| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 10 planeta układu słonecznego | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 192 |
|
Dziesišta planeta Układu Słonecznego jest nieco większa od najdalszej, dotychczas znanej, planety - Plutona (ok. 1,5 jego masy) a jej orbita znajduje się w odległoci 14,5 mld km od Słońca.
Poinformowali o tym naukowcy z Kalifornijskiego Instytutu Technologicznego (Caltech) w Pasadenie.
Jak powiedział jeden z naukowców, astronom Michael Brown, planetę, oznaczonš symbolem 2003UB313, odkryto w styczniu br. w obserwatorium na górze Palomar, w pobliżu San Diego.
R E K L A M A czytaj dalej
Planeta składa się najprawdopodobniej z lodu i skał i jest obecnie najbardziej odległym od Słońca ciałem niebieskim okršżajšcym tę gwiazdę. Pełny okres obiegu wynosi 560 lat - powiedział Brown.
Wyjanił on, że planeta tak długo pozostawała nie wykryta ponieważ jej orbita jest nachylona pod kštem 45 stopni do tzw. płaszczyzny ekliptyki, w której znajdujš się orbity wszystkich pozostałych planet Układu Słonecznego.
|
|
|
Gosia, córko grzeszna, id się oczyć z grzechu, bo grzeszych mowš, uczynkiem i zaniedbaniem i haarpa wychwalaniem
|
|
|
jak mi nie odpowie to zaloze osobny temat !!!;P moze zauwazy:)
|
|
|
Wlasnie wyszlam na papierosa i pokazano mi moc, ktora podwazy moje wywody na temat Ksiezyca w oczach swiata. Spojrzalam akurat na skrawek niebieskiego nieba i przed oczami przesuneli mi gazowa kule ksiezycowa. Tylko, ze to bylo nisko. Jestem pewna, ze na tej podstawie przekonaja ludzi do swojej racji. Konsystencja tej kuli roznila sie troche od Ksiezyca, bo skladala sie z takich malusienkich swiatelek - niklych, ale efekt byl wspanialy !
|
|
|
A może kto testuje już kosmiczne reklamy i to włanie widziała?
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
A może Goska jest jedna z niewielu, która widzi (wglšda)
w Kosmicznš Rzeczywistoć
poprzez
Kosmiczne reklamy, które projektowane sš dla ogółu?
;)
|
|
|
My tu Gosię zaciekle bronili, a Gosia dalej brnie na uparciucha ;)
|
|
|
ja mylę że to się stanie w 2008
jestem duchem słońca!
wielkie zapadły ciemnoci
wystarczajšce by wiecił
oni mówiš witaj, ja mówię żegnaj
szklane miasto tu jest
zimniejsze niż ciało mego brata
zaufałam ci, okłamałe mnie
nie pierdol farmazonów
jeste pierdolonym kłamcš
|
|
|
A co z tajemniczš NEMEZIS hipotetycznš gwiazdš a raczej czerwonym karłem który zanużajšnc sie w Obłoku Oorta swojš grawitacjš mógł by wytršncić i skierować w naszym kierunku parę problemów.A najwienkszym problemem przynajmniej dla naukowców jest znaleienie owej"gwiazdy"teoretyczny czerwony karzęł.
|
|
|
Ta 10 planeta nie pasuje do Nibiru, więc od razu widać, że Sitchin fantazjuje. Nie ten rozmiar i okres obiegu.
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Odrazu widać że nie ten kolor. Nibiru miałbyć czerwony, a tu mamy ciemnopopielatš planetę. Więc jeszcze jeden gwód do trumny teorii Sitchina.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 192 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |