Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Co do końca œwiata ewangelie sš zgodne: koniec œwiata miał nastšpić w bardzo niedługim czasie! Co prawda Zbawiciel tłumaczył, że dnia katastrofy nikt nie zna; nawet aniołowie, ani syn człowieczy, tylko Bóg, tak nie ustawał w upomnieniach kierowanych do swoich uczniów, wzywajšc ich do cišgłej czujnoœci, "albowiem jako złodziej w nocy - jako błyskawica, która powstaje na wschodzie, a znika na zachodzie, tak będzie przyjœcie Syna człowieczego." Dlatego Jezus cišgle powtarza: "czuwajcie i gotowymi bšdŸcie, albowiem nie wiecie dnia, ani godziny."

taa... nie znamy dnia ani godziny, ale rok to podobno juz tak .. hehehehehe ciekawe to wszystko ;)

katolik , a moze to celowa manipulacja zeby wprowadzic nas w blad ? Biblie ktos kiedys spisywal swoim jezykiem , ktos to pozniej przepisywal ktos tlumaczyl , mogly powstac przklamania , albo ktoc celowo cos zmienil , wiec nie mozna opeirac sie tylko an biblji , choc i w niej jest ze niebo spadnie na Ziemie , a to nic innego jak opis przebiegunowania , bo nam stojacym na Ziemi w tym momencie bedzie sie wydawac ze gwiazdy spadaja na ziemie

Wiele pytań , mniej odpowiedzi .....może warto skonfrontować własne przemyœlenia, odczucia, poznania z innymi..... Pigułka http://www.comel.net.pl/~glowacki/zrozumienie.htm

moze nastopi ale wieze we wszystkie przepowiednie o końcah swiata lecz dlaczego mialby on nastopic wlasnie teraz?? mial nastopic 2000 roku nie nastopil wienc teraz kanca swiata nie bedzie ja w to nie wierze nie wiem jak wy mnie to nie obhodzi . ale jest jednafajna wiadomosc nie bedzie szkoly !

koniec œwiata?? kiepsko...

Czemu wy ciagle mylicie pojecia , to nie zaden koniec swiata tylko przebiegunowanie , koniec jednej cywilizacji i poczatek nowej , a z tego co wiem to w roku 2000 nie zapowiadano zadnego przebiegunowania.....

Toœ dowalił. Twoja wypowiedŸ zaprzecza sama sobie. Jeœli będzie koniec jednej cywilizacji to skšd sie weŸmie druga skoro ta perwsza zginie. Jest jedna. Ona zginie i nie pozostanie nic. Jsli ktoœ przeżyje to bedzie ta sama tylko że mniejsza. No chyba że kosmici przylecš i stana sie tš drugš.

Ci co przezyja stworza nowa cywilizacje a co do kosmitow to nie wykluczone ze sie ujawnia przed przebiegunowaniem

Widzę że w to wierzysz. To mam pytania do Ciebie. Ile trwa takie przebiegunowanie. Może już sie zaczeło. I jak to możliwe że Ziemia sie zatrzyma. Jakiej siły trzeba by do tego użyć. No i skutki. Gdzie będziesz tego dnia? W Afryce?

Zobaczycie i tak sie nic nie stanie w 2012 bo jak by miało coœ przelatywać to amerykańce puszczš bombkę i zmieni się trajektoria lotu (tor lotu dla tępych dresów,skate-ów,i innych takich)

Tm , tu masz link do ksiazki Proroctwo Oriona na rok 2012 i ti mozesz sie dowiedzic szczegoly jak to bedzie . http://www.dobreksiazki.pl/b2122-proroctwo-oriona-na-rok-2012.htm Jeszcze nie wiem gdzie wtedy bede , narazie interesuje sie tym i zbieram informacje , nie wykluczam ze przed samym przebiegunoweaniem ujawnia sie obcy i ewakuuja nas , a jesli nie to trzeba bedzie przeanalizowac gdzie bedzie bezpiecznie

ja powiem tak nei czytalem wszystkiego ... kiedys wczesniej sie wypowiadalem ale tak mi sie jakos przed chwila skojarzylo patrzcie skoro po roq 2012 na ziemi ma pozostac tylko Polska to wszystko co dzialo sie do tej pory z historia Polski musi miec jakis sens wiec tak: Jan Pawel II Lech Walesa Michail Gorbaczow ( nie wiem jak sie dokladnie pisze) Opus Dei ( takie stowarzyszenie) No wiec tak gdzies przeczytalem ze jesli Rosja nie zmieni wiary na katolicka przepowiednie z roq 2012 dojda do skutku aa wiemy ze do 1989 roku w Polsce byl komunizm , czyli bylismy po stronie Rosyjskiej aa z tego co wiemy Rosjanie nie nawidzli Polskich ksie(z)y a wiec mielismy skolnnosci pro rosyjskie tzn niedoslownie ale rosjanie do tego chceli doprowadzic Jan Pawel II z banku watykanskiego porzyczyl pieniadze na budowanie w Polsce demokracji czyli w pewien sposob oddzielenie sie od Rosjii i jej rzadu W watykanskim banku zaczelo brakowac pieniedzy , wiec Opus Dei dalo pieniadze wzamian za zezwolenie na dzialalnosc aa nie jak do tej pory dzialalnosc w "podziemiach" i tu juz jak by sie wszystko wyjasnilo. Wiemy ze to dzieki Janowi Pawlowi II mamy demokracje w Polsce To Lech Walesa przyczynil sie rowniez do budowy do aktulanego ustoju i to Gorbaczow patrzyl przychylnie na to co robia Polacy spojrzcie jak to wszystko sie ze soba laczy za nami poszly inne kraje Ukraina,teraz Bialorus powolutq takich przykladow napewno znajdzie sie wiecej jesli sie w czym's pomylilem sorry ale mam dopiero 15 lat ;P i jakos nie mam pamieci do dat ;] jak coos to zapraszam na GieGie : 9232054

Nie wiem gdzie wyczytales ze po roku 2012 na ziemi ma pozostac Polska ???????, bo wedlug Geryla ma byc 2 km pod lodem , wedlug innych zrodel Europa ma sie znalezc na dnie oceanu a miejsca bezpieczne maja byc w Afryce , Azji i Australii. I nie wiem co ma wspolnego przejscie Rosji na katolicyzm z przebiegunowaniem Ziemi........

W USA coœ budujš pod Ziemiš. Jakiœ bunkier czy coœ takiego. Zakradli sie tam fotoreporterzy ale ich złapali zabrali taœmy i tyle. Może ich zatrzymali. Ktoœ już coœ napisała na ten temat niedawno. Ciekawe co to jest. Baza wojskowa? Schron przeciwatomowy? A może to przygptowani do.. No właœnie. Do tego co jest w tytule tego wštku

Spiskowiec-to napisal ktos wlasnie tu , i tak przepowiedziala tez jakas tam krolowan lala moze i zwiazq nie ma ale jej przepowiednie sprawdzaja sie do dnia dzisiejszego aa ciekawy USA ma wiele budynkow o ktorych nie dowiedzielismy sie do dzis Japonia posiada aparature do sterowania warkunakami pogodowymi to pisalo w angorze kiedys ;] jak wiadomo UFO to statek zbudowany przez jedna z Amerykanskich instytucji to samo co dzupakabra? czy jakis inny zwierzak jest to efekt uboczny amerykanskich badan , ktory wydostal sie na wolnosc stany zjednoczone, korea , japonia ,rosja maja wiele takich zabawek o ktorych wiedza tylko jednoski wszystko w necie pisze;]

Ciekawe co będzie rok, miesišc, dzień wczeœniej i póŸniej

Donald Rumsfeld powiedzial, ze nie nalezy obawiac sie tego, o czym wiemy, lecz tego, czego nie wiemy... ;) jak na sekretarza sil zbrojnych usa to dos wazkie slowa :P

Nie rozumiem jak Polska ma zostac ocalona podczas przebiegunowania , nawet jesli nie zapadnie sie pod ziemie i nie znajdzie sie pod lodem to w jaki sposob ma sie obronic przed 1,5 km fala tsunami , tym bardziej ze fala ma nadejsc od zachodu a od zachodu nie chronia nas zadne wysoki gory

spiskowcu.. do atlantyku mamy sporo tyœ kilometrów wiec nawet jakby taka fala szla, to zdazy naturalnie wygasnšć.. bankowo :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.