Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
David Blaine
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 145

Myślę, że iluzja to w sumie też jedna wielka "tajemnica". Dlatego też taki temat. Słyszeliście o David'e Blaine? Facet nie jest co prawda tak znany jak David Copperfield jednak ma wielkie umiejętności. Blaine potrafi lewitować (tzn. unosić się w nad ziemią). Nie robi tego podczas jakiś specjalnych przedstawień, lecz normalnie na ulicy - zaczepia ludzi i mówi, że chce pokazać im sztuczkę. Zazwyczaj zaczyna od kart, co trzeba powiedzieć i sztuczki z kartami są także fenomenalne. Jednak kiedy zaczyna lewitować to ludzie nie dowierzają a inni wręcz panikują. Robi to na otwartej przestrzeni, gdzie nie ma jak tego zakamuflować. Widok jest niesamowity! Wypowiedźcie się na ten temat. Czy Blaine to mistrz iluzji, czy też ma jakiś dar (nie wiem, może tak potrafi wykrzystywać swój umysł a może nie jest z "tej ziemi")?

tak słyszalem o nim i ogladalem kilka filmow jak pobi te niewiarygodne szczuczki. Jest naprawde dobry. Zawsze sie zastanawiam jak on to robi,jak czyta z oczu ludzi???!to jest bardzo ciekawe. Ma wielkie mozliwosci i wiem ze w przyszlosci bedzie pokazywal swiatu co potrafi...pozdrawiam

to wyjasnij mi jak on unosi sie nad ziemia???

Witam widzialem to tez w telewizji moim zdaniem jest to mozliwe ponieważ czlowiek wykorzystuje pare procent swojego mózgu może wystarczy jechać do tych co wierza w budde i te sprawy oni sa dobrzy w te klocki pozdrawiam

Ładnie podsumował... [%sig%]

moja dupa wierzy w haarp ()() <- pocałujcie :*

wiem jak robi to blain to bardzo prosta sztuczka iluzjonistyczna. Nie ma to nic wspolnego z jakimis glupotami typu ma on jakšs moc i się naprawdę unosi. Te sztuczki z lewitacjš sš naprawdę proste. Zobaczcie co robi derren brown

nigdy nie wierzylem w takie rzeczy ale jak tylko obejzalem teo czlowieka to zatkalo mnie na kilka dlugich minut.

Do d**y z Davidem Copperfieldem ja chce oglšdać sztuczki Davida Blaine. On to umi robić sztuczki.

Cperfield to sie może od niego uczyć! Blaine Wymiata! [%sig%]

AVA BLAINE, poce sie przy oglšdaniu jego programów:D

To tylko iluzja, lewitacji ucze sie od 2 lat i dopiero teraz wszedlem na dobra droge lewitacji i juz moge sie unosic, lecz to bardzo suzo pochlania mej energii. Sztuczki z kartami sa banalne, z czytaniem w myslach jest tak, ze on wie wczesniej jaka jest ulubiona liczba osoby i spotyka ja na ulicy przypadkowo niby, a wczesniej rozmawial z jej mezem, przyjaciolmi...

Dzisiaj pokazałem sztuczke lewitacji mojej matce hehe, myœlała, że to real :D. Ale jest goœć przy którym blain wysiada przy lewitacji. Criss Angel się zwie. http://video.google.com/videoplay?docid=-6888112787967661311&q=criss+angel 20 minutowy filmik, w którym głównie przedstawia lewitacje :D Oczywiœcie to też street magick, ale w większym stylu :)

www.goodtricks.net i wszystkie jego tricki sš wyjaœnione...

Widzialam Blaina jest niesamowity , widzialam jak lewitowal , ogladalam filmiki tez innego kolesia ktory jest tak samo niesamowity jak blaine a moze nawet lepszy to Criss Angel na stronie www.metacafe.com jest sporo filmikow z nimi bejrzyjcie sami

jo jo na sznurka powieszony i wszyscy mysla ze lata

to nie jest fotomontaż tylko iluzja obraz namalowany na betonowych płytach widziany z tego konta Tworzy iluzje trojwymiaru jeden człowiek tak maluje na betonie. http://www.gamedesire.com/g/3/6/2/3624127.jpg

Znowu nowe show, tym razem David zamknšł się w kuli z wodš na tydzień i ma tylko aparat tlenowy, chce też pobić rekord w wytrzymaniu na bezdechu. Ciekawe czy się nie utopi.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

Dyzi0 mam do Ciebie jedno ale....nie wiem czy ogladales filmik Davida Blaina on lewituje na ulicy:D znaczy na drodze gdzie jezdza auta.On poprostu staje na drodze patrzy czy jakies auto nie ejdzie i unosi sie do gory!Wiec watpie zeby gdzies byla linka!!Po Prostu otwarta przestrzen i tyle nic wiecej RADZE Ci zebys sobie ten filmik ogladnal PzDr.

A tak lewituje, że ma jakiœ patent magnetyczny czy grawitacyjny. Pewnie dostał zlecenie, żeby przyzwyczajać ludzi do widoku i możliwoœci nowych technologii.

The Balducci Levitation is an illusion that can be performed almost anywhere, anytime. This is one of the best impromtu levitation ever devised and also was performed in a magic special by DAVID BLAINE himself. s t r o n g - p o i n t s : * can be performed any time any place, * looks absolutely beautiful, * is quite easy to master, * can be repeated again, * uses NO gimmicks, w e a k - p o i n t s : * very, very angle sensitive, * is too common NOW (believe us that's a weak point)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 145
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.