| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Cel życia - rozwój duchowy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781 |
|
Co rozumiecie pod tym pojęciem?
Ja znalazłem co takiego:
"Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieć się na spirali dowiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwociach rzeczywistoci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częciš ródła Pierwotnego wiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoci.
Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem wietlistym - wiadomš Duszš. Nazwa "wiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest wištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie wiadomoci na wiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji."
"Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy".
Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy.
Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jaka herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego wiata?
Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego.
Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian.
Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawici i wojen religijnych, następny powód nienawici i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie.
Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. wiat przestanie być miejscem kani ludzkiej.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Sympatycznie piszesz NIN ;)
Ale faktem jest, że kto nieproszony o to zaczšł się za nas modlić
(czytaj tršcać mentalnie)
a my to czujemy.
i my możemy też się za niego pomodlić.
UMIECH !!!
"Oceniam, to co widze i czuje."
Zbyt często Widzsz Siebie
|
|
|
NIN jest bardzo sympatyczny człowiek, lubię go, dlatego wymieniłem go na pierwszym miejscu, o tu:
http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=59254&p=1
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
~Ciekawy ten link-wštek, ale jak to zazwyczaj szybko się rozmyła jego istota.
;););)
|
|
|
"A ty Watcher jak dalej będziesz tak głupio postępował, to sam dostaniesz się we władanie jakiego demona, sam się wykończysz, więc nie przeginaj ze swoimi poszukiwaniami i "mšdrociami"."
No i nie pomyliłem się wogóle co do ciebie. Najwyraniej pokazałe swoje rzeczywiste kolorki i zaczšłe publicznie mi grozić użyciem sił demonicznych.
"Jeli próbujesz Watcher kogo niesłusznie oskarżać o propagowanie zła i wszędzie dookoła to zło widzisz, to los ci zapewni tego zła aż w nadmiarze."
Skoro propagujesz zło usprawiedliwiajšc je oraz twierdzšc, że jest ono potrzebne ludzkoci, aby owa ludzkoć wzrastala duchowo, stajesz się w ten sposób aktywnym propagatorem demonicznych herezji.
"I nie próbuj Watcher takich prymitywnych sztuczek, bo nie masz pojęcia o działaniu pewnych praw i sił, nie znasz się na okultyzmie i możesz się bardzo zdziwić, nie igraj z tym, bo le skończysz."
Hahahahaha... cóż uczynić mi może człowiek skoro ze mnš jest Bóg!?
Nie jestem ekspertem od okultyzmu ale jestem doskonale zorientowany w temacie.
Będziesz promotował zło i zbrodnie deminiczne? Będę to ukazywał innym, aby nie dawali się nabrać na te triki. Po za tym w swoich naukach okultystyczno demonicznych poszukaj materiałów...
co ja bredzę...
zapytaj kolegów demonów, czy majš prawo do wyrzšdzania krzywdy ponownie narodzonym chrzecijaninom!
Podejrzewam, że dowiesz się czego interesujšcego i wstrzymasz swoje idiotyczne pogróżki.
wiadczš one dobitnie o braku mšdroci, wiedzy i rozeznania w sensie duchowym. wiadczš one także o tym, że wybrałe nienawić i zło, zamiast wzrastać w kierunku miłoci do innych.
"A ja jestem czysty i wietlisty, otworzyłem kanał, a mimo to nic mnie nie było w stanie zaatakować, atakowało tylko ludzi wokół mnie. Wtedy jeszcze nie wiedziałem co robię i kanał otworzyłem niewiadomie."
Czysty i wietlisty - jak wielbiciel Niosšcego wiatło - czyli... Lucypera.
Stosujesz kaballah czyli ostry democzny starobabiloński system czarów, którego Biblia kategorycznie zabrania.
Twoja sprawa ale... na mnie to nie działa. A zawsze będę ostrzegał przed tego typu promotorami 'rozwoju duchowego' który jest rozwojem wstecznym.
Wród nas sš tacy, którzy także kiedy stosowali tego typu czary. Dopóki nie zaprzedali się oficjalnie poprzez krew demonom (sprzedali autentycznie swoje dusze) majš szanse na powrót. Ale sš także tacy (między innymi Bush) którzy wybrali zdecydowanš drogę przeciwko Bogu po stronie Lucypera.
Tacy definitywnie nie majš wybaczenia i podzielš losy demonów w Armageddonie.
Uważaj, aby nie popełnił tego błędu!
Ponieważ nie ma od tego odwrotu i przebaczenia u Boga.
Masz w sumie wiele plusów, ponieważ pokazujesz publicznie, że to, o czym ja piszę na swojej witrynie to nie jakie wymysły chorego umysłu ale szczera prawda, którš ukazuję innym po moich długoletnich ale owocnych poszukiwaniach.
http://www.angelfire.com/planet/objawienie/
Zbyt wiele popełniacie błędów i wszelkie pomyłki odkrywajš szczelnš zasłonę dymnš rzeczywistych waszych celów.
Oj, twoi pomocnicy nie będš definitywnie zadowoleni z twojej postawy na tym forum.
Zbyt odkrywasz ich karty!
|
|
|
Wasza dyskusja mnie pokrzepia. Jak zawsze , to takie ludzkie , Ja Ja Ja moje musi byc na wierzchu , JA wiem lepiej , moja prawda jest prawdziwsza. A Krokodyle siedza pod ziemia i czekaja. Chcialbym miec choc czastke tych emocji aby je zglebic lecz dla mnie nie ma dobra ani zla jest tylko korzysc lub strata. Moze cos byc fascynujace , bardziej kolorowe.
|
|
|
wytwarzacie miedzy soba opor a to grozi konfliktem na plaszczyznie duchowej.
Moze sie zdarzyc ze ktos bedzie chcial kogosc ugryzc. Co bedzie jesli zje swoje zeby??! DARKU : poraz pierwszy zaprezetowales wzglednie agresywna postawe , twoje Ego wciaz trzyma cie w pulapce ludzkiego Ja. Ale to nie szkodzi , widzialem cie we snie , przeszedles obojetnie , bo nasze interesy wcale sie nie pokrywaja. Znam jedna osobe ktora ma moc odzialywania na ludzi , to nic nadzwyczajnego. Fajnie , ze jestes uformowany duchowo i odsloniles ta czesc prawdy ktora jest dla ciebie istotna , jeszcze z czakramem seksualnym cos trzeba zrobic.
Watcher: mam nadzieje ze nie czytales moich poprzednich postow na innych tematach , bo w twoim odczuciu bylbym pewnie zmutowanym demonem z ktorego sposzczono agresje albo psychopata. Ale to nie ma znaczenia jaszczurki maja swoje sprawy , a niektore pieczolowicie obserwoja ludzkie poczynania.
|
|
|
Generalnie jest tak:
Że Watchera wštki sš przeznaczone dla konkretnego odbiorcy:
-to odbiorca powierzchowny, którego łatwo zaangażować do walki ze WSKAZANYM celem.
- jesli kto wysili się bardziej ..i przeczyta pełny topik... to rewelacje watchera oczywici mocno blednš.
Ale jest tu pewna perfidia zawarta... mianowicie watcher miesza (lub też włšcza)
sprytnie wštki PRAWDZIWE, np. dotyczšce WTC itp, itd,
które wkrótce i tak wyjdš na jaw.
(i to ma być bazš do RZEKOMEJ rzetelnoci reszty tam umiejętnie wkomponowanej,
która jest już WIELKIM PRZEKRĘTEM)
Poza tym, coraz bardziej jestem przekonany, że jego strona jest inspirowana,
przez jakš quasi KAT-O-lickš sektę typu:
Domini Canne, Jezu -Icki, Neo KATe diablicki, itp.
|
|
|
ale poczytam, to sie dopiero wypowiem. to tylko wstepne odczucia. Bo strona skadindad ciekawa... TEZ WIELE ZDRADZA :)
|
|
|
Watcher
Ty nie jeste zły, ty jeste po prostu głupi.
I nie chciałem Tobie grozić, tylko ostrzec przed takim nierozważnym działaniem jakie prezentujesz. Tak Watcherku, jeste bardzo podatny na demoniczne oddziaływania.
Ostrzegałem Cię, a Ty dalej brniesz w to bagno, uparty jeste, sam na siebie podpisujesz wyrok.
No cóż, widocznie co ma utonšć, nie zawinie, ani nie poleci do wiatła.
Nic nie zrozumiałe z tego co napisałem. Może przeczytaj jeszcze raz, na spokojnie, bez emocji.
Lubisz walczyć, wyszukujesz sobie wrogów. Za bardzo się skupiłe na walce. Po rozmowie z Tobš poczułem się brudny, muszę się oczycić, mylę że dodatek olejku rozmarynowego i jodłowego dobrze mi zrobi, a wieczorem jakie kadzidełko tybetańskie i jaka przyjemna lektura ezoteryczna - mniam. Czekam z niecierpliwociš na ukazanie się Księgi Urantii w języku polskim.
NIN co ładnego napisał (do nas obu).
A ja mam dla Ciebie Watcherku w prezencie dwie piosenki:
http://media.putfile.com/11-Tuning
http://media.putfile.com/12-Przebudzenie
PEACE !!!
[%sig%] |
|
|
Nie wiem z kim ten Watcher własciwie gada?
"Zbyt wiele popełniacie błędów i wszelkie pomyłki odkrywajš szczelnš zasłonę dymnš rzeczywistych waszych celów."
..jeli co było do mnie, to proszę o wyjasnienie:
1.jakie mam cele, które bym ukrywał a się wydały?
2.co to jest "szczelna zasłona dymna"?
I powiem Ci jeszcze, że "błędy" o raz "pomyłki" popełniajš maszyny,
Ludzie ..z natury sš DOSKONALI i nie mogš popełnić błędu.
..to raczej Watcher pokazuje tu kategorie swojego mylenia, wskazujšce, że jest prawdopodobne, iż TO ON CO NIECNEGO kombinuje.
iż prowadzi jakš sobie wiadomš Grę.
Musze Cię zmartwić: W tej konkretnej relacji jestesmy
dla Ciebie zwierciadłem TWEJ Duszy,
Może nie jestem tak WYKRISTALIZOWANY,
że moge być takim dla wszystkich, którzy tu zaglšdajš,
ale dla tobie podobnych -z pewnociš wystarcza!
|
|
|
X-Balance najwyraniej niewiele kojarzysz. W twoim przypadku byłoby dobrze milczeć.
:-)
"Po rozmowie z Tobš poczułem się brudny, muszę się oczycić, mylę że dodatek olejku rozmarynowego i jodłowego dobrze mi zrobi, a wieczorem jakie kadzidełko tybetańskie i jaka przyjemna lektura ezoteryczna - mniam. Czekam z niecierpliwociš na ukazanie się Księgi Urantii w języku polskim."
Fantastycznie! Taki miałem cel i podejrzewałem cię o odrobinę ludzkich cech. Nie myslę że się zawiodłem.
:-)
Mam gdzie link do Uranti NIEMAL przetłumaczonej na polski.
http://urantiabook.org/urantiabook/polish/polish_intro.htm
Muszę przyznać, że jest to ciekawy materiał ale nie mam do niego zaufania. Poczštkowo zachłystywałem się jej treciš ale po pewnym czasie przestałem ufać tym, którzy jš napisali.
Język, raczej staroangielski (mam na mysli oryginał po angielsku) jest fantastyczny! Niezwykle... królewski.
Urantia odrzuca Jezusa ofiarę. Nie ma to najmniejszego sensu i jest całkowicie nielogiczne. Skoro Urantia popiera i wspiera Biblię, odrzucajšc tym samym najważniejszš naukę biblijnš o ofierze Jezusa, nie mozna jej ufać.
Kiedys powięciłem wiele tygodni na badanie informacji pochodzšcych z 'tamtej strony'.
Nie wiem, czy znasz takie imiona, jak Silver Birch (Srebrna Brzoza) czy White Eagle (Biały Orzeł) radzę pogooglować.
Owi dwaj panowie z 'tamtej strony' to dwa duchy zmarłych amerkańskich nobliwych Indian, których misjš jest przekazanie współczesnym generacjom 'prawd' o 'tamtej stronie' oraz całej PRAWDY o zyciu i smierci.
Oczywicie księga Urantii także twierdzi, że chce naszego dobra duchowego.
Problem polega na tym, że te trzy dzieła, aczkolwiek w wielu punktach niezwykle mšdre i nobliwe, sš całkowicie ze sobš sprzeczne!
Nie wiem czy wiecie, że jeden z najbardziej znanych pisarzy angielskich, Sir Conan Doyle ( Napisał o Sherlock Holmes) był znanym spirytystš (także lekarzem) i solennie obiecywał wszystkim znajomym, że po mierci ukaże sie i da znać o sobie.
Po mierci podyktował zza grobu za pomocš medium nastepnš ksišżkę.
Tytuł: "Return Of Sherlock Holmes". Dzieło znane jako najlepsza ksišżka owego autora. Problem polega na tym, że napisana oraz wydana po jego mierci.
Co jeszcze ciekawsze - język oraz styl tej ksišżki niedwuznacznie wskazuje na autorstwo Doyle'a!
Mało tego. Ksišżka ta jest uważana za najlepszš pracę Doyle'a!
Wszystko co w tej chwili napisałem jest doskonale udokumentowane, niestety jedynie po angielsku.
Dlatego pisuję z takš dozš pewnoci, ponieważ wiele rzeczy dogłębnie zbadałem, mam dostep do olbrzymiego materiału, niestety po angielsku.
Cały szkopuł polega na dostępie do owych informacji. Po angielsku jest tego co najmnie
t y s i š c r a z y w i ę c e j.
Dlatego tłumaczę pewne rzeczy z angielskiego aby wielu ludziom zademonstrować co naprawdę się dzieje na wiecie.
Dariusz... uważaj co robisz! Grasz n i e z w y k l e n i e b e z p i e c z n š grę dla siebie!
Nie chodzi o mnie! Zbadaj dokładnie w co się zagłębiasz! Miałem serdecznego przyjaciela w 1980 roku, którego ojciec uprawiał białš magię. Miałem w zwišzku z tym niezwykle ciekawe przeżycie. Poznałem dobrze owego przyjaciela rodzinę.
Jego ojca, za próbę odejcia of 'rzemiosła' demony zamordowały.
Nie jestem twoim wrogiem. Wiem, w co się zagłębiasz i ostrzegam cię. Uważaj co robisz.
Jeszcze chyba nie jest za póno.
Podejrzewam, że doskonale wiesz co mam na myli.
Podejrzewam także, że wiesz że piszę prawdę.
Życzę ci właciwego wyboru. Zbadaj sprawę dokładnie. Nie jeste człowiekiem nierozumnym i możesz dociec o co w tym wszystkim chodzi.
Nie ufaj żadnym wietlistym istotom! Nie wychod z ciała! Zacznij to dogłębnie badać.
Serdecznie pozdrawiam
|
|
|
gdyby brac na serio cala monografie Pajaka to Darek ma cechy Ufonauty. Wlosy na tzw jeza rosnace prosto do gory , wydatny podbrodek , przenikliwe spojrzenie.
http://jan-pajak.com Ja ostatnio zaobserwowalem ze mi sie dupa robi na podbrodku.
|
|
|
"Hahahahaha... cóż uczynić mi może człowiek skoro ze mnš jest Bóg!?"
Czlowiek, to tez Bog na Ziemi !!!
|
|
|
Achhh.... to charakterystyczne przymuszanie do milczenia.
Oczywiscie nasz Inkwizytor wie najlepiej kto powinin mieć głos -a kto milczec.
A na deser pewne UB-ckie metody i presje na WD, trochę zastraszania..
JESTECIE MIESZNI ..panowie
i żałoni w swej mowie.
;)
..już zaczynacie swój Demoniczny taniec..
przyJEMNEGO plšsania!
Watcher
w wiecie duchowym jeste już tak skompromitowany,
jak Czarnecki w wiecie polityki. Dlatego obsadzę Cię
na wysokich pozycjach, aby spadajšc
O-STATECZNIE się roz-trzaskał na sWOJE ŻYCZENIE.
ale też widze że oddał swš dusze Najbardziej Zbrodniczej sekcie na tej planecie,
sekcie bezmylnych kat-o-holików,
a nad tym portalem (miejscami wielce interesujšcym)
Pracuje nie kto inny, jak czołowe demony, tejże sekty stwórcy.
Witam was na ławie.. wpadliscie na czas, bo to Wasza sprawa dzisiaj na Vokandzie!
Oczywicie panowie nawykowo potępiajš i ostracyzmujš
inne (niz oni) demony (to "zawsze się sprawdzało" - choć po praw dzie -dotšd)
jak to zwykle w tym wiatku..
wszystko tu ma klasę naszej ekipy kato-politycznej
Sami się PO-WYRZYNALICIE,
co było najzdrowszym rozwišzaniem dla Ludzkosci.
PO-ZDRAWIAM CIEPLUTKO
|
|
|
Niefajnie tu.
Wieża Babel jakby.
Droga pod górę a i kamieni coraz więcej.
Pozdrawiam
|
|
|
tezi przyznać muszę, ze czasem
przed-Babilońskiego języka używam,
co był jeden na wiAcie
i słowiański w korzeniu.
lecz kiedy do skazy przemawiam
to moc ma on w swym zbrudzeniu.
inaczej skaza nie czyta
bo słowo mija te ryta
|
|
|
~ KwadOrion
"gdyby brac na serio cala monografie Pajaka to.."
Pajšk nauczył mnie jednego:
Żeby szanować tych od których przychodzi do mnie informacja ważna.
On wiele wniósł,
ale byl zbyt grony i go osaczyli potem
zaczęło się jako od wciskania piramidki (żeby tylko nie zbudował magnokraftu)
..i pewnie do dzi nawet nie wie, jak to podziałało.
że go na"odpowiednie tory" zepchnęli.
Dużo szczegółowych ciekawostek wnosi. Ale ugrzšzł w detalach.
A i starzy Biblici przyczółek nowej bibli u niego stworzyli.
Nie wyjšł wszystkich implantów chyba.
Ale cenię człowieka,
podobnie jak mam w pożałowaniu tych "znawców tematu" co mu schizę wmawiali.
poza jego plecami rzeczjasna.
Ale tam kłopot u niego odsiać co ważne, co mniej.
To trochę jak z Bibliš ...
A tomów opasłych o PRAWdzie PROSTEJ nie trzeba budować.
|
|
|
KwadOrion
Może tego na zdjęciu nie widać, ale uszy też mam takie jak Pajšk u Ufonautów opisuje.
X-Balance doć łagodnie okrelił Pajška, mi natomiast ten facet przypomina Gokę z jej HAARP-em. Tak się składa, że miałem do czynienia z "Ufonautami" i powiem, że sš różni.
Watcher
Z bytami demonicznymi też miałem do czynienia i dziękuję Ci za Twš troskę. Pewien etap mam już za sobš. To jest niebezpieczne zwłaszcza na poczštku. Uratowało mnie to, że nie rozumiałem co się wokół mnie dzieje, robiłem pewne rzeczy niewiadomie, instynktownie. Pewien egzorcysta powiedział mi, że wielu z nas zajmowało się w poprzednich wcieleniach czarnš magiš, ciekawe czy mnie też miał na myli.
Jak już powiedziałem, ten etap mam za sobš.
Pewna bioenergoterapeutka powiedziała mi, że po tym co przeżyłem już nie będę miał z niczym problemu, że po czym takim jak mnie spotkało (działo się, oj działo) ludzie przeważnie popełniajš samobójstwo lub kończš w zakładzie dla umysłowo chorych.
Teraz, po wielu latach moje życie jest po prostu cudowne, wszystko mi sprzyja, spotykajš mnie takie "zbiegi okolicznoci" że głowa mała. Ale nauczyłem się bardzo ważnej rzeczy - nie szukam wrogów, nie walczę, do życia i ludzi podchodzę z umiechem na ustach i otrzymuję to samo od losu. Od wielu lat jestem niezmiennie szczęliwy, chcę widzieć dobro i widzę je.
A ty Watcher mylisz pojęcia, mieszasz i wrzucasz wszystko do jednego wora z napisem "zło". We to sobie do serca i naucz się nazywać rzeczy po imieniu.
Podobno jeste protestantem. Miałem do czynienia z kilkoma takimi i wywarli na mnie dużo bardziej pozytywne wrażenie niż większoć katolików.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |