Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

No niepodzielam chcę cię podejœć zaprosić na wycieczkę w ustronne miejsce a potem,kulka w łeb bo straszysz społeczeństwo i co ja na to poradzę,że służby specjalne powiedziały abym cię uciszył:-D A tak poważnie chcę porozmawiać prywatnie.

Damianes muszę cię rozczarować końca œwiata w 2012r niebędzie:-)

Jednak niektórzy twierdzili w tym temacie,że czeka nas przemiana w 2012r hmm trochę poszperałem po sieci o 2012r i natrafiłem na takie coœ: http://www.republika.pl/ewamay_szkolenia/oferta/index109.htm Co to ma być za przemiana?jak w 2012r możemy nagle się przemienić strasznie to wszystko dziwne.

ewa may zajmuje się chyba kasjopejanami a ja już pisałem co o tym myœle, nikt nie mówi o końcu œwiata natomiast a o końcu cywlizacji i rozpoczęciu całkiem innej epoki, nie będę sie rozpisywał znajdziesz o tym wiele w przepowiedniach. Koniec œwiata przyjdzie dopiero po 1000 letnim pokoju. Jeœli chodzi o kasjopejan to bzdura ale inteligentnie przemyœlana, zniechęcam do wierzenia w to.

Mam tylko nadzieje że ta przemiana nie doprowadzi do wynarodawiania się poszczególnych nacji.

Niestety MK PL prawdopodnobnie tak będzie a ja niechcę wynarodowienia.

Zapomniałem dodać,że jeœli tak będzie to prawdopodobnie zatrš się granice między nacjami.

trr afiles lecz dlaczego tak pozno wynarodowienie owszem jesli postrzegasz te sama skladnie i rozomienie tego wyrazu zlo jest i bedzie przestan patrzec na nie weryfikowac poprzez nie uwolnij sie po raz kolejny jestes w stanie zeskanoj sie lecz nie z formatoj :) rzeczywistosc miedzy wymiarowa zaczyna od nowa 1

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Całym sercem strzeżmy dziedzictwa narodu!!!

http://www.livejournal.com/userpic/13279706/1577079 widziałem Piktogramy i zeżarłem tam kota napromieniowanego dzięki mym przyjaciołom ! takie przyprawy nie ma na Ziemia jak Tam heh

Orion POMYLIŁ się w obliczeniach!!! Nie będzie żadnej zagłady. Zmiany faktycznie nastšpiš, ale nie mam mowy o końcu œwiata.Rok 2012 będzie przełomowy ale w pozytywnym aspekcie. Dla zainteresowanych [http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=630]

