Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czarny Papież
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | .. | 17 | 18 | Następna strona

Napewno słyszeliście określenie ostatniego papieża jaki ma zostac wybrany. Na początku ma być aniołem, a później ma zniszczyć chrześcijaństwo.

35 palancie zrozum nawijasz o h.. wie sam nie wiesz czym powiedza ci ze papiez bedzie kosmitš i tez uwierzysz przejdz sie do kosciola a nie zaglšdasz czarnemu w d... przez karty magiczne

Boje się że może nastšpić koniec œwiata (a najgorsze to Trzecia Wojna Œwiatowa)!Nie chce czarnego papieża!To byłoby okropne!Przepowiednia się wtedy spełni i BOOM!WOJNA!TO OKROPNE!!Zaraz idę do szkoły!Jest u mnie mój kolega!Mamy 11 lat i boimy się tego końca!"TYLKO NIE TO"

Ratzinger przez kilka lat nosił w hitlerjungen czarny mundur. W pewnym sensie jest więc czarnym papieżem.

Racuœ nie jest czarny;-)

przestańcie piepszyć głupoty! jesli to prawda ze w tym roku bedzie III wojna to jestem œwieta zakonnica . pozdro

A kto mówi, że w tym???

a ja na was sram i wasza malucka wiare.. hehehehehehehe

a ja szanuje twojš i nie oddaje na niš kału

oobe24 na cholere tu wlazisz jak ci sie nie podoba

WEZZZ TY PRZYGLUPI BONZOOOOO WOGOLE JAK NIE WIESSZ PAJACU JEDEN O CO CHODZI TO SIE NIE UDZIELAJJJ PLACKU JEDEN!!!!!!!!!!! A POZATYM TO WIELE RZECZY Z PRZEPOWIEDNI NOSTRADAMUSA SIE SPRAWDZILO I ZAMKNIJ RYJA TŁUMOKU JEDENNN!!!

KURWAAA ALE HUJ Z CIEBIEE WEZ POMYSL LAPSIE JEBANY I NIE ZGRYWAJ KOZAKA BO JAK BYSIE TA PRZEPOWIEDNIA SPRAWDZILA TO PIERWSZY BYS SPIERDALAL NA BEZLUDNA WYSPEEE TŁUMONKUUUUU I NIE KOZACZ TAKKKKKKKKKKKKK BO MY SIE TU WSZYSCY CIEBIE ZAJEBISCIE BOIMYYYY SWIRZEEEEEEEEEEEE:D:D:D:D:D:D:D!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TO DO TEGO pierdolenie CZY JAKOS TAK ...........................normalnie debilll:D:D:D

powiedzcie mi gdzie pisze o tym jakoby po smierci wojtyly mial zostac wybrany kolejny papiez(ktorym jest teraz niemiec) po nim dopiero jakis tymczasowy a na koncu czarny papiez po ktorym ma nastapic (wreszcie) upadek kosciola ?

misiaczek chuj ci w dupe!!!

Właœnie sobie tak czytałem wasze posty i co nie ktore sš przesadne !! Wezmy np: nostradamusa, jak wierzyc w to co przepowiedział ?? skoro spora czesc tego co przepowiedział nie spełniła sie, jak narazie to przepowiedział podobno 2 wojny oraz atak na WTS, ale sposub w jaki on to opisal moze pasowac tez do innych sytuacji. No ale skoro mowa o nastepcy sw. Piotra, jak juz wiadomo został nim Niemiec Razinger ( Benedykt XVI) i to niby on ma byc tym przedostatnim papierzem po ktorym przyjdzie papież ciemno skory ktory zniszczy KAtolicyzm co doprowadzi do wojny ?? lub konca swiata bo i takie stwierdzenia padały ?? No dobra, a gdzie albo kiedy spełniš sie takie przepowiednie jak : tu fragmenty "Z powodu œmierci bardzo starego papieża, wybranie zostanie rzymianin w bardzo dobrym wieku[ mlody] Będzie sie o nim mowilo ze osłabi tron piotrowy Jedna bedzie go długo dierżył w bólu." Nostradamus przepowiedział tu ze po œmierci starego papieża przyjdzie papież młody ktoryemu bedzie zarzucac sie szkodzenie koœciołowi, lecz papież ten bedzie papieżem przez bardzo gługi okres. OK a teraz tak najmłodszym papiezem był podobno Grzegorz XIV ale jego "kadencja" trwała bardzo mało. Czyli mozna wnioskowac ze ta przepowiednia jeszcze sie nie spełniła, a skoro ma sie spełnic to kiedy ?? skoro po Benedykcie XVI bedzie papież ktory zgładzi kosciół, gdzie tu miejsce w czasie na spełnie tej przepowiedni ? a moze starym papiezem ma byc tu Razinger (ma teraz 78 lat )i to ponim ma byc ten młody ?? A wezmy pod lupę irlandzkiego mnicha Malchiasza, ktroemu jedni przypisujš proroctwo zapisane na pergaminie ktory przekazł papieżowi Innocentemu II, ale nie wszyscy zgadzajš sie z tš tezš i uwazajš to za zwykle fałszerstwo, z czego wynikało by ze MAlchiasz nie miał daru proroctwa. No ale przeanalizujmy jego przepowiednie ktore sš wyjštkowo krotkie, według mnicha ostatnim papieżem bedzie Piotr Rzymianin, badacze twierdzš że spisane epigram 107 ( to co spidsał na pergaminie) przypisany jest J P II po ktorym to papiezem ma zostac Piotr Rzymianin o ktorym mowa w epigramie 108 ostatnim. Do tego tez mam fragment: " Podczas ostatnich przeœladowań Œwietego Koœcioła Rzymskiego rzšdzić będzie Piotr Rzymianin, ktory przyniesie swojemu stadu wiele zmartwień: potem miasto siedmiu wzgórz zostanie zniszczone i straszliwy sedzia bedzie sšdził ludzi" Tak napisał autor epigramow o ostatnim papieżu. Gdyby rozpatrywac te proroctwa oddzielnie to majš one manre szanse na spełnienie, ale sš miedzy nimi jakies powišzania porownajmy dwa fragmenty: " wybranie zostanie rzymianin w bardzo dobrym wieku[ mlody] Będzie sie o nim mowilo ze osłabi tron Piotrowy " oraz "Podczas ostatnich przeœladowań Œwietego Koœcioła Rzymskiego rzšdzić będzie Piotr Rzymianin, ktory przyniesie swojemu stadu wiele zmartwień" można by powiedziec ze mowa tu jest o tym samym papieżu ale dwie sprawy: 1 od kiedy rzymianin miał by byc ciemno skory, chyba ze dla nostradamusa nie chodziło o kolor skory a o cos innego oraz 2 przemawiajaca za tym ze przepowiednia sie spełni, a mianowice " pierwsi beda ostatnimi, a ostani pierwszymi" kazdy wie o co chodzi to teraz tak: kto był pierwszym ze tak powiem papieżem ?? Piotr a z tych przepowiedni wynika ze ostatni tez bedzie Piotr ( pierwszy ostatni a ostatni pierwszy) ale ktos moze powiedzie ze autorzy przepowiedni znali tš teorie pierwszych i ostatnich i w genialny sposob wpadnli na to ze skoro Piotr był pierwszy to musi byc tez i ostatni Jak wy ta bedziecie odbierac, interpretowac zostawiam wam samym czy w to bedziecie wierzyc czy nie to wasza sprawa, ja osobiscie nie wierze w te przepowiednie bo gdyby były prawdziwe to bys my juz byli w przysłowiowym "piachu " jest wiele fragmentów ktore nie majš wogle pokrycia w realiach czyli sie nie spełniły Nawet sam Chrystus przepowiedział upadek pewnego miasta co sie spełniło lecz zaraz po tym miał nastšpic koniec œwiata niektore przepowiednie proroków majš odzwierciedlenie w realiach np: Rasputin przepowiedział œmierć rodziny carskiej Jasupowa, i ta przpowiednia spełniła sie dokladnie tak jak on przepowiedział , nawet daty miały pokrycie. I jak to mamy rozumiec ?? poprostu strzał w dziesištke , zgadywał?? czy poprostu posiadał dar proroctwa ?? Na ten temat można dyskutowac bez końca ja tu sie naklikałem sporo a teraz ide spać Pozdrawiam

nic kochani nie zmienimy to BOG ustala wiec my kochajmy sie w imie BOGA!!!!!!!!!!!!

ja od razu wiedziałem że nie będzie czarny papież wszyscy mowili jakies przepowiednie a ja w to nie wierzyłem ja nic nie mam do ciemno skorych ale nie wyobrażam se ciemno skórego papieża w polsce takie jest moje zdanie

papiez nie mieszka w polsce ale w dalszym ciagu w rzymie... obojetnie od narodowosci i koloru...

ja to niby w to nie wierze, ale jednak... to jak z plotkami jest troche prawdy...

spadaj wiesz
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.