Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wampiry
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 125

Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo. Banan (Musa L.) - rodzaj byliny z rodziny bananowatych, obejmujący około 80 gatunków. Występują one w strefie międzyzwrotnikowej w Azji, Afryce i Australii. Zawartość węglowodanów trawionych przez układ pokarmowy człowieka jest znacznie większa w bananach niż w innych owocach. W zielonych bananach znajdują się one pod postacią łańcucha skrobi, który w miarę dojrzewania owoców rozbija się na cukry takie jak fruktoza, glukoza i sacharoza. Wysoka zawartość owych cukrów jest źródłem słodkiego smaku dojrzałych bananów. WYSOKA ZAWARTOSC POTASU JEST TU NAJISTOTNIEJSZA, wiec produkty z potasem i z duza zawartoscia cukrow prostych lagodza objawy porfirii. Rowniez sol, czyli chipsy i frytki z sola. Mam wrazenie, ze podrozuje w kosmosie, gdy zamkne oczy. Kiedy Kubrick krecil '2001: Odyseja kosmiczna' nie mial pojecia, ze w 2001 roku umrze, tuz po nakreceniu 'Oczy szeroko zamkniete'. Okey, umarl w 1999, prawie trafil. Kiedy ogladalam w kinie z Onigiuszem 'Oczy szeroko zamkniete' on sie wiercil na siedzeniu. Bylo to oczywiscie w Zielonej Gorze, gdzie wiekszosc zycia spedzalam w internacie, w kinie i w ciemni fotograficznej. W jakims slowniku jest napisane, ze HEMOSEKSUALIZM to seksualny pociag do krwi i ze wystepuje on u bogatych nastolatkow, ktore na domiar tego pragna zyc w krajach 3. swiata. Wszystko sie uklada w logiczna calosc: - wampiryzm odkryty jako choroba genetyczna z genami dominujacymi, ktore sprawiaja, ze populacja sie 'zaraza' ta choroba jak dzuma, choroba zwana porfiria, w opisach poetyckich obecna pod ta nazwa od XIX wieku, matka Antoniny slyszala o jakiejs takiej chorobie przybylej z Wegier i z ksiestwa Draculi, co jest obecne w austryjackich zapisach - w chorobie wampirow brakuje im zdrowych czasteczek HEMU - powstaje HEMIA, czyli CHEMIA, ktora sie okazuje nasilac objawy wampiryzmu, a C symbol swiatla w fizyce, wiec swiatlo na pewno nieco oslepia i trzeba uwazac na kierowcow i pilotow porfirykow, choc nikt o to nie dba (sic!) - po I, II wojnie swiatowej oraz po konfliktach atomowych swiat filmu sie stara opanowac problem i oswoic z nim zdrowa i wampirza ludzkosc - obecna migracja porfirykow do Kanady, do Afryki i do Azji, ciekawe, jak to wyjasnic? 1. dziura ozonowa nad Europa 2. przesladowania porfirykow w krajach 'supercywilizowanych' 3. religia chrzescijanska jako walczaca z wampirami 4. duza ilosc krzywd po obu stronach, ludzi i wampirow, w krajach chrzescijanskich 5. otwartosc Azjatow i Afrykanczykow na wampiry jako istoty z dawnych legend 6. zmiany klimatyczne w Afryce powodujace wszak duze mozliwosci uprawy ziemi 7. Kanada jako kraj wysmiewajacy od zawsze USA i jako kraj nalezacy do (dawnego?) Imperium Brytyjskiego 8. Dracule jednak mimo wszystko nadal sie zjezdzaja do ulubionego UK Wampiry sa kojarzone od lat '80 XX wieku z porfiria erytropoetyczna, przypadloscia genetyczna, zwiazana z niedoborem hemu (i nadmiarem odmladzajacych, antyrakowych porfiryn, stosowanych od XXI wieku w dermatologii i w leczeniu raka), gdy niedobor hemu chorzy uzupelniali poprzez picie zdrowej krwi. Mózg wampira uwarunkowany jest genetyczną chorobą na którą choruje 1 osoba na 30 tysięcy osób. Choroba ta nazywa się porfirią i polega na tym, że u chorych na nią wątroba nie syntetyzuje w pełni wartościowego hemu odpowiedzialnego za czerwoną barwę krwi. Stąd przebywanie chorych na słońcu jest bardzo niebezpieczne. Uszkodzenia skóry jakie mogą w takiej sytuacji powstać są potencjalnie tak niebezpieczne, że grożą nawet odpadnięciem nosa lub palców. Za sprawą zapadniętych policzków i obkurczonych dziąseł zęby mogą sprawiać wrażenie wilczych kłów. Dodatkowo porfirii towarzyszy bujne owłosienie. W średniowieczu porfirię leczono pijąc krew. Stąd wzięła się legenda o wampirach. Wszak była to nieefektywna droga wprowadzanie hemu do krwiobiegu poprzez żołądek. Obecnie porfirię leczy się zastrzykami hemu, gdyż jest to choroba niebezpieczna prowadząca do śmierci i innych zmian osobowości typu demencja. Jeśli ktoś ma genetyczne predyspozycje do porfirii, ale nie jest jeszcze chory, każdy ubytek krwi może chorobę uaktywnić. Stąd sprawdza się przesłanie, iż wampirem człowiek się staje poprzez 'ugryzienie' przez innego wampira. Również mit o czosnku się sprawdza, gdyż czosnek zawiera składnik niszczący hem i nasila ataki porfirii. Wszak nietoperze (wampiry) bardzo lubią czosnek. Jerzy III był monarchą angielskim i niektórzy posądzają go o porfirię. Wszak bez badań DNA nic nie jest udowodnione. Obecnie szanse na przeżycie i stosunkowo łagodny przebieg choroby są duże. Zasadnicze znaczenie mają wczesna diagnoza, właściwa dieta i unikanie pewnych substancji. W praktyce klinicznej fantazje powiązane z mitami wampirycznymi sygnalizują zwykle utratę bliskiej osoby albo utratę obiektu przeniesienia. Sama definicja wampiryzmu obejmuje niektóre aspekty: nekrofilii, sadyzmu, kanibalizmu i fascynacji krwi. Zaburzenie to może wiązać się ze schizofrenią, depresją i obniżoną samooceną. Wszak niektórzy dodają, iż jest złożonym układem diadowym 'matka -dziecko', w którym więzy krwi przyjęły charakter wynaturzony i chorobliwy. Opowieść o Drakuli to w rzeczywistości ilustracja syndromu zwanego 'pogranicznym zaburzeniem osobowości'. Wszak charakterystyka Drakuli jest zbieżna z relacjami pacjentów cierpiących na zaburzenia pograniczne. Nie znamy do konca natury swiatla i jest ono badane. Potrafi niesc ze soba informacje i byc moze, ze stad takie uwielbienie dla kosmitow u porfirykow. Odbieraja oni swiatlo z roznych galaktyk. Zauwazylam, spogladajac na sposob dziedziczenia porfirii, ktory sprawia, ze chora osoba moze szybko rozprzestrzenic chorobe jak dzume na zasadzie 50% dziedzicznosci, ze wszystkie religie swiata skrycie walcza z porfiria, ktora miala i ma wiele twarzy. Zacznijmy od islamu, ktory zdominowal nasz swiat terroryzmem. Ksiezyc od zawsze byl wampiryczna przenosnia i dzis tak pozostalo. Ksiezyc, jak chrzescijanski krzyz, na szczytach meczetu. Krzyz okazuje sie najbardziej trafiona metafora z medycznego punktu widzenia przy porfirii. Nalezaloby sie przygladnac zwiazkom chemicznym, ktore wywoluja chorobe oraz tym zdrowym, ktore odrozniaja porfiryka od zdrowego czlowieka. Wampiry biczujace i krzyzujace Chrystusa zdaja sie przybijac brakujacy w ich organizmie element, Fe, metal, zelazo. Buddyzm ze swoim wegetarianizmem. Gdyby porfirycy nie jedli miesa, wiekszosc z nich po prostu nie mialaby zupelnie szans na przetrwanie. Kto zatem zatruwa mieso? Naukowcy i wojownicy New Age. Zatem astrologiczny znak New Age Urana laczy w sobie chrzescijanski krzyz, ksiezyce islamu i kolo wegetarianskiego buddyzmu, a sam Uran reprezentujacy astrologicznie energie lekarza, informatyka, astrologa, elektryka, elektronika, niesie w swiat wiedze na temat wielkiego problemu genetycznego, jakim jest dzuma porfirii. BADANIA NAD PORFIRYKAMI TRWAJA. Tak znaczna ilosc dyktatorow wsrod porfirykow budzi groze i baczne oko naukowcow. Jesli masz problemy z porozumieniem sie ze swoim porfirycznym dzieckiem, z pewnoscia musisz wiedziec, ze mozesz z nim rozmawiac tylko za pomoca MOWY CIALA. Mowa ciala rozwijana we wszystkich religiach jest wlasnie przykladem wiedzy na temat starozytnej Bestii. Czesto nastepuje pomylka z autyzmem lub z ADHD przy porfirii. Specyficzny kod zachowania na dworach krolewskich jest wlasnie zwiazany z zainfekowanymi porfiria genami krolow i dyktatorow. SYF, ktory jest przezwyciezany niczym imitacja czlowieka wielkim zrywem woli lub sluzacymi. BALAGAN wynika bezposrednio z pobudzonego swiatloaktywnymi porfirynami organizmu, czyli BURZA W MOZGU. Dominujace geny sprawiaja, ze jesli Twoja zona ma porfirie, to nie dosc, iz masz problem z porozumieniem sie, to w dodatku jest prawdopodobne, ze polowa Twoich dzieci bedzie miala porfirie, wiec staniesz przed obliczem rodziny, z ktora nie znajdziesz wspolnego jezyka. 'Vampire Diary' niestety tylko od 18 roku zycia. Brytyjski film z 2007 roku obrazujacy dylematy subkultury. Wiekszosc z nich nie wierzy w wampiry. Maja zdrowsza postac porfirii i przebieraja sie dla zabawy. Pojawia sie purpurowa Bestia chorujaca na wampiryczna postac porfirii. Gdy miala 9. lat na jej dom napadla 4. wampirow. Ja ukryto, rodzina zostala zamordowana, a mordercy zapamietani z twarzy przez nia. Niestety, ona sama miala byc chora na to samo i gdy mordercy opuscili dom, wypila krew swojej zamordowanej matki. Od tamtej pory zwywila sie tylko krwia i nie mogla przelknac nic innego. Rozkochala w sobie wszystkich, tak ze oddawali jej krew w prezencie, lecz rowniez zabijala czasem, w tym wykonczyla wszystkich mordercow jej rodziny. W koncu zaszla w ciaze i podekscytowani tym wszyscy, z ochota karmili ja swoim cialem i krwia. Gdy urodzila, zabili jednego ze swoich, by mogla skonsumowac go calego po utracie tak znacznej ilosci swojej krwi.
The most enlightening were as follows: 'Queen Victoria's Secret Gene' by Malcolm Potts, Sutton Publishing co. 1995. The other extremely enlightening book was 'The Purple Secret' by Dr. MJ Warren. And numerous others. Please take a look at the following web pages for more information on this mysterious disease: http://phadwin.oldsgmail.com/porph.htm http://gbhap.com/Science_Spectra/18-article_3.htm http://omega23.com/Reference/k23j21_Porphyria.html http://www.curiouschapbooks.com//vampires.htm//Kings.htm Other books that might be helpful are: 'Lead Poisoning and the Fall of Rome' by SC Griffin 1965 'The Maddening Business of King George the 3rd and Porphyria' by MJ Warren Here are the lyrics to Prince's Hit Single Purple Rain: I never meant to cause you any sorrow I never meant to cause you any pain I only wanted to one time see you laughing I only wanted to see you laughing in the purple rain Purple rain, purple rain Purple rain, purple rain I only wanted to see you bathing in the purple rain I never wanted to be your weekend lover I only wanted to be some kind of friend Baby I could never steal you from another It's such a shame our friendship had to end Purple rain , purple rain Purple rain , purple rain I only wanted to see you underneath the purple rain Honey I know, I know, I know times are changing It's time we all reach out for something new That means you too You say you want a leader But you can't seem to make up your mind I think you better come with me And let me guide you to the purple rain Purple rain, purple rain Purple rain, purple rain IF YOU KNOW WHAT I'M SINGING ABOUT UP HERE C'MON RAISE YOUR HAND Purple rain, purple rain I only want to see you, only want to see you in the purple rain. mike in dallas Zrodlo: http://www.reptilianagenda.com/other/o072400a.shtml

porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo.

'Kiedy jestem głupi tolerują mnie, kiedy mam rację, wpadają w gniew.' Johann Wolfgang Goethe

porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo.

Czyli, im większy "gniew" powodujesz, tym "mądrzejsza" jesteś? :) Uważaj, bo chęć wyróżniania się za wszelką cenę, potrzeba jak największej oryginalności i ekscentryczności może spowodować u Ciebie bycie kompletnie niedorzeczną. Warto jednak jakiś umiar zachować, zamiast blablać cokolwiek, aby tylko uwagę na siebie zwrócić.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dyktatorzy sa czesto chorzy na porfirie. Mozna z nimi sie porozumiec tylko za pomoca jezyka ciala, a same ich slowa, jak oboje do tego doszlismy, sa bablaniem. Jezyk ciala jest wiec uzywany przez wszystkie religie, by nawiazac KONTAKT z chorymi na porfirie. Niestety malo kto ma tego swiadomosc, a same religie staly sie dosc oderwane od kontaktu... z ALIENEM. Dlatego wlasnie stworzono termin NEW AGE, by tam rozwiazywac problem na sposob calkowicie nowoczesny i uduchowiony. NEW AGE uwazaja, ze problemy genetyczne poddaja sie duchowym rozwiazaniom. Widze jednak, ze ta duchowosc ogranicza sie tylko do niewidzialnosci. New Age = niewidzialni wojownicy mordujacy chorujacych na porfirie, ktorzy maja zbyt wysokie genetyczne IQ i zagarniaja za duzo historii. Gniewacie sie, gdy porfirycy okazuja sie wnosic racje w wasze zycie. Dzieki temu zyskuja pieniadze i rozwijaja swoje dynastie. Lwie dynastie sa przyczyna kontynuacji dominacji. Badania nad porfirykami trwaja. Tak znaczna ilosc dyktatorow wsrod porfirykow budzi groze i baczne oko naukowcow. Jesli masz problemy z porozumieniem sie ze swoim porfirycznym dzieckiem, z pewnoscia musisz wiedziec, ze mozesz z nim rozmawiac tylko za pomoca MOWY CIALA. Mowa ciala rozwijana we wszystkich religiach jest wlasnie przykladem wiedzy na temat starozytnej Bestii. Czesto nastepuje pomylka z autyzmem lub z ADHD przy porfirii. Specyficzny kod zachowania na dworach krolewskich jest wlasnie zwiazany z zainfekowanymi porfiria genami krolow i dyktatorow. SYF, ktory jest przezwyciezany niczym imitacja czlowieka wielkim zrywem woli lub sluzacymi. BALAGAN wynika bezposrednio z pobudzonego swiatloaktywnymi porfirynami organizmu, czyli BURZA W MOZGU. Dominujace geny sprawiaja, ze jesli Twoja zona ma porfirie, to nie dosc, iz masz problem z porozumieniem sie, to w dodatku jest prawdopodobne, ze polowa Twoich dzieci bedzie miala porfirie, wiec staniesz przed obliczem rodziny, z ktora nie znajdziesz wspolnego jezyka.

W zasadzie, by ratowac pewne osoby z porfiria musialam sie poswiecic i wybrac drogi, ktore nie byly dla mnie korzystne, a jakas polska s. w 'Zwiastunach switu' pisze, ze to sa gady (ci porfirycy), ze oni sa niedoinformowani i tworza systemy, ktore sa niedoinformowane, a potem nie sa z tego zadowoleni, ze sa rodzina ciemnosci. I WY CHCECIE, ZEBYM JA BYLA DLA WAS DOBRA? P. was wszystkich i teraz bedziecie zl. krew z chodnikow za kare.

Jesteś chora Natalio i to nie tylko na porfirię, ale i na głowę - im szybciej zaczniesz się leczyć, tym lepiej dla Ciebie. Jesteś bardzo nienawistna, agresywna i masz schizy, a w "Zwiastunach świtu" nie ma nic o porfirii, jak zresztą i w innych miejscach, a Ty wszędzie ją widzisz i uważasz dosłownie za siłę sprawczą wielu wydarzeń na Ziemi - naprawdę zacznij się leczyć. W sumie dla otoczenia jesteś (przynajmniej na razie) niegroźna, ale dla siebie samej jesteś bardzo szkodliwa. Jeśli chodzi o jedzenie, to w Polsce jest ono nadal tańsze i dużo lepsze niż w Anglii. Wspomniałaś też coś o zarobkach - nie wiem, czy jest to aż taka różnica (rozumiem, że to średnia), ale po pierwsze życie w Polsce nadal jest tańsze, a poza tym ludzie zarabiają różnie - ja nie narzekam. No dobra - faktem jest, że siła nabywcza pensji Anglika jest dużo wyższa, niż Polaka, ale czy Ty Natalio masz tą upragnioną pracę? Często ją zmieniasz, a podstawową przyczyną, dla której ludzie mają Cię dosyć, jest Twój obrzydliwy charakter. Jest jeszcze jedna kwestia, a mianowicie charakter wykonywanej pracy - ja np. nie chciałbym robić tego, co dla Ciebie tam w Anglii jest osiągalne, nawet za te pieniądze, tym bardziej, że jak wspomniałem, tu w Polsce żyje mi się całkiem nieźle i właściwie mogę sobie pozwolić na to, co zechcę. Podam Ci jeszcze przykład mojego brata ciotecznego - on wyjechał do Szwecji i skończył tam informatykę. Teraz zarabia naprawdę duże pieniądze, a praca nie uwłacza jego godności - wręcz przeciwnie. Takie coś to rozumiem i myślę, że Ty Natalio też, ale powiem Ci, że Ty tu cały czas o pieniądzach (nie licząc porfirii :)), a pieniądze mają to do siebie, że jak masz ich już tyle, że starczają Ci na twoje potrzeby, to po prostu o nich nie mówisz i nie myślisz - traktujesz jak powietrze. Zastanów się lepiej Natalio, co tak naprawdę powoduję Twoją frustrację, zamiast szukać tematów zastępczych i tworzyć zasłony dymne. W przeciwnym wypadku Twoja agresja, niezadowolenie i frustracja będą narastały. Tworzenie sobie urojonego świata z porfirią i wampirami na czele to tylko funkcja obronna Twojej psychiki pozwalająca Ci się dowartościować, ale nie tędy droga, bo to Ci nic nie da i nie rozwiąże Twoich problemów, może Cię co najwyżej do choroby psychicznej doprowadzić.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wlasnie, w 'Zwiastunach switu', jak wszedzie, sa tylko metafory o porfirii i to napawa mnie agresja. Jest to zlosliwosc i ironia ze strony wiedzacych. Nie chca oni informowac ludzi o porfirii, by nie mieli szans na lepsze zycie i nie zdobyli dominacji, ktora sie czesto porfirykom przytrafia. Wystarczy PIWKO, by kierowca autobusu z porfiria, nie majacy o niej pojecia, zabil wszystkich. P.S. Poczytaj o 'mozgu wampira', a dowiesz sie, ze porfiria powoduje rowniez inna odmiane widzenia swiata za pomoca wampirzej glowy. Sa to czesto geniusze nauk scislych, wiec maja, mimo tylu wrogow, wciaz pole do popisu i dzis.

A co Tobie daje porfiria - jakiś geniusz, czy coś innego? :)) Jakiego procenta (czy promila) społeczeństwa dotyczy ta choroba? Czy jest jakaś ścisła korelacja między porfirią, a "geniuszem", czy w grę tu wchodzą jeszcze inne czynniki? Moim zdaniem porfiria to marginalne zagrożenie dla ludzkości. Byłaś wreszcie u lekarza? Wiesz już na pewno, że masz porfirię, czy tylko ją sobie ubzdurałaś? Siła autosugestii bywa ogromna - występują nawet przypadki ciąż urojonych. Fajnie, że mi o piwku przypomniałaś - to jest pyszne :) Może jak skończysz z porfirią, to też się będziesz mogła napić? "Na kłopoty napój złoty" - mówi przysłowie piwoszy :)

Właśnie piję sobie piwo "Leżajsk", a wcześniej zjadłem śniadanie. Tak - śniadanie o tej porze, bo przy upałach w weekendy prowadzę raczej nocny tryb życia. Jadłem bardzo dobre rzeczy - polecam: http://www.wrotapodlasia.pl/pl/podlaska_marka_roku/edycja_2006/smak/Kumpiak_%28PMB_S.A.%29.htm http://www.wrotapodlasia.pl/pl/podlaska_marka_roku/edycja_2006/smak/Kindziuk_%28PMB_S.A.%29.htm Jeszcze wracając do jedzenia, to moja siostra ze Szwecji (swoją drogą, to kiepskie mają tam żarcie), która zresztą jest anorektyczką i wegetarianką (ot taka "fanaberia") twierdzi, że w Polsce nawet warzywa są lepsze niż gdzie indziej - podobno jada ten sam zestaw warzyw w różnych krajach, a sporo po świecie podróżuje, wliczając w to bardzo egzotyczne kraje. Teraz o Plejadianach. To są prawdziwi poeci i interpretacja ich przekazów bywa dość kłopotliwa :) Moim zdaniem Natalio raczej niewłaściwie zinterpretowałaś ich metafory. Czytałaś "GWIEZDNY OGIEŃ - ZŁOTO BOGÓW" sir Laurence Gardnera? Ta książka sporo wyjaśnia. Jest tam mowa o krwi, o piciu krwi itp. Swoją drogą ciekawe, że coś takiego należy też do tradycji chrześcijańskiej - przynajmniej do kościelnego jej wydania, ale już dawno zapomniano, jaki był tego pierwotny sens.

Ludzkosc jest tak plodna, ze nie ma dla niej zagrozenia ogolnie. Poza tym dziury ozonowe i globalne ocieplenie klimatu powoduja coraz wiecej samobojstw wsrod porfirykow. Bede jednak szlifowala ten temat, bysmy mieli na uwadze dominujacy sposob dziedziczenia sie niektorych typow tej choroby i jej obecnosc w arystokratycznych rodzinach (ksiazka 'Purple secret' o porfirii w krolewskich domach Europy i o jej wplywie na historie). http://www.zaalbooks.nl/BookImages/11637.jpg http://www.zaalbooks.nl/BookImages/11637.jpg

Musze uratowac Europe przed islamem. Nie wiem, jak to zrobie, lecz wiem, ze wygramy. Juz obudzilam dlatego cala armie porfirykow. ZOSTAWCIE CHOC SKRAWEK EUROPY DLA CHRZESCIJAN! Musi byc jakas rownowaga w Europie. Szczegolnie na Francji mi zalezy. Nostradamus przewidywal, ze sily islamskie zagarna najpierw Europe, lecz potem przyjdzie pomoc z USA. Chodzi mi glownie o wyglad. Nie chce, zeby wszystkie dzieci wygladaly tak samo. Rzekomo, wedle przepowiedni jakiejs wielkiej, znanej wrozki z Litwy, jako Rosja przylacze sie szczerzej do USA w 2015 :-) Obecnie to mi zwisa i powiewa i rylabym sie ze smiechu, gdyby wszystkie dzieci w Europie staly sie brazowe. Jako porfiryczce najlepiej jest mi sie wymieszac z brazowymi lub z zoltymi. Czuje, ze gdybym sie wymieszala z jasnymi, to moje dziecko mialoby problem z Nowym Sloncem, stad moja sympatia i sympatia na brytyjskiej wyspie, gdzie porfirii sie namnozylo wiecej. cZY TEN SOK TO JEST MOJE ZYCIE? Wybaczcie, lecz mam wrazenie, ze wysysam wlasne kosci z rozpacza. Szukam czegos w swoich kosciach i mam panike. One mi mowia, zebym wziela miecz. Moje kosci sie martwia same o siebie. Sa na mnie zle, ze ich nie slucham. Co my zrobimy... 'Skulls and Bones' to ten klub dla bogatych. Dostaly dzisiaj OWCE na pozarcie. Ciesza sie, jak nigdy i twierdza, ze to magiczne mieso. Pojechaly az w polskie gory szukac baranka. To dlatego Szewczyk Dratewka podlozyl owce napchana siarka, zeby Smok Wawelski chorujacy na porfirie (dawniej chorobe wampirow), zeby zdechl. B., ona teraz sie bedzie modlila do owcy. Moje kosci uwazaja, ze to nie jest smieszne, ze sie smieje. Nie wiem, jak powstali blondyni, lecz wlosy mi sie robia zolte, mimo iz nie wychodzilam od tygodnia ani troche na dwor, jak mowia w Krakowie 'na pole'. Pewnie za jakis czas sie stana siwe ;-) Mam wrazenie, ze podrozuje w kosmosie, gdy zamkne oczy. Kiedy Kubrick krecil '2001: Odyseja kosmiczna' nie mial pojecia, ze w 2001 roku umrze, tuz po nakreceniu 'Oczy szeroko zamkniete'. Okey, umarl w 1999, prawie trafil. Kiedy ogladalam w kinie z Onigiuszem 'Oczy szeroko zamkniete' on sie wiercil na siedzeniu. Bylo to oczywiscie w Zielonej Gorze, gdzie wiekszosc zycia spedzalam w internacie, w kinie i w ciemni fotograficznej. W jakims slowniku jest napisane, ze HEMOSEKSUALIZM to seksualny pociag do krwi i ze wystepuje on u bogatych nastolatkow, ktore na domiar tego pragna zyc w krajach 3. swiata. Wszystko sie uklada w logiczna calosc: - wampiryzm odkryty jako choroba genetyczna z genami dominujacymi, ktore sprawiaja, ze populacja sie 'zaraza' ta choroba jak dzuma, choroba zwana porfiria, w opisach poetyckich obecna pod ta nazwa od XIX wieku, matka Antoniny slyszala o jakiejs takiej chorobie przybylej z Wegier i z ksiestwa Draculi, co jest obecne w austryjackich zapisach - w chorobie wampirow brakuje im zdrowych czasteczek HEMU - powstaje HEMIA, czyli CHEMIA, ktora sie okazuje nasilac objawy wampiryzmu, a C symbol swiatla w fizyce, wiec swiatlo na pewno nieco oslepia i trzeba uwazac na kierowcow i pilotow porfirykow, choc nikt o to nie dba (sic!) - po I, II wojnie swiatowej oraz po konfliktach atomowych swiat filmu sie stara opanowac problem i oswoic z nim zdrowa i wampirza ludzkosc - obecna migracja porfirykow do Kanady, do Afryki i do Azji, ciekawe, jak to wyjasnic? 1. dziura ozonowa nad Europa 2. przesladowania porfirykow w krajach 'supercywilizowanych' 3. religia chrzescijanska jako walczaca z wampirami 4. duza ilosc krzywd po obu stronach, ludzi i wampirow, w krajach chrzescijanskich 5. otwartosc Azjatow i Afrykanczykow na wampiry jako istoty z dawnych legend 6. zmiany klimatyczne w Afryce powodujace wszak duze mozliwosci uprawy ziemi 7. Kanada jako kraj wysmiewajacy od zawsze USA i jako kraj nalezacy do (dawnego?) Imperium Brytyjskiego 8. Dracule jednak mimo wszystko nadal sie zjezdzaja do ulubionego UK

Jednak nie ma dla Ciebie nadziei. Myślałem, że można z Tobą porozmawiać z sensem, ale widzę, że jednak się nie da. Nie odpowiadasz na pytania, nie odnosisz się do wypowiedzi - nie ma z Tobą żadnego kontaktu, zamiast tego coś sobie majaczysz. Dążysz do samounicestwienia. Ja już Ci nie pomogę. Jak to się mówi - kładę lachę na Ciebie.

The most enlightening were as follows: 'Queen Victoria's Secret Gene' by Malcolm Potts, Sutton Publishing co. 1995. The other extremely enlightening book was 'The Purple Secret' by Dr. MJ Warren. And numerous others. Please take a look at the following web pages for more information on this mysterious disease: http://phadwin.oldsgmail.com/porph.htm http://gbhap.com/Science_Spectra/18-article_3.htm http://omega23.com/Reference/k23j21_Porphyria.html http://www.curiouschapbooks.com//vampires.htm//Kings.htm Other books that might be helpful are: 'Lead Poisoning and the Fall of Rome' by SC Griffin 1965 'The Maddening Business of King George the 3rd and Porphyria' by MJ Warren Here are the lyrics to Prince's Hit Single Purple Rain: I never meant to cause you any sorrow I never meant to cause you any pain I only wanted to one time see you laughing I only wanted to see you laughing in the purple rain Purple rain, purple rain Purple rain, purple rain I only wanted to see you bathing in the purple rain I never wanted to be your weekend lover I only wanted to be some kind of friend Baby I could never steal you from another It's such a shame our friendship had to end Purple rain , purple rain Purple rain , purple rain I only wanted to see you underneath the purple rain Honey I know, I know, I know times are changing It's time we all reach out for something new That means you too You say you want a leader But you can't seem to make up your mind I think you better come with me And let me guide you to the purple rain Purple rain, purple rain Purple rain, purple rain IF YOU KNOW WHAT I'M SINGING ABOUT UP HERE C'MON RAISE YOUR HAND Purple rain, purple rain I only want to see you, only want to see you in the purple rain. mike in dallas Zrodlo: http://www.reptilianagenda.com/other/o072400a.shtml

http://media.putfile.com/BLADE-35

http://jmason.org/slack/S-or-D.gif http://jmason.org/slack/S-or-D.gif Tu Bob Dobbs w natarciu.

http://img521.imageshack.us/img521/797/p7307778qk4.jpg http://img521.imageshack.us/img521/797/p7307778qk4.jpg http://img521.imageshack.us/img521/4932/p7307777tt7.jpg http://img521.imageshack.us/img521/4932/p7307777tt7.jpg

Nie wiem, jak powstali blondyni, lecz wlosy mi sie robia zolte, mimo iz nie wychodzilam od tygodnia ani troche na dwor, jak mowia w Krakowie 'na pole'. Pewnie za jakis czas sie stana siwe ;-) Mam wrazenie, ze podrozuje w kosmosie, gdy zamkne oczy. Kiedy Kubrick krecil '2001: Odyseja kosmiczna' nie mial pojecia, ze w 2001 roku umrze, tuz po nakreceniu 'Oczy szeroko zamkniete'. Okey, umarl w 1999, prawie trafil. Kiedy ogladalam w kinie z Onigiuszem 'Oczy szeroko zamkniete' on sie wiercil na siedzeniu. Bylo to oczywiscie w Zielonej Gorze, gdzie wiekszosc zycia spedzalam w internacie, w kinie i w ciemni fotograficznej. W jakims slowniku jest napisane, ze HEMOSEKSUALIZM to seksualny pociag do krwi i ze wystepuje on u bogatych nastolatkow, ktore na domiar tego pragna zyc w krajach 3. swiata. Wszystko sie uklada w logiczna calosc: - wampiryzm odkryty jako choroba genetyczna z genami dominujacymi, ktore sprawiaja, ze populacja sie 'zaraza' ta choroba jak dzuma, choroba zwana porfiria, w opisach poetyckich obecna pod ta nazwa od XIX wieku, matka Antoniny slyszala o jakiejs takiej chorobie przybylej z Wegier i z ksiestwa Draculi, co jest obecne w austryjackich zapisach - w chorobie wampirow brakuje im zdrowych czasteczek HEMU - powstaje HEMIA, czyli CHEMIA, ktora sie okazuje nasilac objawy wampiryzmu, a C symbol swiatla w fizyce, wiec swiatlo na pewno nieco oslepia i trzeba uwazac na kierowcow i pilotow porfirykow, choc nikt o to nie dba (sic!) - po I, II wojnie swiatowej oraz po konfliktach atomowych swiat filmu sie stara opanowac problem i oswoic z nim zdrowa i wampirza ludzkosc - obecna migracja porfirykow do Kanady, do Afryki i do Azji, ciekawe, jak to wyjasnic? 1. dziura ozonowa nad Europa 2. przesladowania porfirykow w krajach 'supercywilizowanych' 3. religia chrzescijanska jako walczaca z wampirami 4. duza ilosc krzywd po obu stronach, ludzi i wampirow, w krajach chrzescijanskich 5. otwartosc Azjatow i Afrykanczykow na wampiry jako istoty z dawnych legend 6. zmiany klimatyczne w Afryce powodujace wszak duze mozliwosci uprawy ziemi 7. Kanada jako kraj wysmiewajacy od zawsze USA i jako kraj nalezacy do (dawnego?) Imperium Brytyjskiego 8. Dracule jednak mimo wszystko nadal sie zjezdzaja do ulubionego UK

Ludzie sobie mysla, ze O.Z. ktos zmusza do takich zachowan, najprawdopodobniej czwarta rzesza kurzych twarzy. Zapewniam was, ze nie. O.Z. ma duze cisnienie w gaciach i bawila sie dawniej od tylu z kozlem, z czym ja przylapali przed powstaniem chrzescijanstwa. Mozna o takich ekscesach poczytac i mialy one miejsce nie tak dawno ponownie. Uwielbiam O.Z. . My wiemy, ze ona ma porfirie typu wampirycznego, czyli ta najbardziej bolesna, choc bol ten nie jest swiadomym dla osob chorych, a jednak widac go z porownania zewnetrznego, wszak trudno o porownanie wewnetrzne przy porfirii typu wampirycznego, ktora jest typem wrodzonym. Czy O.Z. jest mieszanka zydowskiej krowy ze skandynawska swinia, jako ze porfirycy typu wampirycznego bywaja lekko rozowi, a w ciezkich stanach bardzo purpurowi? THC, czyli trawa, czyli Maria, czyli marihuana sie okazala zmniejszac bol porfirykow. Stad juz w XIX wieku nadworny lekarz krolowej UK przyrzadzal z THC, cierpiacym na cos trudnego do wyleczenia czlonkom rodziny krolewskiej, roznego typu preparaty. Przyczynilo sie to do kojarzenia brytyjskiej rodziny krolewskiej z narkotykami. Porfiria przekazywana w sposob dziedziczny byla i bywa tajemnica. Zdrowa czesc ludzkosci od zawsze sie odgrazala. Szczegolnie chrzescijanstwo, gdzie Bestia 666 miala zostac zgladzona w morzu siarki i ognia, chodzi pewnie o siare i rozpalone wnetrznosci Bestii. Bestia prezentuje sie dosc okazale na tle nudnej ludzkosci, lecz przyczynia sie do platania i wiklania wszelkich mysli o swiecie. Coz, Smok doskonale rozpoznaje kto jest porfirykiem, a kto nie jest, wiec bywa dosc segregujacy. Na Zydowki zainfekowane porfiria mowi sie 'zydowska kurwa' i nie ma dla nich litosci ze strony Zydow, ani Polakow, choc dostepne teksty o porfirykach typu wampirycznego pochodza wlasnie od starozytnych Zydow, a wczesniejsze od starozytnych Chinczykow. Tak wiec porfirii ciezko byc wierna, choc nie tylko porfirii. Nie oznacza to, ze para sie ona wylacznie negatywnymi zawodami. Bynajmniej czasy odkrycia DNA i wprowadzenia eugeniki, czyli czystosci rasowej, wyparly porfirie jako zagrozenie dla budowania normalnej cywilizacji postepu. Jedynie Polska miala zadac cios porfirii. Jak pisal Mickiewicz: Polska Chrystus narodow. Dlaczego tylko Polska? Pewnie dlatego, ze zbyt wiele zlego sie dzialo z powodu porfirii na terenie Polski i razem z Zydami jest ona swiadoma zagrozenia od dawna. Nadejdzie jednak taka jedna M.A.A.T. i poprawi sytuacje porfirykow gaszac polski i zydowski akcent porfirycznego kurestwa. Nie oznacza to, ze ja jestem ta M.A.A.T., o nie :-) Jak widzicie, porfirycy tez maja swoje wierzenia, ktore utrzymuja ich w walce o przetrwanie. Czy ostatnie problemy malzenstwa polskich biochemikow w USA sa porfiria, czy na odwrot? Prosze nie panikowac. Sama mam panike w obliczu tylu zdrowych ludzi. Jednak najbardziej straszny jest ten chwyt z paralizowaniem nieswiadomych porfirykow za pomoca zlych lekarstw, z listy niebezpiecznych. Leza dzis w polskich domach opieki i w szpitalach lub na polskich cmentarzach dla chrzescijan. Moze Rosja sie po prostu wkurzyla. Presja zdrowej ludzkosci jest ogromna i szalenie nienawistna. Nie ma litosci po obu stronach, choc porownuje sie to do gry w szachy.

Za tydzien w sobote 23.08 wielki festyn lesbijek i gejow w Manchesterze. Tak na marginesie niebieskie oczy sa w Kurdystanie i w Iranie tak samo obecne, jak brazowe, lecz dbajmy o naturalne blondynki :-) Dowiedzialam sie, ze ci Arianie, ta rasa aryjska, co sie tak wywyzszala podczas II wojny swiatowej, pochodzi oryginalnie z Kurdystanu, ktory kiedys byl potega i jest tam najstarsze odkryte miasto swiata, a zyli wczesniej w Mezopotamii i w Babilonie. Slowo Arianie pochodzi od kurdystanskiego slowa oznaczajacego ogien. Ludnosc ta rozprzestrzenila sie na terytorium europejskim dawno temu. Ich charakterystyczna cecha jest zdradliwosc wobec swoich na rzecz nowych ras, ktore ich z latwoscia uwodza, a ta zdradliwosc wobec swoich jest ich najwiekszym problemem historycznym prowadzacym predzej czy pozniej do upadku wladania rasy aryjskiej. Kolejna cecha specyficzna dla tej ludnosci jest zagarnianie jak najwiekszego terytorium dla siebie jako jednej osoby, kosztem innych wspolplemiencow. Wedle tego, co opowiada mi pewien przedstawiciel rasy aryjskiej, to od nich sie biora wszelcy dyktatorzy, jako ze maja oni bardzo bojowe nastawienie do zycia i do otoczenia. Islam nie jest ich prawdziwa religia, lecz zostali oni zmuszeni do niego przez Arabow, co ciagle zwalczaja na rzecz pierwotnej wiary w ogien. Slowo baran to po angielsku Aries i jest on ich ulubiona potrawa. Przykladowo tu w uk mozemy spotkac islamskie swiatynie z polskimi slowami DARY i UL, wiec uwidacznia sie wzajemna lacznosc. Pod wzgledem seksualnym sa oni bardzo prymitywni i nie uznaja gejow oraz lesbijek, lecz nie potepiaja ich dzis smiercia, jak Arabowie. Oto w 1928 roku została wydana książka Radclyffe'a Halla 'Studnia samotności', w której Marii Antoninie przypomniano lesbijski związek z księżniczką de Lamballe. Dla homoseksualnego Geneta Maria Antonina była jedną z najważniejszych kobiet w historii (obok Marii Panny, Joanny d'Arc i Marii Skłodowskiej-Curie). Poeta, sam będący podrzutkiem, czerpał inspirację z faktu, że 'Genet' było panieńskim nazwiskiem ulubionej pierwszej damy sypialnianej Mari Antoniny. Wizję lesbijskich fantazji królowej przedstawił Genet potem w dramacie z 1947 roku zatytułowanym 'Pokojówki': http://historiaimedia.org/2007/11/18/maria-antonina-jako-rozpustna-lesbijka-czyli-na-czym-polega-sila-mediow Wedle dzisiejszych brytyjskich badaczy Maria Antonina miala porfirie wampiryczna. Nie jest do konca pewne, jaka byla wowczas wiedza na ten temat we Francji. Jednak z pogromcami wampirow spotykano sie w sredniowieczu, wiec mozna tutaj przypuszczac, ze zadzialaly jakies wrodzone, ludzkie, genetyczne instynkty i aspiracje, ktore wykreowaly krolowa Francji w prasie na potwora.

http://www.sme.sk/cdata/2859005/14af4e.jpg http://www.sme.sk/cdata/2859005/14af4e.jpg Rosyjsko-zydowski geniusz matematyczny oficjalnie potepia naukowcow chorych na porfirie, ktorzy bawia sie w Obcych, w UFO i w Aliens, czyli dlaczego Perelman Grigorij nie przyjal nagrody za rozwiazanie hipotezy matematycznej stulecia. 'Grigory Perelman - Jewish genius of Russian math': http://www.russiancourier.com/en/info/personalities/59256 'It is not people who break ethical standards who are regarded as aliens. It is people like me who are isolated.': http://en.wikipedia.org/wiki/Grigori_Perelman

'Soczewki fotochromowe dopasowują się do oświetlenia, są jasne i przejrzyste w pomieszczeniach, na zewnątrz w warunkach nasłonecznienia zaciemniają się i sprawiają, że Twoje okulary pełnią funkcję przeciwsłonecznych, a po wejściu do budnyku rozjaśniają się do stanu pierwotnego. Reagują na ilość promieniowania UV i całkowicie chronią oczy przed jego szkodliwym działaniem.' W 'Blade II' pojawia sie zawirusowana odmiana porfirykow, ktora poluje na innych porfirykow. Tego jeszcze wszak nie bylo! Od lat '90 XX wieku ilosc paskudnych filmow o porfirykach-wampirach rosnie jak na drozdzach, az w 2008 roku przekracza wszelkie granice dobrego smaku i rownowagi, lecz wolny rynek wchlania te filmy jak pizze. Tymczasem realnie egzystujace wampiry biczuja za owa nagonke USA, UK i niestety Polske, ktora zostala wplatana w amerykanski system. Wiedza o tym, ze wampiry sa chore na porfirie dotarla do USA jako swobodna informacja dla wszystkich w latach '80 XX wieku. Najwiekszym problemem dla porfirykow sa oczy, a nie samo swiatlo, jak to sie prezentuje na filmach. Odpowiednia jakosciowo ochrona oczu przed swiatlem w postaci specjalnych okularow lub soczewek kontaktowych pozwala calkowicie zmienic CHARAKTER CHOREGO NA PORFIRIE. Jedynie czarnoskorzy porfirycy sa bardziej sympatyczni i maja mniej problemow ze swiatlem, czyli szybki, filmowy Blade. Zbawiciel wampirow. Tak, sympatyczniejszy charakter czarnoskorych porfirykow podtrzymuje ludzkosc na duchu.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 125
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.