| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Kobieta i mówi takim technicznym językiem?
Dla mnie super!
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Oczywicie, że stymulować pole do pewnych działań, ale w praktyce to jest sterowanie :-)
|
|
|
Z perspektywy czasoprzestrzeni silnik i pojazd stanowiš całoć. Czy Pan zamierza smażyć kiełbaskę przy tym silniku?
|
|
|
Według najnowszych badań grawitacja sama jest czasoprzestrzeniš i ma naturę kwantowš a nie cišgłš - jak założył błędnie Einstein.
|
|
|
Wszystko może być zadaniem i rozwišzaniem zależy tylko jaki poziom wiedzy się reprezentuje.
Wszak pytanie jest niekiedy odpowiedziš na pytanie.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Poziom wiedzy jest istotny, ale wszak sam Einstein przyznał, że wiele z ogólnej teorii względnoci mu się przyniło.
|
|
|
Też wielu odkrywców reprezentuje sobš kobiecy archetyp osobowoci, a sam wspomniany pan Einstein uważał, że cenne w życiu sš dobro, piękno i prawda.
|
|
|
Gdyby więcej osób pozwoliło sobie na marzycielstwo i igranie z nauka, i z fantazjš, można by pewne rzeczy przyspieszyć i tak, jak z mocš obliczeniowš komputerów, tak moc obliczeniowa ludzkoci wyzwolona od dogmatów, może wzrastać.
|
|
|
Natalio procesy wiadomego nienia - to nic innego jak stany mylowe pozbawione wszelkich obcišżeń.
Podczas snu mózg ma wolne wypoczywa.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Z tym chaosem to dużo racji masz Igor. Wszak na poczštku był chaos, z tego wszystko zaczeło co się wyłaniać itd. Generalizujšc to, zawsze lepiej mieć co pod rękš niż ładnie ułożone na półce.
Wracajšc do silnika grawitacyjnego i waszych rozważań na tem zawiłoci wszechwiata należałoby podsumować do czego tutaj doszlicie. Kiedy kilka dni czytałem cały wštek. Musze przyznać, że to ciężka lektura.
Często pojawia się tutaj searl i free-energy. Mamy też wirujšce zbiorniki z rtęciš itd. Więc pierwszy wniosek - musi się kręcić to co. Kolejna sprawa to energia - skšd wzišć odpowiednie iloci (zawsze możemy skoczyć gdzie po ZPM ;) ). Ostatnia sterowanie.
Zakładajšc, że w jakim eksperymencie uda się komu uzyskać efekt zmniejszenia wagi, to w jaki sposób będzie to można opisać tak aby dało się ten wyczyn powtórzyć. 250 zwojów drutu 1mm zwiniętych w pętle około 15cm rednicy podłšczonych do 230V 50-60Hz podobno potrafi się unieć nad stół. Nie próbowałem, bo jako nie wierzę, ale na Discovery widziałem ten program co najmniej ze 3 razy. Pamiętam też, że w jakiej starej naukowej rosyjskiej gazecie (lata 80) był artykuł na temat pól magnetycznych z ilustracjami. Różne przedmioty unosiły się nad tym stołem. Był też opis, ze schematami. Nie dawno też w TV gdzie pokazywali konika polnego, który unosił się w silnym polu magnetycznym.
Więc zamiast szukać czego czego obecnie nikt nie potrafi tak naprawdę wytłumaczyć (grawitacja) nie lepiej zajšć się polami magnetycznymi?
Nawet magnesy stałe sš dla mnie pewnš zagadkš.
Pozdrawiam
|
|
|
Mi się wydaje, że samo pole magnetyczne nic tutaj nie pomoże, samo badanie tego zjawiska pewnie jest ciekawe ale nie daje nam n arazie wiedzy na temat mechanizmów utrzymujacych pola we wszechwiecie.
Tutaj jest probelm, wszystko dobrze kiedy mamy zewnetrzne ródło energii, problem jest natomiast kiedy ródła niema.
Mi się wydaje że do tego problemu trzeba podejć w inny sposób - bardziej praktyczny i racjonalny oraz energooszczędny.
Wydaje mi się, że tak naprawdę do zaistnienia tego zjawiska - dobierajšc odpowiednie skałdniki potrzeba niskich energii w granicach od 12v 24v i to chyba wszystko.
Gdyby tylko oprzeć się na całej energii i ona musiał by wykonac pracę w tedy rzeczywicie mówimy o wysokich napięciach rzędu 35 000 i więcej, ale jestem prawie przekonany, że energia pełni w tym przypadku tylko rolę stymulatora, pracę natomiast wykonujš czynniki zewnetrzne.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Moim zdaniem trzeba się zagłębić w budowę materii - może tu co pominięto lub przeoczono - odnowa przeanalizować - i to da pojęcie o grawitacji działaniu pól magnetycznych itd.
Sam foton jest ciekawy bo przemierza wszechswiat gdzie jest próżnia- co powoduje że on tam jest.
Takie niby proste pytania mogš doprowadzić o zawrót głowy.
Mam własnš teorię ale to nie pora jš przedstawiać bo tu kto może by to wykorzystać i otrzymać nagrodę Jobla - chiałem powiedzieć Nobla :) - to po pierwsze, a po drugie to nuaukowy wiat by teo nie przyjšł bo trzeba podawać liczy a taki to ja nie jestem mocny - jak czytam różne teorie to mnie głowa boli i dostaje drgawek jak widzę wzory.
Co do GES'a to nasuwa mi się pytanie czy on będzie działał poza ziemskš grawitacjš i polem magnetycznym bo sam jest zrobiony z magnesu.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |