Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Co jest potrzebne -BYŚ Uwierzył??
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 236
Poprzednia strona | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Następna strona

Witam w pierwszym moim temacie i chce zapytać Forumowiczów Co jest potrzebne by uwierzyć. Czego potrzeba by człowiek uwierzył? : Czy Pokazania Faktu? Czy Pokazania Nieœcisłoœci? Czy Pokazania Obłudy? Czy Pokazania Nieprawdy? Czy Ktoœ kto jest sceptykiem tak zwanym Niewiernym Tomaszem potrzebuje tylko dotknšć? Czy Ktoœ kto zobaczy Uwierzy Od razu? Czy Potrzeba Wielu Przykładów? Czy Wiare bierzemy od Rodziców ? Czy Bierzemy jš z otoczenia? Czy Bierzemy jš z nauki?-Własnej-Przekazanej-Wpojonej-Narzuconej? A Co z ludzmi którzy: Widzš Wiedzš Znajš Rozumiš A jednak niedajš się przekonać! Czy potrzebne jest : Logiczny wywód? Logiczne tłumaczenie? Logiczne zobrazowanie? Pokazanie zdięcia? Pokazanie pisma? Pokazanie różnic? Co WAS Jest w stanie przekonać? [%sig%]

Koœciół Katolicki przekazuje nie tylko wiarę w Jezusa jako Mesjasza, ale też objawienia takie jak u Katarzyny Emmerich. Lutrzy tego nie majš. Oni ograniczajš się tylko do Biblii, i to nie całej. Więc widac, ile tracš.

katoliku piszesz jak jakis fanatyk i choc jestem nastawiona antykoscielnie to wiem ze wsrod katolikow zdazaja sie ludzie inteligentni,myslacy i o otwartych umyslach ale niestety ty chyba do nich nie nalezysz...piszesz:"Tak na marginesie wierzę i w Koœciół Katolicki i w Boga. Bez KK nie można wierzyć w Boga, żyć Bogiem i w Bogu w sposób bezbłędny, bo poza KK sš herezje i błędy" czy w takim razie wedlug ciebie "biedni" zulusi i inne ludy z "buszu" beda z marszu potepieni,czy moze przesiedza cala wiecznosc w czysccu?! urodzilam sie w rodzinie katolickiej i w takiej to tradycji zostalam wychowana ale trzeba sobie zdawac sprawe ze gdybysmy urodzili sie w indiach czy w tybecie to i nasze wierzenia bylyby odmienne i bylibysmy "swiecie"przekonani o slusznosci i wyzszosci naszej wiary nad innymi a zmiana wiary na inna np.chrzescijanska to grzech. wez to pod uwage bo naprawde to tak jak chrzescijanin potrafilby dowiezc ze budda nie narodzil sie z lotosu,tak i buddysta dowiodlby ze maria dziewica nie byla! kazdy fanatyzm jest grozny!nie wazne o jaka religie chodzi!islamscy terrorysci sa teraz na poziomie chrzescijan z czasow krucjat i tak jak oni,islam za pareset lat przeprosi za swoje zbrodnie(no chyba ze nastapi od dawna oczekiwany koniec swiata;P). w historii kazdej religii sa malochwalebne epizody,chyba tylko mnisi tybetanscy maja pod tym wzgledem czyste sumienia choc moze sie myle.... pozdrawiam

Nie znam angielskiego więc na nic ten link . Żyd Melchizedek nie odprawiał mszy, a jeœli tak to z pewnoœciš nie była to msza katolicka :) po prostu przywitał goœcia zamiast chlebem i solš , chlebem i winem. Nie mówišc już o tym , że Melchizedek był kananejczykiem i być może czcicielem boga w Kanaanie El-Eljona , stšd jego kapłaństwo ? A może dla Żydów , Melchizedek był epizodem? bo nie zapomnieli o Bogu Abrahama, Jakuba i Izaaka? Kwestia transsubstancjacji dzieliła wszystkich z wszystkimi, to była największa teologiczna koœć niezgody XVI w. Jak pisze Wolter: "Luter zatrzymywał jednš częœć tajemnicy, a odrzucał drugš. Uznaje, że ciało Jezusa Chrystusa jest w poœwięconych postaciach, lecz jest tam jak ogień w rozpalonem żelazie; żelazo i ogień istniejš razem obok siebie. Jest to właœnie to, co nazwano impanacjš, inwinacjš, konsubstancjacjš. To też, podczas, gdy ci, których nazywano papistami, jadali Boga bez chleba, Luteranie jadali chleb i Boga; wkrótce potem przyszli Kalwiniœci, którzy jadali chleb, a nie jadali wcale Boga”. Jak istotny jest to fragment wiary chrzeœcijańskiej wyjaœnia Richard MacKenny w Europie XVI wieku: "Trudno nam dzisiaj pojšć wielkie znaczenie rozprawy o transsubstancjacji. Mówienie o tym jako o «Ÿródle podziału między protestantami» w małym stopniu przywołuje namiętnoœci, które ten problem rozniecał w atmosferze duchowego zamętu. Rozłam między Lutrem a Zwinglim w tej kluczowej kwestii miał nieodwracalnie rozbić protestantyzm, mimo iż czyniono rozpaczliwe wysiłki, ażeby zniwelować to pęknięcie. Filip Heski, któremu po sejmie w Spirze bardzo zależało na poszerzeniu i zacieœnieniu przymierza protestantów, œcišgnšł dwóch reformatorów do Marburga w roku 1529: nie była to desperacka gra hazardowa, ale przedsięwzięcie o niezwykłej wadze dla postępu reformy. Okazało się, że ponad przepaœciš nie da się przerzucić mostu."

"Oni ograniczajš się tylko do Biblii, i to nie całej. Więc widac, ile tracš." a ilez ksiag wyrzucil KK!!! ci to dopiero traca!stworzyli wlasna bajez przeinaczonych wycinkow! co do objawien:ty masz wpojona marje,jezusa innych katolickich switych,wlasnie dlatego podczas objawien Prawda przybiera taki wlasnie obraz!co powiesz buddyscie ktory mial meeting z obiektem jego religijnych przekonan?!ze diabla widzial?! umysl czlowieka generuje obrazy zgodnie z tym co zna,gdybys byl indianinem to rozmawialbys jeszcze z innymi duchami ziemi na przyklad.

Ci spoza Koœcioła Katolickiego to heretycy, ale nie należy ich zabijać tylko nawracać na Koœciół Katolicki przez uœwiadamianie ich błędów (jedyny prawdziwie chrzeœcijański Koœciół to Koœciół Katolicki) aby ich wyrwać diabłu. Każda wiara poza katolickš (od pseudochrzeœcijańskiej do pogańskiej) to dzieło szatana. Oto dowód: -----------CYTAT------------ E.: W Imię Przenajœw. Trójcy, Niepokalanego Poczęcia, Matki Bożej z Góry Karmelu, Œw. Proboszcza z Ars i Katarzyny Emmerich mów nadal, co masz do powiedzenia! Allida: Nigdy jeszcze nie było takiego zamieszania jak teraz. Panował wprawdzie w czasie reformacji wielki kryzys, ale wtedy było raczej rozdwojenie. Dobrzy pozostali na prawej stronie, a inni przeszli po prostu do protestantyzmu. Luteranie byli jednak lepsi od złych katolików. Wtedy dla Koœcioła był to straszny minus, ale teraz znajduje się wsyzstko w jeszcze o wiele gorszym stanie. Wtedy masy wiedziały, nawet u protestantów, że uczyniły coœ nieprawego. Wtedy podzieleni zostali na trzy grupy: Lutra, Zwinglego i Kalwina — spostrzegli wkrótce, że nie może to być prawdziwym Koœciołem, szczególnie z tego powodu, że ci trzej zwalczali się wzajemnie. Wtedy wprawdzie katolicyzm był kryzysowy, ale przynajmniej protestanci widzšc tych dobrych wiedzieli, że sš ci katolicy jednolici. Byliby chętnie wrócili z powrotem, w każdym razie Luter, ale było już za póŸno. My (wskazuje w dół) uwikłaliœmy go już za mocno... E.: Mów w Imię...! Co masz do powiedzenia Allido! AL: Lutra myœmy natchnęli, a Zwinglego stary (Lucyfer). Zwinglem musiał się już zajšć stary, aż ten mógł się tak rozwinšć, jak roœlina w cieplarni, która roœnie w górę jak chwast (burczy złoœliwie). Chwast taki nie potrzebuje nawet wiele deszczu, zło jak wiadomo — strzela (roœnie) o wiele szybciej w górę, aniżeli dobro. Rozrasta się gwałtownie i można go zaledwie obcišć. Dobro jest zawsze twardsze i cięższe, dobro nie rozwija się tak łatwo, a nawet wtedy kiedy już wyrosło, a ten, którego to dotyczy gdy sšdzi, że już jest wysoko w górze, może spaœć do połowy góry i zaczynać od nowa. Zło strzela natomiast jak chwast i rozwija się gwałtownie bez upadku w dół. Strzela w górę i roœnie i nikt tego nie może zatrzymać. Zło podobne jest do ogromnej góry, która wszystko zaciemnia, zaraża, zagęszcza, zapowietrza. Jeżeli zło się raz zagnieŸdziło, podobne jest ono morowemu powietrzu, które kładzie całe masy. Cnota natomiast wyrasta z trudem. Nie jest ona taka łatwa, przycišgajšca i masowa, my jednak nie chcemy tego mówić, co musimy mówić! (burczy wœciekle). -----------CYTAT------------ Widzicie, nawet egzorcyzmowane demony przyznały się do odpowiedzialnoœci za fałszywe religie. Twoje gdybanie o Melchizedeku to herezja, gdyż ofiara Melchizedeka była zapowiedziš Mszy, a nie jakimœ kananejskim okultyzmem.

Z Katarzyny Emmerich: Obrzšdki, jakich używał Noe podczas ofiarowania, przypominały mi Mszę œw. Składały się one z modlitw i odpowiedzi, Noe przechodził to na tę, to na owš stronę ołtarza, pokłon oddajšc. Melchizedek okrył ołtarz najpierw czerwonym przykryciem, które ze sobš był przyniósł, a na to położył przykrycie białe, przezroczyste. Jego obrzšdek przypominał mi Mszę œwiętš. Widziałam go chleb i wino podnoszšcego w górę, ofiarujšcego, błogosławišcego i łamišcego. Jak widać, Melchizedek i Noe odprawiali Mszę, a nie jakieœ kananejskie pogańskie gusła. A Budda czy Bafomet nie mogš być Bogiem, gż nie majš 3 osób tylko jednš.

a dlaczegoz to 3 osoby sa lepsze niz jedna?! a tak wogole to wiesz wogole czym a raczej kim byl bafomet?

3 osoby to tak jak super extra 3-rdzeniowy Pentium, a nie jakieœ wszawe atari z ledwo jednordzeniowym prockiem. A bafomet to taki sam gniot jak budda dla psa.

Objawienia Emmerich nie sš dla mnie jedynš prawdš , a to dlatego ,że równie dobrze jak Ewa mogła być zauroczona tymi objawieniami nie zastanawiajšc się skšd pochodzš. Równie dobrze szatan mógł opanować i jej wolę. Może to właœnie jej widzi mi się a nie objawienie Bożej woli ? W œwiecie zła, obłudy i kłamstwa wiara w Jedynego Boga jest odsuwana na bok. Katolicyzm to powielanie wielu bóstw występujšcych w trójcy. Może własnie o to chodzi szatanowi by tš wiarę w Jedynego Niepodzielnego Boga wykorzenić ? Objawienia również majš ludzie innych wyznań i też mogliby powiedzieć, że sš one jedynie prawdziwe.

taaaak coz odpowiedz na poziomie....moglam sie tego spodziewac...brak argumentow wyzwala agresywne reakcje obronne:)

a w co uwierzyc ? cos mi sie zdaje, ze tutaj sie wam zaczelo mylic.... [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

W Trójcy NIE MA wielu bóstw tylko jedno, bo Ojciec, Syn i Duch Œwięty to kule duża, œrednia i mała, położone względem siebie następujšco: Syn w wydršżeniu Ojca, a Duch Œwięty w wydršżeniu Syna. Aby było wiele bóstw to muszš one byœ odseparowane mechanicznie. A Trójca Œwięta jest jedynym w swoim rodzaju koncentrycznym trzywarstwowym kulistym nierozłšczalnym Bytem, więc o wielobóstwie nie ma mowy.

Katolik Nooooo, tertaz rozumiem :) Jak ty myslisz kategoriami zaprogramowanymi to nie dziwię sie , że twój program działa na poziomie 3-rdzeniowego Pentium a nie wybiega dalej :))) "Zagraniczny serwis HardwareZone poinformował, że jedna z chińskich firm sprzedaje procesory Celeron o oznaczeniu Pentium 4. Poza tym rozpowszechnia ona odpowiednie oprogramowanie, które oszukuje system operacyjny oraz BIOS płyty głównej – tym sposobem użytkownik będzie twierdził, że kupił Pentiuma 4, a w rzeczywistoœci w jego komputerze znajdować będzie się układ Celeron. HadrwaZone uważa, że posiada dowody na to, iż tego rodzaju procesory sprzedawane sš w Izraelu i kilku innych krajach. " ZMIEŃ OPROGRAMOWANIE :))))

Oprogramowania katolickiego za nic nie zmienię na inne, bo w heretyckim oprogramowaniu wykryłem błędy.

Aha! Trzy to znaczy JEDEN, czyli logicznie myœlšc {tak mi się zdaje :)} 1 osoba + 1 osoba + 1 osoba = 1 osoba ????? A te kule sš wszystkie równe? czy mniejsza, większa i największa? Jesli w taki sposób patrzeć, to najmniejsza kula ma najmniejsze znaczenie? czy odwrotnie? A skšd wiadomo ,że kulisty to byt? a może warstwowy, miałby szanse być równym :) warstwa na warstwie, tylko że i tak jedna będzie na dole, druga po œrodku a trzecia u góry :(

Katolik – oszuœcie plugawy. Jaka metalowa rakieta u Sitchina? Przeczytałem specjalnie, co Zecharia Sitchin pisze o wieży Babel i nie ma tam słowa o żadnej rakiecie! Babel to hebrajska nazwa Babilonu – miejsca, gdzie ów incydent się wydarzył. Ta nazwa jest znamienna, bo w swym oryginalnym, akadyjskim brzmieniu – Bab-Ili – znaczy: „brama bogów”, miejsce, przez które bogowie przybywali do Sumeru i go opuszczali. Właœnie tam – stwierdza biblijny narrator – grzesznicy ci zamierzali zbudować „wieżę, której szczyt sięgałby aż do nieba”. Słowa te pokrywajš się z rzeczywistš nazwš zikkuratu (siedmiokondygnacyjnej piramidy), który był dominujšcš budowlš starożytnego Babilonu: E.SAG.ILA, „Dom o wyniosłej głowie”. Z sumeryjskich przekazów jasno wynika, że cały incydent z wieżš Babel wywołali nie ludzie, lecz bogowie. „… myœli – jakie ten bóg knuł w sercu – były złe; Ojcu Bogów [Enlilowi – Jahwe] zamierzał wyrzšdzić niegodziwoœć”. Z przekazów wynika, że była to nieudana próba zdobycia supremacji przez Marduka, który starał się nie dopuœcić do przeniesienia królestwa z Kisz do Erech i Ur (miast przeznaczonych na oœrodki władzy Nannara/Sina i jego dzieci) i zapewnić swemu miastu, Babilonowi, pozycję nadrzędnš. Wobec tego, że Enlil (Jahwe) „nie powstrzymał bogów perswazjš”, nie pozostało mu nic innego jak użycie siły: „W nocy ich wieżę warownš całkowicie zrównał z ziemiš. W gniewie rzucił też rozkaz: Rozproszyć po œwiecie postanowił. Swym doradcom dał rozkaz, aby pomieszali. […] powstrzymał ich dšżenia”. A teraz Katolik – beznadziejny kłamco właŸ pod stół i odszczekuj to, co napisałeœ. Wcale mnie to nie interesowało, ale poœwięciłem sporo mojego cennego czasu, aby znaleŸć co napisał na ten temat Sitchin. Za to wszystko Katolik należy ci się porzšdny kop w dupę. Doro wkleiła coœ ładnego – znane prawdy, ale bardzo przystępnie i w sposób dajšcy do myœlenia podane, a Katolik nic z tego nie zrozumiał i nadal szuka Boga tam, gdzie go nie znajdzie. Katolik jest beton, ale w imieniu swoim i pozostałych, dla których ten tekst stanie się inspiracjš, dziękuję. http://www.zosia.piasta.pl/wladca-sumienia_pliki/roza.gif [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Kule składowe Trójcy sš sobie równe, bo: Ojciec - duża œrednica, mała gęstoœć œwiatła Syn - œrednia œrednica, œrednia gęsoœć œwiatła Duch - mała œrednica, duża gęstoœć œwiatła Więc cechy Osób Boskich się równoważš, to co traci na œrednicy, to zyskuje na gęstoœci i na odwrót. Bóg to byt kulisty- warstwowy, bo każda z 3 warstw-Osób jest zakrzywiona tak jak warstwy Ziemi, skorupa, płaszcz i jšdro. Owszem, warstwa jest na warstwie, u góry, po œrodku i u dołu, ale w zakrzywieniu, a nie na płaszczyŸnie.

taka jedna Czuję , że nie jestem sama:) Katolik Ależ skšd nie MUSISZ " zmieniać swojego wewnętrznego oprogramowania" , pytanie jednak czy jest to faktycznie super extra 3-rdzeniowy Pentium - ale na to pytanie sam MUSISZ dać sobie odpowiedŸ, nie teraz to kiedyœ. Ja wiem, jednak, że na krwi, przemocy, strachu i podbojach - miłoœci się nie buduje :) A co ważne na co słusznie zwróciła uwagę taka jedna - "kazdy fanatyzm jest grozny!nie wazne o jaka religie chodzi ! "

Z rakietš nie oszukuję, bo w Babilonie według Sitchina wieżš Babel miała być RAKIETA=SZEM do latania w kosmos. Katarzyna Emmerich natchnięta od Jezusa Chrystusa wie lepiej od Sitchina, że wieża Babel to okragła spiralna murowana wieża, a nie żaden kwadratowy zikkurat. Dlatego wywody Sitchina to antykatolicka herezja.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa teraz tu juz zrozumialem, wielce powazna dyskusja i zajebisty problem [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 236
Poprzednia strona | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.