Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

Wylatowo znane jest z aktywnoœci UFO w tym rejonie,a poza tym profesjonalna ekipa nie oszukuje ludzi!Jestem pewien na 100%,że to jest prawdziwy dżwięk silników UFO.

A dlaczego jesteœ pewien na 100% ? Stu procentowa pewnoœć jest charakterystyczna dla fanatyków. W UFO nie wierzę, tylko po prostu wiem o tych przejawach działalnoœci i czasem wręcz ostentacyjnych pokazach majšcych na celu stopniowš (nie szokowš) zmianę œwiadomoœci ludzi, ale Ÿródłem tych odgłosów niekoniecznie jest UFO. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Jestem pewny,bo nikt nie zarobi na takiej mp3. Zresztš po co wprowadzać ludzi w błšd. Ten dżwięk rzeczywiœcie jest bardzo dziwny, raczej nie pochodzi ze znanego ziemskiego urzšdzenia.

Pozatym każdy człowiek jest czegoœ w życiu pewny na 100%.Na œwiecie jest dużo fanatyków.Ja jestem fanatykiem sportów extremalnych.

Lubię sporty ekstremalne, ale na dzisiaj mam już doœć, bo przeszedłem testy sprawnoœciowe, które powtarzamy raz na 4 lata. Jesteœ dobrym, prostolinijnym człowiekiem, ale nie wszyscy tacy sš. BšdŸ cały czas jak dziecko, a ze wszystkich przemian wyjdziesz obronnš rękš i nie będš one dla Ciebie "końcem œwiata". [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

"BšdŸ cały czas jak dziecko'' Co chcesz przez to powiedzieć? "Lubię sporty ekstremalne, ale na dzisiaj mam już doœć, bo przeszedłem testy sprawnoœciowe, które powtarzamy raz na 4 lata." Sporty extremalne to nie tylko sport,ale także styl życia.Człowiek,który je uprawia nigdy nie kończy!Chyba,że kończy zawodostwo ale sporty extremalne uprawia nadal na codzień.

Żeby móc cały czas się Dobrze uczyć -zachować tš mozliwoœć , byc otwartym , miec swierzoœc myœli , nie bać się , nie zakotwiczać , byc elastycznym jak gacie Salomona :)) , DZIECKIEM BYĆ Pamietajmy żę nie po to się rodzimy żeby się zestarzeć lecz żeby się uczyć , ludzi którzy tak czujš nie starzejš sie , nawet fizycznie wyglšdaja conajmniej dekade młodziej ... Wola człowiek ma poprzez kwanty taka moc , że jak sobie cos wkręci to tak pracuje , także jeœli człowiek stanie z rozwojem w miejscu , zacznie się cofać i betonieć .... NALEŻY ZAWSZE BRAĆ POD UWAGĘ WARUNKI KTÓRE MAGA DRASTYCZNIE WPŁYWAC NA NASZE OPINIE , POGLĽDY ETC .INACZEJ CZEKA NAS SMUTNA I BEZOWOCNA PODRÓŻ PRZEZ MATERIĘ Pozdro

SPORTOWI SZALEŃCY (XTREMISTS) Film dokumentalny, 47 min, Wielka Brytania 2003 Na œwiecie roœnie liczba "sportowych szaleńców", którzy decydujš się na niebezpieczne skoki z dużych wysokoœci, dokonujš wręcz kaskaderskich wyczynów, ryzykujš zdrowie i życie. Sporty ekstremalne zrodziły się z potrzeby przeżycia mocnych wrażeń i chęci zademnostrowania przez młodych ludzi buntowniczych postaw. Z czasem okazało się też, że wyczyny igrajšcych ze œmierciš œmiałków mogš być sposobem na "łatwy" zarobek. Ruszyła potężna machina sportów ekstremalnych. Rozkręcał się wielki biznes, produkujšcy mistrzów w tej dziedzinie i przynoszšcy krociowe dochody, zarówno organizatorom podobnych imprez, jak i samym bohaterom niebezpiecznych wyczynów. Brytyjscy dokumentaliœci pokazujš, jak potężne firmy wykorzystujš coraz większe apetyty na mocne przeżycia do robienia wielkich pieniędzy. Wyspa Pentecost na Pacyfiku, w archipelagu Nowe Hebrydy, gdzie wcišż kultywuje się pradawne rytuały, jest kolebkš sportów ekstremalnych. Wœród tubylców jednym z najważniejszych elementów œwiętowania sš obrzędy mongol, czyli skoki z wysokoœci na lianach. Każdej wiosny wyspiarze budujš chwiejnš drewnianš wieżę, z której tylko najodważniejsi dokonujš karkołomnego wyczynu. Właœnie z Pentecost wywodzš się skoki na bungee, popularna dziœ na całym œwiecie atrakcja dla amatorów mocnych wrażeń. Rytualne obrzędy mieszkańców wyspy wzbudzajš duże zainteresowanie œwiata zewnętrznego. Antropolodzy, filmowcy i klienci luksusowych biur podróży płacš słone ceny, chcšc podziwiać w akcji takich œmiałków jak miejscowy bohater Anatol, który już dwadzieœcia lat igra z losem, a zaczynał jako dwunastolatek. Skok z wysokoœci to akt odwagi i wiary, bo kiedy lina nadmiernie się rozcišgnie, nie ma już ratunku. Na wyspie zanotowano jeden wypadek œmiertelny podczas specjalnego pokazu poza sezonem, zorganizowanego na czeœć królowej Anglii. Mimo ryzyka, nie brakuje amatorów ekstremalnych sportów, zapaleńców złaknionych nowych przeżyć i doœwiadczeń, nagłego przypływu adrenaliny. W dolinie rzeki Verzasca stoi najwyższa zapora na œwiecie, skšd skakał bohater "GoldenEye". Po wejœciu na ekrany filmu o Jamesie Bondzie pojawiło się wielu œmiałków, którzy zapragnęli na chwilę wcielić się w agenta 007. We współczesnym œwiecie skoki na bungee stały się jednym z rytuałów inicjacji, odprawianych na wzór dawnych ludów. Karkołomne wyczyny nie sš już zarezerwowane dla kaskaderów i szaleńców o samobójczych skłonnoœciach. Obok spektakularnych skoków na bungee zobaczymy także inne dyscypliny sportów ekstremalnych: popularne snowboard i skateboard czy mniej znane cliff jumping i rock-crawling. Wschodzšcymi gwiazdami snowboardu sš Angielki Jess i Zoe, które jeszcze do niedawna serwowały dania w restauracji w narciarskim kurorcie Chamonix. Teraz wezmš tu udział w zawodach Verbier Extreme - słynnych zjazdach na desce w stylu wolnym, które sš marzeniem wielu tysięcy adeptów tej dyscypliny sportu. Miały szczęœcie, trafiły na bogatych sponsorów, którzy zapewne nie stracš na tym interesie. Dzięki sympatycznym i utalentowanym dziewczynom, reklamujšcym ich wyroby, znacznie powiększš swój majštek. Transmisję z zawodów przewidziano aż w 80 krajach. Wielkie imprezy sportowe to czasem jeszcze większe wydarzenie handlowe. Jak jeden mšż stawiajš się więc najważniejsi œwiatowi wytwórcy odzieży, sprzętu i wyposażenia. Obie strony liczš na duży zysk. Dlatego zawodnicy, choć zdajš sobie sprawę z ogromnego zagrożenia, jakie niosš ekstremalne sporty, decydujš się podjšć ryzyko. Kiedy zginš tragicznie, na ich miejsce nie zabraknie nowych œmiałków, a sponsorzy bez skrupułów znowu będš kusić wielkimi pieniędzmi. Do sportów ekstremalnych zalicza się cliff jumping, czyli skoki z urwisk do wody z dużych wysokoœci, czasem nawet z 40 metrów. Prekursor tej dziedziny Dustin Webster, kiedy odniósł poważnš kontuzję œródstopia, wycofał się z kariery skoczka. Głód zwiększonej dawki adrenaliny okazał się jednak silniejszy niż zdrowy rozsšdek. Nowš pasjš Dustina stał się rock-crawling, czyli wyœcigowa jazda po skałach wielkimi terenowymi autami. On wie, jakie to uczucie, kiedy ma się pod maskš setki koni mechanicznych, dociska się gazu i pokonuje skalne bloki samochodem wartym ponad 50 tysięcy dolarów. Rock-crawling robi furorę, przycišga nowych œmiałków i nowych sponsorów.

Ach te naturalne narkotyki ,,,,, kazdy sportowiec jak i człowiek robiacy cokolwiek wyczynowo np pracuje w kopalni, wszyscy oni uzależnieni sa silnie od substancji hajowych które sa produkowane w milisekundach i tak samo szybko wstrzykiwane do mózgu człowieka .Substancje te sa w porównaniu z morfinš czy kokainš jak brylant do węgla.... i bardzo uzależniajš :)))

miałem znajomego (ojciec mojej ówczesnej kobiety ) był górnikiem i przeszedł na emeryturę , dopóki się nie zorientował o co kaman i nie zaczšł kopać i pracować na działce rolnej po pare godzin dziennie miał bóle jak rasowy ćpun ... Inni niektórzy jego koledzy , na emeryturze postanowili pić piwo siedzieć przed tv i jeœć ....ciszyli się tym czasem jednak przez max 3 /4 lata ....serce bum i do ziemii..... Pozdrawiam

:)

zależy co kto lubi.Myœlę,że uzależnienie od sportu nie jest tak szkodliwe jak prawdziwe narkotyki,które zabijajš człowieka.

Ja też mam dzisiaj bóle, to chyba zakwasy :) Dobrze, że takš "olimpiadę" robiš w SW tylko raz na 4 lata. Na codzień uprawiam wyczynowe biegi po schodach, bieg przez górkę do autobusu i bieg slalomem między ludŸmi w przejœciu podziemnym, i jeszcze jazdę bez trzymanki czytajšc ksišżki w tramwaju lub w autobusie (w autobusie jest trudniej). Na dziœ i poniedziałek wzišłem sobie urlop, najpierw odnowa biologiczna podczas kšpieli z dodatkiem olejków eterycznych, a po południu jadę na wieœ, i tam kuracji cišg dalszy - picie piwa i machanie mieczem samurajskim na œwieżym powietrzu :) [%sig%]

Ja też mam czasami bóle nogi,ale to raczej nie zakwasy tylko od lšdowania z dużej wysokoœci.

Ale nie ma się czym martwić.W dzisiejszych czasach medycyna tak poszła w górę,że taki ból można wyleczyć np. metodš operacyjnš.

Kręgosłup? Mój ojciec był w desancie, najciekawsze były skoki nocne. [%sig%]

Testowali naprawę kregosłupa u myszy.Cały połamany kręgosłup odnowił się dzięki jakiejœ substancji.Myœlę,że już za bardzo niedługi czas u człowieka będzie można zrobić to samo!

''najciekawsze były skoki nocne'' o co chodziło z tymi skokami nocnymi?

Wiem, że w nocy można niechcšcy w czasie desantu wpaœć na przeszkodę naziemnš takš jak linie wysokiego napięcia, drzewa itd.

Jak skaczesz ze spadochronem w dzień, to widzisz ziemię, a w nocy nie wiesz kiedy nastšpi łubudu, więc cały czas musisz być w gotowoœci do zetknięcia z glebš. Miałem myszy, ale szczury były fajniejsze. [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.