Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

To nie brzmi jak orędzie Matki Bożej, lecz jak New Age o dużym stopniu konspiry. Już na samym poczštku jest fragment teorii o rozszerzajšcym się wszechœwiecie. To jest teoria i dotyczy gazu o atomach wielkoœci gromad galaktyk. W żadnej mierze TEORIA ta nie dotyczy gwiazd w obrębie pojedynczej galaktyki, nawet tak dużej, jak galaktyka Drogi Mlecznej. Dalej te wirowania wewnštrz Ziemi. Muszš się zaczšć dużo wczeœniej niż skutki. Więc zaczęły się pewnie tysišce lat temu, kiedy ludzka cywilizacja i iloœć ludzi na Ziemi były pomijalnie małe. Coœ tu nie gra(wiadomo co). Zaburzeniu uległ zwišzek przyczynowo-skutkowy(chyba, że Ziemia ma zdolnoœć przewidywania przyszłoœci). Na koniec to, co było w wštku o chmurze chaosu. To informacje s-f. Można by dalej wymieniać informacje niewiarygodne i sprzeczne z logikš, ale szkoda czasu. Pa !

dla mnie to conapisal/a anno to niesamowity belkot nie trzymajacy sie kupy.. nawet na scenariusz s-f sie nie nadaje moim zdaniem ;)

Ciekawy tekst anno - na pewno można w nim znaleŸć ziarnko (a może i więcej) prawdy. Co się wydarzy dokładnie - tego nie wie nikt. Pewne wydarzenia sš jeszcze precyzowane, wiele zależy od nas. Pamiętajcie, że œwiat materialny (1%) jest mocno zależny od œwiata duchowego (99%). Tego typu przepowiednie powinny służyć przede wszystkim za ostrzeżenie. Nie zauważyłem w tym tekœcie jednej bardzo ważnej rzeczy - mianowicie została pominięta sprawa żeńskiej energii. Nastšpi wielki jej powrót - przywódcy religijni i guru New Age już mogš zaczšć się bać. Kobiety zmieniš bardzo dużo.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dariuszu, opowiedz cos Wiecej o tejze "zenskiej energii" o ktorej wspomniales na tym forum juz dwukrotnie,ale brak jakichs wiekszych konkretow.. no nie da sie ukryc ze kobiety odgrywaja duza role w ostatnich czasach, szczegolnie taka "proseksualna" ale czasem wydaje mi sie ze jest to wynik trendow na otwartosc seksualna i zezwierzecenie czlowieka.

No wiesz - dawne wierzenia (sprzed najazdu wojowniczych plemion ze wschodu i nastania religii męskich) - Bogini matka, Ziemia i te sprawy, matryjarchat. Matka boska jest pozostałoœciš tego kultu zaadoptowanš do współczesnoœci, aby zupełnie łyso nie było. A tak w ogóle, to precz z kobietami (za Adama!), toż to przecie pomiot szatana i zagrożenie dla męskiej dumy, władzy, religii, wojen. No i jeszcze ten zwierzęcy sex - nie dajmy się! Polecam ksišżki. A jak mnie atakujš kobiety w œrodkach komunikacji miejskiej (Warszawa to zgnilizna), kiedyœ próbowałem się wycofać, ale dopadła mnie (tłok był i nie miałem gdzie się wycofać) - sex poœladkowy był straszny (zarumieniłem się i zaczšłem głęboko oddychać), ale się nie dam ;)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Heheh.... mnie to chyba nie grozi... mimo, że mieszkam tu w Warszawie od jakiegoœ czasu :>..... A co do tej "żeńskiej energii".... była przez wieki odrzucana... i teraz ma szansę zajšć godne miejsce obok męskiej energii, by razem tworzyć harmonię ;).

W zwišzku z tym, że energia miłoœci była przez wieki tłumiona, to teraz wybucha przeginajšc - zasada wahadła jak ze wszystkim, kiedyœ się unormuje. No, chyba że wymyœlš coœ w rodzaju pigułki jak w "Seksmisji". Na razie takš pigułkš jest TV (ja tego prawie nie oglšdam i mam sporo czasu).

Macie jakieœ naokowe dowody na to? A nie przepowiednie jakiœ oszołomów z sekt. A ci co w to wierzš. Co zamierzaja robić tego roku, miesiaca i w tym dniu. Uciekacie do Afryki? Ciekawe dlaczego akurat Afryka ma być bezpieczna.

Nic z tego ....chłopcy :) Naszš energię owszem wykorzystamy, przez wieki jš ignorowaliœcie , a teraz proszę jak trwoga to do " bogini miłoœci" ...tak? Sporo się będziecie musieli natrudzić ....by tworzyć harmonię :) Jesteœcie na to gotowi??? :)))))))))

je zawsze i chetnie "harmonizuje sie" z ladnymi przedstawicielkami plci przeciwnej ;)

Co będziecie robić w tym roku 2012. Wyjeżdżacie do Afryki?

W 2012 roku pelno Afrykanczykow juz bedzie u Was !!!

ja kupuję balon i bede se cały dzień latał i oglšdał apokalipse :D

ja też kupuje balon i bede caly dzien dupczyl ;))

z tego co wiem to w 2012 ma byc koniec swiata....nieciekawie

ale tylko dla tych co nie maja balonu :)

Ja się napierdole , i jak bedziemy umierali to bede na fazie :D:D:D ot co i tak zrobie

ja zjem 15 pigul :)

Ostatnio słyszałem że "to wydarzenie" będzie przesunięte na 2025... Bo zaszła jakaœ pomyłka w obliczeniach? czy coœ takiego.

jak dzis gadalem z kolezanka, kiedy chciala mnie poczestowac papierosem, powiedzialem ze nie pale, bo to syf jest, a ona na to ze na cos trzeba umrzec, a zreszta w 2036 ma byc koniec swiata .. hehe.. kazdy ma swoja date ;P
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.