| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Duzy problem chyba wszystkich homoseksualistow | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 186 |
|
Mam problem, podczas stosunku z moim chlopakiem strasznie pozniej mnie boli skura na czlonku mozecie mi jakies dobre olejki polecic, mam slaby dostep do internetu wiec jak by ktos mogl to prosilbym o smsy na moj numer, 889-844-156
|
|
|
"Rozmowa z Wiesławem Czernikiewiczem, seksuologiem
z Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego
Homoseksualistš się jest czy się zostaje?
Nie można zostać homoseksualistš. Nie nabywamy homoseksualizmu w procesie socjalizacji, nikt nie staje się homoseksualistš, dlatego że został uwiedziony. To nie żadna choroba, nie można się zarazić. Homoseksualizm jest wrodzony i bez zmiany.
Jak często rodzš się homoseksualici?
Jest ich od 4 do 6 procent w każdej populacji.
Czy wiadomo skšd się bierze u człowieka taka a nie inna orientacja seksualna?
Wiadomo. Nasza orientacja seksualna formuje się w okresie prenatalnym i zależy od wypływu hormonów na kształtujšcy się układ nerwowy. Na poczštku każdy płód czy to męski czy żeński rozwija się w identyczny sposób. Potem, żeby wyróżnicował się mózg i narzšdy płciowe mężczyzny musi zadziałać testosteron. Jeli zadziała on na płód męski w innym czasie niż zwykle lub też będzie w niskim stężeniu wykształci się orientacja homoseksualna, bšd też ta orientacja nie będzie zdefiniowana i wtedy mówimy o orientacji biseksualnej. Jeli natomiast testosteron zadziała na płód żeński w większym niż zwykle stopniu, u kobiety wykształci się orientacja homoseksualna. U kobiet jednak orientacja seksualna jest bardziej płynna niż u mężczyzn. O kobiecym homoseksualizmie wiadomo jednak zdecydowanie mniej niż o męskim.
Czy orientacja seksualna naprawdę jest nie do zmiany? Przecież co jaki czas pojawiajš się w mediach informacje, że komu udało się "wyleczyć" homoseksualistów.
Orientacja seksualna oznacza preferowanš płeć partnera seksualnego. Jest to program wpisany w orodkowy układ nerwowy. Póki co, nie ma żadnych metod, żeby ten program zmienić. Człowiek rodzi się albo heteroseksualny, albo homoseksualny, albo biseksualny. Zdarzajš się oczywicie homoseksualici egodystoniczni, czyli tacy, którzy nie akceptujš swojego homoseksualizmu. Wród tej grupy można z powodzeniem wzmocnić ów brak akceptacji. Można wytrenować człowieka, żeby żył niezgodnie ze swojš orientacjš seksualnš. My w Polsce bez takiej terapii mamy przykłady żyć niezgodnych ze swojš orientacjš seksualnš: geje żeniš się, a lesbijki wychodzš za mšż. Nie znaczy to, że sš "wyleczeni", ani że zmieniła im się orientacja seksualna. KILKANACIE LAT TEMU BYŁA JUŻ INFORMACJA O TYM, ŻE MOŻNA W TOKU TERAPII ZMIENIĆ ORIENTACJĘ SEKSUALNĽ. POTEM PO KILKU LATACH ZBADANO PONOWNIE RZEKOMO WYLECZONYCH: CZĘĆ Z NICH WRÓCIŁA DO PRAKTYK HOMOSEKSUALNYCH,
CZĘĆ SIĘ ZNALAZŁA POD OPIEKĽ PSYCHIATRÓW, A WIELU Z NICH POPEŁNIŁO SAMOBÓJSTWO. Wszystkie doniesienia o możliwoci zmiany orientacji seksualnej u człowieka, o których czytałem, to fałszerstwa. Jedynš metodš sprawdzenia tego czy możliwa jest zmiana orientacji jest zrobienie badania reakcji genitalnej przed terapiš i reakcji genitalnej po terapii. Jeli reakcja genitalna wykaże, że gej zaczšł reagować na kobiety, mógłbym uznać, że dokonano cudu i zmieniono orientację seksualnš.
Powiedział pan, że u kobiet orientacja seksualna jest bardziej płynna. Czy można z tego wysnuć wniosek, że kobiety będzie można łatwiej "wyleczyć" z homoseksualizmu?
Orientacja seksualna nie podlega ocenie. Nie jest ani dobra, ani zła. Z punktu widzenia medycznego nie ma żadnych wskazań, aby próbować zmieniać orientację seksualnš. Jeżeli nasza pomoc ma być etyczna, możemy tylko próbować pomóc pacjentom zaakceptować swojš orientację. Szczególnie ważne jest to u ludzi młodych. Przymuszanie młodego człowieka do zmiany orientacji jest zawsze wbrew niemu i jest nieetyczne.
Skšd więc tyle prób zmiany orientacji?
Młody chłopak czy młoda dziewczyna w okresie dojrzewania orientuje się, że inne sš jego/jej fantazje, marzenia. Słyszy, że jest inny, słyszy: "te wstrętne pedały, leczmy ich". Zaczyna mieć poczucie, że jest nienormalny, zboczony, gorszy. A my tych, co sš inni, tych co sš w mniejszoci najchętniej bymy zadziobali. Najlepiej się czujemy w grupie, która ma jednolite poglšdy polityczne, wierzy w tego samego boga i ma te same preferencje seksualne i wtedy mamy poczucie, że jestemy tacy jak wszyscy.
Z czym zgłaszajš się do Pana pacjenci homoseksualni?
Przychodzš mężczyni, którzy nie akceptujš swojej orientacji seksualnej, czyli z homoseksualizmem egodystonicznym. Nie miałem do tej pory pacjentki, która by nie akceptowała tego, że jest lesbijkš. Kobiety przychodzš do mnie, kiedy nie sš pewne swojej orientacji albo majš problemy w swoich zwišzkach zarówno homoseksualnych, jak i heteroseksualnych.
Dlaczego jest tak ważne, żeby zaakceptować swojš orientację seksualnš?
Człowiekowi, który nie akceptuje siebie jest bardzo trudno w życiu. Nie wykorzystuje swoich możliwoci, nie rozwija się, często jest smutny i ponury, ma depresję, często myli o samobójstwie.
Czy przychodzš do Pana rodzice z synem lub córkš?
Często. Wielu chce, abym leczył ich dziecko
I co Pan im mówi?
To samo, co tu Pani.
Jak reagujš?
Bardzo trudno im się pogodzić z tym, że ich dziecko jest homoseksualne. Nie wierzš w to. Mylš, że to ich wina. Różne bzdury teraz piszš, że matka nie taka, ojciec nie taki. A to nie jest ich wina. Homoseksualici tacy się rodzš, rzadziej niż heteroseksualici, ale ludzie o rudym kolorze włosów też się rodzš rzadziej niż blondyni. Ale zdecydowana większoć rodziców w końcu się z tym godzi. Dla mnie takim pięknym przykładem jest matka Waldorffa, która wtedy, kiedy Waldorff przedstawił jej swojego partnera, powiedziała: "Witam mojego drugiego syna". Wiem, że to jest bardzo trudne dla rodziców. Ale jeli oni odrzucš swojego syna albo córkę, to ich dzieci będš się czuły odrzucone przez całe życie i przez wszystkich. A potem będš brać udział w paradach i półnago demonstrować na ulicach. TAKIE PARADY TO JEST NIC INNEGO JAK WALKA O AKCEPTACJĘ. A o tę akceptację walczš najczęciej ludzie, którzy zostali odrzuceni w domu.
Komu trudniej pogodzić się z tym, że dziecko jest homoseksualne? Ojcu czy matce?
Ojców to zdecydowanie bardziej boli, zwłaszcza jeli syn jest gejem. Ojcowie najczęciej traktujš swojego syna jako wiadectwo samego siebie. Niemęski w ich rozumieniu syn podważa ich męskoć. Sš w stanie w końcu zaakceptować to, że ich syn jest gejem, ale bardzo rzadko. Częciej po prostu się z tym godzš, przyjmujš do wiadomoci, że tak jest i zachowujš się w sposób poprawny.
Czy lepiej więc mówić rodzicom, że jest się homoseksualistš czy nie?
Lepiej powiedzieć. Na poczštku zawsze to będzie szok dla rodziców. Ale udawanie kogo innego niż się jest stwarza chorš relację. Przecież takie dziecko kocha swoich rodziców, cierpi, cały czas się zamartwia, jak to przyjmš. Wspólnie będzie im łatwiej poradzić sobie z tym problemem.
Rodzice często obawiajš się, że jeli ich syn jest gejem to znaczy, że będzie sypiał z kim popadnie. Mówi się, że homoseksualni mężczyni majš wielu partnerów seksualnych. Czy to prawda?
To, że kto ma homoseksualnš orientację nie mówi nam nic na temat tego czy jest zdrowy czy zaburzony. Tak jak sš heteroseksualni erotomani czy impotenci, tak sš i homoseksualni. Zarówno wród hetero jak i homoseksualistów podobny odsetek osób jest zaburzonych. Erotoman nie jest zdolny do nawišzania prawdziwej więzi emocjonalnej z drugim człowiekiem i cechuje go ogromny promiskuitywizm, czyli niepohamowana potrzeba uprawiania seksu. Media bardzo często pokazujš nam homoseksualistów chodzšcych do seks klubów, a przecież jest cała rzesza osób homoseksualnych, które żyjš tak jak my wszyscy, w zwišzkach i do żadnych klubów nie chodzš. Ale oni dla mediów sš już mniej atrakcyjni. Poza tym uważa się, że wszystko jest w porzšdku, jeli heteroseksualny mężczyzna będzie miał 50-70 partnerek seksualnych, a o homoseksualicie, jeli będzie miał tylu partnerów, powie się już, że co z nim nie tak.
Dlaczego homoseksualici wzbudzajš tyle negatywnych emocji, a nawet nienawici w społeczeństwie?
Najwięcej negatywnych emocji wzbudzajš mężczyni homoseksualni u mężczyzn heteroseksualnych. Skšd się bierze ta agresja? Przede wszystkim z lęku. Mężczyni najbardziej bojš się, żeby nie okazało się, że oni też mogš być homoseksualni. Ci, którzy najbardziej się bojš i nie sš pewni swojej męskoci sš najbardziej agresywni w stosunku do gejów. Mówię tu przede wszystkim o czołowych postaciach polskiej sceny politycznej.
Najwięcej negatywnych emocji budzi adopcja dzieci przez pary homoseksualne. Czy osoby homoseksualne mogš wychowywać dzieci?
Uważam, że nie ma żadnych przeciwskazań. Dom, ciepło domowe, gwiazdka i dwóch facetów, którzy darzš dziecko uczuciem jest zdecydowanie lepsze niż samotnoć w domu dziecka. ORIENTACJI HOMOSEKSUALNEJ NIE MOŻNA NIGDY NABYĆ PRZEZ WYCHOWANIE. TO SĽ KOLEJNE LĘKI I FOBIE NASZEGO SPOŁECZEŃSTWA.
Czy te lęki i fobie będzie się zmniejszać?
Ja jestem optymistš. Obserwuje studentów, których uczę seksuologii. Jeszcze kilka lat temu temat homoseksualizmu wzbudzał wielkie emocje, młodzi ludzie dyskutowali czy jest to zboczenie, choroba. Dzi w ogóle nie chcš o tym gadać. Młode pokolenie jest wykształcone i otwarte, i tacy będziemy za kilkadziesišt lat.
A jak reaguja rodzice na wiadomosc,ze ich dziecko jest gejem czy lesbijka?
Mówiš rodzice:
"Pani córka jest lesbš!" - usłyszałam w słuchawce. Zamarłam. Nie wiedziałam, kto mówi. Byłam przerażona. Chciałam od razu spytać mojš córkę, dlaczego kto dzwoni w rodku nocy i mówi co tak okropnego, ale słowa nie przechodziły mi przez gardło. Przez następne dni mylałam tylko o tym. Przed oczami stanęło mi całe 17 lat życia mojej córki. Ze zgrozš stwierdziłam, że miała same koleżanki. W jej opowieciach chłopcy właciwie nie istnieli... Wreszcie zebrałam całš swojš odwagę i powiedziałam Marysi o telefonach. Chciałam, żeby zaprzeczyła. A ona mi na to, że zakochała się w swojej przyjaciółce, że sš razem, że bardzo się kochajš! To było ponad moje siły. Zaczęłam płakać. Na to wszystko wszedł mój mšż... Bardzo trudno mi mówić o tym, co było póniej. Moja rozpacz, mšż, który zapadł się w sobie, kłótnie z córkš. Od tamtego momentu minęły już trzy lata. Pomiędzy mnš a Marysiš wyrósł mur. Nic nie wiem o jej życiu. Prawie nie rozmawiamy. A ja tak bardzo chciałabym wiedzieć, o czym myli, o czym marzy i czy jest szczęliwa?
Mama
Kiedy mój syn powiedział mi, że jest gejem, byłem wciekły. Co ja takiego zrobiłem, że mam syna-nieudacznika? Chciałem, żeby się leczył. Żona była przeciwna, broniła go, mówiła, że on taki już jest i że tego nie da się zmienić. Potem powiedziała mi, że wiedziała od dawna, ale bała mi się powiedzieć. Poszlimy jednak do seksuologa. Tam dowiedziałem się, że homoseksualizmu się nie leczy, a to żadna choroba. Ten seksuolog powiedział jeszcze, że jeli ja odrzucę swojego syna, to jemu nigdy nie będzie dobrze na wiecie. Przypomniał mi się mój ojciec. Był bardzo surowy i wymagajšcy. Nigdy nie usłyszałem od niego dobrego słowa. Obiecałem sobie, że ja taki nie będę. Mam dwóch synów i nigdy żadnego z nich nie uderzyłem. Jeden ma już żonę i dwójkę dzieci, a drugi jest gejem. Dużo mylałem o tym, jak to jest. Żona podsuwała mi jakie artykuły z gazet. W końcu stwierdziłem, że jaki jest, taki jest, ale to mój syn. I niech nikt nie waży powiedzieć o nim złego słowa.
Tata"
|
|
|
spoko artykół
obiektywizm i nauka otwieraja oczy na proste sprawy .
pozdro
|
|
|
No niestety, ale w Polsce sš to nadal sprawy polityczne, bo zwišzane z naukš Kocioła.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Sorry ale to chyba nie to forum...To jest forum parapsyhologiczne a nie homosexualistyczne. Radze patrzeć gdzie i co sie pisze.
|
|
|
To jest forum m.in. parapsychologiczne, jedyne w swoim rodzaju.
Radzę patrzeć na jakie forum się wchodzi Wera.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dobrze wiem na jakie forum wcodze ale nie sšdze żeby to było forum w którym geje majš pisać że ich penis boli!!
|
|
|
To była prowokacja.
[%sig%]
|
|
|
Radek stary mam pomysl wes czlonka miedzy futryne a dzwi wloz a potem mocno trzasnij dzwiami zadziala zobaczysz :D co prawda nie robilem tak ale tak na logistyke jak tak zrobisz to pozniej nie bedziesz sie ciupcial z kumplem :D i nie bedzie cie bolec :)
|
|
|
Problem: On nie ma ochoty na seks.
INTERIA.PL
Jestem z moim chłopakiem od 3 lat. Różnie bywało między nami, raz lepiej, raz gorzej, jak to w życiu, ale ostatnio, od jakichś 3 miesięcy znów jest niefajnie.
To znaczy pozornie jest dobrze, ale... pozory mylą. Zastanawiam się czy to normalne żeby facet w ogóle nie miał ochoty na seks ze swoją dziewczyną (ma 25 lat!, ja 22)?
Próbuję nie ulegać stereotypom, bo wiem, że każdy ma swój temperament seksualny, ale nie spotkałam w życiu faceta, który nie miałby ochoty na seks. Faktem jest, że mój facet jest strasznym śpiochem i choćby spał 24 godziny na dobę, to byłby zmęczony i śpiący. Pracuje w konkretne dni tygodnia (ale nie codziennie), no i to właśnie jest powód jego zmęczenia - praca, a raczej wczesne wstawanie... Doskonale go rozumiem, bo sama nienawidzę wstawać rano, ale dlaczego jeszcze 3 miesiące temu wszystko było ok?
Narzeka, że w warunkach, które teraz mamy możemy się kochać dopiero o późnej porze i on wtedy już najchętniej poszedłby spać, ale kiedy nadarza się sytuacja, kiedy możemy wcześniej on ogląda film w tv. Dziewczyny, pomóżcie, bo już mnie to przerasta! Czuję się niekochana, niepożądana, brzydka, niepotrzebna... Czy na moje nieszczęście trafiłam na jakiegoś mamuta (na jedynego niewymarłego samca, dla którego seks nic nie znaczy)? A może jakiś mądry mężczyzna się znajdzie i powie mi w czym rzecz...
http://kobieta.interia.pl/psychologia/psychologia/news?inf=874906
|
|
porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo. |
|
Matka Boża na gejowskiej reklamie.
Autorka: KaFor
Dodano: czwartek, 22 lutego 2007, 19:20
Wiedeńska organizacja reprezentująca interesy części środowisk homoseksualnych postanowiła reklamować idee adopcji dzieci dla par jednopłciowych oraz sztucznego zapłodnienia w sposób, który wzbudził stanowczy protest chrześcijan.
Na plakacie, który został opublikowany w prasie, umieszczono posąg Matki Bożej oraz tekst: "Czy ona potrzebowała mężczyzny, aby urodzić dziecko? Nie żądamy cudów, ale prawa do sztucznego zapłodnienia i adopcji".
Z tekstu informacji prasowej można dowiedzieć się, że dla organizatorów kampanii (HOSI Wien) ogłoszenie jest wprawdzie kontrowersyjne, ale również zabawne. Twierdzą, że w Austrii tysiące dzieci znajduje się pod opieką rodzin homoseksualnych, ale w świetle prawa rodzic, który nie jest biologicznym ojcem lub matką dziecka, postrzegana jest jako osoba obca.
Środowiska konserwatywnych katolików nie kryją oburzenia i przypominają, że w archidiecezji wiedeńskiej istnieje dość liberalny stosunek wobec mniejszości seksualnych. W Walentynki zorganizowano w archikatedrze św. Szczepana tzw. Nabożeństwo dla Kochających, podczas którego błogosławiono również pary homoseksualne.
Rzymskokatolicka Archidiecezja Wiedeńska oraz luterańska Diecezja Wiednia nie zajęły oficjalnego stanowiska w sprawie gorszącej reklamy.
Ekumenizm.pl
http://www.lesbijka.org.pl/index.php?name=News&file=article&sid=562
|
|
porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo. |
|
ja proponuje oszukac system nerwowy, po sexie kiedy cie zacznie bolec penis jebnij sie w palca u reki, albo nogi, mlodkiem tak zebys przestal czus bol siuraka, a zaczal czuc bol palca, a jak to nie pomoze to ugryz sie w ucho. jesli to nie pomoze to pryskaj zimna woda ptaka az ci zdretwieje, ale to w krytycznych sytuacjach, i jeszcze jedno za czesto nie bzykaj bo sie wypluczesz i nie bedziecie mogli miec dzieci ;)
|
|
http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit |
|
|||
|
Takie reklamy są tak rozsądne jak wjechanie wielkim autobusem obklejonym krzyżami i napisami w stylu Kochajcie Jezusa, do kraju muzułmańskiego.
Muszę powiedzieć, że i tak podziwiam uległych za tak rygorystyczne przestrzeganie praw wiary. Imponujące.
Jałmurzna, pielgrzymka, 5 razy dziennie modlitwa, Ramadan, wyznanie wiary.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 186 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |