Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Jeśli ma ktoś zdolności nadnaturalne to zapraszam.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 126

Istnieje następująca strona: www.randi.org Od lat czeka na osobę, która wykaże jakąkolwiek umiejętność nadnaturalną nagroda w wysokości 1 000 000 $. Problem polega na tym, że wykonywane jest to w warunkach wykluczających oszustwo. Wielu próbowało. Nagroda Randi'ego wciąż czeka. Nie ma zdolności nadnaturalnych.

Wpisałem cały adres-nie weszłem.Wpisałem Randi i weszłem tam gdzie się dowiedziałem co nie co.Wychodzi mi [makaron] tam trzeba by napisać jakiś kwestonariusz [podanie czy list] do jakiegoś gościa ,trzeba by mieć swą skrzynkę kontaktową i cholera wie co jeszcze -dla mnie to [dzikie węże].Słowem-dla mnie ,nie obytego z kompem-to zniechęca mnie do okazania swych możliwości [skuteczności] w radiestezji.Myślę że wcześniej już byli chętni radiesteci na test. Skoro do tej pory nikt nie udobruchał jakiejś tam komisji ,to już nie udobrucha -na polu radiestezji.Nie znalazłem -na jakich zasadach ma odbyć się [ocena] komisji ,ani nie dowiedziałem się o regulaminie,-bo chyba jakiś powinien być .pozdrówka,-cze.

No... jakby to ja miał zgarnąć 1 000 000 $ to brak skrzynki by mnie nie powstrzymał, jak również potrzeba wypełnienia forumlarza.

to dowiedz się dla mnie o to czy radiesteta [może być]-np-znajdując rurę schowaną pod ziemią ,którą płynie ,płynęła woda.-cze.Moim zdaniem mało prawdopodobne by taki [numer] -przeszedł oczekiwania komisji,czy kogo TAM.-cze.

Randi jest stanowczo przereklamowany. Nie jest prawda, ze czekaja te pieniadze. Osobiscie znam kilka przypadkow, gdzie osoby (challanger) wyzywajacy do przperowadzenia prob i testow, w tym laboratoryjnych, nidy sie nie doczekali odpowiedzi od randiego, lub nie doszlo do spotkania z jakis tam dziwnych przyczyn. Randi jest oszustem ! Pisze tak, bowiem znam kilka dowiedzionych przypadkow. James Randi jest "jedynie" iluzjonista, ktory od wielu lat demaskuje oszustow i szarlatanow. Jest wybitnym sceptykiem i swiatowa slawa, jednak pomimo, to sam jest tylko oszustem. Znam kilka przypadkow. pozdrowienia [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Ja potrafie zjesć 3 pizze! Kwalifikuje się na ten skromny milionik? [%sig%]

Też uważam że nie ma żadnego oobe, telepatii, czy wyginania łyżeczek. Jak ktoœ chce to mu moge zamrozić szklankę wody w ułamku sekundy, albo spowodować jej wrzenie. Wyginanie łyżeczek, nie ma sprawy. Tyle że nie zrobie tego ze względu na zdolnoœci paranormalne, tylko jak każdy kto pokazuje takie sztuczki użyje odpowiednich narzędzi. Jak zpotkacie kiedyœ kogoœ kto zgina łyżeczki to przynieœcie mu swojš łyżeczkę z domu i jej nie zegnie na pewno. A można jeszcze na przykład złamac łyżeczkę tylko niš wstrzšsajšc. Tylko te wszystki łyżeczki przechodzš najpier małš operację, ale taka wiedza kosztuje, więc mało kto się niš dzieli.

nikt nie zaprzeczy temu co pisze? Wszyscy zgadzacie się że zdolnoœci nadprzyrodzone nie istniejš. Liczyłem chociarz na to że sie przylansuje bo umie łyżeczki wyginać (albo znajdzie się ktoœ kto wybuli żeby się dowiedzieć jak to robić :D). Zawiodłem się.

nie zgodze sie z stwierdzeniem ze nie ma zdolnosci nadnaturalnych! ja takowe posiadam i z checia siegnela bym opini profesjonalisty na ich temat. jest jeszcze jeden problem! tak jak trudno naukowo udowodnic istnienie takich zdolnosci rownie trodno jest okreslic ich nature i zakres. moze i nie potrafie wyginac lyzeczek czy lewitowac sa jednak pewne zaskakujace motywy mojej osobowosci ktorych nawet ja zbyt dobrze nie rozumiem. zaintrygowany? czekam na kontakt!

ta zdolnosc nazywania wszystkich niepowodzen zyciowych HARRP'em

swojš nagrodę schowaj se głęboko, ten kto ma te zdolnoœci, interesuje się czym innym niż kasa, i ma swój honor by nie poniżać się dla pare zer i jedynki. