| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
Testowanie broni. Dwa rodzaje :
http://www.youtube.com/watch?v=ml07DEX7png
http://www.youtube.com/watch?v=d_uWaXiECkM
|
|
|
1 odcinek z niezaleznego tv pt. 11 minut:
http://www.globalnaswiadomosc.com/apps/videos/videos/show/7155187-11-minut-polski-dziennik-niezalezny
|
|
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Była o niej już jakaś dyskusja na tym forum.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
jak zwykle co ciekawe-prześpie
|
|
|
Audycja radiowa pt. Hitler byl brytyjskim agentem. j. a.
Audycja jest bardzo ciekawa. Polecam !
Szesc odcinkow. Prosze lapac nastepny po kazdym przesluchanym.
http://www.youtube.com/watch?v=frf9GS0g9YM
|
|
|
http://img534.imageshack.us/img534/5836/obraz008g.jpg
http://wolnemedia.net/?p=20138
od dłuższego czasu się zastanawiam czemu ma służyć gmo skoro nasze odmiany rodzime są naprawde odpowiednio wyselekcjonowane mało tego nie spotkałem się z jakimiś plagami które miały by niszczyć akurat kukurydze
swojego czasu czytałem artykół w którym zaczęto się obawiać pewnych inaczej zapisanych słów w tekscie np. ściągniętym z internetu które razem w całości były by swojego rodzaju komendą do wykonania pewnej czynności na komputerze- Darek mógłby chyba coś więcej o tym napisać
dla tych którzy nie zrozumieli pogrubiona część kilku wyrazów tworzy pewien kod który w określonych warunkach może wykonać czynność przez nas nie porządaną czy wykonać jakiś skrypt, otworzyć jakąś furtke systemu
mam nadzieje że gmo nie ma zadania przeprogramowania naszego kodu dna czy nawet stworzenia całkiem nowych gatónków na ziemi- choć w świecie koni trojańskich-wszystko możliwe
tak se gdybam jak coś sorki za spam- chodziło mi tylko o wyszukanie potencjalnych alternatywnych powodów pewnych systemowych zachowań nie to żebym kogoś oskarżał moge tylko pobudzić do myślenia
|
|
|
http://www.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/Teksas-awionetka-runela-na-rzadowy-budynek
Warto posłuchać relacji - pobudza do myślenia :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
zbyszek123, musze Ci powiedziec, ze moj wujek pracowal na Uniwersytecie Jagielonskim gdzie robiono rozne genetyczne modyfikacje roslin. Pola doswiadczalne mieli na Kujawach u prywatnych rolnikow. Bylam kiedys z wujkiem na wsi o nazwie Olendry i tam jeden z rolnikow hodowal pszenice przyslana z Uniwersytetu Jagielonskiego. Ta pszenica byla niesamowita, bo na jednej lodyzce mial 6 klosow. Rozmawialam z wujkiem na ten temat i pytalam, czy teraz w Polsce bedziemy siali pszenice 6-cioklosowa. Wujek mi powiedzial, ze nie jest to takie proste, bo ziarno zebrane z tej pszenicy trzeba na nowo modyfikowac, zeby znowu dalo plon 6-cioklosowy. Takie byly rezultaty w 1965 roku, ale bylo malo ludzi do pracy. Wydajnosc takiej pszenicy byla nieporownywalna chociaz klosy byly troche mniejsze od normalnej pszenicy. Byc moze, ze teraz duzo ludzi modyfikuje ziarno do siania, zeby byly wieksze plony z hektara przy tej samej pracy i tym samym nawozeniu. Sa swiatowe firmy, ktore tym sie zajmuja i sprzedaja swoje ziarno do siewu. Juz sam fakt, ze jemy jedzenie roznorodne genetycznie powinien nas uspokoic. Genetyka roslin nie wplywa w zadnym stopniu na genetyke czlowieka !!!
|
|
|
|||
|
|||
|
zbyszek123, zastanow sie nad tym, ze niektorzy ludzie dostaja wysypki od truskawek czy pomidorow. Sa ludzie, ktorzy w ogole nie moga pic mleka czy kawy, ale jakos latwo europejski organizm zaakceptowal pieprz, ziemniaki czy banany oraz inne produkty. Ludzie z Europy czesto nie godza sie na zjedzenie psa, ale Polacy podczas IIWS psim tluszczem leczyli gruzlice. Po wojnie rowniez. Wielu ludzi nie wezmie do ust jakiegos produktu, ale jak nie wie, ze potrawa jest zrobiona z tego nielubianego produktu, to zjada i jest zadowolony. Moja ciocia nie lubila kurczakow. Nigdy w zyciu nie wziela ich do ust. Kiedys ktos w rodzinie zrobil jej kawal i z kurczakow zrobil kotlety mielone. Ciocia zjadla i jej smakowalo, ale kiedy dowiedziala sie, ze kotlety byly zrobione z kurczakow, to dostala strasznych torsji i ledwo odratowali ja w szpitalu. Az krwia wymiotowala.. Moja babcia natomiast do ust nie brala ryb, ale sledzie jadla tonami.
Uwarunkowania smakowe czy psychiczne nie sa i nie moga byc wskaznikiem, ze czlowiek nie moze jesc roznorodnego genetycznie jedzenia. Kazdy powinien sie nad tym zastanowic sam.
|
|
|
ok
przekonałaś mnie
gmo jest ok
|
|
|
i powiedzmy że nie wpływa na geny- jałowa dyskusja
|
|
|
|
|
|
zbyszek123, nie wiem, co wiesz na temat genetyki i skad to wiesz ?
DNA nie jest latwo zmienic. Nasze oddychanie, odzywianie czy urazy kodu DNA nie zmienia. Dzieki odzywianiu, oddychaniu czy urazom moga zmienic strukture i fukcyjnosc nasze narzady. DNA to kod genetyczny, ktory jest tworzony droga plciowa i zawiera nasze cechy rasowe. Tylko tego dotyczy kod DNA.
Cala papka informacyjna Zachodu o DNA ma pomagac we wszelkim oszukiwaniu czlowieka. Dodajac np. wzrostowe chemikalia do upraw czy hodowli zwierzat wciska sie ludziom modyfikacje genetyczna. Czlowiek nie jest w stanie sie nawet nad tym zastanowic, czy jest mozliwe zmodyfikowac genetycznie kazde nasionko marchewki na swiecie ? Nie mowiac o zbozach. Nie zastanawia sie, jak w takim razie modyfikuje sie genetycznie jablka na drzewie, ktore raptem zaczelo rodzic duze, dorodne jablka, a jeszcze 10 lat temu to samo drzewo rodzilo jablka zroznicowane i czesto robaczywe ? Ludzie wiedza tylko, ze po zywnosci nazywanej GMO czuja sie zle i boja sie powaznych chorob, ktore raptem na swiecie zaprocentowaly.
Jeszcze raz namawiam do starych ksiazek z lat 50-60 i do podstawowej wiedzy, bez ktorej nikt i nic nie moze sie rozwijac prawidlowo. Swiadomosc podstaw daje nam baze weryfikacyjna natloku informacji.
Pszenica, ktora ja widzialam na wsi Olendry byla modyfikowana genetycznie rzeczywiscie, bo zmienila swoja "rase". Z pszenicy jednoklosowej powstala pszenica 6-cioklosowa.
Prosze poczytac, to pierwsza, niesmiala weryfikacja oszukiwania :
http://www.sfora.pl/Tu-DNA-nie-moze-byc-juz-dowodem-w-sadzie-a14716
|
|
|
POWTÓRZE- JAŁOWA DYSKUSJA
dobrze by było gdybyś poza czubkiem własnego nosa coś dalej mogła dostrzec bo uniemożliwia Ci To akceptacje cudzego zdania
zmiany w dna można na dzień dzisiejszy robić na poziomie medycyny przy użyciu niegroznych wirusów z odmiany hiv gdzie wirus jest wielbłądem wnikającym do komórki i niosącym właściwą sekwencje dna w jakiejś tam postaci do wymiany w całym łańcuchu- myśle że za kilka lat będzie to stosowane w pierwszych naprawach wad genetycznych.
poza tym radze Ci doczytać czym jest nowotwór bo upierasz się z tezą w/g której coś takiego nie ma prawa istnieć a istnieje.
człowiek dostosowywuje się do otoczenia bez względu czy Ci się to podoba czy nie i czy Twój zasób wiedzy pozwala Ci na akceptacje takiej wiedzy
to czynniki o których pisze-między innymi:
temperatura
rodzaj pokarmu
czynniki wirusologiczne i bakteryjne- które stale modyfikują na szczęście w nie wielkim stopniu nasze geny
promieniowanie
związki chemiczne( choćby zawarte w powietrzu czy pokarmie )
poczytaj również czym jest sepsa i angina może też wnieść jakieś konkluzje
to że czegoś nie widzisz czy ze względu na to że można blokować naturalne mechanizmy obronne u człowieka nie znaczy że tego nie ma
nie twierdze że człowiek za życia się przetransformuje w COŚ - tylko że przy zmianie warunków zewnętrznych można doprowadzić do WYPIELĘGNOWANIA czegoś jak Twoje jabłka, na przestrzeni set czy tysięcy lat z pomocą ostrej ingerencji biotechnologów we wszystkie czynniki wpływające na dna człowieka
i tu martwi mnie tylko cel końcowy biotechnologa naczelnego
a jabłka które akurat wspominasz są złym przykładem- są wypielęgnowane w drodze krzyżówek- czyli natury z pomocą pomysłowego człowieka- jak byś skrzyżowała murzyna z chińczykiem i w drodze dalszych kombinacji chciała uzyskać coś czego oczekujesz
mam nadzieje że nawet Twoja prl owska wiedza pozwala dostrzec Ci różnice
po za tym człowiek w wieku 30 lat traci możliwość naprawy własnego dna i zdolności oczyszczania stąd kończą się opryszczki i notoryczne przeziębienia infekcje i anginy
potem organizm chroni już tylko najważniejsze organy najbardziej chroniąc serce i mózg-choć są odstępstwa od tego ostatniego :-)
pozdrawiam i skończmy tą jałową dyskusje w której nikt i tak nie miał ochoty wziąść udziału bo materiałów w tej kwesti aż nadto w internecie a to zwykła potyczka
|
|
|
|
|
|
http://motoryzacja.interia.pl/samochody/premiery/news/moze-jechac-600-kmh,1441812
niestety drogie :-(((
|
|
|
a czy ktoś słyszał o mutacji po promiennej, gdy ktoś jest poddawany działaniu materiałów promieniotwórczych.
,,przyczyną zapadnia coraz większej liczby osób na tę dziwną chorobę może być modyfikowana pszenica. Wersję taką potwierdza sudańskie Ministerstwo Zdrowia. Paranoidalny i trudny do opanowania śmiech obserwowany jest u ludzi, którzy spożyli "ulepszone" wcześniej zboże.'' z linka zbyszka o epidemii śmiechu.
mi sie wydaje że takie czy inne modyfikacje w roślinach,pokarmach które spożywamy upośledza nasz organizm, a przez to część DNA które odpowiada za prawidłową prace. DNA nazwijmy windowsem(tak jak w komputerze) czym wiecej uszkodzen i programów niekompatybilnych z systemem tym system jest zamulany, uszkadzany, az bedzie trzeba zrobić formata(czyli śmierć).
powiem tyle i wiecej sie do pogaduchy tej nie wtrącam.
czuje ze nie odpowiedziałem na dreczący was wątek, czy uszkadza, jesli modyfikacje sa stosowane dla produktywnośći(jak mówi wrona) by zamiast 80%/100% mieć 160% to zgoda tylko czy zle nie wpływa to na nasz organizm jako mutacja, ale jesli modyfikacje obejmują jakies cechy chwastobujcze, robakobujcze itd. w jakiś sposób musi to na nas wpływać nie ma rady.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |