| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Śmierć kliniczna... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 156 |
|
Co myślicie na temat śmierci klinicznej? Wiele się o niej słyszy...jest to podobno opuszczenie ciała przez dusze , bycie po tamtej stronie, a następnie powrót do "rzeczywistości" Ludzie, którzt przeżyli śmierć kliniczną mowią, że słyszą wrzystko co się dzieje i widzą nawet ludzi którzy siedzą nad ich ciałami opłakując ich...
Słyszałam, żę naukowcy wciąż badają to zjawisko, a mi zalerzy by wiedzieć coś więcej...proszę o wasze twierdzenia i poglądy...
PoZdRaWiAm :)
|
|
|
śmierć kliniczna to spotkanie sie po drugiej stronie,......
|
|
|
nie prawda....smierć kliniczna to nie spotkanie.. tu bym polenizowała... Nie można nazwać odtak spotkaniem... a słyszeliście(chodź napewno w radiu) ,,,,,,,,,,,,,,,ze człoewiek gdy umiera teraci 21 gram...to podobno waga duszy...moze to tylko chwyt reklamowy, ale mnie zainspirował...
|
|
|
ja tam ze śmiercią kliniczną sie nie spotkałem i nie mam zamiaru........
|
|
|
dusza czyli żywa istota nigdy nie powstala nie powsaje ani też nie powstanie
jest wieczna i pierwotna.
|
|
|
Dużo czytałam na ten temat i mysle ze ... to jest pokrecone i tajemnicze. Niektórzy spotykaja bliskie osoby które kazaja im wracac, inni mówia ze wrócili poprawic sie a jeszcze inni ze we śnie widzieli drzwi do miasta ale wrócili.Ciekawi mnie tunel i widzenie tego co sie dzieje wokół tej osoby.............
|
|
|
Doprowadzono mnie do takiego stanu, ze zostala mi tylko leciutenka swiadomosc, ze jeszcze istnieje. Przestalo we mnie wszystko zyc. Nie moglam sie juz ruszyc. Zreszta ciala juz nie czulam, ale mialam jego swiadomosc. Nie wiem, jak dlugo to trwalo. Ale chyba nie tak dlugo. Pokazali mi tylko, ze cos takiego jest mozliwe. Mowie o HAARP-ie. Caly czas sie zastanawiam, czy lekarz nie stwierdzilby zgonu? Zastanawiam sie tez, czy jezeli mozna w takim stanie stwierdzic zgon [nawet parzez umowionego lekarza, a przeciez takich maja], to czy nie sa w stanie bawic sie ludzmi pod ziemia? Od tamtego czasu, kiedy dane mi bylo to przezyc, caly czas ta mysl nie daje mi spokoju.
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się w trumnie..jest ciemno.. i nie możecie podniść wieka.. pogrzebani żywcem! Brrr.. najgorsza śmierć jaka może spotkać cłowieka... a mimo tego zdażały się takie przypadki... zdażało się ż ez jakis względów po pary miesiaca ch trzebabylo otworzyc trumne... a tam podrapane wiko trumny i połamane paznokcie. A już tak z innej beczki to ciekawi mnie to tajemnicze światło, tunel... one jako jedyne we wszystkich wspomnieniach ludzi wciąż się powtarza....
.............PoZdRawiaM..........
|
|
|
Midi ja zadnego tunelu ani swiatla nie widzialam. Tylko ciemnosc.
|
|
|
Nie wiem. To co przezylam napisalam wyzej. Skad moge wiedziec, co nazywaja smiercia kliniczna???
|
|
|
Tu raczej wydaje mi się, że HAARP spowodował podobne objawy,,,lecz moim zdaniem Hmm.. był to tylko przedsionek śmierci klinicznej. /czy wy też tak macie..gdy zmarła mi osoba bliska pierwsze o czym pomyślałam to o śmierci klinicznej...moż ejeszcze wroci.. śmierć kliniczna jest czasem naszą ostatnią nadzieją do szczęścia. Ludzie opisują śmierć kliniczną zazwyczaj tak że widzą swoje ciało nad którym się znajdują nastepnie cipło..piekne światło, tunel... i są z powrotem. Czytałam też kiedyś o śmierci klinicznej..opisuje ją mężczyzna.. był pośród istot czarnych, ktore wciaz go dreczyly..gdy zaczol sie modlić były dla niego jesczcze gorsze... musielibyście to przyczytać.... zaraz znajde linka...
|
|
|
Midi przeczytalam podany przez Ciebie link. Ten facet byl w pelnej swiadomosci skoro umial tak to wszystko opisac. Ja w takiej swiadomosci nie bylam. Mialam tylko swiadomosc bardzo niklego istnienia. Nie bylam w stanie myslec.
Wiem tez [nawet z ksiazki o broni HAARP], ze HAARP wypuszcza w swiat roznych ludzi, ktorzy maja za zadanie odwocenie uwagi od tej broni.
Ja poznalam w moim zyciu faceta o ktorym lekarze mowili, ze przezyl smierc kliniczna. On sam nie mial nic do powiedzenia na temat tej smierci. W ciagu dwoch godzin tylko zupelnie posiwial.
|
|
|
Nie mam pojecia..widocznie nie jest nam podane zrozumienie nie ktorych spraw... może wlasnie dzieki HAARP-owi byłaś nieświadoma... mozę śmierć kliniczna opiera sie na odwrotnej stronie? A co do tych ludzi to może klark jest właśnie tym człowiekiem.. moż eogolnie śmierć kliniczna wywołana jest dzienki broni jaką jest HAARP... ale to by było im przydatne.... człowiek udaje ze nie żyje nastepnie powraca do życia... heh! to ma sens! jak myślicie...
|
|
|
Jeśli chodzi o smierć kliniczną to jest to nagłe ustanie przepływu krwi, któro powoduje zatrzymanie podstawowych funkcji życiowych organizmu: krążenia, oddychania i czynności ośrodkowego układu nerwowego. Miałem okazje znalesc się w takim stanie w tamtym roku, kiedy to zostałem porącony na pasach przez auto, pamietam że podniosłem się i chciałem odejść, przeszedłem kilka mertów i kapnąłem się że nie mam w sobie czucia - nie tylko w nogach ale w całym ciele, któro unosiło sie kilkanaście cm nad ziemią, z początku sam nie mogłem w to uwierzyć ale to było tak prawdziwe, że sam przeżyłem szok, odwróciłem się i zobaczyłem ciało człowieka leżące kilak metrów od pasów - zwróciłem uwage na jego ubiór i wygląd i przeżyłem kolejny szok był niesamowicie podobny do mnie a ja przecież nie mam żadnego rodzeństwa niczym brat bliżniak - potem zdałem sobie sprawe z tego że to po prostu jestem ja, zleciał sie tłum gapiów po chwili przyjechała karetka lekrz przyłożył dwa palce w okolicy szyi wszyscy nabrali powietrza i czekali co powie, on z przykrością wydusił z siebie - nie żyje! - tak właśnie umarłem i do dnia dzisiejszego nic nie mówie, na szczęście mam czucie w palcach i moge sobie popisać po klawiaturze, widze że ciebie spotkało to samo zawieszenie w rzeczywistości jako ktoś zupełnie inny, ale nie matrw się damy sobie rade...
|
|
|
Ostatnio oglalam film z Patrickiem Swayze =) "uwierz w ducha" tam tak super przedstawione jest cos w rodzaju śmierci klinicznej... bardzo interesująco to jest przedstawione i nawet realistycznie... klasyka, ale jaka piekna! aż się poplakalam oglądając... Polecam;D
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 156 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |