| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
Witam
Polecam Wam 2-godzinny film dokumentalny "Super wulkan - scenariusz katastrofy" ktory zostanie wyemitowany: 21.09.2005 (roda), godzina: 20:00
na TVP2
Rejon Parku Narodowego Yellowstone jest uznawany za największy cieplny obszar na wiecie. Głęboko pod kanionem rzeki Yellowstone, pod górami i licznymi jeziorami leży ogromna kaldera pełna wrzšcej magmy. Potwór drzemie, tylko od czasu do czasu daje o sobie znać lekkimi drganiami gruntu, silne zdarzajš się rzadko. Za młodu wulkan był nieporównanie aktywniejszy. Ostatnia wielka erupcja wydarzyła się tu przed szeciuset tysišcami lat. Pamištkš po niej jest krater o wymiarach osiemdziesišt na czterdzieci pięć kilometrów.
Czynna kaldera tkwišca pod powierzchniš Parku Narodowego Yellowstone wybuchała trzy razy w cišgu dwóch milionów lat. Szećset tysięcy lat po ostatniej erupcji nadszedł czas na następnš. Za pomocš najnowszych technik animacji komputerowej realizatorzy filmu BBC wykreowali obraz apokalipsy, w którym naukowe prognozy i fakty splatajš się z fabularnš fikcjš. Katastroficzny dreszczowiec o zagładzie znacznej częci kontynentu oparty jest na mocnych podstawach naukowych - pod Yelowstone tyka miercionona bomba.
http://program.tvp.pl/2,3382746721,000000.html
Pozdrawiam
|
|
|
Witam wszystkich zainteresowanych tematem 2012. Ja również jak większoć obecnych na tym forum jestem zainteresowany rokiem 2012 i bioršc pod uwagę różne wypowiedzi i przytaczane tu artykuły, mam pewnš-swojš, wizję ewentualnych zmian w roku 2012. Chciałem się tu odwołać do tematu obcych cywilizacji i przemiany ludzi w jeden "lepszy-wyższy" byt duchowy. Łšczšc te dwa tematy, dochodzę do pewnego czarnego scenariusza naszej ludzkiej przyszłoci. A mianowicie, załóżmy że jaka obca cywilizacja szuka (tak jak my teraz), żródeł taniej energii i przylatuje do nas na ziemie. Dochodzi do wojny cywilizacji w której my, jako rasa niższa nie mamy szans. Jednak jakiej częci ludzi udaje się schować i przetrwać gdzie pod ziemiš w opuszczonych kopalniach itd. Z reszty ludzi robiš bateryjki jak w filmie Matrix, fundujšc nam wirtualnš rzeczywistoć (to ma być ten nasz wyższy stan wiadomoci) i dojš z nas energię do swoich celów. Oczywicie zmiany klimatyczne idš swoim torem, bo już ziemia ma dosyć działalnoci człowieka, co widac już teraz w różnych anomaliach pogodowych, które pewnie niedługo przybiorš na sile.
To by była moja wizja, co Wy na to?
|
|
|
Taka wzmianka odnonie przepowiedni, która mówi o czarnoskórym papieżu po Janie Pawle II. Mozna zauwazyc ciekawa zbierznosc w herbie Benedykta XVI. Mianowicie jest na nim zamieszczona twarz przedstawiciela rasy czarnej z koronš na głowie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Joseph_Ratzinger
|
|
|
Luthor...
za dużo fantazji:)
Ale skoro już fantazjujemy, to myle, że jeżeli sš jakie inne cywilizacje i sš one bardziej rozwinięte niż my, to również muszš byc bardziej rozwinięci duchowo, a co za tym idzie, do głowy by im nie przyszło aby podbijać jakie słabszych od nich.
A co do energii, to na pewno potrafiš jš sami wytwarzać:)
pozdrawiam wszystkich
alna
|
|
|
A jednak czarny papież,
dotego niemiec
eee koniec wiata będzie!!!
|
|
|
|
|
|
a obok czyzby to nie bestia z jakas zapieczetowana tajemnica na plecach
hmm ciekawe co ma w srodku ?
|
|
|
a tak poza tym wszystkim
"Pewien odsetek ludzi na Ziemi dochodzi do wyjštkowo krytycznego punktu w rozwoju i czujemy, że nadszedł czas, aby spróbować im pomóc. Jeżeli zechcš posłuchać, możemy im zagwarantować, że wybiorš właciwš drogę.
Grozi wam zniszczenie całej waszej planety - bez żadnej drugiej szansy, jeżeli nie zaufacie tym, którzy chcš wam pomóc.
.
Jeżeli 'rozwišzanie' jest korzystne dla Wyższej Jani, możesz być pewien, że
zostanie ci ono przedstawione - jeżeli nie, będziesz czekał na próżno.
.
Spójrzcie wewnštrz siebie i zobaczycie, że posiadacie wszystko, czego potrzebujecie, aby się komunikować ze STWÓRCĽ, po prostu dlatego że to włanie ON to tam umiecił."
|
|
|
To wszystko już było na Forum Zjawisk Niewyjanionych
http://forumzn.katalogi.pl/
Po co pisać drugi raz? Wejdcie i poczytajcie.
|
|
|
o kurde
wlasnie cos mi przyszlo do glowy
co myslicie o tym, ze Anglia otwarla swoje granice dla nas?
aby ludzie wwiezli ze soba do polski jak najwiecej gotowki.. a funt jest najmocniejsza waluta...
i pewnie bedzie...
ludzie na nasze realia duzo przywioza gotowki...
zachowujac ta gotowke, mamy zajebisty start...
w 2012, po krachu ekonomii... zwiazanym z "przebiegunowaniem przez slonko"(czyt. haarp)
czyli zamienienu wszystkich kart kredytowych w bezwartosciowe kawalki plastiku,do niedzialajacych bankomatow
co powiesz w sklepie?
na zeszyt nie dadza
nikt nie wyplaci kasy
bo banki nie beda dzialac
w sklepie mozesz poogladac bez gotowki
a nie ukradniesz, o nie, bo wojsko bedzie wszedzie.. przypilnuja juz sklepy
zostaniesz bezradny, nie majac dobr materialnych
trzeba o nie walczyc, bedac swiadomym tego, co moze sie wydarzyc
...
za duzo mysle, ale jak dla mnie to wszystko sie laczy w jedna logiczna calosc...
wszystko..
|
|
|
wštpię, by wojsko pilnowało wówczas każdego sklepu :P.
Raować i tak będziemy :P. Hehehehe
|
|
|
nie wiem czy bedzie jeszcze co rabowac i co pilnowac........
|
|
|
Ludzie ...załamujecie mnie. Nie mogę uwierzyć , że to piszš doroli. Na prawdę.
,,Co będzie to będzie . A jak już będzie , to trzeba się z tym zmierzyć"
Pozdrawiam
|
|
|
Imm: co cie tak załamuje? "doroli" a cóż to za stereotyp znowu?
Wiesz, że dzieci sš dużo mšdrzejsze od dorosłych? Pewnie nie wiesz. Nie ważne.
Ale one dopuki im "doroli" nie zaszczepiš nienawici i nietolerancji sš dobre.
Więc jesli uważasz że nie jestesmy "doroli" prawdopodobnie nie robisz nam krzywdy. "Dorosłoć" to brak uczuć i obojętnoć. Z czego tu być dumnym?
[%sig%]
|
|
|
Bujda. Przecież w Bibli pisze że kto mówi że wie kiedy będzie koniec wiata to łga i kłamie bo nikt tego nie wie nikt tylko stwórca wszystkiego.
Tak łatwo manipulować ludzmi.
2012 to bujda i ten kto ma choć troche oleju w głowie ten nie uwierzy.
|
|
|
Spoko, pożyjemy - zobaczymy.
7 lat zostało i się przekonamy.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |