| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
niagara nie jest najwyższym wodospadem/Angel w Wenezueli/
|
|
|
Dżem dobry. Mam do sprzedania szklane oczy mojej pra pra babci. W bardzo dobrym stanie. Proszę pisać na:(...) W sumie 21 par.
[%sig%]
|
|
|
czytałam wiele przepowiedni i zdan zwiazanych z koncem swiata i prawie kazda wypowiedz mówi cos o roku 2012... nie koniecznie musi to byc jakas wielka zagłada ludzkosci ale zapewne cos sie wydazy...Tego jestem niemal pewna... Juz teraz słyszy sie o wielkich katalkizmach nawiedzajacych nasza planete.Coż bedzie za 7 lat?wielu zginie, ale Ci najwytrwalisi o dobrych sercach pozostana aby odbydowac Ziemie na nowych innych zasadach...Bez wojen...Bez kłutni...ale z miłocia do drugiego człowieka....
|
|
|
I całe szczęcie, że to bedziemy my, bo zamiast łazić tam gdzie pogoda zbierze największe żniwo, my bedziemy spokojnie siedzieć na forum.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
trzeba podnieć ten wštek na 1 strone, zostało jeszcze 6 lat, a może kto jeszcze cos ciekawego w tym wštku napisze :)
|
|
|
Ja czytałem i jeszcze więcej tego.co pisało o jakim kodzie w najstarszym niedawno odkrytym egzemplarzu biblii i takie inne.Na bank co sie wydarzy ale mam nadzieje że jak co to bede jeden z nielicznych co odbudowywać bedš cywilizację.Wystarczy obserwować co się dalej będzie dziać i jak co to się trzeba bedzie przygotować.Podobno jaka przepowiednia mówi o III wojnie wiatowej syjonistów kontra persami czyli Izrael vs Iran. jak kto chce może napisać do mnie na gg 5171167 tylko napisać że z forum żebym nie zablokował i nie zniechęcajcie sie że mam 14 lat.W przepowiednie kto może wierzyć albo nie ale powinno ale powinno sie je znac.
|
|
|
To nie może być koniec Ziemi, jak co wierzę, że rok 2012 to kolejny rodział w historii ludzkoci. Być może i będzie jaka potężna katastrofa, ale nie zgładzi całkowicie ludzkoci. Może nadejdš lepsze czasy dla ludzi. Era duchowoci, miłoci, nie materii i zła...
|
|
|
hmmmm najstarsze niezmieniona egzemplarz Biblii hmm ciekawe
wiem ze text w bibli sa zmienione i np dekalog naprawde brzmi o wiele inaczej niz ten ktorego sie uczymy
bielak mogl bys dac link gdzie o tym czytales?
|
|
|
nijaki prof. Pajšk twierdzi że wszystkie kataklizmy które wydażyly sie 26 bšd 13 dnia sš spowodowane przez kosmitów i 26.grudnia tego roku maja doprowadzic do wielkiego kataklizmu.Wiem ze to malo ciekawy temat ale moze ktos cos na ten temat napisze.
|
|
|
Dawno to stwierdzilam. Nawet porozumiec sie z nim nie mozna, wiec nie mozna mu wierzyc !!!!
|
|
|
buhahaha, gosia która wmawia innym totalnš kontrolę przez haarpa, twierdzi że goć co uważa że jestemy totalnie kontrolowani przez kosmitów jest oszołomem. Koniec, normalnie koniec, z jakiej wy wszyscy jestecie bajki??
ps. po co mi kto ukradł nicka????
|
|
|
|
|
|
kepulg instytucja HAARP istnieje i dziala, a gdzie sie miesci UFO ?
|
|
|
fajnie ze nie wiesz??? strefa 11 i takie tam tajne bazy, no i to wszystko co opisuje nam dentka japońskiego robota.
|
|
|
Pojawia się w wielu wypowiedziach cyklicznoć pewnych niewyjasnionych zjawisk na ziemi, typu potopy, kataklizmy itd. co 11,5ty lat.
Do tego dochodzš odwiedziny z zawiatów, ufo, atlantydzi, cywilizacje majów, egipcjan.. i nie tylko. Trzeba zauwazyć że wszystkie te dziwaczne zjawiska miały miejsce też co 11,5ty lat. Cywilizacje takie jak majowie i egipcjanie rozkwitły własnie 11,5ty lattemu.
Jest na to jeszcze jedna teoria (nie wiem czy już nie była wczesniej poruszana), a mianowicie istnienie 10-tej planety w układzie słonecznym. Orbita tej planety zatacza pełne koło własnie co 11,5ty lat i własnie w 2012 roku znajdzie sie ponownie w najbliższym sšsiedztwie Ziemii.
Polecam odszukanie programu o nazwie **** "celestia-win32-1.3.2.exe" ****a nastepnie odszukanie owej planety (o nazwie SEDNA), a samemu zobaczycie o czym mówię i osšdzicie wtedy czy jest to prawda czy nie. zaznaczam jedynie że obecnoć 10-tej planety została potwierdzona już przez naukowców. Spieraja sie jednak oni czy owy obiekt jest planeta czy planetoidš.
A zmierzam do tego że możliwe jest że na owej planecie żyje sobie cywilizacja która może nas odwiedzac tylko w cyklicznych odstepach czasu (co 11,5tys lat), dzięki której pozwtały takie cywilizacje jak majowie czy egipcjanie ... i możliwe że ten przełom który ma nastšpić też będzie ich sprawkš.
Co wy na to?
|
|
|
gdyby na planecie tak oddalonej od słońca zyły jakie inteligentne formy życia, które ponadto byłyby bardziej rozwinięte od nas to raczej potrafiliby oni do nas dolecieć inaczej niż na swojej planecie.
Mam takie pytanko do wszystkich którzy siedzš w temacie, czy kto z was sam spróbował obliczyć datę końca kalendarza majów?? Bo metoda tego kolesia od tej całej afery jest wštpliwa. Z tego co wiem datę w kalendarzu majów zapisuje się jako iloć dni od dnia zero, tyle że nikt nie wie kiedy był dzień zero. Nasz kalendarz ma niby 2005 lat od narodzin chrystusa, niby po po drodze było tyle zmian, kalendarze były (i sš) niedokładne. Tak na prawdę to nikt nie wie ile lat minęło od narodzin jezusa, więc wszystkie daty sš umowne.
Nie wiem jak jest ze zjawiskami astronomicznymi opisywanymi przez majów, a jest to chyba jedyny sposób na obliczenie tej daty, choć z drugiej strony słońce i planety zwalniajš, cały nasz układ sie przemieszcza względem innych gwiazd (które sš jakim względnym wyznacznikiem). W całej tej histori jest więcej niewiadomych niż wiadomych, więcej domysłów niż faktów.
|
|
|
z pewnociš nie dożyjecie 2012 r.
tylko nieliczni zostanš !!
MOŻE :)
|
|
|
Na Discavery chanell mówili że data "przełomu" wg. kalendaża Majów to 12 12 2012
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |