul Sprain
pozdro
P.S.
Igor - niestety musze przyznac, ze ten artykol, ktory kilka dni temu tu zamiesciles (http://www.jaromiko.republika.pl/shawyertheory.pdf), jest dal mnie zbyt skomplikowany i nie potrafie sie w nim niczego jasnego doczytac.
|
|
|
A z innej beczki mam pytanie co słyszeliście o konstrukcjach opartych o krzem ?? bo z tego co widzę nie może być to oparte o węgiel i pochodne tylko chyba o krzem ?
Pozdrawiam
Igor
ale zaznaczam, może albo chyba ;)
|
|
|
|||
|
No krzem to brzmi jak nalezy.
Krzem to Sahara, to dolina Krzemowa, to maszyny kwantwe i procesory.
To portale wreszcie i tunele czasowe.
Stawiam na krzem ! - choc zawsze jest "tylko" to chyba ;o)
pozdro
|
|
|
Tak siedzę i się w myślach z Panem Bogiem sprzeczam w takie małe kalambury się bawimy i staram się Go rozgryźć Twarda Sztuka jednak z Niego, dochodzę jednak do wniosku, że gdybym był Nim to tak bym to skonstruował bym mógł w każdej chwili i w każdym czasie znaleźć się w dowolnym miejscu za pomocą materiału dostępnego w dowolnym miejscu w kosmosie.
I tak se myślę w tym swoim tępym łbie, że w sumie mógłby to być krzem, mógłby ale nie musiał, powiem może albo chyba ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Krzem (Si, łac. silicium) - pierwiastek chemiczny, z grupy półmetali w układzie okresowym.
Jest drugim po tlenie najbardziej rozpowszechnionym pierwiastkiem. Krzemionka SiO2 w różnych odmianach polimorficznych (kwarc, trydymit, krystobalit) oraz krzemiany i glinokrzemiany stanowią większość skał tworzących skorupę ziemską Od niego pochodzi nazwa pierwszej, zewnętrznej warstwy globu SiAl.
Wszystkie rośliny żywe (nie suszone) zawierają rozpuszczalne i przyswajalne przez organizm człowieka związki krzemu.
Ze względu na zdolność do tworzenia łańcuchów, krzem jest proponowany jako alternatywna wobec węgla podstawa życia.
Klepsydra
Szklana Kula
Klepsydra - piaskowy, składający się z dwóch, zazwyczaj szklanych baniek.
Szklana Kula - pozwala zagladnac poza czas i wymiar.
pozdro |
|
|
Widzisz Romek struktury glino krzemowe stosuje się w eksperymentach wysokich i niskich energii gdyż posiadają one właściwości nadprzewodzące ;)
Zatem wydaje się że przedefiniowanie właściwości cząstek na poziomie sub elementarnym winno się odbyć do struktur adekwatnych pod względem parametrów anty grawitacyjnych ;)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |