| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Tak wczoraj obserwowałem lewitację przedmiotu wywołanš przez osobę uzdolnionš i niestety to musi działać włanie w ten sposób, bo nawet zakładajšc że będziemy się starać polem pokonac pole to i tak nie mamy tak dużych rezerwuarów energii by zrównoważyć działnie pola.
Pozdrawiam
Igor
ps. Zapaony jeste jeszcze tutaj gdzie?
|
|
|
Mam pytanie z innej bajki, czy spotkał się już kto z was z chemicznš wytwornicš pola magnetycznego.
Jest to doc istotne z mechanicznego punktu widzenia, gdyż wydaje się, że największa trudnociš jest uzyskanie pewnych czestotliwoci pola. Chyba niema możliiwoci wytworzć tej częstotliwoci za pomocš wytwornic ze znanych materiałów
Zastanawiałem się doc długo jakie sš faktyczne minimalne wartoci progowe potrzebne do wywołania lewitacji, tzn jakimi łšdunkami trzeba działać na materię by dokonac przedefiniowania własciwoci czšstek na poziomie subelementarnych i doszedłem do wniosku, że wsytarcza od 3 do 12 V na pierwszym poziomie i na drugim poziomie od 12 do 42.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
No i całkiem niele ci idzie to wymylanie, jak dla mnie najbardziej obrazowy i pomysłowy jest eksperyment z deskš, tyle że na ludzi łatwiej oddziaływać niż na nieznanš siłę grawitacji.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
To wspaniałe, idealne nawet. Ale na podstawie historii wynalazków może przyczynić się do zła. Wyobrania jest ważniejsza od wiedzy. (Albert Eistein) Oczywicie, pracujmy nad tym. Ale czy jestemy przygotowani do takich zmian w naszej cywilizacji. Życzę pomylnoci!
|
|
|
Janek al enie rzecz w tym by się bać tylko by wymyleć. Bomby typu ABC juz sš coż gorszego wymyslic mozna?
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Cóż gorszego?
Zmianę tej cywilizacji, do której niektórzy już przywykli i bojš się wszystkiego, czego nie znajš.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Tak z tym to jest prawda Dariuszu zgadzam sie z tobš w 100% no ale cóż zrobić trzeba czekać aż ludzie dojrzejš lub zmienić rodowisko.
Takie smutne fakty sš, głowš muru nie przebijesz. Czytałem ostatnio o znanym wynalazcy z przełomu wieków, chłop miał problem z dwoma rodzajami ludzi z naukowcami i nieukami, jednii drudzy go krytykowali, cóż takie życie.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
"Choc ksiezyc (ponoc) grawitacje posiada, lecz nie kreci sie wokol swej osi (?)." - hę?? że niby cio?
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
do Szuineg'a
Odpowied:
dr Jan Mietelski:
rednie okresy obrotu i obiegu Księżyca sš obecnie identyczne (27.32166 dnia). Rzeczywisty okres obrotu podlega jednak (wielo-) okresowym wahaniom, których łšczna amplituda wynosi ok. 2 min. łuku (gdy patrzeć ze rodka globu księżycowego). Wahania te sš w przeważajšcej częci wymuszone przez momenty sił zewnętrznych; istnieje też ich składnik swobodny. Efekty te nazywa się libracjš fizycznš w długoci t (tau). Libracja ta objawia się dla obserwatora „księżycowego” jako drobna niejednostajnoć ruchu obrotowego naszego satelity. Nie należy jej mylić z libracjš optycznš w długoci, której amplituda wynosi 7°6’, a przyczynš jej jest tylko to, że oglšdamy jednostajnie obracajšcy się Księżyc, który obiega Ziemie niejednostajnie, po orbicie w przybliżeniu eliptycznej.
Przyczynš zrównania się okresu obrotu i obiegi Księżyca sš siły pływowe, które działajš na Księżyc ze strony Ziemi. Synchronizacja okresów nastšpiła najprawdopodobniej miliardy lat temu, kiedy Księżyc był bliżej Ziemi i siły pływowe były większe. Uderzenia meteorytów nie sš w stanie wyprowadzić Księżyc z tego rezonansu.
Jesli w jakis sposob zdolalem wprawic cie w oslupienie, to przepraszam, wyrazilem sie niezbyt dokladnie, i rzeczywiscie mozna mnie zrozumiec opacznie.
pozdrrrr
.
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Tak mi się wydaje dalej jak nad tym mylę, że ta szczególna wrażliwoć - tzn częstotliwoc lub dragania to sš pršdy wysokiej częstotliwoci - wcale nie musi być duże napięcie wystarczy od 1.2 V do 42 V gdyż - teoretycznie po mierci np gołęgbia jego pole - czy dusza też wraca do jednego z wymiarów równoległych.
Jaki jest potencjał energetyczny takiego gołębia czyli stosuenk jego masy do pracy jaki jest w stanie wykonać to wiadome - POTĘŻNY - e=mc kwadrat dziwne jest jednak, że jest on wystarczajšcy do otwarcia teleportu.
Co do tego gołebia to oglšdałem kiedy kreskówkę gdzie żucili zdechłym gołebiem i doszło do eksplozji o bardzo dużej sile. Taka niby paranoja a podparta naukowo może kiedy zostać.
W takim razie człowiek to ładunek potencjalnie i niebezpiecznie ogromny.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ciekawe porównanie z tymi paniami.
Tylko dlaczego te brzydkie zawsze
sš na wysokich stanowiskach, a te
z "tym czym" brane sš za głupie....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |