Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
ksiegi nie zawarte w Biblii
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 186

prosze o namiary na ewangelie i pozostale ksiegi, ktorych nie ma w Biblii z gory dziekowa

Powiem ci tylko jedno ze Jezus tak naprawde nie poszedl do Ojca ,on jest tutaj miedzy nami i nadal"szuka swych zbaldzanych owiec"jesli sie rozejrzysz ,otworzysz oczy ,zobaczysz go!!!Uwierz mi!- Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "PójdŸcie, błogosławieni Ojca mojego, weŸcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia œwiata! Bo byłem głodny, a daliœcie Mi jeœć; byłem spragniony, a daliœcie Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliœcie Mnie; byłem nagi, a przyodzialiœcie Mnie; byłem chory, a odwiedziliœcie Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliœcie do Mnie". Wówczas zapytajš sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliœmy Cię głodnym i nakarmiliœmy Ciebie? spragnionym i daliœmy Ci pić? Kiedy widzieliœmy Cię przybyszem i przyjęliœmy Cię? lub nagim i przyodzialiœmy Cię? Kiedy widzieliœmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliœmy do Ciebie?" A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliœcie jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieœcie uczynili".Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "IdŸcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! Bo byłem głodny, a nie daliœcie Mi jeœć;byłem spragniony, a nie daliœcie Mi pić;byłem przybyszem, a nie przyjęliœcie Mnie;byłem nagi, a nie przyodzialiœcie Mnie;byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliœcie Mnie." Wówczas zapytajš i ci: "Panie, kiedy widzieliœmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliœmy Tobie?"Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliœcie jednemu z tych najmniejszych, tegoœcie i Mnie nie uczynili". Jesli zrozumiesz te slowa,bedziesz mögl Go Zobaczyc!:-)

Harmageddon ty masz typowo religijne podejscie do tych spraw, ja racjonalne

www.gw.7d.pl w dziale apokryfy jest tego pelno:P

dziekas

Taaa cos o tym słyszałem ;) Ciekawy temat to napewno.

ciekawy, ciekawy. Pytanie tylko dlaczego nie jest to opublikowane w Biblii

Haghi-zdefiniuj Racionalne!!!!ja nie naleze do zadnej sekty religijnej!!wiec nie moge miec religijnego podejscia,kieruje sie Biblia,Apokryfami,innymi pismami oraz wyznaniami religijnymi ,doswiadczeniem i co czuje.Wierze w ufo i reinkarnacje,czasem zastanawiam sie czy Jezus poprostu nie byl kims z kosmosu,kims kto chcial nam pomöc w tym zebysmy sie nie pozabijali,i pokazac nam ze mozna takze inaczej,ze mozna sie dogadac,zyc razem,kochac,i traktowac z szacunkiem!Nie wiem kim jest Bög ale jesli jest kims takim jak opisuje go Biblia,i naprawde möwiac -"czyncie sobie ziemie poddana"mial na mysli zabijanie zwierzat,to nie chce byc "dzieckiem" takiego Boga,bo mysle ze nie na tym polega milosierdzie!!!möwi sie ze Bög jest Miloscia,ze jest w nas i nie ma nic z wyjatkiem Niego,wiec badzmy tym czym on nas stworzyl i do jakiego celu nas powolal-bodzmy miloscia i milujmy sie wzajemnie.

Hmmm...Ja może nie do końca temacie, bo nie czytam poprzednich komentów, ale jakieœ księgi sš, pytanie czy to stanowi czynnik, który może odmienić naszš wiarę? Ja się na tym przejechałam i już nie czytam takich głupot, wolę już iœć do koœcioła. Zresztš to trudny temat. Qrczę, wszędzie sš trudne tematy :) Pozdrawiam i całuję!

Oj jest duuuuuuuuuuuuuuzo ewangeli i ksišg bo koœciół wybrał sobie tylko te które jemu odpowiadały.

hm, patrzec racjonalnie to wg mnie patrzec okiem niereligijnym. Co przez to rozumiem? Ze wylanczam wtedy mysli, iz jest taki ktos jak Bog, ze byl Jezus i staram podejsc sie do tego na zimno. Tzn szukam tego czynnika, ktory sprawil taka slawe Temu Zbawicielowi. Oczekuje, ze zanjde cos takiego, co z pogan robilo katolikow. Nie przez ksiedza, misjonarza itp, tylko samemu po nitce do klebka. Nie twierdze Harmagedon, ze jestes w jakies sekcie. Kazdy patrzy na wiare w inny sposob. ja tak, Ty inaczej

haghi szkoda ze mnie nie rozumiesz:-(."dotknl"cie kiedys Bög????tak "Namacalnie"????miales wizje????wlasnie to zmienilo moje zycie.möwiac o sektach mam na mysli wszelkie przynaleznosci religijne, wlacznie z kosciolem katolickim bo to jedna z najbardziej popularnych sekt.przynaleznosc religijna jakiego by nie byla kierunku to "Ogien"o ktörym mawial Jezus!!!to wlasnie przez nia ludzie sie nienawidza,wybuchaja wojny itd.:-(

wlasnie mnie nie dotknal. Nie mialem takich przezyc. Co wiecej jakos nie wierze w tego typu relacje na lini bog-czlowiek. Dla mnie to cos nie realnego. Nie popartego nauka, bez dowodow. Tylko samo ... "ze bylo/objawilo" plus cytat ."...co nie widzieli, a uwierzyli" Co do tego, ze katolicyzm jest sekta to sie zgodze

czy macie ewangelię Barnaby

czy macie ewangelię Barnaby

czy macie ewangelię Barnaby ? A tak mam ok 250 tytułów pism œwiętych z judaizmu, chrzesćijaństwa i islamu razem wzietych

www.apokalipsy.fora.pl

http://www.teozofia.org/czytelnia.htm

http://www.sm.fki.pl/

:D Archiwa watykańskie :D Już daaaawno temu na tym forum toczyłem dyskusje chyba z Leto o apokryfach. Powtórzę takie podstawowe założenia: 1. Kto zna staroaramejski ew. grekę lub łacinę lub arabski w stopniu umowliwiajšcym tłumaczenie tekstów? 2. Kto dotarł do archiwów Watykanu i znalazł podobne księgi? 3. Kto miał na tyle chęci i czasu aby podobne księgi przetłumaczyć? OdpowiedŸ jest dotšd przynajmniej dla mnie oczywista: powyższe uczynili i nadal czyniš specjalnie przez Watykan powołani księża lub też znawcy języków lub też komisje watykańskie. Kolejny zestaw: 1. Czy ktoœ jeszcze posiada powyższe wyliczone w Zestawie 1? 2. Czy ktoœ jeszcze posiada dostęp do archiwów Watykanu? 3. Czy ktoœ jeszcze jest dodatkowo zainteresowany Ufem itp sprawami? OdpowiedŸ prosta: nie. Te teksty tłumaczš poważni ludzie. Teraz zestaw wniosków: Jakim cudem na stronach dziwnych ( ufulogicznych itp. ) znajdujš się tłumaczenia tekstów apokryficznych? Kto je komentuje i na jakiej podstawie? I ostatni wniosek: Nie zauważyłem wœród tych stron oficjalnych stron koœcielnych... A przypominam, że tylko Koœciół te teksty posiada... Ergo... sami sobie dopowiedzcie... Pax :-) [%sig%]

Zapraszam wszystkich forumowiczów na nowe forum! http://apokalipsy.fora.pl/ Przepraszam za tę reklame ale nie wiem jak inaczej wylansować forum :( Forum jest bez spamu, głupich tematów itp. jest poœwięcone zjawiskom paranormalnym i roku 2012, obowišzuje wolnoœć słowa, admin poprostu będzie andzorowšł takie rzeczy jak przekleństwa itp. Jeœli kogoœ tym postem zdenerwowałem to bardzo przepraszam i proszę o przemilczenie... :) Jeszcze raz serdecznie zapraszam na NOWE FORUM WWW.APOKALIPSY.FORA.PL
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 186
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.