Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Hitler- Karty na stół
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 207

Czy uważacie , że system rządów ( nie konretne rządy ), jaki był w III Rzeszy jest najskuteczniejszy w zarządzaniu współczesnymi państwami ? Autorytarne rządy i szybkie podejmowanie decyzji odróżnia go od powolnych (decyzyjnie) i ospałych ( organizacyjcnie ) demokracji , a szybkie wyjście z kryzysu dzięki tym decyzjom świadczy na korzyść takiej formy rządów. Co sądzicie na temat powiązań Hitlera z okultyzmem ? Czy pomogły mu w tylu sukcesach ? Jak jest według was ?

NIe wiem Leto , czy czytałeś Brata dane źródłowe. Wyszło na to ,że dyskutowałem z fałszywymi danymi z kosmosu. I nawet w pewnym momencie zaczęłem się denerwować. Chyba czułem się tak jak ty. I co ? Przestałeś rozmawiać z Bratem ? Lepjej ? No widzisz : ) ....

Przestać, nie przestałem. ;)) Ale wróciło mi dawne pobłażliwe rozbawienie i dobrotliwe lekceważenie... Już nie zapalam się tak, widząc jego niektóre uwagi, nie pałam oburzeniem czytując nonsensy. :) Może dlatego, że wierzę w powrót prawdziwych dyskusji na ciekawe tematy, a może dlatego, że Lilith przejmie ode mnie pałeczkę zmagań z klerykalizmem.... :))

Czego sobie i tobie życzę.... : D

Heh... oto utwór psedopsalmowy na waszą cześć... Gloria in Excelsis Leto, Winter. Wychwalajmy ich bo ich mądrość powala, będąc zaś nie tylko ludźmi pokazują nieoświeconym drogę! Gloria in Excelsis Leto, Winter. Ich słowa są nieomylne, a ścieżki prawdziwe. Idżmy za nimi z pieśnią na ustach Gloria in Excelsis Leto, Winter. Kiedy ktoś im się sprzeciwia, z góry mówią że mają rację - wytkną Ci każde potknięcie, choćby i najmniejsze. Gloria in Excelsis Leto, Winter. Choćby gadli wierutne brednie - jak powiedzą tak jest to jest i już. nie proście o wyjaśnienie - jesteście za mali aby to zrozumieć Gloria in Excelsis Leto, Winter. Niech nasza pieśń sławi ich czyny, niech wszytskie ludy na całej ziemi śpiewają nieomylnym i wielkim: Gloria in Excelsis Leto, Winter. Gloria in Excelsis Leto, Winter. Gloria in Excelsis Leto, Winter. Amen. Hmm... hymn na Waszą cześć odśpiewany. Teraz morze już przestaniemy się obrażać nawzajem. Macie we wszystkim rację - Bóg jest Kosmitą, wogóle nie ma świata, świat jest tępy, lepiej umrzeć niż żyć, kościół jest tępy, Hitler jest wspaniały, okultyzm jest cudowny. Wszyscy którzy nie zgadzają się z tymi zdaniami, Leta i Wintera wprawiają w stan: pobłażliwe rozbawienie i dobrotliwe lekceważenie... Już nie zapalam się tak, widząc jego niektóre uwagi, nie pałam oburzeniem czytując nonsensy. Więc skoro nie lubicie czytywać nonsensów to lepiej chyba wogóle nie czytać wpisów na tym forum... Bo skoro ja piszę bzdury to o ile większymi bzdurami są słowa innych... No cóż: teraz zapewne mnie wyśmiejecie itp. Piszę to bo mam nadzieję że jednak tego nie zrobicie... Mam nadzieję, że okarzecie mi łaskę i w pobłażliwym rozbawieniu i dobrotliwym lekceważeniu zlekceważycie ten post, który nic nowego do dyskusji nie wnois a jedynie ukazuje oburzenie Brata na nisesprawiedliwość tego forum i opini wypowiadanych na nim... :/ Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

Ja okazję łaskę, a Ty, Winter ? Mało, nawet sobie to wydrukowałem i powiesiłem na ścianie ! Boję się tylko, że zacznę w to wierzyć któregoś dnia... Hahahahahahaa..!! Qrczę, ale mam dziś dobry humor. Chyba dlatego, że spałem 4h, a gdy mi endorfiny jeszcze krążą po krwioobiegu, to czuję się błogo... :) Ale jako znawca literatury, pozwolę sobie skomentować kilka wersetów tego psalmu pod kątem merytorycznym.... 1) Ano, pokazujemy drogę, ale jest takie stare przysłowie: "Możesz doprowadzić konia do wodopoju, ale nie zmusisz go, by się napił". Więc jeszcze długo będziemy musieli tę drogę pokazywać. Ech, taki już los Wybrańców ! Neo, chodź, dosiądź się do piwka... ;)))) 2) Jedni idą z pieśnią na ustach, inni z pianą... Wybaczamy, bo nie wiedzą co czynią. :) I jedni, i drudzy ! :P 3) Kwestia skali.... "Najmniejsze potknięcie" - tak, to kwestia skali. Niekiedy takie "najmniejsze potknięcie" to - bagatela ! - kilka milionów ludzkich istnień... 4) No cóż, za mali... Tak, chyba niektórzy są za mali. Ale i ja czuję się malutki, gdy przypadkiem słucham wierutnych bredni gadanych przez kogoś innego. Wszystko jest względne... 5) O, piaty werset jest naprawdę niezły ! Nie udało się autorowi poprawnie przemycić ironii, dzięki czemu ten wers brzmi naprawdę patetycznie ! Tak, to mi się podoba ! Jednym słowem - bardzo, bardzo piekny utwór. jako pamflecista dałbyś sobie radę. Jeśli jednak chcesz się parać ironią - poćwicz jeszcze. Tylko nie na tym forum, na wszystkich Bogów ! Niewielu jest w stanie to znieść.

Ja ko tym facicie mam do powiedzenie tyko jedno. Lepiej by było , gdyby tej szmaty nie było!

A o którym facecie mówisz ?

O Hitlerze Winter. Taki był temat o ile dobrze pamiętam? Cieszę się że mój utwór Cię rozbawił. Ja z czytsej kultury nie wyśmiewam Twoich ironii. Ty robisz jak chcesz :) Aha. I dodrukuj sobie dalszą cześć moich wypocin i czytaj ją dopóki jej nie zrozumiesz. A jak już zrozumiesz to wiedz że wybaczam Ci wsztko z góry. Nie musiz mnie przepraszać. Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

Nie, nie ! Ty sam dodrukuj, a ja znajdę odpowiednio nawiedzonego wydawcę i obaj zarobimy na tym qpę szmalu ! Ale to nie na tym wątku. Proponuję wrócić do tematu, jeśli jest jeszcze coś do dodania.

Zawsze jest coś do dodania. Ludzie nie rozumieją, że gdyby nie Hitler losy europy mogłyby się potoczyc dużo gorzej , za sprawą ZSRR

Świata jak świata. Ale że Polska byłaby wtedy kolejną republiką ZSRR, to oczywiste...

Hm... tworzyciie historię alternatywną? proszę bardzo... może zacznijmy ja tworzyć od końca jagiellonów. powiedzmy że Warneńczyk nie zginął pod Warną i że miał kupę potomków tak samo wspaniałych jak on... teraz możemy się pobawić... Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

Nie bardzo rozumiem (jak zwykle) o czym mówisz i kogo próbujesz ośmieszyć ? Chyba siebie... Choć z drugiej strony.... ...tak, z drugiej strony masz rację - tworzymy "historię alternatywną", to znaczy czasem "gdybamy" o tym, co by miało miejsce, gdyby wypadki potoczyły się inaczej. Np. gdyby Hitler nie zaatakował pierwszy, albo gdyby Jaruzelski nie wprowadził na czas stanu wojennego w Polsce... Warto zastanowić się nad takimi alternatywnymi wersjami możliwej rzeczywistości, żeby uświadomić sobie, czego uniknęliśmy.

Jestem uczciwym słowianinem, dlatego uważam, że jesteś chyba niespełna rozumu. Gdyby Adolf dalej właał to ciebie by nie było, albo uprawiał byś gdzieś pole u szwaba. Wojownika sobie znalazł, austriackiego kaprala z CK Armii

No tak, Hitler to światło i pasmo sukcesów. Kto tego nie rozumie teraz, chyba nie zrozumie nigdy.

raf , to kpina ?

oczywiście

i nietylko jednocześnie wyraz przekonania że ty przy swoim i tak zostaniesz

a czy zwróciliście nastawienie Adolfa do rzydów? w jak okropny sposób ich mordował? a całe to Zomo?

Zomo to już za żądów żydów , chyba miałeś na mysli gestapo.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 207
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.