| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Amerykanizm | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 162 |
|
Jankowski: Amerykanizm - ideologia intelektualnej prostytucji
[2007-11-12 06
|
|
|
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
No tak - imperium :)
Ja sobie teraz przeczytałem na Wolnych Mediach artykuł o kryzysie w USA: "Kryzys a finansjeryzacja kapitału".
Artykuł długi i dość trudny :) ale konkluzja nie jest dla mnie nowością - już wiele lat temu na SGH profesor od ekonomii i dwukrotny rektor tej uczelni (zresztą bardzo fajny człowiek) mówił nam o nadciągającym kryzysie kapitalizmu i potrzebie wymyślenia innego sposobu redystrybucji dóbr, bo kapitalizm zwyczajnie staje się niewydolny w tej kwestii i hamuje globalny rozwój poprzez dyktat opłacalności i zysku rozumianego bardzo wąsko i konkretnie.
Już wtedy usłyszałem, że najwięksi ekonomiści głowią się, co z tym fantem zrobić. Na rynku finansowym istnieją ogromne nadwyżki kapitału spekulacyjnego - tak, istnieje grupa, która dosłownie nie wie, co z pieniędzmi robić, ale jest przyzwyczajona do tego, że kapitał należy stale pomnażać i inwestować w to, co przynosi jak największy i najszybszy zysk.
Jeszcze jakiś czas temu ten system jakoś się kręcił, ale ostatnio grupy finansowe (banki itp.) znacznie urosły w siłę i wobec tego nawet całe państwa mają "związane ręce". W USA nawet bank emisyjny jest bankiem prywatnym (!!!), a nie państwowym.
Moim zdaniem lekiem na ten cały kryzys finansowo-kapitałowy może być powtórna nacjonalizacja niektórych sfer obrotu finansowego. Oczywiście niektóre grupy nie będą tym zachwycone, ale zrozumieją taką potrzebę w przypadku wielkiego krachu, gdy i ich dochody i kapitały zaczną gwałtownie maleć, bo przecież nie da się wycisnąć zysku z trupa.
Na dłuższą metę tylko zrównoważony rozwój na sens, bo w przypadku zbyt dużych dysproporcji system przestaje właściwie funkcjonować.
A czy jest możliwe, aby określone typy ludzi przestały chcieć się bogacić (bez umiaru) za wszelką cenę (za cenę ogromnej niesprawiedliwości i wyzysku)? Raczej nie, a zresztą tacy ludzie są siłą napędową kapitalizmu - wręcz wzorem do naśladowania. Z tego właśnie powodu nie ma co liczyć, że ktoś przejrzy na oczy zawczasu - jedyny sposób przemiany, to niestety krach i ogromny kryzys tego systemu. No cóż - będą jeszcze pewnie jeden przez drugiego sprzedawać deski z tonącego okrętu.
Ktoś mi niedawno powiedział, że jak by więcej ludzi miało taką mentalność jak ja, to wszystkim by się lepiej żyło. No cóż - wielkim kapitałem nie dysponuję, ale swoje potrzeby mam już spełnione, więc nadwyżki rozdaję - najczęściej w postaci różnych "fantów", a jak widzę, że ktoś ma trochę pieniędzy, to pozbywam się tych rzeczy za symboliczną opłatą - tak, by dana osoba się lepiej poczuła, że jednak coś w zamian dała. Jednak najlepszą dla mnie zapłatą jest szczęście drugiego człowieka.
Teraz z jednej strony się wzruszyłem, lecz zaraz pomyślałem sobie, jacy ludzie są beznadziejni, jakimi są egoistami, jak na tym świecie brakuje empatii, współodczuwania, poczucia bycia jednością z innymi.
Teraz jednak znów się wzruszyłem :) bo pomyślałem, że przecież dokonuje się ogromna przemiana duchowa u ludzi na coraz większą skalę i już niedługo określone podejście do bliźniego będzie powszechne, bo nie będzie wynikało tylko z przekazu religijnego (który raczej do ludzi nie dociera, bo jest nakazem, czymś zewnętrznym), ale będzie wypływało z wnętrza każdego z nas, z potrzeby serca, z wrażliwości i chęci podzielenia się z innymi szczęściem i obfitością.
No teraz to się wzruszyłem nie na żarty.
Polecam wątek pt. "cel życia - rozwój duchowy" i życzę wielu pozytywnych wzruszeń - to otwiera serce i pozwala lepiej poczuć innych ludzi, a gdy na jakimś wyższym, subtelnym poziomie łączymy się z innymi ludźmi, to przeżywamy ogromną rozkosz Istnienia (szczęście z powodu samego istnienia). Przy odpowiednim otwarciu i wrażliwości możemy też poczuć Jedność z Przyrodą i poczuć tą wspaniałą, spokojną, zharmonizowaną, ale jakże silną energię i wręcz "roztopić się" w niej - polecam takie doznania, gdyż są niesamowicie przyjemne i mocno "ładują akumulatory" :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Tekst znalazłem na forum jednego z klanów FPS'a w którego aktualnie gram.
Polecam poczytać, uśmiejecie się :)
"Prawdziwa rozmowa nagrana na częstotliwości morskiej alarmowej kanał 106
pomiędzy Hiszpanami a Amerykanami w 16 X 1997 roku.
Hiszpanie:
> > ( w tle słychać trzaski)...Tu mówi A-853, prosimy zmieńcie kurs o 15 stopni aby uniknąć kolizji, idziecie wprost na nas, odległość 25 mil morskich.
Amerykanie:
(trzaski w tle)...SUGERUJEMY WAM, ZMIANĘ KURSU O 15 STOPNI NA PÓŁNOC ABY UNIKNĄĆ KOLIZJI !
Hiszpanie:
> > Negatywnie...Powtarzamy Negatywnie... : zmieńcie swój kurs o 15 stopni na południe aby uniknąć zderzenia....
Amerykanie:
( słychać inny głos) TU MÓWI KAPITAN JEDNOSTKI MORSKIEJ STANÓW ZJEDNOCZONYCH AMERYKI, W DALSZYM CIĄGU SUGERUJEMY, ZMIEŃCIE SWÓJ KURS O 15 STOPNI NA PÓŁNOC, ABY UNIKNĄĆ KOLIZJI !!.
Hiszpanie:
Nie możemy podjąć takiej decyzji, gdyż nie uważamy jej za słuszną, ani możliwą w tym momencie!!! Zmieńcie swój kurs o 15 stopni na południe inaczej dojdzie do kolizji...!!!!
Amerykanie:
> > TU MÓWI KOMANDOR RICHARD JAMES, KTÓRY DOWODZI LOTNISKOWCEM USS LINCOLN, MARYNARKI WOJENNEJ STANÓW ZJEDNOCZONYCH...!!!! DRUGIEGO CO DO WIELKOŚCI, OKRĘTU FLOTY AMERYKAŃSKIEJ, JEDNOCZEŚNIE INFORMUJE, ZE JESTEŚMY ESKORTOWANI PRZEZ; 4 OKRĘTY PODWODNE, 6 NISZCZYCIELI I 2 KRĄŻOWNIKI, UDAJEMY SIĘ W KIERUNKU ZATOKI PERSKIEJ W CELU PRZEPROWADZENIA MANEWRÓW!
NIE SUGERUJE, A ŻĄDAM, ABYŚCIE ZMIENILI KURS O 15 STOPNI!!!!
W PRZECIWNYM RAZIE BĘDZIEMY MUSIELI PODJĄĆ DZIAŁANIA KONIECZNE ABY ZAGWARANTOWAĆ BEZPIECZEŃSTWO TAK OKRĘTU, JAK ZJEDNOCZONEJ SIŁY TEJ KOALICJI. WY NALEŻYCIE DO PAŃSTWA SPRZYMIERZONEGO, JESTEŚCIE CZŁONKIEM NATO I TEJ KOALICJI...ZADAM
STANOWCZO PODPORZĄDKOWANIA SIĘ I ZMIANY KURSU...!!!!
Hiszpanie:
Tu mówi Juan Manuel Salas Alcantara, Jesteśmy we dwóch, eskortuje nas nasz pies, mamy ze sobą nasze jedzenie, dwa piwa i kanarka, który teraz śpi...
Mamy za sobą poparcie Radia La Coruna i 106 morskiego kanału alarmowego......
Nie udajemy się w żadne miejsce i nie mamy żadnej gównianej informacji które miejsce w rankingu zajmujemy ......... (cisza i po 3 sek.)
...Możecie przedsięwziąć środki, na jakie Wam tylko przyjdzie ochota, aby zapewnić bezpieczeństwo Waszego zasranego okrętu. Mówimy do Was z lądu stałego latarni morskiej A-853 z wybrzeża Galicji. Dlatego jeszcze raz sugerujemy zmianę kursu o 15 stopni na południe aby uniknąć kolizji. OK??????"
:)
|
|
|
Możemy tylko pocieczyć się, iż komunistyczna Rosja dostała w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych oraz siedemdziesiątych/ osiemdziesiątych potężnego "kopa technologicznego" od oliwkowej rasy nordykoidalnej o czarnych włosach ibłękitnych oczach czyli TAU-CETI.
Głównym obszarem wspólnych przedsięwzięć najtajniejszych jednostek rosyjskiego kompleksu wojenno-kosmiczno-przemysłowego był URAL(Swierdłowsk obecny Jekatierinburg jak miasto ściśle zamkniete dla przybyszów z Zachodu nad którym na początku lat sześćdziesiątych zestrzelono Powersa w jego szpiegowskim samolocie U-12) i SYBERIA.
Prawdopodobnie rosyjskie centrum dowodzenia wojną termojądrową i zabezpieczeniem przed niespodziewanym atakiem USA, odpowiednik "NORAD-u", pod Kosvinskim Kamniem(1519m) i Konżakovskim Kamniem(1569m) na zachód od północnouralskiego Sierowa, ma podziemny ultratajny aneks do tajnych wspólnych prac rosyjskich wojskowych i uczonych i emisariuszy TAU CETI (opiekujących się całą Słowiańszczyzną od Serbów Łużyckich i Słowenców i Serbów i Chorwatów oraz Bułgarów Czechów i Słowaków poprzez Polaków,Białorusinów i Ukraińców po mieszkańców dalekiej Rosji przy Oceanie Spokojnym- Władywostoku od blisko 1300 lat).
Putinizm ma wyrażne gadzie emanacje(przejście na dziki kapitalizm i oligarchizm i zróżnicowanie społeczne oraz nędzę bezdomnych i "biezprizornych"dzieci oraz przerażającą nędzę na rosyjskiej prowincji),
ale na pewno Rosjanie nie zerwali historycznej współpracy technologicznej z Tau-Cetianami, którym zawdzięczają własne rozpracowane sprawnych kopii spodków latających o napędzie antygrawitacyjnym, zaparkowanych teraz zgodnie z dekretem Jelcyna na tajnym poligonie Diabła(strefa 666) na Nowej Ziemi za kręgiem podbiegunowym.
|
|
After the conquest of Europe, the Russians quit stalling.Their troops reached Atlantic, their cosmonauts reached the asteroids.Now the stairs await them... |
|
|
|
After the conquest of Europe, the Russians quit stalling.Their troops reached Atlantic, their cosmonauts reached the asteroids.Now the stairs await them... |
|
http://www.youtube.come/watch?v=taGChj5-BH4
rosyjska w kategorii "waga ciężka", potężna kilkusetmetrowa matka kosmiczna UFO z Nowosibirska z napędem antygrawitacyjnym
zmęczona ciężkim ledwo, ledwo nadziemnym przelotem nad Wenezuelą Chaveza?
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=taGChj5-BH4
jeszcze raz ruska mamka nad Wenezuelą Chaveza
|
|
|
www.youtube.com/watch?v=qZhrY4d_13A&NR=1
inne ujęcie ruskiej matuszki.
|
|
|
|
|
|
Bardzo fajne, tylko, że akurat seria Los Rogues to grafika komputerowa:
http://www.youtube.com/watch?v=9QqFUcKbT8g&feature=related
Ale niezły klimat ma :)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
a teraz Raptorze coś specjalnie dla Ciebie:
"wywiad niemiecki powojennych Niemiec Zachodnich Gehlen"a, a potem amerykański w latach pięćdziesiątych XX iweku miały w Rosji ultraważnego naukowego agenta o kryptonimie PKR.
Ujawnił on dzialającego w Rosji od 1928 ojca antygrawitacji niemieckiej zagorzałego komunistę Horsta Pinkela w konstrukcji floty rosyjskich spodków latających na południowym Uralu.
Horst Pinkel był uczniem Waltera Lewetzowa, uczonego badającego napędy antygrawitacyjne w Niemczech w latach 1918- 1930.
Rosyjskie badania Horsta Pinkela ukończono w 1941, efektem ich było skonstruowanie pierwszych pięciu rosyjskich spodków latających jeszcze w 1942.
Według agenta PKR podstawową sprawą w wynalezieniu skondensowanego promieniowania fal grawitacyjnych zapewniającego wytworzenie napędu hyperprzestrzennego było zastosowanie stopu metalicznego którego formułę agent PKR przekazał potem Amerykanom.
Ale na Uralu doszło do hybrydyzacji technologii prof. Horsta Pinkela z transferem technologii od extraterrestrialnej cywilizacji TAU-CETI, których efektem była budowa rosyjskich "COSMOSPHERES".
Jeśli chodzi o los Rogues(Las Roques)część to fotomontaż w oparciu o wrażenie zdjętej matki na żywo a część video to autentyczne zdjęcia płynącej w powietrzu statku-matki.
|
|
|
|
|
|
Nie wiem czemu nie działa mi większość linków jakie tu wklejasz Reptoidzie, a przynajmniej mi się pojawia komunikat, że plik nie istnieje (dziwne).
Co do historii kontaktów Rosjan z Tau-Ceti, to dla mnie pewna nowość. Tym bardziej, że odkąd żyję można obserwować politykę charakterystyczną dla Reptilian po obu stronach żelaznej kurtyny (zresztą już podczas rozbiorów Polski Rosja ukazała swoją drapieżność). Widocznie sprawa jest bardzo złożona, na co wpływa istnienie wpływów pochodzących z bardzo wielu źródeł i frakcji (zarówno inner- jak i extraterrestrialnych).
Nie wątpię, że podobne konstrukcje, do tych przedstawionych na filmie gdzieś muszą istnieć, chociaż mam pewne wątpliwości co do funkcjonalności obiektu o takiej siatkowej budowie. Chyba, że wnętrze ma naturę między wymiarową lub znajduje się w tym samym czasie w innej gęstości.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Reptorze mam jeszcze coś dla Ciebie tytułem uzupełnienia.
Oprócz posiadania interceptorów typu satelity KOSMOS 1217 z działami plazmowymi na pokładzie do eliminacji całej floty amerykańskich satelitów szpiegowskich, oprócz" COSMOSPHERES JUMBO " o udżwigu 70 ton o napędzie
antygrawitacyjnym w liczbie 7, stacji plazmowego zestrzeliwania spodków w Tażdżykistanie(Nurek),
zgodnie z relacją Paula Stonehill"a - popularyzatora rosyjskiej tajnej myśli technologicznej na Zachodzie -
w kwietniu 1988 Rosjanie po raz pierwszy użyli antygrawitacyjnej technologii składania naszej czasoprzestrzeni w oparciu a algorytm matematyczny jej złożenia i rozłożenia zaprogramowany dla hiperprzestrzeni; -
- do wielokrotnych podróży w czasie - w tym w czasy przełomów technologicznych na Ziemi za n.p. 300.000-400.000 lat.
Pierwsza próba modułu rosyjskich STAR GATES, na początku lat osiemdziesiątych zakończyła się eksplozją modłułu i czarnej dziury robaczkowej na Wyspie Benetta w Arktyce
i wyparowaniem z wyspą na zawsze z naszej czasoprzestrzeni biorących w eksperymencie rosyjskich naukowców, którzy albo zawiesili się pomiędzy dwoma czasoprzestrzeniami albo pozostali na wieki wieków amen na przykład w nowym układzie czasoprzestrzennym roku pańskiego robotronicznej ksężniczki panowania Hermengłidaśtaszi anno domini 3978...
|
|
|
Interesujące. O działających Star Gates w różnych miejscach świecie jest mowa w wywiadach Projektu Camelot z Danem Burishem. Ma to być niejako replika technologii znalezionych antycznych gwiezdnych wrót (niemal jak w filmie), albo hybryda naszej i obcej technologii (albo wszystkiego po trochu).
O tych stacjach obronnych wyposażonych w działa plazmowe do zwalczania UFO można znaleźć nawet filmy wykonane przez astronautów NASA na orbicie okołoziemskiej, które w tle pokazują obiekty unikające wystrzelonych promieni (bądź strumieni plazmy). Niestety nie pamiętam, w którym to filmie było.
W The Dulce Book jest też relacja opisująca zestrzelenie UFO przez myśliwiec lotnictwa RPA, za pomocą prototypowej broni laserowej. Wydarzenie to zdaje się potwierdzać zuluski szaman Credo Mutwa, o którym można poczytać trochę na Wolnych Mediach (polecam całą serię - 7 części): http://wolne-media.h2.pl/?p=5802
|
|
|
|||||
|
W latach 50-tych w USA jakiś kontaktowiec opowiedział (kiedyś o takich sprawach pisali w tzw. normalnych gazetach) o organizacji społeczeństwa jakichś kosmitów, po czym w mediach stwierdzono, że oni tam u siebie mają komunizm.
Ktoś tu chyba mocno upraszcza i myli pojęcia :)
Chociaż socjalizm (z ludzką twarzą) to niegłupi pomysł :) Ale do tego trzeba dorosnąć - musi się zmienić ogólna mentalność ludzka. Spoko - widzę, że już się zmienia, ale są tacy, którym się to nie podoba, więc będą dążyć do skłócenia ludzi, strasząc ich np. "terroryzmem". Jakiś polityk włoski opowiadał jakiś czas temu jak, gdy jeszcze był w służbach specjalnych organizowali zamachy "terrorystyczne" na zlecenie USA. Podobno następnym straszakiem (jak już "terrorystów" zabraknie) będą kosmici i podobno będą to kosmici "made in USA", ale o tym sza! Dobrze, że to tajne forum ;)
No cóż - "wielcy tego świata" widzą, że mentalność ludzka się zmienia, więc demokracja grozi wreszcie wyborem "nieodpowiedzialnego elementu" (a takiego będzie coraz więcej), który może zepsuć ten piękny systemik, więc będą dążyć do bezwzględnej dyktatury - już bez zachowywania pozorów demokracji. Chcą oczipować wszystkie owieczki, by im jakiegoś numeru nie wywinęły :/
Tylko, że to wszystko teraz na jaw wychodzi, a powiem wam, że np. w USA organizacje pozarządowe są bardzo silne i zaskarżają niektóre pomysły do sądu i wygrywają. U nas rzecznik praw obywatelskich też coś robi.
"Wszystko, co do tej pory skrywane, ujrzy światło dzienne - na jaw wyjdą kłamstwa, przestępstwa i zdrady. Plony wydane przez poprzednie tysiąclecie będą zbierane teraz. My, nowe dzieci świata - dzieci, których energia manifestuje się już od chwili urodzin - będziemy przyczyną dokonujących się zmian. Mrok zostanie wyparty - jednak nie bez walki. To właśnie my wyzwolimy karmę, energię i dobro, siejąc jednocześnie zniszczenie. Nowe zastąpi stare. Żadne z nas nie czuje strachu. Żadne z nas nie obawia się śmierci, podobnie jak żadne z nas nie boi się życia.
Dzięki naszym zdolnościom, niegdyś tak powszechnym wśród ludzi, zmieni się życie, każdy jego aspekt, każda jego barwa. Nie będziemy się dopasowywać! Przynajmniej ci, którzy nie ulegną presji rodziców, nauczycieli, zwierzchników, społeczeństwa - jednak również i oni nie pozwolą zgasić płonącego w nich ognia. Będzie nas więcej i więcej! Będzie nas tak wielu, że nikt nie zdoła nas powstrzymać."
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
|
Sidem poziomów(planów)rzeczywistości:
1.Absolutne nic.
2.Pierwotne pole wirowania(świadomość)
3.Prożnia.
4.Plazma.
5.Gaz.
6.Ciecz.
7.Ciało stałe.
Niezwykły świat zaczyna się od poziomu 3.
Jest to poziom, z którego wypompowano nie tylko cząstki materii, ale również wszystkie znane dzisiejszej nauce(fizyce kwantowej) pola.
Prożnia jest żrodłem ogromnej ilości energii.1 cm3 prożni zawiera
energię wystarczającą na zaspokojenie dziesięcioletnich potrzeb energetycznych całej ludzkości.
Tam gdzie myśli stają się rzeczywistością.
To Drugi Poziom - to pierwotne pole wirowania albo lewo albo prawoskrętnego.Pole świadomości.Składa się z elementarnych wirów czasoprzestrzennych, przenoszących informacje.Na tym poziomie myśl jest materialna, może istnieć samodzielnie przez jakiś czas, może oddziałowywać z tego pola na inne obiekty materialne.Co więcej, myśl odpowiednio ukształtowana i wzmocniona może się w tych wirach pola świadomości zagnieżdzić na stałe i stać się niezniszczalną, powodując jako zjawisko uboczne - już w naszym realnym świecie - szereg zjawisk
parapsychologicznych(na przykład interakcja między niezniszczalną ideą marksizmu przekutą w czyn w pierwszym niemieckim socjalistycznym państwie robotników i chłopów a poczuciem "skromnego" acz rzeczywistego raju społecznego i socjalnego w byłej NRD).
Z teorii próżni wynika, iż wszystko w naszym wszechświecie i we wszechświatach równoległych obdarzone jest świadomością.Oznacza to, że świadomość - nie jest ona wynikiem istnienia wszelakiej materii(n.p człowieka).ale podstawą zaistnienia wszelakiej materii.Zwolennicy Gaji znajdą w Giennadiju Szypowie poytwierdzenie swoich hipotez.
Poziom 2. W dalszym ciągu omawiamy pole świadomości.Pole torsyjne(torsion - wirowanie,wir) rozprzestrzenia się miliardy lat świetlnych razy szybciej od prędkości światła i przenika każdą materię, nie tracąc przy tym na swojej intensywności.
Z najodeglejszymi miejscami w naszym wszechświecie i we wszechświatach równoległych można połączyć się natychmiast.I bez zakłóceń.
Każde ciało fizyczne (na przykłąd drzewo) wytwarza pole torsyjne(najczęściej prawoskrętne).Piramidy egipskie są przykładowo generatorami pola świadomości.
Dusze ludzkie po uwolnieniu z materii przenoszą się(okresowo lub na stałe)do omawianego w niniejszym wątku pola świadomości.
Poziom 1. Absolutne nic. Żródło pochodzenia wszechświata.Rodzi się z siebie pozostałe rodzaje materii.
Istnienie absolutu jest konieczne dla zaistnienia wszystkich rodzajów wszechświatów.
|
|
|
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 162 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |