Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2012
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | .. | 44 | 45 | Następna strona

2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta... Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę. Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział: Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza. Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza.... Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu? EDYCJA 13.02.2008 Wywiad z Patrykiem Gerylem. http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html

Człowiek na planecie Ziemia żyje bardzo krótko. Średnia długość życia to ok. 60-80 lat, ale jest teoria, że to się wkrótce zmieni. Czy po 2012 ludzie będę żyli nawet 1000 lat?!

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Widziałem takie proroctwo, które ma się spełnić w przeciągu 3-5 lat [od sierpnia 2008], poparte wersetami z apokalipsy św. Jana: "I wybuchła walka w niebie: Michał i aniołowie jego stoczyli bój ze smokiem. I walczył smok i aniołowie jego, lecz nie przemógł i nie było już dla nich miejsca w niebie. I zrzucony został ogromny smok, wąż starodawny, zwany diabłem i szatanem, który zwodzi cały świat; zrzucony został na ziemię, zrzuceni też zostali z nim jego aniołowie. I usłyszałem donośny głos w niebie, mówiący: Teraz nastało zbawienie i moc, i panowanie Boga naszego, i władztwo Pomazańca jego, gdyż zrzucony został oskarżyciel braci naszych, który dniem i nocą oskarżał ich przed naszym Bogiem. A oni zwyciężyli go przez krew Baranka i przez słowo świadectwa swojego, i nie umiłowali życia swojego tak, by raczej je obrać niż śmierć. Dlatego weselcie się, niebiosa, i wy którzy w nich mieszkacie. Lecz biada ziemi i morzu, gdyż zstąpił do was diabeł pałający wielkim gniewem, bo wie, iż czasu ma niewiele." Objawienie św Jana 12,7-12 Może tu chodzi o "wielkiego szatana z Ameryki"?

X-Files: PARANORMAL ACTIVITY - HIGH

I wlasnie dlatego nie lubie przepowidni św. Jana ^^ to jest jakis belkot;] Poczym wnioskujesz ze to ma sie wypelnic w przeciągu 3-5 lat????

Wina tuska

sinuhe:
Michał i aniołowie jego stoczyli bój ze smokiem
i co wy macie do tych biednych smoków ;)

Moze dlatgo ze smoki to takie wstretne, obslizgle, dwulicowe gadziiny ktore dają jakoms niezbadaną przyjemnosc kiedy sie je zabija w grach video?:)

Wina tuska

I dużo skarbów mają :) I co wy Smoku tak te dziewice lubicie? :) A siedzieli sobie w jaskiniach/grotach/bazach, latali rakietami (coś, co ogniem pluło i metaliczne było) i się z dziewicami zabawiali i inżynierią genetyczną zajmowali. Kryształy hodowali, metale szlachetne zbierali i urządzenia elektroniczne produkowali :) Chyba dziś wreszcie wybiorę się do tego smoka w NWN2 - zostawiłem go sobie na deser :) Dzięki za inspirację Alkazam :) http://img460.imageshack.us/img460/715/pub6li.gif

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

np ^^ Musimy sie kiedys wendol razem wybrac na polowanie na smoki:) Mysle ze w grze MU online byla by taka mozliwosc:).Tylko ze ciezko utuc tego drania...:)

Wina tuska

Niektórzy ucinają smokom głowy zakrzywionymi mieczami [co jest w pełni uzasadnione kiedy smok pcha swoje głowy tam gdzie nie powinien] ale niestety one odrastają dopóki nie utnie się tej jednej najważniejszej. Inni wola znaleść na spodzie smoka lukę w pancerzu i wbić w to miejsce obosieczny miecz lub ugodzić celną strzałą z łuku [vide przypadek smauga z hobbita]. Rdzennie polski sposób na smoka to podrzucić owieczkę wypchaną siarką i innymi specjałami. Niektóre smoki są tak głupie że łykają wszystko co im się podkłada. Bazyliszkowi, który też jest odmianą smoka, najlepiej podstawić lustro w którym zobaczy całą swoją ohydę. [nie gram w gry wideo :)]

Smoki to musiała być jakaś pozostałość po dinozaurach (ciekawe czy gdzieś jeszcze żyją). Oczywiście nie zawsze opowieści o smokach należy traktować dosłownie, bo niektóre odnoszą się po prostu do reptilian.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

alkazam:
Moze dlatgo ze smoki to takie wstretne, obslizgle, dwulicowe gadziiny ktore dają jakoms niezbadaną przyjemnosc kiedy sie je zabija w grach video?:)
sinuhe:
Niektórzy ucinają smokom głowy zakrzywionymi mieczami [co jest w pełni uzasadnione kiedy smok pcha swoje głowy tam gdzie nie powinien] ale niestety one odrastają dopóki nie utnie się tej jednej najważniejszej. Inni wola znaleść na spodzie smoka lukę w pancerzu i wbić w to miejsce obosieczny miecz lub ugodzić celną strzałą z łuku [vide przypadek smauga z hobbita]. Rdzennie polski sposób na smoka to podrzucić owieczkę wypchaną siarką i innymi specjałami. Niektóre smoki są tak głupie że łykają wszystko co im się podkłada. Bazyliszkowi, który też jest odmianą smoka, najlepiej podstawić lustro w którym zobaczy całą swoją ohydę. [nie gram w gry wideo :)]
a poza tym to "jesteśmy samą miłością i całe życie jest bliskie naszemu sercu" zapomnieliście dodać ;) a tak na marginesie czy to, że takie gady (co niby są) czy inne szaraki czy bóg wie kto nawet jak robą wam/nam jakieś kuku,to czy jest to już powód żeby ich nie lubić? Albo myśleć o nich źle? Takie pytanie można by powiedzieć retoryczne. Do przemyślenia.

Ja ich nie lubie z tego powodu ... ] http://img216.imageshack.us/img216/631/innoscsi3.jpg :)

Wina tuska

Cóż, można się nauczyć ich szanować, nawet mimo tego, że ich założenia są chore.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Cóż, można się nauczyć ich szanować, nawet mimo tego, że ich założenia są chore. Za co szanować kogoś kogo założenia są chore? i co dobrego może wyniknąć z chorych założeń? Szacunek ze strachu? z wyrachowania? wyuczony behawioralnie?

Smok:
a poza tym to "jesteśmy samą miłością i całe życie jest bliskie naszemu sercu" zapomnieliście dodać ;) a tak na marginesie czy to, że takie gady (co niby są) czy inne szaraki czy bóg wie kto nawet jak robą wam/nam jakieś kuku,to czy jest to już powód żeby ich nie lubić? Albo myśleć o nich źle?
Nie myl Smoku gier komputerowych z rzeczywistością. W realu mam zasadę, że pasożytów i agresorów omijam lub olewam, chyba że dane indywiduum jest wyjątkowo natarczywe i po dobroci nie rozumie. Szaraki bardzo szybko kumają - nawet wibrację sympatii im wysłałem, wraz z pobłażaniem dla ich nieporadności i trochę się z nich pośmiałem, ale serdecznie - mam już z nimi spokój, bo nie są w stanie zaoferować mi wysokiej energii miłości, która mnie interesuje. Jeśli zaś chodzi o Reptoidów, to był tu kiedyś niejaki KwadOrion, który nie był zadowolony, że jest wcielonym w ciało człowieka Reptoidem. Nie był zadowolony z tego, że jego ziomkowie chcą, by wypełniał jakąś misję, bo bardzo polubił ludzi i bardziej z nimi się utożsamiał. Powiedział mi, że w białym świetle jestem niewidoczny dla jego ziomków. Tak więc produkujcie miłość i jasne, wysokie wibracje, a tzw. zło nie będzie miało w was punktu zaczepienia - po prostu nie będziecie się nadawać jako źródło energii dla nich. Ty Smoku nawet mi się podobasz - chętnie zawiesiłbym sobie Twój łeb nad kominkiem ;))
sinuhe:
Niektórzy ucinają smokom głowy zakrzywionymi mieczami
http://img66.imageshack.us/img66/3923/p1000903hp9.th.jpg Taki będzie dobry? :)

widzę, że troszkę jak by "nie nadajemy na tych samych falach". polecam zastanowić się nad stosowanym przez kolegów podziałem oraz warościowaniem zjawisk, czynów, osób oraz rzeczy. Wnioski z tego są bardzo ciekawe i cenne.
wendol:
Ty Smoku nawet mi się podobasz - chętnie zawiesiłbym sobie Twój łeb nad kominkiem ;))
no to prawie jak komplement ;) ciesze się, że mógłbym ci umilić widok podczas podczas rozmyślań przy kominku, moim truchłem ;)

Taki będzie dobry? :) ja wolę taki: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b2/Dhulfiqar.png/180px-Dhulfiqar.png Zulfigar

Ten na tym obrazku też jest bardzo dobry :) http://c14.wrzuta.pl/wm11258/d69e607d00130631490ad9a1/czerwony%20smok

sinuhe:
Za co szanować kogoś kogo założenia są chore? i co dobrego może wyniknąć z chorych założeń? Szacunek ze strachu? z wyrachowania? wyuczony behawioralnie?
Szacunek to naturalna właściwość pierwotnej, niezmodyfikowanej istoty ludzkiej (odnosi się to zarówno do postaci materialnej jak i astralnej). Niektóre gatunki są pozbawione tego typu uczuć i muszą się dopiero tego nauczyć na drodze ewolucji. Szacunek dotyczy samego faktu istnienia danej świadomości i nie wiąże się on z tym, czy dana jednostka postępuje w sposób chory/nieświadomy, czy w sposób zdrowy. Postrzeganie rzeczywistości i paradygmaty zmieniają się w miarę rozwoju świadomości i sam fakt uczestniczenia w tej ewolucji zasługuje na szacunek. Jeśli nie szanować, to przynajmniej dla zdrowia korzystniej jest zachować stosunek neutralny i nie angażować się w negatywne emocje.

ktoś kogoś szanuje za coś lub nie, nie ma szacunku jako takiego samego w sobie jako właściwości istoty ludzkiej - bo to by była głupota. :)

A właśnie, że coś takiego istnieje :)

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | .. | 44 | 45 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.