Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Brawo Strumyk. Miałem napisać dużo ale wszystko wypieprzyłem, jakaœ masakra wyszła, że tyle zła i dlaczego nic nie robimy i że dzieci ginš i że żal i w ogóle do dupy. Jak jest każdy widzi ważne tylko żeby się na widok tego wszystkiego łzy cisnęły do oczu i żeby gdzieœ tam w œrodku œciskało bo wtedy jest szansa że coœ zmienimy, najgorsze to stracić wrażliwoœć i biernie akceptować zło. Dobra, ale jedno takie mi do głowy przyszło, wczoraj w jakichœ wiadomoœciach było o promie kosmicznym jeden z astronautów się wypowiadał (nie pamiętam nazwiska), utkwiło mi jedno zdanie, powiedział że dla niego najpiękniejszš rzeczš jaka wišże się z wyprawami w kosmos jest widok Ziemi z orbity. Tak sobie myœlę że trzeba by otworzyć takš stację TV która na okršgło przez 24h pokazywałyby obraz Ziemi, cały czas na żywo. Może wtedy ludziska by nabrali więcej pokory i miłoœci do naszej Mateczki jakby sobie mogli jš codziennie pooglšdać jaka œliczna, i jak szkoda jš niszczyć, może by się zaczęli szanować, może nawet kochać co? Pozdrawiam Wszystkich

Pozyjemy zobaczymy... Jeszcze tylko pare miesiecy bo w tym roku przepowiedziana jest wojna. A moze ta wojna juz jest tylko ze tak sie nie nazywa?? Przekonamy sie niedlugo ale ostatnio stracilam wiare w te wszystkie przepowiednie...przeciez nikt nie mowil ze papiezem zostanie niemiec...Padaly wersje : POLAKA,WŁOCHA,MURZYNA(najwiecej) ale nikomu nawet nie przyszlo do glowy ze bedzie to nasz obecny papiez. A moze udalo sie uniknac tragedi? Przeciez w wyborach bral udzial murzyn.... No coz... Troche bylam zawiedziona ze wszystko to o czym czytalam niesprawdza sie ale teraz chyba nie ma szans by nie uwierzyc. Po tych wszystkich zamachach ktore zapowiadali!! Trzeba uwierzyc wBoga z calych sil a on nie dopusci do naszej smierci! Mam nadzieje...

SprawdŸcie to-------------> http://wiadomosci.onet.pl/1140578,16,item.html 10 planeta...

do Choco: pozwól że zarzuce cytatem z biblii "Kto by w tych dniach lękał się o życie swe, straci je" :-P Œmieszš mnie ci co drżš tylko tyłkiem o swoje życie, przez to na œwiecie nic się nie zmienia i przez takie myœlenie musi nadejœć (naszczęœcie) koniec tej ułomnej cywilizacji =)

damianes - racja! choco - woja juz sie zaczela, ale to jej inny "ksztalt". Terroryzm bedzie sie rozsprzestrzenial. Prawdopodobnie sierpien ma przyniesc pewne zmiany. [%sig%]

znalazłem takš wypowiedŸ w necie : 2012..... apokalipsa coraz bliżej... jeœli mnich w wyliczeniach daty urodzenia Jezusa pomylił się o 6 lat mamy dzisiaj 2 Sierpnia 2011 roku (czasu rzeczywistego), a Majowie korzystali z kalendarza opartego na czasie rzeczywistym , jeœli już chcesz panikować ...to na maxa ... CO WY NA TO ??????!!!!!!!!!

Panikowanie nic nie daje, tylko przeszkadza.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TB/narodziny_jezusa.html stšd wynika, że aby uzyskać czas rzeczywisty należałoby dodać do naszego czasu 7 lub 8 lat .... Gdyby przyjšć te 8 lat to już mamy 2013 ROK!!!! więc te przepowiednie Majów sš guzik warte... a jeœli 7 lat, to w TYM roku kończy się kalendarz Majów ... i to w tym roku majš się te "cuda" dziać .... także te wasze spekulacje, że zostało nam 5 lat do przebiegunowania Ziemi, kontaktu z obcymi z innego wymiaru itp sš nieŸle pokolorowane :) ( BEZ urazy oczywiœcie )

Czas rzeczywisty wynika z konkretnych zjawisk astronomicznych :) Poczštek kalendarza gregoriańskiego nie ma żadnego stałego odniesienia astronomicznego, w przeciwieństwie do kalendarza Majów, którzy opierali swoje wyliczenia na matematyce i astronomii. Słońce za nic ma błędnie wyliczony kalendarz i nie przejmujšc się tym wędruje po ekliptyce zgodnie z prawami astronomicznymi i astrologicznymi. Astronomicznie nic się nie zmieniło, Ziemia nie zmieniła swojego miejsca na orbicie wokół Słońca, zmieniła się tylko konwencja zapisu dat. Przejœcie do nowej ery nastšpi 21.12.2012 r. wg naszej obecnej rachuby czasu, i nie ze względu na pomyłkę czy nie-pomyłkę jakiegoœ mnicha, ale ze względu na zjawiska, jakie wystšpiš w tym dniu. Data jest właœciwa, jak by nie patrzyć. Kalendarz Majów nigdy się jeszcze nie pomylił.

Jimmy cały cyrk polega na tym że nasz kalendarz jest gówno warty. I ci którzy mówiš o roku 2012 wcale się nim nie podpierajš. Na podstawie pozycji planet i gwiazd ktoœtam sprawdził ile minęło czasu od momentu startu kalendarza majów i jakš on ma długoœć. Wiedzšc to wystarczy wszystko pododawać i wychodzi nam ten 2012. A jakie znaczenie ma to że ktoœ kiedyœ pocišł nasz kalendarz, chodzi o czas, a czasu nie można sobie ot tak sobie zmienić.

Jimmy 1. Najpierw się zapoznaj z kalendarzem Majów, bo niewielkie masz pojęcie o czasie. 2. Narodziny Jezusa sš jednym z wielu wydarzeń. 3. Nie wrzucaj tu chłamu z "Opoki". 4. Co Ty tutaj robisz? Chcesz się czegoœ dowiedzieć, nauczyć?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Zeby pojac istote czasu, musisz uswiadomic sobie istote samego siebie w tym swiecie. Czas jest energia kreacji materii. Jest tylko iluzja swiata materii, by poprzez te iluzje poznac prawde. By poczuc przemijanie, by stac sie nieprzemijalnym, by poczuc koniec, smierc, by stac sie nieskonczonym, niesmiertelnym. Majowie doskonale rozwineli swoja cywlilizacje w kierunku poznawania czasu, jego istoty. Nasza cywilizacja zwrocila sie ku energii elektronu i przy uzyciu dwojkowego systemu liczbowego bawimy sie roznoscia kombinacji wynikajacych z tego odkrycia. I tak samo jak powiedzial Jezus Chrystus: "widzimy znaki na niebie, a nie potrafimy zauwazyc ZNAKÓW CZASU". Wlasnie o tym mowa: znaki czasu - tu jest cale sedno sprawy! Ale aby to zrozumiesz, czlowiek poprzez wiare odnajdzie prawde. Jesli nie, swiat go nauczy sam w odpowiednim do tego "czasie", bowiem od poczatku przyjacielu uczysz sie poprzez doswiadczenie. Jestes nierozlacznym elementem doswiadczania sie swiata, jestes narzedziem Boga, ktory wspolistnienieje dla Ciebie jako niepojeta swiadomosc wszystkosci. Jestes wolny i przez to sie doswiadczasz, probujesz znalezc stan rownowagi, odwiecznie szukajac Pierwotnego Zrodla, z ktorego powstales, doswiadczasz i powracasz ponownie, tym Zrodlem jest wlasnie nasz Stworca Bog, Wszechobecny w kazdym wiazaniu nieskonczenie malej czastki, az po najwieksze jej nieskonczone rozmiary w przestrzenii - Alpha i Omega. To wszystko jest tak ze soba powiazane, ale nie jestem wstanie przelac to na jezyk, abys zrozumial, to co ja zrozumialem i zobaczylem. Wiem jednak jedno, szukaj a znajdziesz - a kazdy z nas czegos szuka, chocby samego siebie. W tym wszystkim nie chodzi tylko o wiedze i nauke. Tu chodzi o cos wiecej!!! Tu chodzi o przebudzenie, postrzeganie, istnienie, jednosc! Tu chodzi o rozwoj calego nieskonczonego hiperswiata, by zrozumiec istnienie jednoczesnie nadajac jemu droge do celu, a celem tym Bog, czyli poczatek wszystkiego. On wlasnie jest poczatkiem i koncem, tym koncem jest poczatek, a ten poczatek koncem - wszystko zalezy od odniesienia, ale to jedno i to samo! To Bog! "Zdarzenia, ktore wystapia na Ziemii zaczna tworzyc nowy swiat, po ktorym nastapi jeszcze innny, a za nim przyjdzie juz koniec tej planety. Planeta juz nie da zycia ludziom, ich czas w obliczu ciala ludzkiego skonczy sie. Ci, ktorzy zrozumieli i nadali cel swojej podrozy zycia do Boga, Ci osiagna niewyobrazalne dla chwili w ktorej czytasz stany swojej duszy, wnikliwie przechodzac w zycie poza cialem. Pozostali pozostaja w stanie cierpienia, jako moc rozkwitu kazdej duszy. Idz wiec, idz do Boga!" [%sig%]

Arkadiusz... wszystko to piękne, tylko ja to się ma do nas, obecnie? :) Skšd jesteœ? Tylko nie mów, że z Ziemi, czy z Polski, chodzi o dokładniejszš lokalizację... :P

STRUMYK Ten proces trwa cały czas, nie czujesz?

STRUMYKu Jestes czescia tej kreacji, a jednoczesnie jej narzedziem. Te kreacje rozpoczal sam Bog, a Ty jestes Jego czescia, tak jak i On jest w Tobie. Tak jak mowi Dariusz, proces ten trwa i bedzie trwal do chwili, w ktorej zakonczy sie to, co bylo ustanowione na poczatku i koncu. Tego nie mozna pojac, ale mozna zrozumiec. Jesli chodzi Ci o moja lokalizacje to nie widze sprzeciwu, aby ofiarowac Ci te informacje. Mieszkam w Lesznie (miedzy Poznaniem, a Wroclawiem). [%sig%]

Jaki macie dowód na to że to nastšpi? Mam na myœli przebiegunowanie 21 12 2012. Jeœli wierzycie to co zamierzacie zrobić? Wyjœć na Giewont albo Rysy. Wysoko jesteœmy podobno bezpieczni. I jeszcze jedno. W którym kraju sš Góry Drachen i jakie sš inne bezpieczne miejsca.

Ciekawe co na to NASA i Pentagon. Czy jakby ich zapytać o tę datę to by się zmieszali i nie wiedzieli co powiedzieć. A jeœli chodzi o tę asteroide TEMPEL czy jakoœ tak, która zbombarowali i zrobili w niej krater. Może za rok wystrzelš rakietę z głowicš nuklearnš i spróbujš trafić w krater i jš zniszczyć. Rozwalona na małe kawałki nie będzie groŸna bo spalš sie w atmosferze. Tylko czy sie da. A może Pentagon ma super tajnš broń o której nikt nie wie i trzyma jš na czarnš godzinę aby ja wypróbować.

Nie można być niczego pewnym.Ale jeœli ktoœ wierzy,a wiara góry przenosi to po co nam Giewont albo Rysy?I po co szukać bezpiecznych miejsc,uciekać? "Kto by w tych dniach lękał się o życie swe straci je..."

Czy ktokolwiek z Was (odnoœnie Papieża-Niemca) widzi powišzania jego pontyfikatu (już teraz) z gałšzkš oliwnš? (Obecny Papież miał być z Gałšzki Oliwnej, a wkrótce po nim - Piotr II, za którego nastšpi koniec œwiata). Mnie zaœ interesuje co innego - ludzie już wiele razy przepowiadali koniec œwiata i nasilenie zjawisk paranormalnych (w roku 1000, a także w roku 2000). I jeszcze jedno: czy koniec œwiata musi oznaczać zakończenie naszego życia, istenienia naszej planety? Nie wierzę... Myœlę, że to za łatwe. Jesteœmy mali i mało rozumiemy, więc myœlę, że nasze wyobrażenia końca œwiata będš się bardzo różnić od tego prawdziwego...

hej Ronnie poczytaj to forum od poczatku a znajdziesz wiele odpowiedzi na swoje pytania coraz bardziej dostrzegam zachodzace zmiany w szechswiecie rochy gwiazd ktore maja w plyw na moje ying jang obstawiam za teoria cykli naszego sloneczka w 2012 moze nastapic wielkie wyladowanie energi slonecznej a co za tym idzie energi elektromagnetycznej i kto wie moze nawet energi Ki (jap. energia zycia kosmosu istnienia itd.) a to juz moze zweryfikowac i nawet zabic ludzi ktorzy beda tkwili w swoim zamknieciu na przeplyw energi ale o tym potem, potem tym razem opuszczam was zgrabnym lotem pozdrowionka heja trzymajcie sie na granicy swiatla i cienia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.