Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

i wlasnie tak jakos powinien on nastapic jednak dnia ani godziny nikt nie zna rok i owszem ale dokladnie chyba nikt ,cos tak jakos na wigilie w kosciele mowia :) no to moze i 24.12.2012 hmm niewiem ,wiem tylko jedno jesli sie to sprawdzi to czuje ze namnie spocznie misja tworzenia nowej cywilizacji i nie tylko na mnie ale na kazdym kto przezyje te ddni

ja tam nie wierzę, ale zabezpieczyć się warto. Na działce u dziadka w pobliżu limanowej jest duża formacja skalna. Zamierzam wykuć w niej sobie norkę żeby się schować, aparat tlenowy z butlš mam wiec jakby woda doszła aż tam to dam sobie radę, ważne żeby mnie nie wymyło. A ze soba zabiorę tylko ksiażkę, którš właœnie pisze. No chyba że wczeœniej ksišżka stanie się bestselerem, to będzię mnie stać na lepszš norę :D. Ksišżkę chcę skończyć około 2010, a tytuł: "Jak przetrwać po zagładzie, czyli co potrzeba by zastšpić wygody cywilizacyjne". wiadomo o co będzie w niej chodzić, no i jeżeli ci wszyscy którzy wierzš będš też mieli do wydania parę złotych to mam sukces w kieszeni.

kepułg - Geryl :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

stronka arcyciekawa i na temat http://leszek.t35.com/webacja/tematy.htm

Było, ale polecania tej strony nigdy doœć http://leszek.t35.com/webacja/tematy.htm

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,3085465.html

dziwie sie wam ludzie

jak moja siostra miała około 4-5 lat oœwiadczyła kiedyœ: "wiecie ta anka to jest dziwka, bo się cišgle dziwi i dziwi". Nie dziw się za bardzo tylko próbuj zrozumieć innych ludzi.

Znam Jana Pajaka i utrzymuje z nim kontakt. Ogolnie znany jest jego adres e-mail i nie ma problemu aby podyskutowac z nim. Zycze wszystkim znajomosci tematu tak jak zna go Jan Pajak. Jest troche dziwny w zachowaniu. Ale jakbyscie doglebnie znali temat UFO i innych zjawisk wystepujacych na ziemi to mogloby i wam troche klepki poprzestawiac. Prawda jest niestety troche przerazajaca. To co sie dzieje w tej chwili moze niektorym przerazic. Pozatym rok 2012 nie jest rokiem totalnej katastrofy ziemi i zaglady ludzkosci, polecam troche pogooglowac na necie, znajdziecie wszystko co jest potrzebne aby sie doinformowac w tym temacie. Po dosyc gruntownym przeszukaniu postow na tym forum wnioskuje ze co niektorzy poprostu przyjeli jeden kierunek myslenia kierujacy ich w sfere strachu i niepewniosci co bedzie w roku 2012. Juz w 2011 stanie sie cos co niektorych na ziemi zwali z nog. Pozatym w jedny z postow nawiazujacego do przpowiedni "Matki Boskiej" zauwazylem w tresci ze kolega ktory napisal tego posta jest bardzo dobrze poinformowany w kwesti "New Age" i innych materialow w/w kwestiach, tak zwana przepowiednia "Matki Boskiej" jest zkondensowana informacja z wielu materialow o New Age i np. z channeling Barbary Marciniak oraz z przekazu channeling z RA. Rzeczywiscie jest prawda ze moze nastapic przemagnesowanie biegunow ziemi i tez jest prawda ze w strone ziemi nadchodzi fala energi ktora spowoduje zblizenie sie innch wymiarow rzeczywistosci do ziemi oraz spowoduje przeskok ludzi do czwarej gestosci. Nie bede sie rozwodzil nad ostatnim watkiem, moze w nastepnym poscie. Jestem poraz pierwszy na tym forum i trafilem tu oczywiscie z netu w trakcie przeszukiwania i poszukiwania nowych informacji. Pozwole sie przedstawic: Arsen Fan - jest z zawodu elektronikiem-informatykiem, tematem ufologia zajmuje sie od ok 15 lat. Mieszkam od 9 lat we Francji a dokladnie Pantin-Paris. P.S. To co moge polecic wam to szukajcie informacji na temat dlaczego 2012 rok jest tak bardzo wazny dla ludzi na ziemi.

Arsen Fan (---.w193-252.abo.wanadoo.f) Ale najpierw trzeba wytłumaczyć zebranym Czym lub Kim jest Matka Boska. Sama personifikacja w osobie - Matki Jezusa Chrystusa nie wystarcza w głebszych rozważaniach. Dlaczego w kulcie Maryjnym zwracamy się przez niš do Boga i jak ten mechanizm właœciwie działa? Musimy tez wiedziec czym sš same przekazy w swojej istocie i wtedy przestaniemy się bać. Bo jak kolega wspomniał w sumie niema się czego bać - a przynajmniej naturalnych procesów się nie uniknie. Pozdrawiam Igor

Dokładnie. Przekazy z innych wymiarów, œwiatów zawsze będš obarczone jakimiœ "filtrami" dostosowujšcymi przekaz do naszych ziemskich potrzeb. Odnoœnie 2012... Co ma być to będzie, jak będzie Ÿle to trudno, jak dobrze to znakomicie. Ja w 2012 wszystko co się będzie działo przyjmę ze zrozumieniem. Najgorsze jest to, ile jest negatywnego myœlenia u ludzkoœci. Tego wyplenić tak łatwo nie będzie. Najgorzej jest zaczšć od samego siebie :D

Arsen Fan. Jeœli możesz to przedstaw nam osobisty poglšd Pajška na temat przyszłoœci. Mnie się tam nie chce czytać tych wszystkich monografii, bo jest tego za dużo :P. Ale trochę tam poczytałem, co mi było potrzebne. W każdym razie goœć nie jest zwyczajny, takie mam wrażenie.

Witam ponownie. Jan Pajak jest czlowiekiem ktory posiada otwarty umysl ukierunkowany na fizyke a przedewszystkim na prawa dotyczace grawitacji. W swoich badaniach doszedl do rozwiazania zasady dzialania komory oscylacyjnej ktora moze byc glownym pednikiem w pojazdach o ksztalcie taleza i nie tylko. Sprawdzajac te informacje o komorze oscylacyjnej natknolem sie na postac inż. Andrzeja Kraœnickiego ktory odpowiadajac na zadane pytanie dotyczace grawitacji i napedow "antygrawitacyjnych" odpowiedzia ze te kwestie rozpracowal bardzo dokladnie prof. Jan Pajak i nie ma nic do dodania. Jest to dla mnie czesc potwierdzenia tezy Jana Pajaka. Sprawdzajac dalej oraz analizujac zasade dzialania natknolem sie na materialy dotyczace Free Energy, jeden z amerykanow dokonal experymentu w warunkach domowych polegajacego na podlaczeniu wysokigo napiecia ok 100 tys volt do plytki umieszczonej nad przedmiotm w ksztalcie popielniczki wykonanej z metalu. Spowodowalo to intesywny przeskok zanikajacych iskier miedzy przedmiotami co w konsekwecji spowodowalo dosyc duze pole magnetyczne ktore zaczelo przyciagac elementy metalowe z odleglosci ok 1.5 m. Analizujac dokladnie opis i film przedstawiajacy eksperyment wywnioskowalem ze jest pewna analogia w dzialaniu komory oscylacyjnej a ekserymentem dokonanym przez amerykanina. Oczywiscie przdmioty uzyte w do tego esperymentu sa prymitywne w stosunku do komory oscylacyjnej Jana Pajaka. Z zasady sprawdzam informacje z kilku zrodel. Jezeli chodzi o opinie Jana Pajaka dotyczaca przyszlosci to juz odpowiadam. W obecnej sytuacji w jaki sie znajdujemy na ziemi naruszana jest wolna wola przez rase z tak zwanej "Konfederacji Oriona". Dotyczy to, jak napewno juz wiecie, szarakow ale nie wszystkich, sa tez wsrod nich istoty ktore podporzadkowane sa "prawu jedngo" tzn Glownego Stworcy. Temat jest tak obszerny ze niemozliwoscia jest opisac go w tym poscie. Jan Pajak posiada pelna swiadomosc wolnej woli i przeciwstawia sie jej naruszeniu przez kogokolwiek. Z tego powodu wielokrotnie mowi ze sledza go lub przeszkadzaja mu w jego dzialaniach ufoludki. W czesci ma racje znajac ich mozliwosci stopien inteligcji oraz intencje. Dla przypomnienia podaje ze szaraki zyja w czwartej gestosci a my w trzeciej i dlatego nie mamy do nich bezposredniego dostepu co zarazem pociaga za soba nierowna walke na dwoch roznych poziomach rzeczywistosci, oczywiscie my jestesmy w tej gorszej sytuacji. Celem Jana Pajaka jest skonstruowanie takich napedow pojazdow dla ludzi ktore pozwola nam zblizyc sie do poziomu technologicznego szarakow co spowodowac moze bardziej rowna walke z nimi. Mozna zadac pytanie dlaczego mamy z nimi walczyc, ano dlatego ze szarakow bardzo interesuje geneotyp ludzki tzn DNA oraz pobieranie od ludzi energi. Energia potrzebna jest im aby przezyc gdyz w czwartej gestosci odrzywianie jest na poziomie eneregetycznym ale tez i potrochu na poziomi fizycznym. Analizuja mase materialow wynika z nich jedno ze szaraki nie przebieraja w srodkach, porywaja ludzi i nawet dzieci, stosuja zasade nieujawniania sie publicznie gdyz to spowodowalo by ogolny bunt wszystki no moze nie wszystkich ludzi na ziemi. Stosuja dezinformacje i tak zwane programowanie ludzkiej psychiki, stosuja metody wymazywania pamieci u ludzi zabranych przez nich celem eksprymentow i pobierania materialow DNA oraz transferu ludzkiej energi . Polecam zajecie sie tym tematem ale od strony czysto naukowej i technicznej, warto. Przestrzegam wszystkich przed pochopnym wierzeniem w kazda podana informacje, w Internecie istniej wiele materialo tzw. oszolomow i ludzi liczacych na korzysci finansowe. Trzeba poprostu podejsc do tematu z otwartym umyslem, analizowac i wyciagac wnioski. Poszerzy wam sie swiatopoglad na wiele rzeczy i zjawisk wystepujacych wokol was. Napewno niejednokrotnie stwierdziliscie ze ogolna nauka i zaczyna sie walic a ludzie ktorzy mniemaja sie naukowcami zarzarcie bronia tez i teori ktorych nie sa wstanie dokonca wytlumaczyc. Jest jedno okrslenie na nich "BETONY" Pozdrawiam wszystki na tym forum. Arsen Fan

Do tego chyba koło 2009 r. Pluton przechodzi do Koziorożca, co z jednej strony potwierdzałoby nadchodzšcy kataklizm geologiczny a z drugiej zagrożenie tyraniš...

LIVECHIP rzeczywistoœć czy iluzja PROCESOR nowej generacji - Dorobek cywilizacyjny nauk humanistycznych i technicznych jaki dokonał się od zaistnienia człowieka na ziemi, jego dšżenia do odkrycia swej Istoty, były planem prowadzšcym do poznania działania Procesora, który jest Ÿródłem tworzenia jego myœli http://www.rozmowy.all.pl Czy człowiek poznał już pełny Obraz Stworzenia? - nawet nie zajrzał do przedsionka wiedzy, doœwiadczenia naukowe służš jedynie udowadnianiu Życia bez udziału Boga. Jednak wychodzšc z odmiennych założeń poczštkowych wykorzystujšc obowišzujšce doœwiadczenia naukowe można w połšczenie z wiedzš Objawionš wykreować nowš wizję człowieka. zapraszam do lektury o Istocie człowieka, wiedzy przedstawiajšcej - udowadniajšcej dualizm człowieka, jako oddzielne czšstki somy i psyche. Wyjaœnienia systemów sterowania metabolizmem czyli wiedzy, że człowiek nie myœli mózgiem i nim NIE jest. nowa budowa atomu (jego wzory w symbolach religijnych), struny (palmy w nazewnictwie Pisma œw.) jako oœrodki akumulacji energii, magnetyzm hemoglobiny (zakaz spożywania krwi), .....

Nie mów NIE!! Œwiat się kiedyœ skończy tylko ,że nikt nie zna dnia ani godziny ale wszystko ma swój poczštek i koniec.

zapomniałeœ dodać - "...w odpowiednim miejscu i czasie."Cytat pochodzi z filmu Piknik pod wiszšcš skałš - i jest jednym z moich ulubionych :)

prawda czy fałsz ?

dzien dobry czy moglby Pan napisac wiecej na temat prof.Jana Pajaka oraz 2012 - ciekawie Pan pisze pragnelabym dowiedziec sie wiecej na ten temat sandra

Witaj.. przeczytałem twojego posta na temat 2012 roku i widze że jestes dosć dobrze zaznajmiony w tym temacie.. móglbyœ mi coœ więcej o tym opowiedzieć?? mój adres to tarocik@buziaczek.pl Pozdrówka [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.