Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Poprzednia strona | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 101 | 102 | Następna strona

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Brat przeczytaj dokladnie moje listy, a zrozumiesz, odwracasz kota ogonem. "Kod Biblii" Michael Drosnin Pozdrawiam

Brat Nie zamierzam sie z Toba klocic. Co nam przyniosa kolejne lata jak i rok 2012? Czas pokaze. Pozdrawiam Wybierzmy POKOJ! a zmienimy nasza PRZYSZLOSC!

Arkadiush, coś rakiego o czym Ty mówisz - zmiana sposobu myślenia i postrzegania następuje CAŁY CZAS i rok 2012 nie będzie inny pod tym względem... Piotrze masz rację - czas pokaże. Ale mam do Ciebie pytanie: Cóż Pan Michael Drosnin napisał op swoich badaniach. Bo wyniki podajesz, a o samych badaniach? W jakim języku? Co przebadał? Jakie ma dowody? Skąd gdzie jak i kiedy? Proste podstawowe pytania... JAK BADAŁ? Pax :)

Jesli ktos nie wierzy w słowa Biblii.. niech chociaz narazie uwierzy w to, ze postacie w niej byly prawdziwe: http://www.bbc.co.uk/polish/ciekawostki/story/2004/08/040818_john_the_baptist.shtml A to z innej beczki - zmiany klimatu, o ktorych wspomnialem wczesniej: http://www.bbc.co.uk/polish/scitech/story/2004/08/040818_climate_europe.shtml http://www.bbc.co.uk/polish/scitech/story/2004/08/040817_global_warming.shtml A to na temat wody (mozna rowniez zahaczyc o temat): http://www.bbc.co.uk/polish/scitech/story/2004/08/040816_water_shortage.shtml

Ykh...wiecie co trzymam się tego czego uczy Bóg nas chrześcijan czyli że gdy nastąpi PARUZJA anioł zstąpi na ziemię i weźmie nas do Boga.Więc w 2012 nic się nie stanie bo niechce dożyć tylko 21 lat!!!! : ) Ale i tak moge umżeć w każdej chwili więc mi to jest obojętne i wiem że każdy ma kogoś kto go kocha i pilnuje nawet sam w sobie anioł stróż!

Majowie juz byli w tym temacie.. czas na Egipcjan: http://www.tartar.terramail.pl/ciekawe/sfinx/tajemnice_sfinksa.htm Kinga OGI - nie wazne jest jak dlugo zyjesz.. ale jak wykorzystasz czas, ktory zostal Ci dany. Nie wazne czy Twoje cialo przezyje czy tez nie.. wazna jest Twoja swiadomoc.. sam fakt tego ze istniejesz - wszystko to kwestia wyboru jaka chcesz byc: DOBRA czy ZŁA! Sciezka zostala Ci pokazana, Tobie pozostaje tylko podjac wybor poprzez to życie w ciele ludzkim! Pozdrawiam!

Nie byłbym sobą gdybym nie dołączył się do tej owocnej dyskusji. 2012 to dla mnie data szczególna. Inne proroctwa odrzuciłem, bo wydały mi się mało ciekawe. Jestem wodnikiem z krwi i kości, jestem aż nadto nietypowy, nie lubię pieniędzy, mam 23 lata. Urodziłem się 10.02 więc ściemy tu nie ma bo po co. Muszę coś od siebie dołożyć hihi, jeśli nie macie nic przeciwko temu. Co się wydarzy w 2012 roku? Też się naczytałem sporo o tym wszystkim wliczając te forum....:) ... Czy będzie totalny koniec świata? chyba nie....po dlaczemu? :)... ludzkość (brzmi dumnie) jeszcze wszystkiego nie osiągnęła!!! I to jest powód by dalej ciągnąć ten wózek zwany ewolucją. A także rozwijać świadomość. Oczywiście też mam w sobie lęki. Może to ja je sam wyprodukowałem. Jestem czystym duchem w świecie materii w tu i teraz. Wiążę z tym rokiem wielkie nadzieje.... a zresztą nieważne czy wejdziemy w 4 gęstość świadomości czy nie ;/... marzę o tym, by ludzkość na nowo się narodziła. By nie było tak, że garstka wpływowych rodzin rządzi masami. Tak już dłużej być nie może! Może sprawdzało się to w Egipcie za czasów faraonów i zdemoralizowanych kapłanów. Wydaje mi się w 100%, że nadchodzi NOWE, że STARE się już nie sprawdza. Co o tym świadczy? Upadek komunizmu choćby. Stary system nie sprawdził się. Demokracja też nie do końca. Posiadam od zeszłego roku kalendarz Majów i jestem nim zachwycony, tym co proponuje ludziom na dzisiejsze czasy. Jose Arguelles... wybitny myśliciel-wizjoner pracował bez mała 30 lat by nam podarować starożytny kalendarz na nowo. Upowszechnił go także Johann Kossner. Też znakomita świadoma dusza. Obaj to zresztą wodnicy. Sam sprawdziłem hyhy. A pani Hanna Kotwicka sprowadziła Kalendarz Majów do Polski. Dodam, że kalendarz Majów jest zestrojony z kodem Ziemii <13:20> i jest przeciwieństwem kodu Babilońskiego <12:60>. Co jeszcze dodać? Można by tak prawić godzinami.... przekazy od istot pozaziemskich np Plejadian, Kasjopean, RA...:))).... Wiem, że nasi bracia czuwają nad rozwojem Ziemii. Wrogów Ziemii się nie czepiam....tj Jaszczurów (kimkolwiek oni są)... popieram dobro, miłość i pokój. Tak to echa Rewolucji Francuskiej wracają dziś echem....powstańcy wiodący lud na barykady.... MIŁOŚĆ, WOLNOŚĆ I BRATERSTWO TO SZCZYTNE IDEAŁY KAŻDEGO WODNIKA. Czy się to wam podoba czy nie...:))) Niech nadejdzie ta Nowa Era, Złoty Wiek...:))) Pozdrawiam wszystkich. Czekajcie na rok 2012 i na dni grudniowe 21 i 22. Na koniec zacytuję pozdrowienia Majów.... Evam Maya e ma ho. (Niech będą pozdrowione harmonia umysłu i natury) ...... In lak'ech...(Ja jestem innym Ty) Białe Wiodące Zwierciadło/STRUMYK Dzień Niebieskiej Planetarnej Nocy, w fali Białego Magnetycznego Maga, w roku Niebieskiego Krystalicznego Wichru.

Tobie to juz Strumys z tym wodnikiem odbija, stary..... Co do roku 2012, badzmy szczerzy ze spekulacje tego typu co do tej daty sa podobne jak w roku 1999. A co do zapisow lancuchu DNA i RNA w kalenadrzu majow...... hehehehhe dawno sie tak nie usmialem :] Znajac zycie w 2013 ktos znajdzie inny kalendarz, albo jakas przepowiednie na inny rok (oczywiscie dotyczy to juz lat po 2013)! Tak i znow zaczna sie spekulacje, czy to nasz koniec, zbawienie itd. Inaczej i krocej mowiac PI*****ENIE KOTKA W PUPE ;) Nie zebym chcial kogo obrazic, ale niestety to wszystko to bzdura. Potwierdza to miedzy innymi strefa 11 :D Kiedys tez gadali glupoty na temat roku 2000 i co sie stalo? NIC :]

Buahaha......a co mialo się stać? Rok 2000 wcale nie był taki szczególny. No może z powodu wzrostu maksimum aktywności słońca. Albo przejścia w nowe tysiąclecie dla ludzi posługujących się kalendarzem gregoriańskim. Jakoś się milczy o licznych błędach tego kalendarza. Że kiedyś uleciało z niego całe 10 dni. Że tak naprawdę nie poznano właściwej daty urodzenia Jezusa Chrystusa. Jakimś cudem się dowiedziałem, że Jezus przyszedł na świat 01.06.0014 r.p.n.e. Dziś to tak lubiany Dzień Dziecka. Coś tu kurka nie gra.... Dobrze dopracowano kalendarz gregoriański by służył ludziom tylko do zapisywania dat świąt itp. Za to w kalendarzu Majów.... miesiące są regularne i HARMONIJNE. Zwane Księżycami. Każdy miesiąc w tym kalendarzu ma 28 dni. Też nieprzypadkowo. Dla przykładu podam funkcje 13 miesięcy: 1) przyciąga tematykę roku 2) wnosi temat do życia 3) dodaje bodźców 4) wyznacza ostateczny cel 5) nadaje kierunek 6) równoważy bieg wydarzeń 7) zsyła wsparcie 8) usuwa ogniska zapalne 9) naprowadza na drogę 10) manifestuje wynik 11) usuwa napięcia 12) umożliwia wgląd 13) podsumowuje wyniki działań.... W kalendarzu tym jest także Zielony Dzień, który przypada na 25 lipca. Tutaj nic szczególnego się nie dzieje, ale tematyka roku upływającego jest przenoszona do roku następnego. I każdy nowy rok zaczyna się 26 lipca, kiedy na Ziemię trafia silne promieniowanie z Syriusza.

Jeszcze proponuję rozwinąć temat 2012 roku o filozofię Stwórców Skrzydeł oraz o fenomen Kryształowych Czaszek i będziemy mieć pełnię zagadnienia w komplecie ;) Pozdrawiam wszystkich!

Jestes czlowieku niesamowity :D. Czy w 1999 ktos mowil o takich rzeczach o ktorych ty teraz wspominasz? NIE! Dlaczego sie balismy roku 2000? Przeciez wedlug kalendarza gregorianskiego 2000 lat temu Jezus sie urodzil! Przeciez prorocy przewidywali koniec swiata! Przeciez rok 2000 mial byc "smiertelny dla komputerow". Mozna by tak jeszcze wymyslac nastepne wydarzenia ale nic sie nie zdarzylo....... Rok 2000 przemknal nam z przed oczu. Poszedl w zapomnienie, nie pamietamy jak panikowalismy! Teraz nadchodzi nastepny rok dwutysieczny, ma on tym razem liczbe 2012. Stworzylismy kolejny mit by sie go bac! POJMIJ TO!!

Ciekawe.. bo o roku 2000 mowily tylko przypuszczenia.. ja prezentuje fakty naukowe! Opieram sie rowniez na tym co bylo w przeszlosci, jak i na samej Biblii, ktora jest ziarnem naszej kultury, ktora utworzyla erę umysłu. Nie przejmuje sie tym, czy ty w to wierzysz czy nie - bo takie myslenie jest bledem. Wazne jest by tylko o tym wiedziec, byc swiadomym mozliwosci takiego zdarzenia (bo prawdopodobnosc jest wieksza niz w innych latach). Tu nie chodzi o to, czy to sie wydarzy, czy tez nie... chodzi o fakt, bysmy sami siebie zmieniali - byc moze mozemy to uniknac... wszystko zalezy od naszej WOLI! Niepotrzebnie unosisz sie agresja.. jak rozmawiac z toba mamy, skoro w tobie siedzi tyle nagatywnych emocji? Dobrze moglibysmy stwierdzic, ze jestes kolejnym upartym osobnikiem z mentalna blokada, ktorego pochlonal system stworzony przez ludzi wladzy, kreatorow aktualnego zycia na Ziemii. I gdzie to zycie wiedzie? Do samozaglady! Przemysl to sobie! Pozdrawiam...

BTW - Ty mowisz o strachu.. dlatego bedziesz szukal argumentow przeczacych temu wydarzeniu... ja o tym wiem i jestem swiadomy zaistnienia tego, bo zycie to nieskonczony lancuch przemian! Strach jest tylko czynnikiem ciala, reakcja wrodzona w mozgu... a wszystko mozna przelamac, bo mozgiem rzadzi WOLA! W ktorym miejscu zauwazyles przejaw strachu, leku, obawy, bojazni?:) Boje sie tylko Boga!

W moich wypowiedziach moze byc ziarno agresji bo tacy jak wy boicie sie zmian, wierzycie w brednie wymyslone tysiace lat temu, kontynuowane przez paru ignorantow do dzis i nie mozecie zrozumiec ze to wszystko to juz mit i nie prawda. Moze i kalendarz majow jest dokladniejszy moze i leprzy ale czy jego koniec ma oznaczac koniec dla ludzkosc (badz poczatek dla nowej "gestosc")?! Musimy MY jako ludzie isc wraz z procesem przemian, musimy z wiedzy starozytnych czerpac wiedze, a nie szukac bostw i innych tym podobnych wierzen. Wiara jest najsilniejsza i chyba najstarsza bronia jaka czlowiek wymyslil. Sterowani numerologia, kalendarzami majow, proroctwami i tym podobnymi wierzeniami dajemy sie omotac fikcji ktora stworzyl kiedys jakis czlowiek.....

Nie boje sie zmian.. jestem swiadomy ze wszystko jest ciaglymi przemianami. Boje sie stalosci, bo ty myslisz statycznie. Proponuje rozwiez zebys zapoznal sie z definicja mitu. Jak cos przyszlego chcesz nazwac mitem?:) Czy istnienie Jezusa chcesz tez nazwac mitem?:) To ze istnieja piramidy to tez mit:) Dajesz swiadectwo braku nawet racjonalnego myslenia... tkwisz w uporze - uparcie! Zanim zaczne z toba konkwersjacje bardziej wnikliwa, prosze abys zapoznal sie z tematem chocby z wlasnej woli, aby udowodnic mi brak mojej racji. Bo jak narazie powiedziales tylko NIE - ale nie umiesz powiedziec dlaczego... Jeszcze raz powtarzam: nie boje sie zmian... bo to odwieczny schemat dzialan Boga! Chyba, ze ty nie wierzysz w Niego?! Zatem zapytam w co wierzysz? W siebie i swoje myslenie? BTW. W zadnej swojej wypowiedzi nie przekonuje do tego, abys w to wierzyl, wczesniej wspomnialem juz, ze to tylko najbardziej prawdopodobny rachunek zdarzen jakie moga nastapic, cos co trzyma sie pewnej calosci. Nie mowie tez, ze chce aby to sie stalo, mowie tylko i ostrzegam, ze cos takiego jest mozliwe (bardzo). Poza tym skad wiesz co jest fikcja, a co rzeczywistoscia? Na jakiej podstawie tak mowisz? Bo ja widze tu brak podstawy, a zaledwie brak wiary w moznosc wystapienia czegos niecodziennego... Musisz jeszcze wiedziec (czego nie wiesz), ze proroctwa prawidziwe to takie, ktore czlowiek zrozumie dopiero bo ich wypelnieniu... w przeciwnym razie nastapi ingerencja i ich rezultat ulegnie zmiana - zatem staja sie klamstwem (kazde klamstwo jest ingerencja zmiany, narzuceniem woli). Co ci szkodzi chocby odrobine pokryc w to wiare? "Blogoslawieni, ktorzy czytaja i strzeza slow proroctw" - PŚ

Zle zapytalem... zebys sie nie zahaczyl o element z wiara. Ponowie pytanie: Co ci szkodzi chocby odrobine zainteresowac sie tym tematem i doszukac sie w tym prawdy?

22.12.2012 w świetle kalendarza Majów. "Dziś pojąłem, że każda inteligentna istota odnosi się z szacunkiem do ludzi. Dziś nie ma w moim życiu miejsca na PANÓW i NIEWOLNIKÓW. Wszyscy jesteśmy jednym. Dziś nikogo nie poniżę. Dziś zadbam o piękno i harmonię w życiu oraz wprowadzę do mojego domu nowego ducha. Dziś będę przykładem dla bliskich. Moje opanowanie, samodyscyplina i czystość zamiarów udzielą się innym" Nic dodać, nic ująć. Odpowiedni dzień na wejście w Nową Erę.... gdzie współczucie będzie najważniejsze.... Około roku 2012 Ziemia jako planeta, znajdzie się w apogeum 4 gęstości w sensie świadomości. Nasza fala życia przygotowuje się do przejścia na wyższy poziom świadomości i dlatego świat jest pełen negatywnych zjawisk. W świecie 4 gęstości Ziemianie pozostaną pewnie wiele milionów lat, a potem czeka na wejście do świata 5 gęstości, gdzie dusze zaznają spokoju ;)))

Dzień dobry państwu. Wątek ten bardzo mnie interesuje. Oglądałem niedawno na Discovery program o magnetyzmie Ziemi. I tam mówili, że pole magnetyczne Ziemi słabnie od 2000 lat. I jak dalej będzie słabło w takim samym tempie, to całkowicie zniknie za ok. 1400 lat, czyli ok. roku 3400. To taka ciekawostka tylko. pozdrawiam, Adaś.

Do tego roku Nostradamus przepowiedzial koniec istnienia ludzkosci na Ziemii - tak ciekawostka do tego, co zamiescil w poscie Adaś.

2000 byl szczegolny przynajmniej dla mnie mowie serio stało sie cos przez co cieprwialem przez 4 lata i chyba dalej cieirpie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Poprzednia strona | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 101 | 102 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.