| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| ksiegi nie zawarte w Biblii | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 186 |
|
prosze o namiary na ewangelie i pozostale ksiegi, ktorych nie ma w Biblii
z gory dziekowa
|
|
|
Powiem ci tylko jedno ze Jezus tak naprawde nie poszedl do Ojca ,on jest tutaj miedzy nami i nadal"szuka swych zbaldzanych owiec"jesli sie rozejrzysz ,otworzysz oczy ,zobaczysz go!!!Uwierz mi!-
Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdcie, błogosławieni Ojca mojego, wecie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia wiata!
Bo byłem głodny, a dalicie Mi jeć; byłem spragniony, a dalicie Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęlicie Mnie; byłem nagi, a przyodzialicie Mnie; byłem chory, a odwiedzilicie Mnie; byłem w więzieniu, a przyszlicie do Mnie". Wówczas zapytajš sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzielimy Cię głodnym i nakarmilimy Ciebie? spragnionym i dalimy Ci pić? Kiedy widzielimy Cię przybyszem i przyjęlimy Cię? lub nagim i przyodzialimy Cię? Kiedy widzielimy Cię chorym lub w więzieniu i przyszlimy do Ciebie?" A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczynilicie jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mniecie uczynili".Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! Bo byłem głodny, a nie dalicie Mi jeć;byłem spragniony, a nie dalicie Mi pić;byłem przybyszem, a nie przyjęlicie Mnie;byłem nagi, a nie przyodzialicie Mnie;byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedzilicie Mnie." Wówczas zapytajš i ci: "Panie, kiedy widzielimy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużylimy Tobie?"Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczynilicie jednemu z tych najmniejszych, tegocie i Mnie nie uczynili".
Jesli zrozumiesz te slowa,bedziesz mögl Go Zobaczyc!:-)
|
|
|
Harmageddon ty masz typowo religijne podejscie do tych spraw, ja racjonalne
|
|
|
www.gw.7d.pl w dziale apokryfy jest tego pelno:P
|
|
|
ciekawy, ciekawy. Pytanie tylko dlaczego nie jest to opublikowane w Biblii
|
|
|
Haghi-zdefiniuj Racionalne!!!!ja nie naleze do zadnej sekty religijnej!!wiec nie moge miec religijnego podejscia,kieruje sie Biblia,Apokryfami,innymi pismami oraz wyznaniami religijnymi ,doswiadczeniem i co czuje.Wierze w ufo i reinkarnacje,czasem zastanawiam sie czy Jezus poprostu nie byl kims z kosmosu,kims kto chcial nam pomöc w tym zebysmy sie nie pozabijali,i pokazac nam ze mozna takze inaczej,ze mozna sie dogadac,zyc razem,kochac,i traktowac z szacunkiem!Nie wiem kim jest Bög ale jesli jest kims takim jak opisuje go Biblia,i naprawde möwiac -"czyncie sobie ziemie poddana"mial na mysli zabijanie zwierzat,to nie chce byc "dzieckiem" takiego Boga,bo mysle ze nie na tym polega milosierdzie!!!möwi sie ze Bög jest Miloscia,ze jest w nas i nie ma nic z wyjatkiem Niego,wiec badzmy tym czym on nas stworzyl i do jakiego celu nas powolal-bodzmy miloscia i milujmy sie wzajemnie.
|
|
|
Hmmm...Ja może nie do końca temacie, bo nie czytam poprzednich komentów, ale jakie księgi sš, pytanie czy to stanowi czynnik, który może odmienić naszš wiarę? Ja się na tym przejechałam i już nie czytam takich głupot, wolę już ić do kocioła. Zresztš to trudny temat. Qrczę, wszędzie sš trudne tematy :)
Pozdrawiam i całuję!
|
|
|
Oj jest duuuuuuuuuuuuuuzo ewangeli i ksišg bo kociół wybrał sobie tylko te które jemu odpowiadały.
|
|
|
hm, patrzec racjonalnie to wg mnie patrzec okiem niereligijnym. Co przez to rozumiem? Ze wylanczam wtedy mysli, iz jest taki ktos jak Bog, ze byl Jezus i staram podejsc sie do tego na zimno. Tzn szukam tego czynnika, ktory sprawil taka slawe Temu Zbawicielowi. Oczekuje, ze zanjde cos takiego, co z pogan robilo katolikow. Nie przez ksiedza, misjonarza itp, tylko samemu po nitce do klebka. Nie twierdze Harmagedon, ze jestes w jakies sekcie. Kazdy patrzy na wiare w inny sposob. ja tak, Ty inaczej
|
|
|
haghi szkoda ze mnie nie rozumiesz:-(."dotknl"cie kiedys Bög????tak "Namacalnie"????miales wizje????wlasnie to zmienilo moje zycie.möwiac o sektach mam na mysli wszelkie przynaleznosci religijne, wlacznie z kosciolem katolickim bo to jedna z najbardziej popularnych sekt.przynaleznosc religijna jakiego by nie byla kierunku to "Ogien"o ktörym mawial Jezus!!!to wlasnie przez nia ludzie sie nienawidza,wybuchaja wojny itd.:-(
|
|
|
wlasnie mnie nie dotknal. Nie mialem takich przezyc. Co wiecej jakos nie wierze w tego typu relacje na lini bog-czlowiek. Dla mnie to cos nie realnego. Nie popartego nauka, bez dowodow. Tylko samo ... "ze bylo/objawilo" plus cytat ."...co nie widzieli, a uwierzyli" Co do tego, ze katolicyzm jest sekta to sie zgodze
|
|
|
czy macie ewangelię Barnaby ? A tak mam ok 250 tytułów pism więtych z judaizmu, chrzesćijaństwa i islamu razem wzietych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
:D Archiwa watykańskie :D
Już daaaawno temu na tym forum toczyłem dyskusje chyba z Leto o apokryfach.
Powtórzę takie podstawowe założenia:
1. Kto zna staroaramejski ew. grekę lub łacinę lub arabski w stopniu umowliwiajšcym tłumaczenie tekstów?
2. Kto dotarł do archiwów Watykanu i znalazł podobne księgi?
3. Kto miał na tyle chęci i czasu aby podobne księgi przetłumaczyć?
Odpowied jest dotšd przynajmniej dla mnie oczywista: powyższe uczynili i nadal czyniš specjalnie przez Watykan powołani księża lub też znawcy języków lub też komisje watykańskie.
Kolejny zestaw:
1. Czy kto jeszcze posiada powyższe wyliczone w Zestawie 1?
2. Czy kto jeszcze posiada dostęp do archiwów Watykanu?
3. Czy kto jeszcze jest dodatkowo zainteresowany Ufem itp sprawami?
Odpowied prosta: nie. Te teksty tłumaczš poważni ludzie.
Teraz zestaw wniosków:
Jakim cudem na stronach dziwnych ( ufulogicznych itp. ) znajdujš się tłumaczenia tekstów apokryficznych? Kto je komentuje i na jakiej podstawie?
I ostatni wniosek: Nie zauważyłem wród tych stron oficjalnych stron kocielnych...
A przypominam, że tylko Kociół te teksty posiada...
Ergo... sami sobie dopowiedzcie...
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
Zapraszam wszystkich forumowiczów na nowe forum! http://apokalipsy.fora.pl/
Przepraszam za tę reklame ale nie wiem jak inaczej wylansować forum :( Forum jest bez spamu, głupich tematów itp. jest powięcone zjawiskom paranormalnym i roku 2012, obowišzuje wolnoć słowa, admin poprostu będzie andzorowšł takie rzeczy jak przekleństwa itp. Jeli kogo tym postem zdenerwowałem to bardzo przepraszam i proszę o przemilczenie... :)
Jeszcze raz serdecznie zapraszam na NOWE FORUM
WWW.APOKALIPSY.FORA.PL
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 186 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |