Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14283249,40253891,1788105,0,forum.html a to link do tego komenta z onetu. sporo ludzi sie tam rzucilo na ten temat - ponad 500 odpowiedzi. I dzieki temu linkowi trafilem tutaj. Interesujacy temat. Chociarz bylo juz tyle koncow swiata, ze po czesci jestem sceptykiem. Z drugiej strony argumenty sa calkiem przekonujace. Jedyny sposob, aby sie przekonac czy to wszystko to prawda - poczekac do tego 2012 ;] Pozdr.

Co to jest ten straszny meterotyt na Boga Ojca !!!!!!!!

z tego co ja wiem, to przedewszystkim jeżeli uda nam się przejœć w pištš gestoœć...tak, tak pištš bo w czterech wymiarach przecież żyjemy w końcu mamy długoœć, szerokoœć, głebokoœć i czas... to będzie dobrze, jeœli nie to po prostu zaczniemy od nowa...tak jak np. atlantyda-to przecież też cywilizacja była i to całkiem dobrze rozwinięta, niestety za dużo było w niej nienawiœci i zła... Więc matka Ziemia musiała się z tego oczyœcić... u nas teraz też jest za dużo zła, dlatego nie sšdze, że uda nam się przejœć w wyższy wymiar, chyba nie jesteœmy na to gotowi... przynajmniej nie wszyscy niestety...

villinotte mylisz pojecia. Wymiar to nie gestoœć. Gęstosc w tym przypadku oznacza czestotliwosc drgan, wibracje, podczas gdy wymiar odnosi sie raczej do umiejscowienia w przestrzeni/czasie. W danej gestosci moze istniec nieskonczenie wiele wymiarow! My teraz zblizamy sie do przeskoku w IV gestosc, Matka Ziemia i ludzie maja przejsc w IV gestosc (nie wymiar!), ktora to gestosc jest ostatnim etapem dla istnienia cial fizycznych. OD V gestosci wzwyz istnieje sie juz na poziomie czysto duchowym.

Dzięki Ktos masz racje, to nie te pojęcia, ale tak jakoœ to sobie wyobrażałam. Nie wiem nawet dlaczego to tak razem pomieszałam, nawet w matemtyce mamy przestrzenie wielowymiarowe... Czy mógłbys napisać coœ więcej o tych gęstosciach? A może jakieœ ciekawe linki? Tylko raczej nie w angielskim, może być niemiecki, oczywiœcie najlepiej polski;)

ok o gestosciach znalazlem gdzies kiedys ten txt: PIERWSZA GĘSTOŒĆ: œwiadomoœć punktowa; materia fizyczna. Ten poziom częstotliwoœci ma charakter elementarny. Umożliwia materii i energii tworzenie atomów i czšsteczek. Na przykład, wszystkie podstawowe formy życiowe minerałów i wody zaczynajš funkcjonować w paœmie częstotliwoœci pierwszego poziomu gęstoœci. To pasmo funkcjonuje również w organizmach ludzi. Tworzy podstawowe kody genetyczne. DRUGA GĘSTOŒĆ: œwiadomoœć liniowa; materia biologiczna; rozwój tożsamoœci grup lub gatunków. Œwiadomoœć wyrażana przez drgania drugiej gęstoœci nie posiada samoœwiadomoœci (czyli ego). Obejmuje ona większoœć gatunków królestwa roœlin i zwierzšt; jednak ich umiejscowienie w płaszczyŸnie tej gęstoœci zależy od wielu innych dodatkowych czynników, w tym obecnoœci bšdŸ braku obecnoœci ego. TRZECIA GĘSTOŒĆ: œwiadomoœć sferyczna; ego; utrata tożsamoœci grupowej, rozwój tożsamoœci jednostkowej; zdolnoœć zapamiętywania przeszłoœci oraz uœwiadamiania sobie przyszłoœci przy zachowaniu œwiadomoœci teraŸniejszoœci. W sferze tej gęstoœci wyłaniajš się istoty ludzkie. Właœciwe jej drgania wytwarzajš złudzenie oddzielenia i tym samym prowokujš do przebudzenia. Obecnie ludzkoœć znajduje się w okresie przejœciowym, prowadzšcym do czwartej sfery gęstoœci rzeczywistoœci, co może tłumaczyć gwałtowne zmiany, jakim podlega rodzaj ludzki. Częstotliwoœć tego poziomu w najwyższym stopniu wyraża oddzielenie od Całoœci. Stšd też wiele nauk dotyczšcych integracji. Na tym poziomie najintensywniej kultywowany jest rozwój jaŸni jednostkowej. Walenie (delfiny i wieloryby) egzystujš obecnie równoczeœnie w sferze trzeciej i czwartej gęstoœci i wraz z ludzkoœciš wychodzš ze sfery trzeciej. Œwiadomoœć naczelnych funkcjonuje również w sferze trzeciej gęstoœci. Ich ewolucja jest coraz bardziej widoczna, w miarę jak zaczynamy obserwować u nich niektóre cechy uważane ongiœ jedynie za przynależne istotom ludzkim (takie jak przyswajanie sobie języka i patologiczne zachowanie). CZWARTA GĘSTOŒĆ: obejmuje œwiadomoœć sferycznš; nadœwiadomoœć; reintegracja tożsamoœci grupowej, której nie towarzyszy utrata tożsamoœci osobowej; w miarę wzmagania się drgań percepcja przeszłoœci, teraŸniejszoœci i przyszłoœci nabiera bardziej płynnego charakteru wraz ze zdolnoœciš do łšczenia się z rzeczywistoœciami wielowymiarowymi o różnych gęstoœciach; coraz trudniej podtrzymywa㠜wiadomoœć negatywnie zorientowanš. Obecnie na Ziemi rzeczywistoœć czwartej gęstoœci pokrywa się z rzeczywistoœciš trzeciej. W odniesieniu do ludzi może to wišzać się ze wzrastajšcym pragnieniem jednoœci, pokoju i nieuwarunkowanej miłoœci, będšcych przeciwieństwem złudzenia oddzielenia jako cechy trzeciej gęstoœci. Częstotliwoœć drgań rzeczywistoœci człowieka jest wyższa, a zatem może on szybciej i żywiej angażować się w sprawy dotyczšce osobowoœci. Jak do tego dochodzi, łatwo się przekonać w przypadku tysięcy osób na Ziemi poddawanych terapii, uczestniczšcych w programach skierowanych przeciwko trwonieniu zasobów Ziemi i angażujšcych się w wysiłki ludzkoœci' na rzecz poprawienia kondycji planety. Jest to częstotliwoœć odpowiedzialnoœci. Pasmo, na którym zaczynamy sobie przypominać kod Wolnej Woli. Jest to ostatnia częstotliwoœć, w której fizycznie ciała nadal sš noœnikami ekspresji œwiadomoœci. Dlatego też wiele cywilizacji przez długi czas chce pozostawać w paœmie tej właœnie częstotliwoœci. PIĽTA GĘSTOŒĆ: doœwiadczanie œwiadomoœci “Ja" jako tożsamoœci grupowej; stan nie zwišzany z czasem linearnym. W tej gęstoœci œwiadomoœć odczuwajšca zaczyna budzić się ku swemu dziedzictwu. Jest to sfera mšdroœci. Jednostki budzšc w sobie mšdroœć bardzo często pragnš się dzielić niš z tymi, którzy nadal koncentrujš się na niższych sferach gęstoœci. Wielu decyduje się zostać przewodnikami dla innych. Istota żyjšca w sferze tej gęstoœci łšczy się ze swojš rodzinš œwiadomoœci (“nadduszš" czy “wyższš jaŸniš") i odzyskuje pamięć. Jest to pierwsza sfera gęstoœci, w której doœwiadcza się istnienia zorientowanego poza ciało. (UWAGA: Przejœcia między pištš, szóstš i siódmš sferš gęstoœci nie majš wyraŸnych granic. Sš one w znacznym stopniu zatarte, ponieważ te właœnie sfery nie sš zorientowane na materię.) SZÓSTA GĘSTOŒĆ: œwiadomoœć jako wymiar sam w sobie. Często nazywa się j𠓌wiadomoœciš Chrystusowš" z tego względu, że rozwija pasmo częstotliwoœci poziomem równe tej, która cechuje Chrystusa czy Buddę. W tym paœmie następuje całkowite przypomnienie, a jednostka zaczyna brać odpowiedzialnoœć raczej za Całoœć aniżeli za Siebie. Procesy rozwoju Ja i rozwoju Całoœci stajš się tożsame. SIÓDMA GĘSTOŒĆ: œwiadomoœć jako doœwiadczenie wielowymiarowoœci; matryca tożsamoœci grupowej (Zespól Pamięci Społecznej). Jest to częstotliwoœć całkowitej tożsamoœci lub integracji. Ci, których częstotliwoœć drgań dochodzi do tego pasma, zespalajš się pod względem tożsamoœci i stajš się zespołowš œwiadomoœciš całoœci. Przycišgajš tych, którzy przebywajš w innych częstotliwoœciach i zapewniajš naturalny przepływ dšżeń zmierzajšcych do integracji. Następnš oktawę, w której czekajš ich nowe przedsięwzięcia osišgnš po przejœciu przez Pryzmat Liry (z naszego punktu widzenia będzie to zatem wyjœcie z czarnej dziury), kiedy siódma gęstoœć osišgnie już masę krytycznš.

Nieeeemogęęęęęęę ! Ludzie, używajcie rozumu. Przecież to wierutne bzdury. Nawet bajki dla dzieci sš bardziej logiczne(racjonalne)! Co ma czarna dziura do "siódmej gęstoœci" ? Przecież to brednie jakiegoœ ćpuna na haju i w dodatku po wieloletnim braniu. Pa pa heretycy !

sam jesteœ bzdurš i a swojš "wiedzę" zapewne czerpiesz z telewizji i faktu [%sig%]

Ufita nie moj problem ze Twoja ego-swiadomosc zatrzymala sie na pewnym etapie rozwoju i dalej ani rusz, chocby nie wiem co. Nie kazdy jest w stanie zaakceptowac pewne fakty. No coz, kazdy ma swoja droge. A szkielko i oko to nie wszystko, zapewniam, nie mozna wiec bazowac na obecnej nauce i rozumie jako jedynych narzedziach poznania rezczywistosci.

Post osoby o nicku "KTOS" raczej zastanawia, prowadzi, nizeli nastawia negatywnie lub uaktywnie blokade mentalna. [%sig%]

Nie zamierzam u nikogo wprowadzac blokad mentalnych, a wrecz przeciwnie. Mysle Arkadiuszu, że ludzie sami tworza takie blokady u siebie z powodu takiego czy innego, zbyt sztywnego, swiatopogladu. Ja jako numerologiczna 9 chcialbym sluzyc ludziom i przekazywac im to, co juz sam wiem, takze o roku 2012, ale nie moge brac odpowiedzialnosci za ich zachowania i za to, jak przyjma informacje.

PRZECZYTAJ ! Bardzo ważne ! Wiem co mówie bo pracuje w jednym z amerykanskich instytutow naukowych i przecieki odnosnie roku 2012 dochodzš do nas od dawna. Zreszta nie jest to wcale jakas specjalna tajemnica, ludzie blisko zwiazani z administracja amerykanska, pracownicy najwazniejszych instytutow naukowych, a nawet dziennikarze z dobrymi kontaktami wiedza o tym od dawna. Powoli przenika to rowniez do globalnej opinii publicznej. Powstaly juz setki stron internetowych na ten temat, pisza o tym przerozne portale internetowe, a informacje na ten temat pojawialy się juz w pomniejszej prasie. Kwestia kilku miesiecy sa publikacje w najwazniejszych i najbardziej opiniotworczych wydawnictwach. Zreszta juz wiadomo, ze wiekszosc dziennikow w usa zbiera materialy na ten temat i szykuje sie z wolna na przeniesienie ich na swoje lamy. Dowodow na potwierdzenie tezy jest az nadto. Moze powtorze, bo byc moze ktos jeszcze nie slyszal, to o czym pisano juz wielokrotnie, zreszta na forum onetu rowniez. Rok 2012 bedzie dla ludzkosci przelomowy. Po pierwsze na tym wlasnie roku koncza sie kalendarze najwiekszych starych cywylizacji - Majów i Egipcjam (zreszta ten wlasnie fakt byl pierwsza przeslanka dla rzadu USA do zainteresowania sie blizej ta sprawa), Wg Majów jest to zakończenie cyklu czasów zwiazego z pozycja Oriona wobec Ziemii i innych planet Ukladu Slonecznego. Po drugie odszyfrowany niedawno Kod Bibli mowie nieublagalnie dokladnie to samo - swiat (przynajmniej to co my uwazamy za swiat) skoczy sie w roku 2012, wtedy nastapi apokalispa, wtedy rozstrzygnie sie kto ostatecznie przestanie istniec, a kto dostapi zaszczytu przejscia na wyzszy poziom swiatomosci ( zwany wyzsza gestoscia, kolejnym wymiarem) to wszytko mowi Pismo Swiete i jest to potwierdzone przez naukowcow. Kolejny dowod to przepowiednie wszystkich najwiekszcyh ziemskich jasnowidzow (nawet nie zdajecie sobie sprawy jak powaznie rzad i wojsko amerykanskie traktuje takich ludzi i ich wizje). Wszyscy oni jednym chorem powtarzaja to samo: w roku 2012 wydarzy sie cos niezwyklego, cos co swym rozmachem i skala nie bedzie moglo rownac sie z zadnym innym wydarzeniem w historii ludzkosci. Dla czesci naszej rasy bedzie to zaglada, ale Ci ktorzy beda mieli otwarte umysly i serca, Ci w ktorych przewazac bedzie milosc nad nienawiscia zostana przeniesieni do wyzszej gestosci. Podobno... Bedzie to kolejny etap rozwoju naszej cywilizacji. Prawdopodobnie kazda inteligentna rasa zamieszkujaca Wszechswiat przechodzi dokladnie ten sam cykl i kazda dokonala kiedys tego skoku, ktory nas czeka lada moment. Jak doklasnie bedzie to wygladalo i co dokladnie sie wydarzy do konca nie wiadomo. Spekulacji jest mnostwo, ale kilka faktow jest pewnych: uwolnimy sie od naszych cielesnych powlok, bedziemy funkcojonwac jedynie w sferze niematerialnej, duchowej. Byc moze wszystkie ludzkie umysly polacza sie w jedna, ogromna swiadomosc, co za tym idzie beda mogly sie ze soba komunikowac i stana sie w pewnym sensie jedna istota. Przejdziemy wiec w wyzszy czwarty wymiar (czwarta gestosc). Mowiac obrazowa, jakas sila wyzsza uwolni nasze umysly od cial i przeniesie w swiat ktory jak na razie znajduje sie poza zasiegiem naszej percepji (prosze sobie wyobrazic ludzika narysowanego na kartce, ludzik taki funkcjonuje jedynie w dwuwymiarowej rzeczywistosci - w swiecie "wyposarzonym" jedynie w dlugosc i szerokosc. Samo wyobrazenie sobie wygladu trzeciego wymiaru jest dla niego niewykonalne. I tak samo jest znami jesli chodzi o czwarty wymiar). Osiagniamy wyzszy poziom rozwoju, czy tego chcemy czy nie, a z tego co wiem to raczej nie chcemy... Ciezko bedzie sie pogodzic z utrata tego "naszego swiata", naszych osiagniec, naszych budynkow, ba! naszych cial. Ciezko zgodzic sie z tym, ze rasa ludzka juz nigdy nie bedzie taka jak teraz. Ciezko oczywiscie jedynie przed faktem przejscia, po przejsciu wszystko stanie sie jasne, a zal i strach mina. Tak przynajmniej mowia proroctwa, tak uspokaja nas obce cywilizacje, ktore od dawna nas obserwuja, a kilkadziesiat lat temu nawiazaly pierwszy kontakt z przywodcami swiata. Sa oni teraz poniekad naszymi przewodnikami, strozami, maja nam pomoc i jak najlepiej przygotowac do przejscia. Oni tez byli ostatecznym potwierdzeniem dla swiata i usa, ze teorie dotyczace roku 2012 sa prawdziwe. Potwierdzili to, czego my nie chcielismy dopuscic do swiadomosci. Dali rowniez lakoniczne wskazowki, jak postepowac w tych ostanich chwilach, zeby moc dostac do dalszych tomow historii ludzkosci. Mozna powiedziec ze bedzie to czas wielkiego sprzštania, również w naszym własnym duchowym wnętrzu. Kuracja nie musi byc przyjemna, ale jest konieczna. Zdaje sie sobie sprawe, ze wszystko to brzmi dla wielu nieprawdopodobnie. Mozecie wierzyc lub nie, ale to i tak nie znaczenia bo w przeciagu kilku moze kilkunastu miesiecy cala prawda i tak wyjdzie na jaw. Jesli nie ujawniona przez media, to przez rzady. Od roku 2009 kosmici zaczna przygotowywac nas do wielkiego przejscia, wiec utrzymywanie tego w tajemnicy i tak nie ma juz sensu. Moze jeszcze na koniec dodam, ze rzady panst g8 w specjalnych komnatach wydrazonych pod ziemia planuja umiescic dziedzictwo ludzkosci. Ksiazki, muzyke, obrazy... Nie wiem, czy ma to jakis sens, bo prawdopodbne po roku 2012 Ziemia i tak przestanie istniec, ale chyba taki gest jest nam potrzebny. Swiadomosc, ze cos po sobie zostawiamy, ze byc moze ktos to kiedys oddajdzie i wskrzesie na nowo czlowieka jest nam zwyczajnie niezbedna, chocby bylo to kompletnie nieprawdopodobne. Za wiele osiagnelismy, za bardzo jestesmy z siebie dumni, by moc to wszystko od tak zostawic, chocby nie wiem co nam obiecywano w zamian. To bedzie koniec czlowieka, ale na jego miejsce powstanie nowa rasa - lepsza, o niebo lepsza. Bedziemy o krok blizsi polaczenia sie z istota Wszechswiata, polaczenia sie z Bogiem.

Kurcze gdzies juz to czytalem ....

JESLI BY TO BYLA PRAWDA-TZN.TO ZE PANSTWA GRUPY G8 PRZYGOTOWUJA sie do "konca" to jaki sens bylby w tym zeby np.Niemcy wydawali gruba kase na rurociag ? jaki sens bylby wojnach itd.itp... Wg mnie malo kto jest swiadomy tego,ze rzeczywiscie moze byc zle z naszym swiatem i malo kto sie do tego przygotowuje! Aczkolwiek rzady wielu panstw z pewnoscia maja pobudowane schrony oczywiscie tylko z mysla o wlasnym przetrwaniu....

Wlasnie dzisiaj po przeczytaniu tego wszystkiego, snilo mi sie ze ganiaja mnie ufo, nie wiemdzialem po co i dlaczego.ale napewno czegos chcieli. Az w koncu mnie zlapali, i nagle sie przebudzilem o polnocy i co bylo nadziwniejsze w tym wszytkim, to to ze po przebudzeniu przez prawie piec minut krecilo mi sie dobrze w glowie. Bylem bardzo zdziwiony i niewiedzialem co o tym myslec. Czy to jest wynikt tego co przeczytalem i sie tym przejelem, czy tylko poprostu sen i zawroty glowy.

KONIECZNIE WEJDZ http://peb.pl/viewtopic.php?t=21570&sid=57916d0fba08218036e4d4b9e5c11fc9 KONIECZNIE WEJDZ

i znowu napisze to samo KOd Bibli---> " Kometa Zostanie rozkruszona, Rozerwe jš na Kawałki 2012 "

a tak ps skoro w kodzie Bibli jest opisany rok : 2126 to czym sie martwić?

uswiadomiona zamiescila artykul z www.ndw.v.pl [%sig%]

Jak bardzo chcecie to nie ma sprawy nadejdę, przejdę, zgładzę. Wszystko w rękach jednego człowieka który stšpa teraz po ziemi i jest bogiem, narazie go zgnębiliœcie, siedział już w więzieniu i został odżucony przez społeczeństwo. Jeżeli przetrwa, a przetrwa nawet gdy będzie żyć jedna osoba która będzie go kochać (jeszcze sš takie osoby), gdy takiej osoby zabraknie i on sam zakończy swe życie nastšpi koniec i poczštek - zaczynamy zabawe od nowa. Największa zmyła jest taka że On nie wie że jest bogiem, jest człowiekiem i myœli jak człowiek, a Wy go odrzucacie.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.