| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
A mnie osobiście razi to że modyfikowany jest sztucznie dźwięk przy wielu audycjach wspomnieniowych żeby był bardziej wibracyjny rzewny płaczliwy.
Nie widzę w tym nic zdrowego.
Albo komuś się autentycznie głos łamie ze wzruszenia albo robimy cyrk.
|
|
|
Najlepszy jest film o niemowletach, ktore jezdza na deskorolkach. Wspanialy !
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=v3Kcw0UrIFI&feature=player_embedded
zabardzo nie wiem o czym to jest bo zabardzo angielskiego nie ogarniam moze ktos stresci co w tym filmiku jest omawiane:)??
|
|
|
http://zbzukowski.bloog.pl/.?ticaid=6a00d
Kluczowe Informacje
poniedziałek, 12 kwietnia 2010 18:48
Kazda ocena,w tak krotkim czasie od tej tragedii;bedzie sila rzeczy,obarczona emocjami...
Najwazniejsze jest,abysmy zdolali przeciwstawic sie zlym emocjom, nie wysuwajac pochopnych wnioskow i oskarzen...chociazby z szacunku, dla ofiar tej tragedii.
Szacunek dla ofiar i ich najblizszych,nie zwalnia nas z obowiazku dochodzenia Prawdy, o prawdziwych przyczynach tej katastrofy.
Za wczesnie na kompleksowe oceny,ale istnieja, juz od pierwszych chwil po tej tragedii,informacje zmuszajace do myslenia...
Nie jestem specjalista,wiec nie bede sie wypowiadal o szczegolach,jakie wylaniaja sie z tych dwoch informacji,ale chce to tylko zasygnalizowac,apelujac jednoczesnie,aby zajeli sie tym ci,ktorzy maja wieksza - specjalistyczna - wiedze w tym zakresie.
Pojawily sie dwie - generalizujac - bardzo sprzeczne ze soba informacje:
Rosjanin,ktory rozmawial z zaloga samolotu,stwierdzil ze:
- odniosl wrazenie,iz Polacy nie rozumieja jezyka rosyjskiego,oraz nie potrafia rozroznic liczb (?-byc moze chodzilo o wartosci oceny wysokosci lotu maszyny,zaobserwowane na radarze w wiezy kontrolnej,lub ocene wzrokowa tych wartosci,samej zalogi-to jest wielka niewiadoma,co mial na mysli Rosjanin...)
Druga informacja,to oswiadczenie przelozonego pilotow,ktory kategorycznie stwierdzil,ze piloci znali dobrze jezyk rosyjski;
Na pozor moze sie wydawac,ze te dwie informacje wskazuja,ze jedna z nich musi byc nieprawdziwa...
Tylko na pozor,tak moze byc...osobiscie jestem zdania,ze zarowno Rosjanin,ktory rozmawial z zaloga samolotu,jak i przelozony polskich pilotow,mowili prawde...
Prosze odnalezc na tym blogu, w poprzednich wpisach, moje relacje na temat mojej rozmowy w styczniu 1982 roku,w hotelu La France (w Wiedniu) z Edwardem de Virion,na temat Grupy CENTRUM,oraz niezwyklej,nikomu nieznanej w tamtym czasie...obecnie raczej niewielu o niej wie...broni nowej generacji.
Dzisiaj okresla sie ja roznymi nazwami,ale najbardziej znana forma,to okreslenie: bron geofizyczna,lub elektromagnetyczno-dzwiekowa...
Zaznaczam po raz drugi,ze nie jestem specjalista i moge jedynie opierac sie na ocenie,jaka zaprezentowal mi w roku 1982 Edward de Virion - w tamtym czasie Prokonsul RPA d/s Uchodzcow z Europy Srodkowo-Wschodniej,jednoczesnie wieloletni Prezes Poloni w RPA,wczesniej agent Wywiadu Wojskowego II R.P. byly cichociemny,zwiazany rowniez po II wojnie swiatowej, z Wywiadem i Kontrwywiadem brytyjskim...
Pod koniec lat szesdziesiatych ub. wieku,Edward zostal wlaczony do dzialan pod nazwa: Operacja Millenium,ktorej celem miedzy innymi... bylo zabezpieczenie, nowego rodzaju broni przed pozyskaniem jej,przez inne kraje,niz te,ktore juz byly w jej posiadaniu...Zarowno Rosja Sowiecka,jak USA,prowadzily wowczas testy nad tym,nowym rodzajem broni...
W latach pozniejszych, oficjalnie przerwano badania,ale prowadzono je nadal,juz jako badania cywilne,nad zmianami atmosfery,jonosfery i stratosfery...
Kluczem jest to,co uslyszalem przed laty od Edwarda, na temat wplywu tego rodzaju fal, na kore mozgowa czlowieka...
Stwierdzil,ze przy pomocy tej nowej broni, mozna tak zdeformowac kore mozgowa czlowieka - w sposob trwaly lub chwilowy,ze wylacza sie normalne funkcje mozgu,co miedzy innymi powoduje zmiane nastrojow danej jednostki,czy calych grup ludzkich i moze zmniejszac lub likwidowac ich zdolnosci do reakcji,postrzegania...percepcji wzrokowej,sluchowej,czy zdolnosci oceny rzeczywistosci...
Przy tzw. chwilowych zmianach funkcji mozgu,wraca on po pewnym czasie do normy,ale np. w przypadku sterowania samolotem...wystarczy kilka sekund,ktore o wszystkim moga zadecydowac...
W poprzednim wpisie ,pt. Kto Korzysta - Kto Traci,wyraznie wskazalem,ze sily budujace NWO,to sily ponadnarodowe,poniewaz daza one, do porzadku swiata,w ktorym nie ma miejsca na narodowe Byty Panstwowe...
Lech Kaczynski,oraz wielu jego wspolpasazerow,nalezeli do osob,ktore nie byly entuzjastami NWO...
Tak wiec...za wczesnie na koncowe wnioski,ale mysle,ze element zwiazany z nowym rodzajem broni...moze tlumaczyc,dlaczego dwie,kluczowe informacje, podane na wstepie,sa prawdziwe...
Nie po raz pierwszy, w historii naszych stosunkow z Rosja,dochodzi do sytuacji,w ktorej latwo jest zmanipulowac zarowno Polakow,jak i Rosjan i skierowac ich przeciwko sobie nawzajem...
Nie zalezy na tym.ani Polakom,ani Rosjanom...ale napewno jest to korzystne dla sil NWO,dla ktorych chaos miedzy narodami,jest elementem gry,jaka ma doprowadzic w swych tragicznych konsekwencjach,do sytuacji,w jakiej przejecie przez nich wladzy nad swiatem, bedzie nie tylko duzo latwiejsze,ale rowniez oczekiwane z utesknieniem,poprzez wiekszosc, uwiklanych w sprowokowany konflikt.
|
|
|
|||
|
Ja już z Wroną nie gadam, bo to do niczego nie prowadzi - HAARP jej mózg zlasował i już nie myśli logicznie.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Zalozylam sluchawki na uszy i zaczelam sluchac tego amatorskiego filmu, a teraz rycze jak bobr. Uslyszalam po kolejnym odsluchiwaniu polskie slowa i zrozumialam, ze to byl mord na pozostalych zyjacych, a czy zamach na lecacych moze sie okaze, moze nie. Straszne, jestem poruszona do bolu!!!
|
|
|
nie płacz- winni zapłacą za to- musi troszke żałoby opaść
ktoś nie zrozumiał czasów- że teraz takie żeczy nie uchodzą
to z wolne media jakieś kolejne tłumaczenie filmiku
Robi się ciekawie.Za film wzięli się fachowcy.
SZOK!!! NAJNOWSZE TŁUMACZENIE FILMU Z KATASTROFY PO OBRÓBCE. własnie przeczytałem w necie… 12sekunda – pierwszy cichy strzał 15,03 – 17,0 chcesz popatrzeć? 17,5 – 18,8 – tera was sprawdzim! 19 – 20,4 pogadasz i co…(ofiara) 20,2 – 23 – poległ za… – uderzenie, odgłos zachłyśnięcia 22,8 – drugi cichy strzał 26,0 – 28,7 – osoba 1:tak szprochasz? osoba 2 (ofiara): tyle krwi! Osoba 3(ofiara): Jezu! 30,0 – 30,8 pabieriać – pobierać przyjmować 30,3 – 31,3 – a gdzie tato – głos kobiecy 31,6 – 32, 7 – wiernujsia (wracaj) – głos męski 34,4 – 35,6 – nic nie słyszę – kobieta napastniczka w dźwięku syreny 38, 75 – trzeci cichy strzał 41,5 – 43,65 Uważaj Jasiuk, uważaj! – głos kobiety 43,65 – repetowanie broni 44,12 – czwarty cichy strzał 44,9 – 45,8 Anders palieg – Anders zginął (m) 45,6 – 46,85 Prażno szapki jadał – kobieta 46,8 – 48,3 Dawaj riebiata ch..ja – dawajcie chłopaki ch..ja (m) 47,76 – piąty cichy strzał 48,22 – 49,7 – iwidiria żywa – odgłos uderzenia (m) 48.91 – szósty cichy strzał 49,35 – siódmy cichy strzał 50,3 – 51,32 szkoda rumu – (m) 51,28 – 53,7 chwatit – nie jest priełożena – rozmowa 2 osób 56 – pierwszy głośny strzał 59 – 1,06 ni ch..ja siebia: to wam nie ujdzie – wulgaryzm – autor nagrania głośno 60,02 – 60,024 – odgłos repetowania broni 60,075 – drugi głośny strzał 65,6 – 68,7 ..sientiabria priliczicie.. – ..wrzesień doliczycie.. – pytający naiwny głos kobiecy 67,03 – 70,07 – chóralny wybuch śmiechu 70,08 – 72,06 – ja wam dam oktabria (głos kobiety – świadka) 72,02 – trzeci głośny strzał 74,05 – czwarty głośny strzał 77,03 – 78,08 adios – pa żydu!: adios – po żydzie – gniewny głos kobiecy 79,01 – 79,06 – kłada – kłoda – triumfujący głos kobiecy 79,06 – 81 – ni ch..ja tiebia (autor filmu
i link kolejny - troche chaotycznie
http://wolnemedia.net/?p=21228
pamiętajmy by do wszystkiego podchodzić godnie i z umiarem
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
wśród ewentualności mamy: udział federacji ich służb, zamierzone odgórne lub w wyniku własnych wewnętrznych rozgrywek
nasze polityczne rozgrywki i stworzenie nowej sceny politycznej
wątpliwy błąd pilota
czynnik zewnętrzny, mgła itp
usterka samolotu i sprzętu nawigacyjnego
(gdzie ostatnie 3 pozycje mogły zadziałać racem lub w kombinacji i stworzyć szczególne warunki wypadku/katastrofy)
a także udział innych służb państw zachodnich i stworzenie takiej otoczki byśmy myśleli że to federacja
oraz : zamach terrorystyczny, pamiętamy ostatnie zamachy w rosji- w/g mnie dla ich twórców i promotorów- taka katastrofa i skierowanie podejrzeń na rosje łącznie z tym filmikiem- gdzie operator dziwnym trafem widząc morderstwa i dobijanie sam nie został wyeliminowany- aż chciało by się powiedzieć litości dla sziwności sytuacji
to kolejny punkt który chciałem zaprezentować a także może i rozwinięcie dyskusji i pod tym kątem
gra się nami- cały skecz polega na tym by tragedia nie była też i sukcesem jej możliwych promotorów więc musimy okazać się sprytem- kolejna sprawa - jeszcze nikt nie rozwiązał zagadki natury kryminalnej przed ekranem komputera- więc musimy być i mniej wymagający od siebie jedyne co możemy dedukować i analizować- by nas ktoś nie nabił w butelkie
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
Boisz się śmierci?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Nie - Amazonka ;)
|
|
|
|||
|
Nie wiem dlaczego ale w tej chwili poczulam tesknote !:) serio za konkretna osoba !
|
|
|
|||
|
|||
|
Napisz do mnie na maila :)
|
|
|
wendol, a moze to EISCAT ?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7782916,W_Islandii_dziala_wiekszosc_lotnisk___Nie_ma_prawie.html
Islandia stanowi sama o sobie . Nie nalezy do UE !!!!
Ludzie dzwonia do siebie, to wiedza. Na Islandii jest spora grupa Polakow. Moj maz tez ma tam znajomego na internecie.
W Polsce i w Anglii tez nie ma zadnej chmury !
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |