Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

Kobieta i mówi takim technicznym językiem? Dla mnie super! [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

To nie o to chodzi by stworzyć silnik, on jest tutaj naj mniej istotny chodzi tutaj o stworzenie czy odkrycie największej tajemnicy nazwanej w skrócie teoria pola, jeœli by się to udało wtedy silnik jest do niczego nie potrzebny. Do czego natomiast potrzebny jest silnik? - samo konstruowanie takiego silnika pozwala w praktyce zpaoznać się faktycznie z prawdziwymi mechanizmami rzšdzšcymi polem i dop tego potrzebny jest silnik. Trzeba przeciez stwioerdzić , że polem nie tyle będzi emożna sterowac co go stymulowac do wykonaia pewnych działań. Zatem nasze urzšdzenie nazwane technicznie " œrdowiskowym wzbudzaczem energetycznym" działac będzie podobnie do systemu wywoływania deszczu, ale jak wiemy deszcz i tak produkowany jest przez œrodowisko naturalne z tym że szybciej, zatem i tak nasz silnik niezależnie od jego budowy nie bedzie w stanie wytworzyć pola o odpowiednij sile. Bedzie natomiast w stanie wzbudzić pewne reakcje a tym samy poprzez ich przyspieszenie pokonać tzw wartoœci progowe czšstek i ich stanów subelementarnych. Jego działanie w tej najbardziejprymitywnej wersji można porównac do trampoliny, taka wyżutnia do innych wymiarów. http://www.gymclip.com/clipart/trmpol08.gif Pozdrawiam Igor

Oczywiœcie, że stymulować pole do pewnych działań, ale w praktyce to jest sterowanie :-)

Tak można by było powiedzieć - ale nie można z drugiej strony tak powiedzieć, gdyż mówimy o sytuacji adekwatnej do odpalenia zapalnika w materiale wybuchowym, przyzna koleżanka , że samym wybuchem kierować nie możemy. http://www.wynalazki.mt.com.pl/duze/nuclear.jpg Owszem możemy go umiejętnie skierować, możemy wyliczyć jego siłę i zakres oddziaływania - lecz sterowania samym wybuchem w jego trakcie niema, - bo jak zatrzymać wybuch w jego trakcie no jak to zrobić ? - spalanie owsze traktowane jako wybuch - można nim sterowac ale to bardzo powolna seria wybuchów - ale samym wybuchem sensu stricto nie. Dlatego zgodze sie że jest na tak zwane sterowanie ułomne. Pozdrawiam Igor

Z perspektywy czasoprzestrzeni silnik i pojazd stanowiš całoœć. Czy Pan zamierza smażyć kiełbaskę przy tym silniku?

Według najnowszych badań grawitacja sama jest czasoprzestrzeniš i ma naturę kwantowš a nie cišgłš - jak założył błędnie Einstein.

Tak się przyjmuje, że jest to całoœciš i Wszechœwiat ma charakter cholograficzny, jednak jeœli się w to głębiej zapatrzeć to niestety tak nie jest. Albert się wcale nie pomylił on się tylko wystraszył wyników swoich badań oraz swoich kolegów i wykrzywił teorie oraz wyniki eksperymentów. Słowo cišgłš należ rozumieć jako system przyporzšdkowywania kwantów przez pole. Pomimo chaosu sš silnie uporzšdkowane i zdeterminowane w strukturze chaosu i przez tę strukturę. Teorie o niecišgłoœci przyjeto jako założenie pomocnicze gdyż wszyscy utknęli w punkcie startu czasu. Nikt nie wie kiedy ruszył i skšd się wzioł a może z załamania czasu i przestrzeni powstałš dziura i z tamtšd wyszedł, takie jaja. http://membres.lycos.fr/go2bed/DA/woody.jpg Kwanty same sobš nie zarzšdzajš. Choć się tak tylko wydaje ? Pozdrawiam Igor

Zwijana, zakrzywiana przestrzeń nadaje inny sens okreœleniom.

Tak ale pomimo wszystko należy uznać, że chaos to wyrzsza forma porzšdku. Specyfikš takiej formy jest ogólna dostęnoœc do informacji w czasie rzeczywistym z pominięciem algorytmów dostępu. np. zamiast iœc i 1. otworzyć szafę 2. zlokalizowšć półkę 3. zabrać spodnie 4. zamknšc szafkę Uporzšdkowanie i zaszeregowanie zwišzane jest nie tylko z kategoraimi estetyczmi ale i z mniejszš wydajnoœciš oraz wydolnoœciš narzędzia pracujšcego na zbiorach. Wskutek czego narzedzie takie jesli wszystko niejest poukładane odpowiednio po prostu sie gubi. W przypadku kiedy leza pod nogami co prawda wymięte; http://img.interia.pl/tangozaniolem/nimg/serialu_Tango_Aniolem_790864.jpg 1. schylamy się i podnosimy i mamy jak zatem koleżnka widzi pomijamy 3 procedury czyli przyspieszamy. Pomijam kwestie zurzywania mózgu do wykonywania zbędnych działań - o zapasach energii nie wpomnę wogóle. Dlatego prace nad nowymi procesorami ida wkierrunku opracowania układów mogšcych dokonywac obróbki bardzo dużych iloœci potokół równoległych danych np 2000. Czyli posiadać mozłiwoœć działania np na 2000 ršk, przy takim zalożeniu uporzšdkowanie np w stosy danych spowolniło by sytsem - dlatego lepszš formš jest zmagazynowanie danych w formie chosu. Jak zatem koleżnka widzi Chos jest charakterystyczny dla wyższych form zarzšdzania i działania i niema nic z niepożšdkiem wpólnego. Mało tego porzšdek spowalnia pewne procesy czy reakcje, zastępujšc reakcję całoœciowš reakcjami szeregowymi. Mozna tez powiedziec ze jednostka idac w kierunku chaosu - usuwa ze swoich zbiorow pamieciowych informacje na temat uszregowania zbiorow, zastepujac te wiedze => ogolna dostepnoscia do zbiorów, tym samym zwalniajac miejsce w mozgu i pomijajac zbedny proces myslowy w procesie myslenia => czyli jednostka usprawnia w ten sposob swoje myslenie. Mozna powiedzieć ze pewne formy porzšdku nie majš nic z racjonalnoœciš wspólnego tylko z parametrami estetycznymi lecz te mnie jednak jako obleœnego faceta nie interesujš. Pozdrawiam Igor

Mówię tak, chaos to też zadanie matematyczne.

Wszystko może być zadaniem i rozwišzaniem zależy tylko jaki poziom wiedzy się reprezentuje. Wszak pytanie jest niekiedy odpowiedziš na pytanie. Pozdrawiam Igor

Poziom wiedzy jest istotny, ale wszak sam Einstein przyznał, że wiele z ogólnej teorii względnoœci mu się przyœniło.

Też wielu odkrywców reprezentuje sobš kobiecy archetyp osobowoœci, a sam wspomniany pan Einstein uważał, że cenne w życiu sš dobro, piękno i prawda.

Gdyby więcej osób pozwoliło sobie na marzycielstwo i igranie z nauka, i z fantazjš, można by pewne rzeczy przyspieszyć i tak, jak z mocš obliczeniowš komputerów, tak moc obliczeniowa ludzkoœci wyzwolona od dogmatów, może wzrastać.

Natalio procesy œwiadomego œnienia - to nic innego jak stany myœlowe pozbawione wszelkich obcišżeń. Podczas snu mózg ma wolne wypoczywa. Pozdrawiam Igor

Z tym chaosem to dużo racji masz Igor. Wszak na poczštku był chaos, z tego wszystko zaczeło coœ się wyłaniać itd. Generalizujšc to, zawsze lepiej mieć coœ pod rękš niż ładnie ułożone na półce. Wracajšc do silnika grawitacyjnego i waszych rozważań na tem zawiłoœci wszechœwiata należałoby podsumować do czego tutaj doszliœcie. Kiedyœ kilka dni czytałem cały wštek. Musze przyznać, że to ciężka lektura. Często pojawia się tutaj searl i free-energy. Mamy też wirujšce zbiorniki z rtęciš itd. Więc pierwszy wniosek - musi się kręcić to coœ. Kolejna sprawa to energia - skšd wzišœć odpowiednie iloœci (zawsze możemy skoczyć gdzieœ po ZPM ;) ). Ostatnia sterowanie. Zakładajšc, że w jakimœ eksperymencie uda się komuœ uzyskać efekt zmniejszenia wagi, to w jaki sposób będzie to można opisać tak aby dało się ten wyczyn powtórzyć. 250 zwojów drutu 1mm zwiniętych w pętle około 15cm œrednicy podłšczonych do 230V 50-60Hz podobno potrafi się unieœć nad stół. Nie próbowałem, bo jakoœ nie wierzę, ale na Discovery widziałem ten program co najmniej ze 3 razy. Pamiętam też, że w jakiejœ starej naukowej rosyjskiej gazecie (lata 80) był artykuł na temat pól magnetycznych z ilustracjami. Różne przedmioty unosiły się nad tym stołem. Był też opis, ze schematami. Nie dawno też w TV gdzieœ pokazywali konika polnego, który unosił się w silnym polu magnetycznym. Więc zamiast szukać czegoœ czego obecnie nikt nie potrafi tak naprawdę wytłumaczyć (grawitacja) nie lepiej zajšć się polami magnetycznymi? Nawet magnesy stałe sš dla mnie pewnš zagadkš. Pozdrawiam

Mi się wydaje, że samo pole magnetyczne nic tutaj nie pomoże, samo badanie tego zjawiska pewnie jest ciekawe ale nie daje nam n arazie wiedzy na temat mechanizmów utrzymujacych pola we wszechœwiecie. Tutaj jest probelm, wszystko dobrze kiedy mamy zewnetrzne Ÿródło energii, problem jest natomiast kiedy Ÿródła niema. Mi się wydaje że do tego problemu trzeba podejœć w inny sposób - bardziej praktyczny i racjonalny oraz energooszczędny. Wydaje mi się, że tak naprawdę do zaistnienia tego zjawiska - dobierajšc odpowiednie skałdniki potrzeba niskich energii w granicach od 12v 24v i to chyba wszystko. Gdyby tylko oprzeć się na całej energii i ona musiał by wykonac pracę w tedy rzeczywiœcie mówimy o wysokich napięciach rzędu 35 000 i więcej, ale jestem prawie przekonany, że energia pełni w tym przypadku tylko rolę stymulatora, pracę natomiast wykonujš czynniki zewnetrzne. Pozdrawiam Igor

Tak sobie jechałem autobusem i myœlałem o przykładzie i przyszła mi do głowy zwykła, http://www.pttkmrowka.republika.pl/images/ant3b1.GIF I tak się zaczołem zastanawiać czy taka mrówka ma w sobie na tyle siły by spowodować aby np takie coœ się wywróciło? http://www.min-pan.krakow.pl/Zaklady/zgospod/img/drzewo.jpg Jechałem myœłałem i doszedłem do wniosku, że głupia mrówka niema ale taka co pomyœłi może to zrobić, musi tylko wyczekać na specyficznš chwilę i moment aby poprzez wykorzystanie swojej marnej siły spowodować wywrócenie drzewa. Jak to mrówka może zrobić może to zrobić na dwa sposoby, - œwiadomie - lub nie œwiadomie Nie œwiadomie to w ten sposób ze oprze sie o drzewo które własnie ktoœ wywracał i dojdzie do błednego wniosku , że to włšœnie ona spowodowała. Swiadomie jeœli chce tego dokonać to jej tylko jedna droga musi spowodować reakcję łancuchowš - czyli wykorzystać wieksze ładunki i skierować je w stronę drzewa. Może taka mrówka majšc oczywiœcie odpowiedniš wiedzę przewidzieć kiedy i o której godzine pod drzewem położy się słoń, lub bedzie koło niego przechodzić. http://www.travellersworldwide.com/Images2000/photos-srilanka/pinnawala/letty-bathing-elephant.jpg Jeœli tę wiedzę mrówka juz posiadała, moze ona poprzez precyzyjny atak zmienic kierunk drogi słonia a tym samym osišgnšć zamierzony cel jakim jest wywrocienie drzewa. Czyli jak widzimy na powyzszym przykladzie bardzo male ladunki moga jak przykladowa mrowka gryzaca slonia w jaja - wyzwalac czy przekierowywac duze ilosci energii w wybranym kierunku. Ze sterowaniem polem wydaje mis ie bedzie podobnie, rzecz wtym by znalezc ten punkt, tutaj jest probelm byc moze jest to punkt Zerowy Czasu - czyli zero absolutne. Pozdrawiam Igor

Moim zdaniem trzeba się zagłębić w budowę materii - może tu coœ pominięto lub przeoczono - odnowa przeanalizować - i to da pojęcie o grawitacji działaniu pól magnetycznych itd. Sam foton jest ciekawy bo przemierza wszechswiat gdzie jest próżnia- co powoduje że on tam jest. Takie niby proste pytania mogš doprowadzić o zawrót głowy. Mam własnš teorię ale to nie pora jš przedstawiać bo tu ktoœ może by to wykorzystać i otrzymać nagrodę Jobla - chiałem powiedzieć Nobla :) - to po pierwsze, a po drugie to nuaukowy œwiat by teo nie przyjšł bo trzeba podawać liczy a taki to ja nie jestem mocny - jak czytam różne teorie to mnie głowa boli i dostaje drgawek jak widzę wzory. Co do GES'a to nasuwa mi się pytanie czy on będzie działał poza ziemskš grawitacjš i polem magnetycznym bo sam jest zrobiony z magnesu.

zapomiałem dopisać do nicku 2k
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.