Szkoda ze rysunki nie weszły, szkoda al etak to wyglšda naprawdę, tak ajest mechanika planety, po co sie oszukiwac. Może po to by łatwiej zyc?? Może ?? Własna krótka Próba analizy genezy obecnych problemów ekologiczno - geologicznych na Ziemi. Ktoœ kiedyœ powiedział, że jeżeli ma się coœ do powiedzenia z sensem więc wystarczy na to 3 minuty i na tyle ustalono długoœć impulsu telefonicznego w aparacie telefonicznym, więc by nie zanudzać i nie męczyć znanymi wszystkim teoriami o dziurze ozonowej , rabunkowym wyrębie lasu w Ameryce południowej i na dalekim wschodzie postanowiłem na problem dzięki inspiracji Autora popatrzeć z innej perspektywy, perspektywy która jak myœlę pomoże mi nie kopać się z przysłowiowym koniem. Aby prawidłowo zrozumieć sen i cel funkcjonowania Ekofilozofii musi przypomnieć sobie i zrozumieć podstawowe prawa fizyczne rzšdzšce i kreujšce rzeczywistoœć. A jak wiemy prawa fizyczne to prawa podstawowe bo powstałe przed biologicznymi. Jak zatem widzimy biologia to element wtórny w stosunku działań praw fizycznych. Zrozumienie tego zagadnienia nie jest jednak łatwe. Bo choć każdy miał fizykę już na poziomie szkoły podstawowej to nie każdy jednak sobie przypomina podstawowe zasady i prawa w niej obowišzujšce. Czytajšc ksišżkę Pana Profesora pod tytułem „Technika a przeznaczenie” musiałem to sobie niestety z powrotem uzmysłowić na nowo, dziwne ale tak oczywista sprawa a tak mało się jej poœwięca uwagi jakby zapominajšc co jest bezpoœredniš przyczynš funkcjonowania pewnych stałych elementów życia fizycznego w postaci biologicznej na naszej planecie. Jeszcze ciekawszym jest wniosek nasuwajšcy się podczas lektury przytoczonej pozycji autora , gdyż dochodzi się do następnego wniosku jakim jest zrównanie filozofa z Fizykiem teoretykiem bo w jednym i drugim przypadku obaj opisujš rzeczywistoœć, jeden i drugi faktycznš jeden i drugi teoretycznš. A dlaczego tak jest postanowiłem sobie zadać pytanie i na nie odpowiedzieć: - jest tak dlatego, że systematyka jednej nawet najbardziej rozbudowanej dziedziny nie jest w stanie dokładnie i czytelnie dla większoœć odbiorców opisać skomplikowanej dziedziny życia, a tym bardziej całoœciowych procesów występujšcych na tak szerokiej płaszczyŸnie jakš jest cała planeta. Owszem pojawić się może zarzut o mechanizacji dyscypliny jakš jest Humanizm, ale uważam osobiœcie i jestem o tym przekonany, że cała dyscyplina jest dalej w toku swojej ewolucyjnej œcieżki i nic nie stoi jej na przeszkodzie przed dalszym jej rozwojem w kierunku najlepszym dla dyscypliny jakim będzie jej skompilowanie z Cybernetykš. Idšc tym tokiem rozumowania, może błędnego a może nie dochodzę do wniosku, że następnym wyższym poziomem Humanizmu będzie Cyber Humanizm. Rozumiem go jako całoœciowe zautomatyzowanie dyscypliny z czym obecnie bardzo powoli mamy do czynienia. Wracajšc jednak do naszej rzeczywistoœci w celu bardziej rozumowego zobrazowania problemów poruszanych przez autora musimy sobie zadać parę pytań i spróbować na nie odpowiedzieć poczym zastanowić się nad udzielonymi odpowiedziami i ich sensem. • Czym jest dla nas nasza Planeta Ziemia? • Czy tylko miejscem zamieszkania w kosmosie? • Czy miejscem samorealizacji? • Czy miejscem urodzin tylko czy œmierci też? • Kto tutaj kogo eksploatuje my planetę czy planeta nas? • A jeœli jest tak ważna to dlaczego jest tak nie ważna? Sš to podstawowe pytania które nasuwajš mi się w kontekœcie dalszych rozważań. Zacznijmy jednak od podstawowego pytania w kontekœcie ostatniej katastrofy spowodowanej przez tsunami w Indonezji w dniu 26 grudnia 2004 . Fotografia nr 1 Jak możemy się doczytać w różnych czasopismach na temat tutaj rozważany obecne przyczyny różnorakich anomalii pogodowych niekoniecznie spowodowane sš przez nadmierna eksploatację zasobów mineralnych oraz rabunkowš gospodarkę œrodowiska, oczywiœcie występujš w zwišzku z takim nie racjonalnym gospodarowaniem œrodowiskiem pewne anomalie ale nie na tyle silne by doprowadzić do całkowitego zniszczenia życia na planecie. Jeœli zatem nie do końca rabunkowa gospodarka to co? Wg. Naukowców amerykańskich z NASA przyczyn musimy szukać w działalnoœci i wzmożonej aktywnoœci słońca naszego głównego dostarczyciela energii. Rysunek 1 Dawca Życia Dla Mieszkańców Ziemi Słońce Otóż tam na słońcu może dojœć do większych niż zwykle wybuchów termojšdrowych w skutek czego na planetę nasza ziemię spadnie więcej energii niż w normalnym cyklu napromieniowywania zwanym powszechnie œwieceniem słońca. A jakie to ma znaczenie a no ma straszne gdyż nasza planeta na której mieszkamy tak jest dziwnie zbudowana że posiada ciężarki podobne do łuku, dzięki temu posiada to nachylenie do osi ekliptyki pod odpowiednim kštem. Rysunek 2 Gwiazdy Polarne Ziemia Ponieważ kšt nachylenie osi zmienia się , zmienia się także północna gwiazda, gwiazda która znajduje się prawie dokładnie nad biegunem północnym. Obecnie gwiazdš północnš jest Gwiazda Polarna. 5 tysięcy lat temu był nim Thuban. Za 12 tysięcy lat będzie niš Vega. Dzięki czemu dotychczas mieszkaliœmy w Polsce w klimacie umiarkowanym. Ale idŸmy dalej, jeœli wskutek zmniejszenia się warstwy ozonowej dzięki działalnoœci człowieka promieni słonecznych zacznie przenikać więcej a obserwujemy, że przenika więcej wtedy te nasze ciężarki zacznš się zmniejszać a tym samym kšt nachylenia do osi eliptyki zacznie się zmniejszać a tym samym zacznš się przesuwać strefy klimatyczne z południa na północ, a za tymi strefami zacznš zmieniać swoje przebiegi fronty atmosferyczne wskutek czego dojdzie do ich zderzania się ze sobš wynikiem czego będzie występowania dziwnych zjawisk atmosferycznych takich co dotychczas nie występowały na naszym terenie takich jak tršby powietrzne. Rysunek 3 Bieguny Zatem Rysunek nr 2 pozwala nam dowodzić następujšce wnioski: - żyjemy jako cywilizacja w œrodowisku bardzo niestabilnym, które w każdej chwili może zmienić swoje oblicze, oczywiœcie w kategoriach jednostki jest to proces nie do uchwycenia, jednak w kategoriach cywilizacji bardzo poważna przeszkoda na drodze do dalszego rozwoju, - œrodowisko nasze już nie raz wystawiało nas na próbę i to œrednio co 5 tys. lat, bo w takim cyklu zmienia się kšt nachylenia do osi czego wynikiem jest obserwowanie coraz to nowej gwiazdy polarnej, a według informacji odczytywanej przez archeologów z przeróżnych tabliczek to właœnie œrednio co 5 tysięcy lat nawiedzajš nas jakieœ kataklizmy co możemy sobie uzmysłowić – wyobrażajšc sobie topnienie Lšdolodu w miejscach pokazanych na Rysunku 3. Przytoczone wyżej astrofizyczne wywody zostały specjalnie aby w dalszych tokach rozważań poszczególnych myœli autora nie popaœć w mitogenetyczne toki rozważań, o rzy całej zawiłoœci dialektycznej systematyki filozoficznej wcale takie trudne nie jest. Pozwoliłem sobie na ten krotki wywód gdyż chciałbym przedstawić innš opinię na ten temat niż te powszechnie znane i panujšce w œwiadomoœci obywateli skšd innš nie przeczę że nie słuszne. Jako, że ja tylko patrzę na problem z punktu widzenia politologa to niestety nie mogę się tylko do jednej płaszczyzny rozważań odnosić ale do wielu gdyż politologia jako dziedzina interdyscyplinarna wyposażyła mnie w takowe możliwoœci skutecznego oglšdania przedmiotów czy nurtujšcych mnie zagadnień wiec i tym razem pozwolę sobie na przytoczenie innego stanowiska, na które natknšłem się dzięki współczesnemu wynalazkowi zwanemu Internet. Cyt : „Ozon. Dziura ozonowa - czy istnieje? 1993-07-09. Dziury ozonowej nie ma, nie było i nie będzie - twierdzi dwóch amerykańskich naukowców. Dziura ozonowa - oprócz efektu cieplarnianego, kwaœnych deszczów i eutorfizacji ( przeżyŸnienia ) wód - należy do żelaznej listy nieszczęœć, które ekologowie wymieniajš zawsze, gdy chcš dokuczyć politykom, przemysłowcom, a także zwykłym ludziom, bardziej zatroskanym stanem swoich kieszeni niż swego "naturalnego œrodowiska". W wydanej ostatnio w Ameryce [ksišżce] (R.A. Maduro, R. Schauerhammer, "The Holes in the Ozone Scare", 1992) dwóch specjalistów od "dziury" dowodzi, że nie tylko żadnej dziury nie ma, nie było i nie będzie (czy też, co na jedno wychodzi, była zawsze, lecz nie ma z nami nic wspólnego), ale co więcej, posługujšc się niš ekologowie chcš zniszczy㠜wiatowy ład gospodarczy, rzucić na kolana kraje Trzeciego Œwiata, zniszczyć konkurencję największych rekinów przemysłu chemicznego i podkopać zręby "naszej judeo-chrzeœcijańskiej cywilizacji" na dodatek. Co gorsza wydaje się, że autorzy majš rzeczywiœcie sporo racji, gdy chodzi o meritum "sprawy ozonowej" - a co do œwiatowego spisku ekologów to myœlę, że zajęcie miejsca obok Żydów, masonów i cyklistów nie jest najgorszš rekomendacjš. Przynajmniej do cyklistów ekologowie czujš zresztš wyraŸnš słaboœć.” Przytoczony cytat pozwolę sobie przywołać póŸniej analizujšc niektóre z poglšdów Pana Profesora Skolimowskiego. Konsekwencjami takich a nie innych anomalii pogodowych jest sprzeciw USA co do wywišzywania się z postanowień Protokołu z Kioto o emisji spalin i gazów cieplarnianych. Bioršc pod uwagę powyższe USA i inne wysoko uprzemysłowione kraje nie będš się godzić na takie rozwišzania które wyhamujš ich wzrost gospodarczy a tym samym zniwelujš działanie mechanizmów podtrzymujšcych parametry podażowo popytowe gwarantujšc tym samym USA stabilizację gospodarczš i spokój wewnętrzny, a jak się wydaje jest to zespół najważniejszych parametrów z punktu widzenia Międzynarodowych Stosunków Politycznych. Pozdrawiam Igor

Mało tego pod biegunami zwłaszcza północnym znajdujš się wolkany które zaczynajš zwiększać aktywnoœć w zwišzku z ochłodzeniem nad nimi, a mało tego zmian konta eliptyki zmienia siały wewnštrz planetrane itd itd... Szkoda sie rozpisywać. Pozdro Igor

no i zmiecie z powierzchni tš chorš cywilizację, gdzie obłuda i bezuczuciowoœć sš wymagane od człowieka, gdzie uczuć należy się wstydzić, gdzie inni decydujš za ciebie jak masz żyć i co jest dla ciebie najlepsze, gdzie ubranie i wyglšd zewnętrzny stanowi o twojej wartoœci, ci co przeżyjš zbudujš inny œwiat...

Priorytetem w dazeniu do zrozumienia egzystencji wszystkich ludzi jest uswiadomienie sobie jednosci. Slowo to ma swoja moc znaczeniowa: jak milosc, szacunek, podziekowanie, pojednanie, wspolny cel, harmonia, czystosc, bezpieczenstwo, bezstrach, rodzina, zycie. Gdy nastapi kulinacja wspolnej swiadomosci, ukaze sie wspolna droga, ktora prowadzi do Boga, ktory jest jednoscia we wszystkim, niepojety, a wszechobecny! [%sig%]

Autor: Arkadiusz K. (195.205.12.---) Data: 20-08-2005 12:49 yes sir !

prawda ,sparawiedliwosc, droga Mysle ze Bog zaczal wybierac swoich ludzi, chce ich przygotowac na kolejny poczatek caly czas daje im znaki ktore tylko wybrani potrafia dostrzec. Nieboj sie smierci ona i tak przyjdzie nie boj sie zmian one i tak przyjda, daj sie poniesc fali enregi ktora nadchodzi.

Takie to nasze marne życie. Pozdrawiam Igor

W przekonaniu większoœci Chińczyków Czarny Smok jest stworzeniem, które żyje w otchłaniach mórz (legendarne Morze Wschodnie). Mieszka tam i poluje. Jego ulubionym zajęciem jest jednak gromadzenie skarbu. Czarny Smok poszukuje pereł, wyławia je potem bawi się nimi, aby w końcu złożyć je w miejscu, którego pilnie strzeże. Tak powstaje ogromny skarb. Ów Pan morskiej otchłani jest krnšbrny i nieposłuszny, potrafi wzburzyć fale i wzlecieć ponad nie aby wypatrzyć swojego wroga. Kocha ludzi i stara się im pomóc w każdej sytuacji. Biada ludziom nieprawym jeżeli usłyszy on narzekanie ludzi czystego serca. Otwiera wtedy szeroko oczy i wyłania sie z morza, wzlatuje wysoko i spada jak grom na swojego wroga. Nie ma wtedy litoœci dla ludzi nieprawych i krzywdzšcych innych; nikt nie jest w stanie go powstrzymać dopóki nie skończy swego niszczycielskiego dzieła. Może temu towarzyszyć burza z piorunami, tajfun lub nawałnica. 2012 wedlog kalendarza chinskiego ma byc rokiem czarnego smoka pozdrowienia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.