Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
ŚWIAT 2005 Przepowiednie!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1355
Poprzednia strona | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | .. | 67 | 68 | Następna strona

Witam serdecznie i Zapraszam !!! Mam Nadzieję że pojawią się osoby które Jasnowidzą , podróżują poza ciałem , korzystają z Tarota ...itp. Jak wielu wie zaczęły się Zmiany już wiele lat wcześniej , jednakże Teraz ukazały że Naprawdę to co było mówione Przed , Teraz się wypełnia . Wspomnę iż wcześniej odkrywałem swe wizje , sny , i przeczucia które się ziściły w rzeczywistości fizycznej . Najwiękse sukcesy jakimi mogę się pochwalić to Wyliczenie dokładnej daty ataku usa na irag w 2003 roku oraz grożby Korei północnej wymierzonej w kierunku usa , i możliwych konsekwencjach dalszego scenariuszu na wypadek takiego zdarzenia . Na Szczęście zakończyło się wówczas na Grożbach Korei , i na tym zatrzymało . Ale nie to chciałem tu Zaznaczyć . Parę dni temu rozłożyłem karty na Świat w tym roku - 2005 . Wielu mnie prosiło bym tak uczynił , zaglądając w Arkana Tarota . Poniżej przedstawiam co mianowicie Ujrzałem .... .

Każdy, kto postępuje ścieżką rozwoju duchowego i miłości i wprowadza wokół siebie harmonię może spać spokojnie i bez lęku oczekiwać nadchodzących zmian. Kto jeszcze na tę ścieżkę nie wstąpił ma niewiele czasu na podjęcie decyzji. Wkrótce znajdziemy się na rozstajnych drogach i zostaniemy zmuszeni do wybrania jednej z nich, do przejścia do nowej rzeczywistości lub pozostania w starym systemie wyzysku, niewolnictwa i poniżenia. Tak więc będzie to prawdziwy koniec świata, ale tylko dla sług ciemności.

Atlantyda - tajemniczy ląd, który nie został dotąd odkryty. Od dwóch i pół tysiąca lat zaprząta uwagę człowieka, chociaż nie ma pewności, czy kiedykolwiek istniała. Dwa i pół tysiąca lat temu filozof grecki Platon napisał swój słynny dialog "Timaios i Kritias", w którym odnotował przekazaną mu przez pewnego kapłana egipskiego opowieść o owym tajemniczym lądzie: "Pisma nasze mówią, jak wielką niegdyś potęgę wasze złamało państwo. Szła z zewnątrz, z Morza Atlantyckiego. Wtedy to morze było dostępne dla okrętów. Bo miało wyspę przed wejściem, które wy nazywacie Słupami Heraklesa.. Ci, którzy wtedy podróżowali, mieli z niej przejście do innych wysp. A z wysp była droga do całego lądu, leżącego naprzeciw, który ogranicza tamto prawdziwe morze... Otóż na tej wyspie, na Atlantydzie, powstało wielkie i podziwu godne mocarstwo pod rządami królów, władając nad całą wyspą i nad wieloma innymi wyspami i częściami i lądu stałego... Później przyszły straszne trzęsienia ziemi i potopy i nadszedł dzień jeden i jedna noc okropna... wyspa Atlantyda tak samo zanurzyła się pod powierzchnią morza i znikneła..." Platon opisywał Atlantydę również w dialogu "Kritias": "...Jak się poprzednio o przydziałach bogów mówiło, że podzielili między siebie całą ziemię, i taki przydział był raz większy, a nieraz i mniejszy, i urządzili sobie świątynie i ofiary, tak też i Posejdon dostał w udziale wyspę Atlantydę i osadził tam potomków swoich z jednej kobiety śmiertelnej w jakiejś tam okolicy wyspy. Od brzegu morza aż do środka całej wyspy była równina. Najpiękniejsza miała być ze wszystkich równin i zadowalającej była wartości..." Atlantyda słynęła również z niezwykłych bogactw: "...Bogactwo posiadali tak olbrzymie, jakiego ani przedtem nigdy w żadnym królestwie nie było, ani też kiedykolwiek później łatwo nie powstanie. Byli zaopatrzeni we wszystko, czego było potrzeba w mieście i w reszcie kraju. Wiele dór przychodziło do nich z zewnątrz, bo mili władzę, a najwięcej ich dostarczała wyspa sama dla zaspokojenia potrzeb życiowych... jakie tylko wonności ziemia dzisiaj rodzi gdziekolwiek korzenie i zioła i drzewa, oprócz tego... i zboża, które nam za pożywienie służą... i to wszystko to wtedy wydawała ta wyspa, będąca jeszcze pod słońcem, wyspa piękna, święta i przedziwna - w obfitości nieprzebranej. Więc oni to wszystko brali z ziemi, i całą resztę swojej ziemi urządzili w ten sposób..." Jedna z hipotetycznych map Atlantydy, między brzegami Ameryki a Afryki.

"Trójkąt Śmierci" - rozciąga się pomiędzy Florydą, Wyspami Bahama i Bermudami. Jak odnotowano w jednym z raportów NASA (na podstawie doniesień kosmonautów), powierzchnia w tym rejonie jest o 25 metrów niższa w stosunku od pozostałej powierzchni Oceanu Atlantyckiego. "Trójkąt Bermudzki" jest rejonem, w którym występują wyjątkowo liczne i silne zaburzenia atmosferyczne, co mogło być przyczyną niektórych z wielu odnotowanych w tym rejonie katastrof morskich. Podobno sam Krzysztof Kolumb doświadczył tu niesamowitych przeżyć. Wraz ze swoją załogą obserwował m.in. "białą wodę", "wielką ognistą błyskawicę", jak również dziwne zachowanie się kompasu. Swoją ponurą sławę "trójkąt" jednak zawdzięcza wydarzeniu, które zdarzyło się tutaj 5 grudnia 1945 roku. Patrol, składający się z pięciu bombowców typu TBM Avenger, wystartował 5 grudnia 1945 roku o godzinie 14.00 do lotu ćwiczebnego z lotniska wojskowego w forcie Lauderdale na Florydzie. Samoloty miały obsługę złożoną z pilota, radiooperatora i strzelca pokładowego oraz paliwa, które powinno wystarczyć na przelecenie około 1500 km. Załoga posiadała w kamizelki ratunkowe i samonapełniające się powietrzem tratwy. Mieli przelecieć 250 km wprost na wschód w kierunku Bahamów, po czym skręcić na północ i po 65 km zawrócić w kierunku południowo zachodnim do bazy. Warunki atmosferyczne były dobre. O godzinie 15.15 dowodzący eskadrą porucznik Taylor nawiązał kontakt z bazą, i otrzymał pozwolenie na lądowanie. W tej samej chwili w głośnikach wieży rozległ się przerażony głos dowódcy: Dzieje się z nami coś dziwnego!. Nie widzę ziemi!. Powtarzam, nie widzę ziemi! Nie możemy określić swojego położenia. W głośnikach od czasu do czasu rozlegały się głosy pilotów. Nie reagowali za żadne polecenia, a krzyżujące się w eterze nawoływania świadczyły, że znajdują się u kresu wyczerpania nerwowego. Około godziny 15.30 znów usłyszano jednego z nich. Pytał kolegę lecącego obok o odczyt busoli. Jednak jak się okazało każda busola wskazywała co innego. Niespodziewanie około 16.25 zgłosił się jeden z oficerów, kapitan George Stivers, który z niewiadomych przyczyn przejął dowódctwo: W dalszym ciągu nie jesteśmy pewni, gdzie się znajdujemy. Sądzę, że musimy być gdzieś około 225 mil na północny wschód od bazy. Nowy dowódca zdecydował się na zmianę kursu o 180 stopni. Ostatnie jego słowa usłyszane na wieży brzmiały nieco dziwnie: Wygląda na to, jak byśmy wchodzili w białą wodę! To chyba koniec. W eterze zapanowała martwa cisza. W pięć minut później z lotniska odległego od fortu o 150 mil, z bazy Banana River Air Station wyleciał na ratunek ratowniczy wodnopłatowiec typu Martin Mariner PBM, pilotowany przez porucznika Harry Coney'a. Samolot zaopatrzony buł w specjalne instrumenty i urządzenia mające pomóc lotnikom zmuszonym do wodowania. Ekipa składała się z dwunastu osób. Wśród nich był między innymi Polak - Jóżef Żywicki z Chicago. Skierowali się na południowy wschód i niestety podobnie jak eskadra przepadli bez śladu. Po tym zniknięcu Fort Lauderdale zwrócił się z prośbą o pomoc do dowództwa Marynarki Wojennej i Ochrony Wybrzeża w Miami. Rozpoczęło się największe w dziejach marynarki USA morskie i lotnicze poszukiwania. Brało w nich udział 307 samolotów, 4 niszczyciele marynarki, kilka okrętów podwodnych, 18 jednostek Straży Przybrzeżnej, specjalne statki ratownicze i setki prywatnych łodzi i jachtów. Z Bahamów dołączyły jeszcze jednostki marynarki brytyjskiej i samoloty RAF u. Żołnierze przetrząsnęli ponad 50 tysięcy kilometrów kwadratowych wybrzeża Florydy. Na próżno... Dane techniczne zaginionych samolotów Producent: General Motors Rok produkcji: 1941 Załoga: 3 osoby Masa startowa własna: 6200 - 7200 kg Prędkość maksymalna: 485 km/h Zasięg: 2320 km Zapasy paliwa: 1260 - 1480 l Uzbrojenie: dwa sprzężone karabiny maszynowe 12,7 mm, karabin maszynowy 12,7 mm, karabin maszynowy 7,7 mm, 1 torpeda o masie do 910 kg, lub bomby o masie nie przekraczającej 910 kg. Maszyny te używane były przez lotnictwo USA do roku 1954. Na podstawie książki "Świat pełen tajemnic" Macieja A. Janisławskiego

Słyszałem gdzieś, że Trójkąt Bermudzki kryje pod sobą pradawną Atlantydę ........

Atlantyda to bylo panstwo zajmujace polowe planety kur.... a nie jakies miasteczko z technologia starozytnej grecji, atlanci mieli technologie prawie jak my dzisiaj mamy, mieli komputery mieli samoloty i umieli latac w kosmos !!!!!!!!! zgineli naskutek wojen atomowych i przemagnesowania ziemi potem 99% dowodow zginelo pod wodami potopu i gowno zostalo do dzis !

Zgadza się, ale Atlanci mieli technologię znacznie przewyższającą naszą obecną. Była rozwinięta w nieco innym kierunku, oni używali energii uniwersalnej, a nie ropy i podobnych. ;)

Tak Cywilizacja Atlantów i samo oddziaływanie Trójkąta Bermudzkiego jest Niezaprzeczalnie rzeczywiste i nasuwa wiele Teorii o jego Sile , i przeznaczeniu . Jednakże Proszę trzymać się tematu związanego z Wytyczaniem Dróg Poznania Przyszłości , i proszę tj. u góry zaznaczyłem , o Przedstawianie swych Doswiadczeń w oparciu o swe Doświadczenia i Badania , które będą mieć wpływ na Przyszłość , a wszelkie Teksty warte uwagi podać w formie Tytułu ksiązki i strony na jakiej można odnależć tą zasugerowaną Uwagę !!! Asiu podziwiam twoją wiedzę opartą na Książce , jednakże proszę o założenie odrębnego Tematu . Proszę o Dzielenie się swymi doświadczeniami związanymi z Przewdywaniem Przyszłości , oraz Podrózami poza Ciało mającymi na Celu badanie Przeznaczenia Ziemi . Jestem w trakcie pisania ksiązki , a każde podzielenie się swymi Doświadczeniami Metafizycznymi związanymi z tematem będą mi pomocne przy stworzeniu kolejnego rozdziału , który zamierzam poświęcić na Dogłębną Analize i Eksploracje przenikania barier Czasu w formie używania Narzędzi które posiada każdy człowiek na ziemi oraz przedstawnieniu dowodów zaświadczających o tym iż Istnieje Plan Wyższy wykluczjący działanie tkzw. Przypadku . Dziękuję za Uwagę i Pozdrawiam !!!

Czy tzw Wyzszy Plan zaklada istnienie Wolnej Woli, czy tylko determinizm....? W tarocie nie mowie nigdy dyrektywnie, Klient zawsze, sorry, Prawie zawsze ma wybor.... troche kloci sie to z przyslowiem...." co komu przeznaczone, na srodku drogi rozkraczone...." Z doswiadczenia wiem, ze mozna przelamac determinat Przeznaczenia.... Nie wiem tylko do jakiego stopnia..... Pozdrawiam.....

Remigius owszem Zakłada istnienie wolnej woli . Ale ostnim czasy w moim Doświadczaniu sesji z klientami dostrzegłem , iż większość sama odzialuje Dyrektywnie , gdy staram się grzecznie ze szczerym usmiechem wyłtumaczyć , że jeśli pani/ pan przyszła o poradę bądż też dowiedzieć się o przyszłości , to nie powinna mi Pani/pan dać wolną rękę i nie blokować mej wolnej woli . Coraz cześciej mam do czynienie z ludzmi którzy "płacą" , by ich Ego zagórowało w danej chwili i momencie . Nie wiem jak długo pracujesz z Tarotem , ale powiem tobie nie znając tej lini doświadczeń , oczywiście opierając na swej drodze , iż lata pracy z ludzmi wyrobiły mój Dyrektywny zdrowy Absolutnie stosunek do tego typu ludzi , i gdy spotykam sie z sytuacją gdy klient zadaje pytanie z góry znając odpowiedz , i mówiąc mi ją , to wówczas mówię : "Jesli Pan / Pani chce poznać przyszłość , to po co mam cokolwiek mówić skoro mogę wysłuchać i pobrać opłatę wychodząc równie zadowolony co Pan/Pani" . Co do pieniędzy , to są energią i nie traktuje Tarota jako głównej formy wzbogacenia . Kładę też i za darmo , gdy widzę iż Ta osoba ma naprawdę kiepsko , wówczas płacę Cenę utraty własnej energii narażając tym siebie na skrócenie życia i zaburzenia równowagi wewnętrznej , która nie inaczej ma wpływ poprzez ciało Eteryczne na powstawanie chorób . Po dziesięciu latach , wiem Teraz jak byłem nierozśadny dawaj swą energię , na prawo i lewo poprzez Tarota . Jak zapewne wiesz sam , Tarot zabiera Energie gdyż jest Silnym łącznikiem z niewidzialnymi Planami - zwe je Akasza , zbiór Biblioteki każdego człowieka na ziemi z każdego czasu i epokki - konsekwencja przyczyn i skutków w Dziele Najwyższego Architekta . Pozdrawiam remigiusz i chylę Czoło Wróżowi !!!

Dawidzie R nie podniecaj się tak jak piszesz posta :)

Z tego co wiem to koniec swiata zapowiadano na 99 rok i wczesniej tez zapowiadano nadejscie konca swiata albo jakies znaki na niebie i co? I nic dalej żyjemy choć chyba w ubiegłym roku albo jeszcze wcześniej podobno jakaś lodowa kula która leciała niewiarygodnie szybko o włos mineła sie z ziemią podobno gdyby było to blizej to by już ziemi nie było prawdopodobnie. Co prawda jest wiele zagrożen z kosmosu ale nie bede sie rozpisywał. Podobno kiedyś właśnie udezyło coś w ziemie i spowodowało wyginięcie 90% tego co na niej żeje.

a dupa tam ! ja wam mowie ze koniecv swiata bedzie wczoraj !! szykujcie sie.... zalosne ... jak moznabyc tak nie oswieconym? trzeba jakis reflektor wlaczyc zeby ich oswiecic

Aurellki ja tam mieni się pogoda na najbliższy czas?

Njabardziej interesuja mnie przepowiednie o koncu swiata. Staram sie w to nie wierzyc, poniewaz uwazam, ze onies swiata nigdy nie nastapi. Bardziej bym powiedział, ze nastapi koniec natury.

Oto Informacja ---- Daily India "Geologowie w Indiach i w innych częściach świata otrzymują coraz poważniejsze sygnały o coraz większej aktywności jądra naszej planety. Jak wynika z komputerowych analiz, wnętrzne naszej planety jest niebezpiecznie silnie rozgrzane." Możemy się więc spodziewać zwiększonego ruchu płyt tektonicznych i zwiększonej aktywności wulkanów. Najnowsze raporty stwierdzają wręcz, że niektóre wulkany są już bliskie eksplozji. Naukowcy uspokajają jednak, że wewnętrzna aktywność jądra Ziemii nie wpłynie poważnie na powierzchnię naszej planety - przynajmniej nie w skali globalnej. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Co za tym idzie . Jądro Ziemskie ma w swym wnętrzu tkzw . Kryształ który oddziaływuje ze Świata Duchowego na Świat Materii , i odwrotnie . A więc .. wszelkie Wibracje polegające na Wzroście Negatywnej Energii wysyłanej niczym Fale Radia docierają do sfery duchowej i materialnej . Zaburzenie wywołuje Dysonans Fal Energii , siła zła rośnie , więc jestem założenia że to wpłynie na to czego doświadczy Ziemia w nadchodzących miesiącach . Co do Marca .. to dzięki Bogu Spokój !!!! i Byle tak Dalej !! :):):):) Pozdrawiam.

Chcialem nie odbiegając od tematu podzielić się z materiałem jaki zastanawiam się załączyć do pisanej książki , na jeden z rodziałów . To znaczy interesuje mnie wasza opinia dotycząca tego co tu poniżej umieszczam , i napisałem . Dziękuję:) Postanowiłem kontynuować książkę, która uczuliła moje poszukiwania dotyczące pytania, „Kim jestem Naprawdę?” oraz „Jaki Cel obrałem w związku z tym życiem”?. W trakcie przemyśleń dotarłem do ciekawej konkluzji łączącej się z tematem Przecięć Energii, który podałem w modelu eliminacji „przypadku” . Zastanowiło mnie, a raczej nakierowało to przemyślenie na rozwiązanie problemu związanego z „ Widzę cię po raz pierwszy, tylko zastanawiam się, dlaczego czuję, że znam cię wieki oraz jaki może być w tym cel???!!!” . Oto odpowiedz. Wpierw należałoby opanować technikę podróży poza obszarem fizyczności, w skrócie ( out of body experience). Następnie odszukanie Energii, z którymi łączą nas bliskie więzi, o nieuświadamianej Celowości oraz treści, i w konsekwencji odszukanie Tej wybranej przez nas Energii „Duszy” we wstecznym rozwoju, poprzednich wcieleniach doszukując się połączenia, które zostało stworzone. Jeśli takie połączenie zostało by odnalezione, rzecz jasna „Poza Ciałem”. Poddane musiałoby być Analizie tego związku przecięcia Energii obu Dusz, w miejscu Pierwszego Kontaktu i zbadanie ówczesnych stosunków. Następnym krokiem osoba prowadząca te dociekliwe Badanie zmuszona byłaby podążając za ciekawością odszukać Momentu poprzedzającego połączenia w Tym Życiu. Wówczas można byłoby określić, co przyciągało te dwie Dusze, które znają się, lecz nie są siebie jeszcze w pełni świadome. Odkrycie tego uwarunkowałoby moment Impactu tych dwóch energii, dusz. Patrząc na wcześniejsze odkrycie połączenia zaistniałego w którymś z poprzednich żywotów oraz porównując moment Impactu przecięcia Energii można byłoby podsumować Sens Nieuświadamianego z początku Kontaktu,w Uświadomiony. To bardzo skomplikowane jak zdążyliście zauważyć, lecz bardzo pouczające i rozwojowe prowadzące do zrozumienia głębszych Relacji z Bliskimi nam ludźmi bądź tymi, których znamy, nie znając założenia Celu i płynącej Nauki z takich przyjaźni, znajomości. Można wtedy nakreślić pełny obraz wspólnego Przeznaczenia a co za tym idzie Korzyści i Doświadczenia, jakie miało posłużyć wcześniejszym połączeniom przecięcia tychże linii. Sam zastanawiałem się nad jednym związkiem opartym na przyjaźni, acz wypełnionym ukrytymi Uczuciami. W moim przypadku moment Impactu z tą Energią był o tyle ciekawy, ponieważ objawił, że pewne chęci Bycia bliższego z tą osobą odpadają z przyczyn Życiowych, które zaistniały przed Naszym Pierwszym Przecięciem, który wielu uznałoby za „przypadek”. Wnikanie w esencje Dusz, jakie znamy graniczy z szaleństwem i pogubieniem się, gdy nasza świadomość zaczyna przekraczać dotychczas niedostępne granice. Widoczne stają się Elementy tworzące Wzór innych połączeń, jakie musiały zaistnieć na te jedno zdarzenie, w tej rzeczywistości, by dwie osobne energie mogły się Spotkać uznając to Spotkanie z gruntu za przypadkowe i niezwykłe w trakcie odkrywania, że wiele w istocie łączy te dwie energie, dusze. Każde takie połączenie daje Zrozumienie jednego, każda znajomość i związek służą skupieniu Grupy, która Zainicjuje Zjednoczenie w Jedność, jako Całość wszystkich jej doświadczeń – powstanie Jedna potężna Energia, która wróci do punktu wyjścia i rozpocznie Nowe Doświadczenia poprzez kontrolowanie innych, tym samym mniejsze już zjednoczone Grupy Dusz tworzące jedną Świadomość Energii, będą łączyć się z innymi Większymi, tym samym Uzupełniając Źródło Wszelkiego Życia na Ziemi i we Wszechświecie. To bardzo, ale to bardzo Ciężkie, nawet dla mnie. Mogę wam tylko powiedzieć jedno, połowa z tego co napisałem pochodzi z głębszej Wyższej Sfery mej linii przeznaczenia, czuję jakby inna część mnie, która zakończyła Rozwój Żyć i Doświadczeń na Ziemi wysłała promień zrozumienia tego, co toczy się Dalej oraz wcześniej, na czym polegają Przecięcia i Wszystkie twarze, jakie stają się w raz z ich duszami, nam Bliskie.

A ja się zastanawiam jak to się stało, że w świecie duchowym mamy bliższe nam dusze od innych, że to jest jak rodzinne drzewo ;). Chyba musiała być jakaś niepisana umowa dot. dusz młodszych i starszych... hyhy... na pewno tak było. Czyżby czekała nas kanonada wulkanów.. ? Czekam z niecierpliwością na spektakle natury :))))

To "problem" bratnich dusz, albo bliźniaczych płomieni. Bardzo realne zjawisko wbrew pozorom. Sądzę, że wynika ze wspólnych powiązań karmicznych. Może być też tak, że ja i moja bratnia dusza pochodzimy z jednej i tej samej "matrycy", więc mamy zblizony wzorzec energetyczny czyli możemy podobnie się realizować w danym życiu. Ale odszukanie takiej bratniej duszy w rzeczywistości nie zawsze jest możliwe. Kto wie, może ja kiedyś swoją odnajdę ;) Ciekawi mnie też, jak wyglada planowanie przez wspólnotę takich dusz programu realizacji swoich zadań w danym życiu - jeszcze przed "wcieleniem". No ale żeby się tego dowiedzieć, to chyba faktycznie trzeba by skutecznie zająć się oobe :) Co do marca Aurell to dalej mam mieszane uczucia. Kod Tzolkin wskazał mi pewne zjawisko, które może (chociaż nie musi) być fraktalnie "wcielone" w życie właśnie w marcu...Obym się mylił. Pozdrawiam

Uwaga !!! ---------- 3000 Trzesień Ziemi w Ciągu 72 Godzin na terenie USA------ http://www.surfingtheapocalypse.net/cgi-bin/forum.cgi?read=60593 - Link na Dowód ! - Bez ofiar , i byle tak dalej . :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: http://www.komotv.com/stories/35624.htm - Erupcja Wulkanu St. Helens . Link prowadzi na strone gdzie możecie zaobaczyć krotki film online za free !!! Pozdrawiam ! ps Dzięki za posta Niebieski Orle :) Życzę Owocnych Wyprzedzeń i Odkryć :):):)

ty ale jaja śniło mi się trzęsienie ziemi dwa dni temu--------------!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1355
Poprzednia strona | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | .. | 67 | 68 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.