Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Jaki koniec œwiata nie będzie zadnego konca. Ludziska rozprawiajš o końcu a zycie dalej sie toczy hahahaha

a chcuk norris to ma net w dyskietce wiec,widze ze jestesmy pokazni

tem at wzny i warty uwagi przeczytaj calosc i pomysl bez barykad umyslowych otwarcie umyslu tylko moze cie naproqdzic na wlasciwy tik mslennia hehehheehejhh jeszzce nadejdzie czaqs pozdrowionka ze slonka i cienka ala morienka 1 z @)!@:)

Napiszę tak. Zaczšłem interesować się astrologiš , czyli rytmami przyrody i wszechœwiata.Na razie jestem na poczštku, ale niedługo będę wiedział więcej.Słońca mi potrzeba , energii :-) Jak czegoœ ciekawego się dowiem to wam powiem, na razie myœlę podobnie jak ktoœ wczeœniej, że można wiele odczytać z planet oraz iż to Słońce tak na nas podziała, że nastšpi zmiana.Kto nie będzie przygotowany ten się nie uratuje. Niedługo zajmę się badaniem pozycji planet i może coœ napiszę( tylko to pisanie wtedy może mi już być niepotrzebne hehe, ale zobaczymy...)

Czy może ktoœ posiada przetłumaczone przepowiednie Nostradamusa? Nie chodzi mi o interpretację, ja chciałbym sam sprawę przemysleć. A może ktos podsunie jakiœ link?

Dzień przed œmierciš Jan Paweł II przekomarzał się ze współpracownikami 1 kwietnia, na dzień przed œmierciš, Jan Paweł II miał jeszcze siły, by na swój sposób przekomarzać się ze swymi współpracownikami. Œwiadczy o tym nieznany dotychczas epizod z ostatnich dni jego życia, jaki ujawnił papieski wikariusz dla Państwa Watykańskiego arcybiskup Angelo Comastri. W wywiadzie dla wydawanego po angielsku miesięcznika informacyjnego "Inside the Vatican" arcybiskup Comastri powiedział, że przyszedł do papieskiego apartamentu po ostatnie błogosławieństwo umierajšcego Jana Pawła II. Kiedy podszedł do jego łoża, arcybiskup Stanisław Dziwisz powiedział: "Ojcze Œwięty, jest tu Loreto". Był to swoisty skrót myœlowy, na jaki pozwolił sobie sekretarz papieża, który odniósł się do tego, że przez wiele lat arcybiskup Comastri był papieskim delegatem w słynnym sanktuarium maryjnym Loreto we Włoszech. "Kiedy papież usłyszał: »tu jest Loreto«, otworzył oczy, spojrzał na mnie i powiedział: »Nie, San Pietro (œwięty Piotr)«" - tak tę żartobliwš wymianę zdań i grę słów zrelacjonował włoski arcybiskup." Co o tym sšdzicie?

niektorzy ludzie wyczuwaja zblizajaca sie smierc, aleco to ma wspolnego z dwazerojedendwa ? :P

kaledarz majow koczy sie w r 1016 to takamala nie scislosc :) data 2012 zostala wybrana z inego powodu pewnie autor nie slyszal o pszepowiesci oriona.........

pewnie slyszal.. kazdy gada co innego o kalendarzu majow, a tak na prawde to kazdy na tym forum tyle o tym wie ze hoho.. wszystko spekulcje, spekulacje,domysly.. prawdopodobne scenariusze.. cla nasza wiedza opiera sie na zaufaniu do tych ktorzy nam ja przekazuja..

2012 już za 6 lat. Już niedługo się przekonamy. Po co gdybać.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ja i moja genera ja hehehhhe nie bdz slepy i get to blein barbaroian lengligh hhehewe fucjkk jajajaja new generejdszpmnnn chet weak aup my generetion hhhehehe

Wcale bym się nie zdziwił jakby się nic nie stało. W sumie po co komu koniec œwiata? Mi nie robi czy będzie czy nie. Ludzie kreujš sobie œwiat w okół siebie takim jaki by chcieli by był kosztem innych. Może pora na koniec? [%sig%]

Nie no normalnie nie chce mi się wierzyć, że tego nie zauważyliœcie... Przecież Jan Paweł 2 mógł wypowiedzieć swoista przepowiednię. Według œw. Malachiasza ostatnim papieżem miał być Piotr Rzymianin.Dlaczego Jan Paweł2 powiedział, że to przyszedł nie Loreto, ale œwięty Piotr? Może to Comastri będzie ostatnim papieżem... O rany, mnie naprawdę nikt nie słucha, ale to ich problem, ja tylko stwierdzam fakty. I mogę uratować tylko siebie....

A w ogóle to 10 maja godzina 21:56

pozyjemy, zobaczymy,, dziwne sny ostatnio miewam... takie.. hm.. mam wrazenie, jakby moj mozg w czasie snu pracowal na pelnych obrotach i myslal, rozwiazywal jakies problemy, dzialal.. ale zadnych specjalnych wizuali nie pamietam O.o

Znaczy z tym 10 maja to takie przypuszczenia niczym nie poparte.Poza tym nie wiem po co to napisałem....Chyba się muszę puknšć hehe

Nauka PAP, msu /00:19 Gigantyczna burza na Saturnie "Wykorzystujšc instrumenty zainstalowane na pokładzie sondy międzyplanetarnej Cassini, naukowcy obserwujš gigantycznš i niezwykle gwałtownš burzę w atmosferze Saturna - poinformowało laboratorium badawcze agencji NASA w Pasadenie (Kalifornia). Burzę, podczas której wyładowania elektryczne osišgajš moc 1000 razy większš od piorunów ziemskich, zauważyli po raz pierwszy 23 stycznia br. naukowcy z uniwersytetu stanu Iowa. Sonda Cassini znajdowała się wówczas w pozycji uniemożliwiajšcej wykonanie zdjęć i dlatego naukowcy skorzystali z pomocy astronomów- amatorów, którzy potwierdzili, że burza szaleje na południowej półkuli planety.REKLAMA Czytaj dalej Saturn jest znany ze swych słynnych i doskonale widocznych z Ziemi pierœcieni. "Bez wštpienia sš to najsilniejsze wyładowania, jakie zaobserwowaliœmy, od czasu przybycia sondy Cassini do rejonu Saturna" - powiedział Donald Gurnett, z uniwersytetu Iowa. Dotychczas zarejestrowano 35 okresów wzmożonej aktywnoœci atmosferycznej, z których każdy trwał ok. 10 godzin. Nie jest jasne w jaki sposób takie burze powstajš. Naukowcy przypuszczajš, że mogš one mieć zwišzek z goršcym wnętrzem planety. Wystrzelona w 1997 r. sonda Cassini realizuje misję opracowanš wspólnie przez agencję NASA, Europejskš agencję kosmicznš ESA i Włoskš Agencję Kosmicznš. Po locie trwajšcym siedem lat, sonda bada Saturna, jego pierœcienie i liczne satelity." A co o tym myœlicie?

Saturn jest daleko.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

biały biegunowy pies :-)

Na Jowiszu to dopiero sš burze i to non stop. A co oznacza biały biegunowy pies wg Majów?

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.