| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
w cišgu najbliższych kilku lat ludzie zostanš przygotowania na to co nadejdzie, w mniejszym lub większym stopniu, będzie jeszcze nieco klęsk żywiołowych, może wybuchnšć III wojna swiatowa kiedy zginie masa ludzi, może też dojć do upadku komety w 2006 i 2012 roku, a przed grudniem 2012 ludzie już będš z deka przygotowani, jesli zdarzy się otwarcie bram do wiata duchowego (wyższy wymiar) wielu pewnie skorzysta, w tym czasie słonce moze bardzo wzmóc aktywnoć, co spowoduje poruszenie skorupy ziemskiej i wywola to kataklizmy na niewyobrażalnš skale, jeli istnieje planeta Nibiru i ma ochotę przelecieć koło Ziemi to można już planować wakacje ... być może w 2013 jeszcze będzie wiele zamieszania, ale podejrzewam ze z każdym dniem wszystko się będzie uspokajać, moze też nastšpić szufla z obcymi cywilizacjami i ich pomoc w odbudowie cywilizacji
|
|
|
A Strumyk obudzi się w 2013 i stwierdzi Boze nic się niestało ale ja jestem naiwny:-D(bez obrazy Strumyk stwierdzam fakty w 2013 powiesz ten re-ligio to prawdziwy jasnowidz przepowiedział,że w 2013 ziemia będzie prawie taka sama jak obecnie za wyjštkiem techniki,która pujdzie do przodu).
|
|
|
I z wyjštkiem re-liqio, który już dawno temu przestał się rozwijać.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
,,Miniaturowy robot spenetrował niedostępny korytarz piramidy Cheopsa w Egipcie. Wbrew oczekiwaniom naukowców misja nie przyniosła odpowiedzi na pytanie, co kryje największa piramida wiata. Do korytarza o szerokoci zaledwie 20 cm wkroczył miniaturowy robot wyposażony w wiatłowód połšczony z zewnętrznš kamerš.
Miał dotrzeć do tajemniczych drzwi wywiercić w nich otwór i wsunšć do niego przewód tak, by naukowcy mogli zobaczyć, co znajduje się za wspomnianš płytš. Ku rozczarowaniu archeologów za drzwiami były kolejne drzwi.
Oglšdałam reportaż z tego wydarzenia na Discovery. Archeologowie nie kontynuowali dalej badań, ponieważ rzšd Egipski się na nie nie zgodził.
Czy kto może wie co więcej na ten temat?
Druga sprawa jaka mnie interesuje to to, że jedni piszš i mówiš,że w piramidzie Cheopsa, która miała być przez niego wybudowana 5000 lat temu, nie był pochowany nikt. Z drugiej strony mówiš,że jednak jest to grób. Z jeszcze innej datuje się powstanie akurat tej piramidy ( jak również gdzieniegdzie sphinxa )na 10 000 lat temu. To w końcu jak to z tš piramidš jest?
I jak mylicie co może być tak pieczołowicie skrywane za drzwiami w wšskim korytarzu i dlaczego rzšd Egipski odmawia zezwoleń na jakiekolwiek wykopaliska i pomoc, jakby bał się tego co będzie tam można znaleć?,,
|
|
|
Ciekawe co tam znaleli.
Może Rzšd Egiptu domyla się co tam jest?
|
|
|
To nie kwestia rzšdu egipskiego a głównego pajaca wszechczasów,który zarzadza wszystkimi wykopaliskami w egipcie Hawassa.On to chce udowodnić całemu wiatu ,że wszystko co zbudowano i stworzono na tym terenie to dzieło Egipcjan.Wszystko co mogło by zaprzeczyć tej tezie jest automatycznie blokowane.
A ludzie którzy chodz w jakim stopniu tworzš podstawy tezom, które te teorie o wyższoci egipcjan nad całš resztš próbujš podwarzyć wylatujš z Egiptu jak niemiecki uczony Gentenbrink.Twórca" Upuau" robota który pierwszy pokazał obraz z szybów i dotarł do pierwszych drzwi.Więc puki ten PAJAC będzie dzierżył to stanowisko nikt i nic niezobaczy co się kryje w komorach wielkiej piramidy.Ale i w pozostałych nieodkrytych do tej pory zakamarkach dawnego Egiptu.Chodz sam Hawass to egipski Arab (hihi)
[%sig%]
|
|
|
Wiecie, nasonal mi sie pewien wniosek. O ile sie nie myle byl chyba o tym film. Koniec swiata moze nastapic, ale kto mowi ze realnego, moze chodzi o to ze ktos zmontuje wiruisa co zamuli cala siec(internet) i to bedzie koniec ... Moze wlasnie o wirusa chodzi, i on komputery zniszczy. Wiadomo ze to mozliwe...
|
|
|
Widziałem kiedy program o tym szybie podobno(tak mówili w programie)za tymi drugimi dzwiami nic niema poprostu egipcjanie zbudowali je bo wierzyli,że jak umrze faraon lub inna ważna osoba to tymi dzwiami powędruje do innego wiata (tak przynajmniej mówili w tym programie)
|
|
|
kto wie moze Piramida jest wyliczeniem jednego z ciagu arytmetycznego
naszego cyklu ,podstawa to poczatek a wierzcholek to koniec, nastepnie jak w DNA to wszystko sie powiela to jak kolejne odbicie lustrzane moze przez to chcieli nam dac do zrozumienia ze wracamy do prapoczatku i bedziemy twozyc kolejna piramide od wierzcholka do jej podstawy i bedzie zalezec od nas jak bedzie zbudowana nastepna piramida pamietajcie iz wierzcholek jest w srodku piramidy patrzac z gory a jednoczesnie jego osia a wiec tym dzieki czemu jeszcze istnieje i nie poddala sie chaosowi
tak, trzeba dluzej sie nad tym problemem zastanowic to moze byc odpowiedz na to jak przetrwac 2012
pozdrowienia
jeden z Sprawiedliwych kroczacych droga prawdy :)
|
|
|
oczywicie, tak byłoby zapewne, gdyby nie fakt, że piramidy wcale nie były grobowcami
nieprawdaż?
nie potrafię sobie wyobrazić doskonalszego i bardziej trwałego przekazu o najważniejszym odkryciu minionej cywilizacji, cyklu aktywnoci słonecznej, zodiaku i precesji...
|
|
|
Melbuorne,
Droga Pan/Panie
Jestem zainteresiwany bardzo preca p. Wselenskiego i nie moge nic znalezc na net
strona iccr nie istnieje a nie mamy juz duzo czasu!
Czy jest cos podobnego dostepne na net, czy moze sa jego ksiazki tlumaczone na polski albo angielski oraz jaki jest do niego kontakt.
Bardzo mi zalezy na kontakcie,
Pozdrowienia,
dr Wojtek Zych
|
|
|
niegdys na całej naszej planecie były rozmieszceone piramidy , słuzyły m.in. do rozładowywania napieć płaszcza skorupy ziemii
pozdro
|
|
|
nie wspominalem nic o grobowcach dla mnie to fizyczny zapis matematyczny obrazujacy cykl aktywnoci słonecznej, zodiaku i precesji...
potrzebny jest tylko wlasciwy leb matematyczny aby rozszyfrowal to co chcieli nam oni przekazac
trzeba widziec to co jest niepostrzegalne ze zwyklego punktu widzenia kto wie moze ten labirynt jest wewnatrz piramidy a wlasciwe wynika z niej z matematycznych powiazan jej wymiarow oczywiscie mowie o tej wielkiej Heobsa czy jak tam go zwal a nie te dalsze podrobki
pozdrowienia
|
|
|
dariuss masz racje dlatego mozemy nawet domniemywac ze w pewnym sensie dawne cywilizacje w pewnych dziedzinach byly bardziej rozwiniete niz nasza ale co bylo przyczyna jej zniszczenia hmmm wielki niezatrzymywalny cykl procesji slonca ,po 2012 i nasza cywilizacja bedzie dawna o tak ,a co przetrwa zalerzy od nas od tych ktorzy przetrwaja nie mozemy zapomniec bledow ktore popelnilismy przekazac nasza wiedze nastepnej cywilizacji probowac stworzyc nowa cywilizacje pokoju i milosci wolna od ego i dazenia do doskonalosci a raczej pogoni za wladza oto zgoba narodow
kierowac sie prawda i sprawiedliwopscia nie pozwolic na odrodzenie zla po tak zwanym formacie w 2012 ktory jest potrzebny aby uleczyc chorobe naszej cywilizacji
jak zawsze Gandzia prawde ci powie ukarze cala rzeczywistosc
"a liscie ziela beda uzdrawiac narody" Apokal. wedlog sw Jana ,Biblia
|
|
|
zagłada to jedyne co dobrego może spotkać tš cywilizacje i nie płaczcie, ja się już cieszę, a jeli to miało by nie nadejć, to co w zamian dostaniemy? wszczepianie czipów, kamery na każdym rogu ulicy i reklamy w mózgach? Takie życie mam gdzie. Zagłada musi nadejć, ja nie mam nic do stracenia, bo życie w takim wiecie jak dzisiaj jest niczym.
|
|
|
Ja podpisuje sie pod tym co napisal damianes , tez juz nie moge sie doczekac , mam dosc tej zaklamanej na kazdym kroku cywilizacji
|
|
|
nie przejmuj się ich dni sš policzone, według moich snów te więta bożonarodzeniowe mogš być niespodziankš, ale więcej nie chcę zdradzać by nie zapeszać =) nie oznacza to końca wiata ale poczštek przykroci dla nich
|
|
|
czemu? przecież ty raczej nie podzielasz moich poglšdów, czyżby chciał mnie zwymylać :-P Ale dobra niech będzie salviasek@wp.pl. Pozdrawiam ;-).
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |