| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
a jak polska zorganizuje mistrzostwa europy w pilce noznej w 2012? :> :D
|
|
|
1,5 km fale??? mnie sie wydaje ze taka fale to moze dopiero troche zdusic Ural
|
|
|
Ja słyszałam wykład Goethla na ten temat.. Ktory też mowił o przebiegunowaniu Ziemi.. wspomniał rowniez o 2 kilometrowych falach.. ktore nawiedzš Ziemie.. najbezpieszniejsza ma sie okazac Afryka.. Stwierdził, ze Ziemia po tej katastrofie bedzie sie odradzała od nowa bez techniki.. i wazne jest by zgromadzic jak najwiekrza ilosc informacji - bedizemy musieli wsyztsko stwarzac od poczatku- Powiedział też, że rzad w USA.. doskonale zna jego twierdzenia i zaczoł nawet gromadzic w jakis bunkrach masy ksiazek.. ALe czy to prawda nie wiadomo.. ja tez moge takš teorie wyjasnic.. chodz on uparcie twierdzi, ze ma na wszystko dowody, obliczenia.. TO była jakas Audycja w Radiu.
|
|
|
mnie nurtuje tylko jedno, data. Kto i jak to obliczył? Jedynym wspólnym dniem kalendarza majów i naszego jest dzień przypłynięcia kolumba do ameryki. Od tego czasu w naszym kalendarzu zmieniano tak wiele że całkiem mozliwe że gdzie zgubiono pare lat i nikt teraz o tym nie wie. I będzie zaskoczka jak to przebiegunowanie będzie wczeniej, albo trochę puniej - wszyscy już będš się z tego miać a tu zonk. Chyba że kto mi jest w stanie wytłumaczyć jak oni doszli do tej daty (ustawienie gwiazd i planet na niebie??)?
|
|
|
WLasnie to jest ten fenomen - dziwny bardzo.. Wszyscy mowiš o tej dacie a nie wiadomo skad sie wzieła i skad czerpie zrodło.. i czyzby znow założenia ludzi.. Moze i Majowie byli jak na swoj rozwoj bardzo posunięci z medycyny, astrologi i matematyki .. ale zkad te załozenia.. tez sie chetnie dowiem.
|
|
|
KIEROWNICTWO UEFA ZDAJE SOBIE SPRAWE ŻE W 2012 WIĘKSZOĆ WIATA BĘDZIE OBJĘTE POTĘŻNYMI KATASTROFAMI,A ZWŁASZCZA ZACHÓD EUROPY I USA I DLATEGO PRAWDOPODOBNIE POLSKA I UKRAINA BĘDĽ WYBRANE!PONIEWAŻ BĘDĽ TO REJONY W MIARE BEZPIECZNE!ONI SOBIE ZDAJĽ Z TEGO SPRAWE DLATEGO NAS WYBIORĽ!!!ONI JUŻ WSZYSTKO WIEDZĽ!!
|
|
|
KIEROWNICTWO UEFA ZDAJE SOBIE SPRAWE ŻE W 2012 WIĘKSZOĆ WIATA BĘDZIE OBJĘTE POTĘŻNYMI KATASTROFAMI,A ZWŁASZCZA ZACHÓD EUROPY I USA I DLATEGO PRAWDOPODOBNIE POLSKA I UKRAINA BĘDĽ WYBRANE!PONIEWAŻ BĘDĽ TO REJONY W MIARE BEZPIECZNE!ONI SOBIE ZDAJĽ Z TEGO SPRAWE DLATEGO NAS WYBIORĽ!!!ONI JUŻ WSZYSTKO WIEDZĽ!!
|
|
|
hehehe... zobaczymy za rok, kiedy beda podane ostateczne wyniki glosowania na organizacje ME 2012;]
|
|
|
Ja mylę , że niepowinnimy się zajmować duperelami i Powinnnimy mylęć o pszyszłoci Polski.Polska rzšdzona przez nacjonalistow to będzie nowa Wielka Polska.
|
|
|
Ale głupoty
Dlaczego Afryka ma być bezpieczna?
Według Geryla bezpieczni bedziemy wysoko w górach.
A w powiedział też że Ameryka jest niebezpieczna bo góry sš wysokie.
W Afryce nie na całym obszarze sš góry.
I dlaczego elektronika ma ulec zniszczeniu?
Ciekawe dlaczego nie ma paniki na wiecie jesli to jest prawdš.
Już tyle razy miał być koniec i co?
I dlaczego tak sie uczepili tej daty.
Wczesniej w starym kalendarzu nie było roku przestepnego. Wzieli to pod uwagę?
Kiedy zaczepili mnie oszołomy z Hary-Kryszna i co tam pierd.... o końcu wiata i reinkarnacji.
|
|
|
Własnie.. słuchałam tej audycji Geryla. Podono miał odbyc jakš podroż do Egiptu w poszukiwaniu wskazowki, ktora ma być wskazowkš do unikniecia tej katastrofy.. wtedy to mi sie wydało zbyt bajeczne.. Ale ogolnie.. Facet sensownie mowił. Tam w tej Audycji własnie wspomniał ,ze na obszarze Afryki te kataklizmy bedš najmniej widoczne.. Hmm.. Chyba jeszcze raz poszukam na necie tej audycji.
|
|
|
byla wycieczka do egiptu.. nazywala sie projekt cheops bodajze.. ale zdaje sie ze nic sensownego nie przyniosla poza samymi wrazeniami estetycznymi z obecnosci w egpcie i fotkami gdzie wszyscy sa szczesliwi i sie ladnie usmiechaja ;)
|
|
|
Afryka ma byc najbardziej bezpieczna bo nie lezy na plytach tektonicznych , no i nie znajdzie sie pod zadym biegunem po przebiegunowaniu
|
|
|
masz racje.. afryka nie lezy na plytach tektonicznych, tylko jest zawieszona w powietrzu .. bo czarny lad ma wlasciwosci antygrawitacyjne... bueheheheh
|
|
|
chodzilo mu pewnie o to ze nie łšczš się pod afrykš żadne płyty tektoniczne.
|
|
|
haha jesli afryka nie lezy na plytach tektonicznych
to czemu (sorry nie pamietam jak to sie nazywa) w pewnym miejscu w afryce plyty tektoniczne naciskaja tak mocno na siebie ze powstaja luki i powstal tam najwiekszy wodospad na swiecie tzn najszerszy nie mylic z niagara ktora jest najwyzsza?
sorry jesli sie myle ale tak mi sie jakos wydaje;]
co do roq 2012 to sa dwa zalozenia jednko ktore pisalem ja tzn to religijne aa drugie
z zalozenia teorytycznego
pamietajcie ze ci wszyscy naukowcy wiedza tyle co my
to co przyniesie los to przyniesie;]
tak samo nie wiadomo czy ten asteroid ktory leci w kierunq naszej galaktyki niezachaczy o nas? amerykanie chca zniszczyc ja bo nie sa pewnie czy ominie ziemie;]
wszystko los pokaze
aaa co do mistrzostw europy o ile wiem to ME odbywaja sie na przelomie maja/czerwca aa ta data "przejscia w nowy etap" to 21.12.2012 wiec ? troszq odlegle;]
aa tak apropo to wydaje mi sie ze wygramy ;] o otganizacje;]
sorry ze tak dziwnie pisze ale ide spac;]
|
|
|
Witam mam do spzredania zestaw dzwiękow Hemi-Sync. Łacznie 21 CD. Jezeli jest ktos chetny to prosze pisac:lukasz_ashaneen@tlen.pl
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |