| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Witaj Igor!
Jak ida testy z waga? Podziel sie informacjami, jestesmy glodni wiedzy.. no przynajmniej ja ;>
|
|
|
Powiem tak, że ida swoim torem czyli doć dobrze ale czeka mnie jeszcze troszkę marszu no może lekkiego truchtu i będzie ok ;)
Pozdrawiam
Igor
ps. pociesza mnie że inni nie mieli łatwo:
Tomasz Edison experymentowal latami nad
wynalezieniem zarowki zanim mu sie to wreszcie
udalo. Probowal jako drucika zarowego wszystkich
mozliwych materialow - nawet nici do szycia!
Przy kazdej probie drucik byl instalowany w recznie
modelowanym szkle, za kazdym razem trzeba bylo
pracolowicie wypompowac powietrze. Masa pracy.
I konczylo sie to kleska ponad tysiac razy.
Pewien reporter spytal Edisona "W jaki sposob, po tylu porazkach, znow
mobilizuje sie pan do dalszych doswiadczen?"
Edison odpowiedzial: "Porazki? Jakie porazki? Nie mialem zadnych
porazek! Do tej pory po prostu wykluczylem ponad tysiac roznych
materialow jako nieodpowiednich do zastosowania w moim projekcie."
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
Witam, Igor mówiłes że z rtęciš nie ma problemu, potrzebuje zdobyc troche do eksperymentów z nadprzewodnictwem, jednakże kazdy moja pruba konczy sie fiaskiem... masz ajkies wiesci co gdzie jak i za ile? daj znac
|
|
|
Tak mam ale ja z rtęciš już się nie bawię - wiele razy próbowalimy z oparami rtęci jako swoistym substytutem elektroplazmy ale jako marnie było.
Prowadzimy badania nad czystš wodš - takš po procesie kompletnego oczyszczenia wydaje mi się osobi cie że tendy droga jest prostrza, poza tym, wode trzeba tylko umieć uszlachetnić - bo to w końcu tylko dwa gazy a tutaj jest potrzebny ten trzeci - jak już wspominałem wczeniej.
Założenie moje jest takie, że woda to będzie paliowo o mniejszej mocy ale efekt powinien zaistnieć w takich warunkach tak czy owak.
Droga w stronę rtęci nie jest wykluczone, że jest poprawnš drogš jednak może sięokazać bardzo długš - zauważ , że rozój silników też zaczšł się włanie od wody i ognia - co prawda były to technicznie projekty mało zaawansowane i wydajen lecz -potrafiły wykonac okrelonš pracę.
BIORĽC POD UWAGĘ ZAŁOŻENIE e=mc kwadrat za prawdziwe - wydaje mi się że materiał jakim się posłużymy jest najmniej istotny, bardziej istotnym wydaje siš za to - jakim stanem energii na niego bedziemy odziaływac i w jakich cyklach.
Pamiętaj ciało ludzkie to 75% wody i może w pewnych warunkach wytworzyć samodzielnie lewitację - więc w naszym projekcie 75% to woda a tylko 3 % to energia - więcej energii do zainicjowania procesu nie potrzeba, tzn potrzeba do podtrzymywania ale w całej wadze pojazdu tak się terelacje przedstawiac muszš - tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
Igor
ps. mylę => wydaje mi się że jestemy bardzo blisko juz tuż tuż => tylko czy się Góra Zgodzi na to Odkrycie :) ?
|
|
|
A co wiecie o komputerach kwantowych tylko tak juz na serio ?
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
O komputerach kwantowych wiem tyle, ze w USA pracuje nad tym setka ludzi. Jest to bardzo skomplikowany material, ktory wymaga duzo cierpliwosci i zangazowania. Polscy naukowcy tez sie w tym orientuja i sa na biezaco. Spinotronika jest juz dobrze ustawiona, ale wymaga wysokiej specjalizacji umyslowej.
|
|
|
Jeżeli kiedykolwiek powstanie taki komputer to będzie tylko potwierdzeniem tego że materia nie istnieje, a jest jedynie wynikiem zaprogramowania energii.
Zresztš mylę że taki komputer posiadłby samowiadomoć i sam by nam o tym powiedział i zapewne zniszczyłby nas.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Wyjasnie dlaczego zadałem takie pytanie :
Ponieważ wielokrotnie zastanawiałem się nad znaczeniem Symbolu w religii lub magicznego amuletu - ktory jesli jest w odpowiedni sposob przygotowany to potrafi np pomagać w udzielaniu odpowiedzi na pewne pytania.
teraz do rzeczy: nowy komputer kwantowy to mniej wiecej około litra płynu w fiolce - i jesli podziałamy na ten płyn energiš na wyjsciu otrzymamy - rozwiazanie zadanego pytania :)
Dlatego to mnie tak interesuje - czyli EGZOBIOLOGIA w połšczeniu z Mechanikš Kwantowš - czyli dalsze prace Hesenberga mnie interesujš :)
Dlatego to pytanie o komputer kwantowy :)
Pozdrawiam
Igor
ps. ubocznym elementem działania tego mechanizmu jest lewitacja :)
|
|
|
Przy czm wydaje mi się tutaj, bioršc pod uwagę zasadę e=mc kwadrat, że rodzaj użytej materii jest kompletnie nie istotny bioršc pod uwagę teorię strun oraz - kwantowo holograficzny stan struktury materii we wszechwiecie - oraz dokładajšc do tego teorię czasu skończonego - wydaje się że najważniejszym parametrem do ustalenia wydajnoci naszego komputera kwatowego to:
Poczatkowa wartoć krytyczna naszego - komputera - możemy wywrazić jš w tym przypadku w dwóch jednostkach mianowicie objętoć lub waga np w kg.
Wydaje mi się - własnie zatem , że czarodziejska kula w której wszytstkie odpowiedzi sš zawarte to jest to co nas interesuje czyli przedział wagowy - minimum około 3 do 5 kg.
Zatem tyle musi ważyć nasz super komputer - pozostaje oczywicie kwestia zasilania tego cuda gdyż zasilany być musi - : - bioelektroplazmš :)
No to tyle bo musze zaczšć myć gary.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Zastanawiam sie obecnie w jaki sposob w sposob sztuczny wytwarzac bioelektroplazme - zaczyna mnie to nurtowac ale jakos mi myslenie nie idzie szybko.
No ale jestembardzo dobrejmysli - wiec moze sie cos wymysli :)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Więc jak wspominałem interesuje mnie wytwornica podobnego zjawiska - a jak wiemy człowiek może wyprodukować takie có.
Plazma to gaz zjonizowanych czšstek o dużej koncentracji - współwystępujš w nim zjonizowane atomy oraz elektrony, jednak cała objętoć zajmowana przez plazmę z "globalnego" punktu widzenia jest elektrycznie obojętna. W stanie plazmy znajduje się ponad 99% materii tej częci Wszechwiata, która znajduje się w obszarze dostępnym dla ludzkiej obserwacji. Opór elektryczny plazmy, inaczej niż w metalach, maleje ze wzrostem jej temperatury. Uważa się jš za czwarty stan skupienia materii.
Plazmę umownie podzielić można na dwa typy:
* Plazma zimna - o temperaturze od ok. 4 000 do 30 000 K wytwarzana jest w plazmotronach. Pewne iloci plazmy zimnej występujš w rodkowej częci jonosfery z jednej strony zwiększajšc zasięg radiostacji krótkofalowych z drugiej wymuszajšc pozaziemskš komunikację radiowš (np. z astronautami) na zwiększonych częstotliwociach radiowych.
* Plazma goršca - występuje np. w materii, gdy ta jest doprowadzona do temperatury od 30 000 do 1 000 000 K (wnętrza gwiazd, wybuchy jšdrowe).
Reasumujšc bioelektroplazma - to będzie ten szczególny rodzaj energii napędzajšcy jedno z naszych cudów.
Jeli komu co po głowie chodzi to czekam na sugestie :)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Wszak jeli zderzymy antymaterię z materiš - jak wiemy otrzymamy potężnš dawkę super energii.
Sytuacja ta dowodzi jednak że na poziomie kwantowym mamy w pełni odzwierciedlone zasady Dynamiki Newtona jak i podstawowe zasady fizyczno - chemiczne.
Wniosek drugi jaki się zatem nasuwa -materia pełni w tym przypadku rolę utleniacza a antymateria paliwa. Oczywicie możemy dodać lepszej lub gorszej jakoci utleniacz - czyli o większej lub mniejszej masie atomowej.
podobnie w klasycznym silniku rakietowym - czysty tlen jest najlepszym utleniaczem :)
Dlatego moi mili - to co jest napisane w Wedach i innych księgach o tym, że Bogowie szukali rtęci może być prawdš => wniosek jaki się zatem nasuwa to taki, że rtęć w tym przypadku nie pełniła roli PALIWA PODSTAWOWEGO i dlatego eksperymenty z niš nie dały odpowiedniego rezultatu - poza chwilowš lewitacjš - gdyż ona była tylko utleniaczem.
No ale kto powie przecież utleniacz dał radę co podnie i poda przykład ogrzanego powietrza w balonie - i będzie to prawda jednak nie będzie i niema możliwoci w takim przypadku sterowania wektorem siły - balon lata bezwładnie.
Pozdrawiam
Igor
No to tyle bo teraz to juz musze wyjsc i załatwiać sprawy zawodowo rodzinne - baba mi łeb ukręci jak nie załatwię, a tak aniby szczypła i delikatna :)
|
|
|
Tak se mylę tutaj na budowie, że ta rtęć to jednak dobry utleniacz gdyż:
- łatwy w magazynowani
- bezpieczny w transporcie
- zajmuje dowolnš powierzchnię na naszym statku bo jest plastyczna
- łatwy w dozowaniu w dawkach przed progowych nie doprowadzajšc do eksplozji pojazdu
I tak mi się wydaje jak się dalej nad tym zastanowić patrzšc na te e=mc kwadrat Alberta A. że inny utleniacz byłby bardzo niebezpieczny.
Niebezpieczny był by z wielu przyczyn a z tej oto najbardziej:
- rtęć można jako materię równo dzielić a w zasadzie bez problemów - utrzymujšc tym samym w prosty sposób zespół paramterów reakcyjnych w naszym napędzie. Co innego z innymi rodzajami materii - np gdyby to było drewno - były by kłopotyu z magazynowaniem ze względu na objętoć i inne.
W przypadku rtęci problemów nie ma 1 litr waży 13 kilo więc sami widzimy ile się nam paliwa w zbiorniku 100 litrowym zmieci. czyli gdybymy samolot np pasażerski lub wojskowy zaopatrzyli w tego typu zbiornik i paliwo to jego zasięg operacyjny w prosty sposób mógłby wzrosnšć około 30 krotnie czyli taki F16 miałby zasięg operacyjny około od 40 000 do 60 000 kilometrów - pomijam parametry w walce manewrowej na dowolnej wysokoci gdyż tutaj punkt krytyczny i przecišgniecie nie występuje no można poza takimi miejscami jak Trójkšt Bermudzki - czyli tam gdzie anomalie pola grawitacyjnego zwrównoważyłby by lub zniósłby siłę nonš naszego CUDO WZLOTU.
Pozdrawiam bo kil bill czeka do mycia
Igor
|
|
|
A istnieje taki napęd który używa rtęci? Nawet jeli, paliwo ważyło by 13 x więcej, znaczy albo zastosowano by jakš formułę zużywajšcš mniej paliwa, ew. rtęć była by wydajniesza, albo trzeba by odcišżać pojazdy.
|
|
|
wyckret
Wczoraj o 08:14
Nie jeszcze nie ale rzecz w tym bymy skonstruowali lub nakrelili kierunek poszukiwań dla badaczy którzy tez szukajš a szuka z 30 bardzo wysoko zaawansowanych instytutów wojskowych z całego wiata - nagroda tez nie jest mała 150 milionów dolarów - dla tego kto opisze i stworzy prawo grawitacji kwantowej + Nobel, sekretarka - dowolny, samolot, samochód do końca życia i inne gadżety w ramach możliwoci wyprodukowania na Ziemi.
Pozdrawiam
Igor
ps. tyle może dać np McDD lub LM no AB też dorzuci się dla wynalazcy plus Szwedzki SAB też co obiecywał -jak dobrze pamiętam ostatniš probę w modlitwie Prezesa Rady Nadzorczej
|
|
|
czytałem dzisiaj rano w wannie o silnikach strumieniowych i niestety stwierdzam, że jest to koncepcja nie właciwa.
Silnik nie jest za efektywny a same procesy zachodzšce w nim trudne do kontroli.
Poza tym jest to jednak silnik rakietowy tylko trochę o innym działaniu - jednak mechanizm wytwarzania siły cišgu jest analogiczny.
Zaletš np pocisku zaopatrzonego w taki silnik jest większe bezpieczeństwo przy magazynowaniu (brak utleniacza) poza tym jako wielkich zalet nie widzę - sama kwestia prędkoci około 7 maha nie jest wyłacznie kwestiš piewszš jeli idzie o transport pasażerski.
W kwestii transportu i zastosowań wojskowych to od czasu Hiroshimy tez ten aspekt nie jest najważniejszy - zatem reasumujšc musimy się jednak skupić na silniku grawitacyjnym - jak zwał tak zwał nasz wynalazek ale wydaje się że on jest kierunkiem badań najwłaciwszym :)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Zastanawiam się jeszcze nad innš kwestiš a mianowicie:
"Antymateria jest to układ antyczšstek. Antyczšstki to czšstki elementarne podobne do występujšcych w materii, ale ich ładunki elektryczne majš przeciwne znaki wraz z wszystkimi pozostałymi liczbami kwantowymi (np. izospin, dziwnoć, parzystoć).
W momencie kontaktu antymaterii z materiš (zwykłš) obie ulegajš anihilacji, czyli zamianie na energię promieniowania elektromagnetycznego. Prowadzi się badania nad praktycznym wykorzystaniem tego zjawiska."
Zatem można powiedzieć w przenoni, że najłatwiej uzyskać antymaterie z energii elektrycznej - ale energii o wysokiej częstotliwoci.
Zastanawiam się jeszcze tylko nad formš tego transformatora czy cewki - jak kto woli. Jednego już jestem pewny - wystarczy do tego zjawiska pršd stały.
Pozdrawiam
Igor
ps. i na pewno kawałek drewna :)
|
|
|
Mao tego w tym przypadku wystarczy jako utleniacza użyć zwykłej energii - jako substytutu rtęci.
Tak zwykły pršd będzie utleniaczem w tym układzie.
Aż nie mogę uwierzyć, że po zrobieniu specyficznej formy zwarcia uruchamia się tego typu procesy :)
Pozdrawiam
Igor
ps. ależ ja jestem głupi :)
|
|
|
No tak i kwestia dozowania tego elektrycznego utleniacza też jest prostsza niż dozowanie nawet rtęci gdyż już iloć 1/1000 grama jest ładunkiem doć niebezpiecznym.
A pršd możemy dozować w bardzo prosty sposób.
No i już mamy kwestię tego cholernego utleniacza wyjanionš co ma nim być.
Czyli nawet taki układ będzie bardziej wydajny i lepiej efektywny niż układ z rtęciš.
Pozdrawiam
Igor
ps. jeszcze się zastanawiam czy wartoci progowe może wygenerować bateria słoneczna dla tego układu - jako zasilacz wystarczajšcy :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |