Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Cel życia - rozwój duchowy?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 39 | 40 | Następna strona

Co rozumiecie pod tym pojęciem? Ja znalazłem coœ takiego: "Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieœć się na spirali doœwiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwoœciach rzeczywistoœci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częœciš ródła Pierwotnego œwiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoœci. Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoœci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem Œwietlistym - œwiadomš Duszš. Nazwa "œwiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest œwištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie œwiadomoœci na œwiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji." "Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęœcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeœli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy". Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy. Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jakaœ herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego œwiata? Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego. Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian. Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawiœci i wojen religijnych, następny powód nienawiœci i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie. Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. Œwiat przestanie być miejscem kaŸni ludzkiej. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dla wielu osób zajmujšcych się ezoterykš i białš magiš, problem stanowi precyzyjne zdefiniowanie wyznaczonych celów. Wprawdzie znajš oni kosmiczne prawa, lecz ich życie na Ziemi wišże się z nieustannymi dylematami. Zapytani o okreœlenie rzeczywistego osišgnięcia oœwiecenia, traktowanego przez nich za nadrzędny cel każdego z nas, milczš, ponieważ żaden z nich nie zna towarzyszšcych mu uczuć, sposobów jego odnalezienia. Ci, którzy doœwiadczyli stanu oœwiecenia, także milczš, ponieważ nie sš zdolni do opisania go. Przeniesiona na sferę życia ziemskiego zasada ssania oznacza: Im usilniej przed czymœ uciekacie, tym mocniej przycišga Was to do siebie - im bardziej czegoœ pragniecie, tym intensywniej oddala się od Was obiekt pożšdania. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ponownie naplułeœ przez płot, podwinšłeœ ogon i pod pozorem braku wspólnego języka nie podejmujesz żadnej kwestii! Rozumiem cię doskonale. Argumentów przeciwko nie posiadasz żadnych i jedynie pozostaje ci jak odszczekiwanie się jak Burek zza węgła. Radosnego szczekania życzę...

a jakie ty Watcher masz argumenty na poparcie swoich bajeczek o Lucyperze, który opanował muzyke, ludzi, œwiat itd. buahahahaha przepraszam za ten œmiech ale jak czytam pierdoły, które wypisujš nasze forumowe ciasne umysły to nie moge się powstrzymać

A ja myœle, ze to sš argumenty! Historia.... Był pewien bardzo dobrze ułożony kaznodzieja, który nawracał ludzi na małych wioskach. Kiedyœ zabrał ze sobš syna. Ów syn słuchał rocka. Pewnego razu podszedł do kaznodziei niedawno nawróconny człowiek i zapytał dlaczego jego syn wywołuje duchy. Kaznodzieja pobladł i zapytał jak to mozliwe. Otóż ten człowiek powiedział ze rytmy w tej muzyce, której słucha ten syn służš do wywoływania duchów. Syn robił to co robił zupełnie nieœwiadomie i myœle, że żadnych duchów nie wywołał, ale ta historia pokazuje jak bardzo œwiat jest opanowany przez sztana.I myœle, że wszystkie te cyrki z Satanizmem nie powstałyby gdyby nie panowanie sztana nad życiem tych ludzi.Szatan jest czujny (1 Piotr. 5:8 BšdŸcie trzeŸwi, czuwajcie! Przeciwnik wasz, diabeł, chodzi wokoło jak lew ryczšcy, szukajšc kogo by pochłonšć.) i wykorzystuje wszelkie mozliwe sposoby żeby zniszczyć życie człowieka. I tyle mam narazie do powiedzenia w tej sprawie. Watcher użył bardzo odpowiednich argumentów i nie sš wcale œmieszne. Pozdrowienia

zatwardziałego katolika sie nie przekona do swoich racji

Gdyby zatwardziały katolik poczytał trochę biblię to sam by sie przekonał.

No dobra Watcher, skończyły się żarty. Co się tak rozdziamałeœ bez sensu, czyżbym uderzył w jakiœ Twój czuły punkt? Że generalizujesz i mieszasz? To jeszcze raz to powtórzę, weteranie walk z otaczajšcym Cię zewszšd Lucyferem. Tematem jest rozwój duchowy, proszę bardzo wykaż się. Co Ty przez to rozumiesz? Na razie zrozumiałem tylko, że czytanie Biblii i stosowanie się do zaleceń tam zawartych, to chyba Twoim zdaniem ten rozwój duchowy. To ja Ci odpowiem, że w takim razie życie byłoby bez sensu, bo niepotrzebne byłoby jakiekolwiek doœwiadczanie i wypracowywanie nowej jakoœci, a wystarczałaby perfekcyjna odtwórczoœć. Nie byłoby sensu istnienia człowieka, bo nie tworzyłby on niczego nowego, nie wzbogacałby ogólnego potencjału przejawiania się istnienia. Zło jest bardzo potrzebne, bo zmusza co poniektórych żeby ruszyli dupę ze swojego ciepłego grajdołka i wytworzyli trochę zmian. A ty Watcher walcz, denerwuj się, miotaj, a wytworzysz dużo pysznego Luszu, którym karmiš się istoty, których podobno tak nie lubisz. [%sig%]

Dla "rzšdzšcych" gdziekolwiek i kimkolwiek sš najlepsi sš ludzie typu: TELEWIZOR - odbiera, robi co mu każš i nic nie daje z siebie. A trzeba być czymœ więcej i zawsze nawet do najmšdrzejszej myœli dołożyć coœ swojego inaczej wiadomo że się nie zrozumiało tej "mšdroœci" jeżeli się jš powtarza bezzmiennie.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

jeszcze dla władzy idealnym obywatelem jest taki obywatel który całe dnie pracuje, chodzi do supermarketów i zostawia tam sporo kasy, korzysta z wszelkich "dobrodziejstw" kapitalizmu i gdy jest stary i zbyt zmęczony na jakiekolwiek myœlenie wówczas daje się mu odpoczšć - emeryturka bo i tak już nic nie zmieni, nie jest już groŸny.

Zapomniałeœ AntiUS :) Jest nadal moherowym beretem podlegajšcym masowym hipnozom i łapišcym się na kiełbasę przedwyborczš. Uprzedzam ataki i pytania: Żadna z obecnych partii politycznych nie leży w mojej swerze zainteresowania a tym bardziej poparcia.

Dariusz "To ja Ci odpowiem, że w takim razie życie byłoby bez sensu, bo niepotrzebne byłoby jakiekolwiek doœwiadczanie i wypracowywanie nowej jakoœci, a wystarczałaby perfekcyjna odtwórczoœć. Nie byłoby sensu istnienia człowieka, bo nie tworzyłby on niczego nowego, nie wzbogacałby ogólnego potencjału przejawiania się istnienia. Zło jest bardzo potrzebne, bo zmusza co poniektórych żeby ruszyli dupę ze swojego ciepłego grajdołka i wytworzyli trochę zmian." Bredzisz! Zło jest potrzebne? Może powinien ciebie ktoœ zgwałcić? Może powinien ktoœ zrzucić ci cegłę na pustš głowę? Czy ty rzeczywiœcie uważasz, że to jest tobie potrzebne abyœ zaczšł myœleć? Hmmm... druga myœl... myslę, że tobie jest cos takiego potrzebne. Wracajšc do spraw duchowych. W życiu człowieka mamy dwa aspekty. Fizyczny oraz duchowy. Fizyczny aspekt to jeœć, pić, mieć seks, zarabiać pienišdze na rzeczy materialne. Duchowy aspekt to pokarm dla duszy. Muzyka, sztuka, malarstwo, poezja, miłoœć do drugiego człowieka, miłoœć mężczyzn do kobiet, miłoœć do kraju, miłoœć do rodziny, dzieci, zrozumienie sensu życia, Boga, wiary, grzechu. Oto duchowa częœć człowieka. Rozwój duchowy polega na coraz głębszym docenianiu wartoœci duchowych ponad wartoœci materialne. Im człowiek bardziej dojrzały duchowo, tym bardziej uwypuklajš sie jego POZYTYWNE cechy duchowe jak miłoœć do najbliższych, miłoœć do drugich. Sš oczywiœcie dwa kierunki duchowoœci. Kierunek pozytywny, czyli im wiekszy postęp duchowy, tym wyraŸniejsze objawy miłoœci. Inaczej mówišc - podstawowym przejawem ducha jest...miłoœć. Najważniejsza cecha człowieka. Przeciwieństwem jej jest negatywna duchowoœć, czyli... nienawiœć. Sprowadza się to do dwóch biegunów. Miłoœć -główny atrybut Boga, Jezusa, Aniołów. Nienawiœć - atrybuty Szatana/Lucypera. Wzrastać duchowo oznacza miłować. Ginšć duchowo oznacza przejawiać nienawiœć. W tym kontekscie Dariusz nam aktywnie promotuje negatywny, nienawistny postęp duchowy, do którego dociera się właœnie podczas przejawiania nienawiœci. Ponieważ promotowane przez Darusza zło własnie prowadzi do wzrostu nienawiœci. To co Biblia nas uczy, to wzrost duchowy którego głównš cechš jest miłoœć. Cały œwiat jest pogršżony w takim konflikcie i dlatego lucyfieriańskie media promotujš aktywnie wszystkie elementy zła, jakie człowiek może sobie wyobrazić. Dzięki tej promocji wzrasta homoseksualizm oraz wszelkie inne deviacje seksualne, wzrasta przepaœć pomiędzy bogatymi a biednymi, wzrastajš konflikty, szalejš wojny połšczone z torturami oraz uzywaniem broni masowej zagłady, ponieważ lucyperiańskie media ukrywajš negatywne skutki owych wojen, a zachłystujš się rzekomymi osišgnięciami rzekomej demokracji w USA. Innymi słowy, demoniczny system wypowiedział wojnę postępowi duchowemu człowieka. Co jest przykre, system ten przycišga wielu ludzi o podobnym nastawieniu, którzy z satysfakcjš zachęcajš do stosowania owych zboczonych zasad, godzšcych w pomyœlnoœć rodzaju ludzkiego. Ponieważ postęp cywilizacji jest œciœle zależny od pozytywnego wzrostu duchowego. Imperia upadajš wtedy, kiedy wartoœci duchowe stajš się negatywne. Klasycznym przykładem jest obecny stały upadek Stanów Zjednoczonych. Wojna domowa niemal puka do drzwi amerykańskiej rodziny.

Hmm... Zło a zło. To może inaczej. Co jest wg Ciebie złem i jakie jest jego Ÿródło (co je powoduje)? I bardzo interesuje mnie "zrozumienie sensu życia, Boga, wiary, grzechu". Zwłaszcza ten "grzech" to bardzo ciekawe pojęcie. Napisałeœ: "Nienawiœć - atrybuty Szatana/Lucypera." Chyba mnie nie kochasz, bo stwierdziłeœ, że ja promuje zło. Ach, jak łatwo takim Watcherom przychodzi ocenianie innych i mówienie co jest złem, a co nie. Wydaję mi się, że gdybyœ mnie poznał, to zmieniłbyœ zdanie. http://media.putfile.com/06-Tabu---obcy-lad [%sig%]

"Wydaję mi się, że gdybyœ mnie poznał, to zmieniłbyœ zdanie." Zjesz z czlowiekiem beczke soli i go nie poznasz. Tak twierdzili moi dziadowie i ja sie tego trzymam. Ja przebywam z ludzmi. Nigdy od nikogo nie uzalezniam sie. Obserwuje ludzi i wkazdym monencie jestem w stanie zmienic zdanie o jakims czlowieku. Sprawdzam ludzi nawet wtedy jak mam do kogos zaufanie - frywolne slowo !

Dariusz: problem w tym, że watchery i ufity, nie chcš nikogo poznać, bo twierdzš że wszystko wiedzš najlepiej, najbardziej rozœmieszył mnie ten fragment wypowiedzi watchera: "W tym kontekscie Dariusz nam aktywnie promotuje negatywny, nienawistny postęp duchowy, do którego dociera się właœnie podczas przejawiania nienawiœci. Ponieważ promotowane przez Darusza zło własnie prowadzi do wzrostu nienawiœci." To jest już bzdura na szynach i muszę zaprotestować. Dariusz, jak każdy ma swoje wady, czasem może jest zbyt pewny siebie, ale z pewnoœciš nie sieje nienawiœci, jeœli już to krytykuje zło i głupotę, którš bezsprzecznie niektórzy wynoszš na ołtarze. Watcher ty mylisz nienawiœć z buntem przeciwko złu, twój œwiat jest zbyt prosty, potrafisz ludzi tylko oceniać, nie dšżysz do ich poznania. Oceniajšc ludzi i myœlšc że wszystko już wiesz najlepiej nie dojdziesz do prawdy. Zastanów się czy przyszedłeœ tutaj po to by nas pouczać czy by się czegoœ nowego dowiedzieć, bo wydaje mi się że to pierwsze, a jeœli tak to lepiej załóż stronkę i napisz tam swoje niezmienne poglšdy, forum służy do dyskusji, do wymiany myœli, jest swoistš naukš innych, do tego potrzebny jest jednak pewien dar - empatii.

"Zastanów się czy przyszedłeœ tutaj po to by nas pouczać czy by się czegoœ nowego dowiedzieć, bo wydaje mi się że to pierwsze, a jeœli tak to lepiej załóż stronkę i napisz tam swoje niezmienne poglšdy, forum służy do dyskusji, do wymiany myœli, jest swoistš naukš innych, do tego potrzebny jest jednak pewien dar - empatii." Trafiłeœ w dziesištkę. Przyszedłem tutaj głównie aby... pouczać. Powód jest nastepujšcy. Poznałem wiele tajemnic skrzętnie do tej pory ukrywanych przed ludŸmi. Znam doskonale angielski i mam ponad 30 letni staż w poszukiwaniach Prawdy. Uważam, że znalazłe wiele elementów owej Prawdy i dlatego chętnie i odwaznie rzucam œmiało wyzwanie. Udowodnij, że sie mylę i moje argumenty i dowody sš fałszywe. Jeżeli się mylę, chetnie poznam inne argumenty oraz dowody przeciwstawne. Jeżeli badałem i nadal badam te rzeczy, bedzie niezwykle ciężko dyskutować ze mnš, ponieważ nagromadziłem wiele wiedzy! Jeżeli niektórzy odszczekujš sie jak Burki podwórzowe, jestem w stosunku do nich na podobnym poziomie. Jeżeli piszš z sensem i szacunkiem, chętnie polemizuję, czytam i porównuję z tym, co juz wiem. Myœlę, że jest to właœciwa droga w poznawaniu Prawdy. Jeżeli Dariusz promotuje zło i je usprawiedliwia je, pozostaje mi jedynie życzyć my doœwiadczenia owego zła na własnej skórze. Widzisz innš alternatywę? Oczywiœcie moje wypowiedzi mogš spowodować szok oponenta i istnieje pewna szansa na zrozumienie podstawowych mierników człowieka na okreœlonym poziomie duchowym. Niemniej brak bardziej szczegółowej polemiki na ten temat z ze strony Dariusza czy innych sugeruje niezwykle pzrekonywujšco, ze w tym przypdaku mam rację. Co do witryny, sprawdŸ MOJĽ - oto adres do niej. Poczytaj i... możemy przedyskutować niemal wszystko. http://www.angelfire.com/planet/objawienie/ Serdecznie pozdrawiam... PS. Wielu uważa że jestem dogmatyczny i mam sekciarskie podejœcie. Owszem majš prawo do opinii ale... ja sobie daję doskonale radę z sekciarzami i chętnie z nimi polemizuję. Uciekajš ode mnie jak pies od jeża. Na tym polega sekciarstwo. Bezgraniczne zaufanie wobec przywódców religijnych. Nie jestem członkiem ŻADNEJ religii, a więc sekciarstwo mnie mózgu nie pierze. :-)

" potrafisz ludzi tylko oceniać, nie dšżysz do ich poznania." Oceniam, to co widze i czuje. Poznawanie zabiera duzo czasu i moze byc bardzo powierzchowne, bo obiekt moze zmieniac oblicze i czyny.

Autor: Dariusz Wendołowski (---.wieziennictwo.gov.pl) Data: 06-05-2006 15:24 Po pierwsze, tego co wypisujesz nikt nie nazwał bredniami. Po drugie, nie znajdziesz "linka, w którym ktoœ skutecznie i logicznie zdementuje przekazane informacje". Widzę, że chciałbyœ znać prawdę, ale to nie jest takie proste. Chciałbyœ dokonać wyraŸnego podziału na czarne i białe, lecz rzeczywistoœć jest bardziej wielowymiarowa. To co piszesz jest tylko pewnš interpretacjš, Twoim subiektywnym i niepełnym spojrzeniem. I nie wiem czy istnieje ktoœ znajšcy pełen obraz rzeczywistoœci. Może niektórzy majš po prostu większy dystans do takich rzeczy i bardziej "filozoficzne" spojrzenie na œwiat. Jeœli próbujesz Watcher kogoœ niesłusznie oskarżać o propagowanie zła i wszędzie dookoła to zło widzisz, to los ci zapewni tego zła aż w nadmiarze. I nie próbuj Watcher takich prymitywnych sztuczek, bo nie masz pojęcia o działaniu pewnych praw i sił, nie znasz się na okultyzmie i możesz się bardzo zdziwić, nie igraj z tym, bo Ÿle skończysz. A ja jestem czysty i œwietlisty, otworzyłem kanał, a mimo to nic mnie nie było w stanie zaatakować, atakowało tylko ludzi wokół mnie. Wtedy jeszcze nie wiedziałem co robię i kanał otworzyłem nieœwiadomie. Gdy spotykam się ze złem, to dostaje takiego przypływu energii, że niszczę samš siłš woli. Nie masz pojęcia Watcher kim jestem i jeszcze raz ostrzegam - nie próbuj swoich prymitywnych sztuczek, bo może się to tylko dla Ciebie Ÿle skończyć. Kiedyœ kierownik miał do mnie pretensję na szkoleniu przy ognisku, popatrzyłem mu w oczy z dużym ładunkiem energetycznym i na moment czas jakby stanšł w miejscu, facet się cofnšł, potknšł się i paskudnie złamał sobie nogę - nie chciałem tego, miałem tylko do niego pretensję, że Ÿle czyni niewłaœciwie oceniajšc innych. A ty Watcher jak dalej będziesz tak głupio postępował, to sam dostaniesz się we władanie jakiegoœ demona, sam się wykończysz, więc nie przeginaj ze swoimi poszukiwaniami i "mšdroœciami". [%sig%]

Ja mam prostackie spojrzenie na swiat i dobrze mi z tym !!!!!

Dobrze Ci z HAARP-em ? [%sig%]

nie patrz na miecz bo od miecza zginiesz nie patrz w oczy atakujacemu bo cie zahibnotyzoje miej caly wszechswiat w swych oczach patrz na drzewo widzac je cale a jednoczesnie pojedynczy lisc jesli ktos sie zaglebi chcac cie zglebic utonie w ciemnosci jesli z kims rozmawiasz aniechcesz go sploszyc nie patrz mu woczy wzrokiem swiatla przeswietlajacym mu dusze nikt nie lubi byc przeswietlany i wrecz razony oczy zwiercidlem stanu duszy, umyslu i sily energetycznej czlowieka pozdrowienia waleczni :) rozmowa i usmiech leprzy i skuteczniejszy od najleprzej techniki jeden z sprawiedliwych kroczacy droga prawdy w krainie swiatla i cienia przesyla pozdrowienia :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 39 | 40 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.