| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
dlatego marian sie nieodzywa trafili do niego przez ip ( admin sprzedal) :)
|
|
|
Coś mi się zdaje że ten temat [silnik grawitacyjny] został TU nadany celowo.Dlaczego ?-no właśnie!- dla pozyskania wiedzy w tym zagadnieniu,-to jak w przysłowiu [co dwie głowy to nie jedna]-to taki informacyjny sączek.cze.
|
|
|
Propo silnika. Kiedyś próbowałem taki zrobić. Oprócz tego że zeżarł 1,5 roku z mojego życiorysu, to kosztował w ku..we pieniędzy ( chociaż to też zależy od punktu patrzenia, ale jak dla mnie 1800 zł to astronom kwota). Chociaż z drugiej strony już nie o ten czas i kasę mi chodzi, ale o to że nie miałem go do końca opracowaniego na papierze i w późniejszych momentach trochę improwizowałem, trochę kombinowałem i tak się zamieszałem, że nie wiedziałem jak się nazywam.
Jednym słowem byłem niczym wahadłowiec wchodzący na orbitę, nie byłem w odpowiednim czasie i miejscu nie miałem poprawnie wyznaczonej trajektorii zejścia i odbiło mnie niczym bejsbolem wciul daleko. Teraz nie wiem czy starczy mi paliwa ( czyt. zapału) aby podejść do drugiego zejścia. Cze
|
|
|
Fallout: To, co waszmość piszesz, jest max ciekawe. Mój sceptycyzm walczy we mnie z pożądaniem nowych odkryć. Muszę się więcej dowiedzieć na temat Twoich bojów z tym "czymś" !!
leto@2com.pl
|
|
|
słuchaj jakby zkombinował sobie pierwiastek 115 chyba słyszałeś to twoje urżadzenie napewno by zadziałało ale wątpie czy zdąbedziesz ten pierwiastek ten pierwiastek znajduje siem w strefie 51 słyna baza www.ezp.prv.pl to jest strona gdzie mozesz sciągną encyklopedie są tam informacje na temat tego pierwiastka
i nie tylko tajne prace na tymi silnikami warto zobaczyc!!!!!!!!!!
|
|
|
Bzdury 115 wcale nie jest potrzebny. To tak jakby Ci ktoś nagadał, że do jeżdzenia po autostradzie potrzebujesz Vipera
|
|
|
Słuchając Waszej wymiany zdań n.t. "pierwiastka 115" postanowiłem coś się o nim dowiedzieć. Wnioskuję, że chodzi o pierwiastek o liczbie atomowej 115 ? Z Układu Okresowego wynika, że byłby umieszczony tuż pod Bizmutem (Bi), a zatem byłby metaloidem, o silnych właściwościach metalicznych - a zatem w stosownym stopie byłby silnym, trwałym magnesem. Być może nadprzewodnikowym. Jego masa atomowa byłaby większa niż ołowiu, byłby też od niego gęstszy. Z racji tych właściwości mógłby mieć zastosowanie jako pochłaniacz / lustro promieniowania...
...aż szkoda, że go nie ma. :)
|
|
|
Ale wracając do tematu - czy ktoś przytomny mógłby mnie oświecić co do charakteru magnesów i ilości rtęci potrzebych do budowy modelu ? Chyba mógłbym mieć dostęp do jednego i drugiego...
|
|
|
No to Ok !! Z tego co przeczytałem wynika ze Searl budował dyski o pokaźnych wielkościach... Pracował nad Pilotowanym ale napotkał pewien problem - próżnia. No i wszystko dało w łeb... A może by zbudować wrota wymiarów ???
Ps. Nie ma ktoś dokładnych schematów silników opisanych w Ramajanie ??
|
|
|
A może cywilizacje które istniały 20 000 lat temu były bardziej zaawansowane od nas?Nasza cywilizacja istnieje od 2 000 lat licząc od żekomych narodzin Chrystusa,czyli 10 razy krucej.Musimy też wziąć pod uwage,że technika zaczeła się na dobre rozwijać dopiero 150 lat temu!Co będzie za następne 150 lat,200,1000,20 000?!Mozemy sobie pofilozofować.
|
|
|
Bullek: Sorry, ale co ma jakiś Mesjasz do rozwoju cywilizacji ??!! O ile sobie dobrze przypominam, to w historii było ich co najmniej trzech - a wliczając jeszcze mniejsze religie (np. Mormonów) i rozmaite sekty, to się okaże, że Mesjaszów jak mrówków. Nasza cywilizacja liczy sobie co najmniej 6000 lat (~4000 BC - Sumer), z tym że....
...jedyne kontrowersje, jakie są, to te, czo to na pewno NASZA cywilizacja. :))
Problem, który zasygnalizowałeś, już od dawna spędza badaczom sen z powiek, a to ze względu na prawie całkowity BRAK śladów po tej rzekomo baaaardzo rozwiniętej, poprzedniej cywilizacji.
...ale to temat na nowy wątek, a nie na SILNIK GRAWITACYJNY, więc EOT.
|
|
|
Bullek very good idea !!!!! Najstarszy szkielet znaleziony na ziemi liczy sobie kilkaset lat, więc za ten czas kilka cywilizacji takich jak nasza zdążyło by powstać i upaść...
|
|
|
Myślę jednak że rdzenni Ziemianie nigdy wcześniej nie byli rozwinięci w technice jak obecnie.Domniemam jedynie że Ziemia gościła oficjalnie tych, którzy [przybywali],bardzo ciekawym okresem -jest czas Ziemian przed epoką lodowcową i znacznie wstecz-po prostu takie jest moje zdanie.cze.
|
|
|
No fakt, w kronikach nie jest napisane że te pojazdy były dowodzone przez egipcjan tylko że Egiptu broniły. Zrwsztą pewna mumia mówi sama za siebie...
|
|
|
ej Leto ten pierwiastek jest ale tylko w strefie 51 w stanach zdjenoczonych ale ta baze przeniesli do innego miejsca na jakąs pustynieee tylko nie wiem gdzie
|
|
|
Jeśli chodzi o ten pierwiastek, to pytanie, czy jest stabilny. A może promieniotwórczy ? Diabli wiedzą.
|
|
|
znalazłem coś takieg - http://www.nautilus.org.pl/podkletnov.html
tam na dole jest link do orginalnego tekstu (jak ktos zna rosyjski)
|
|
|
o to Wypowiedź naukowca który pracował w strefie 51 --
Według Boba Lazara ciężki pierwiastek służący najprawdopodobniej jako paliwo do napędu reaktora znajdującego się na pokładzie UFO które badał sam Lazar. Pierwiastek ten barwa przypomina dojrzała pomarańcze, jest dużo cięższy od ołowiu i bardzo miękki. Nie jest też radioaktywny.--- ciekawe co nie
moze ta wypowiedź rozwieje twoje wątpliwości .....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |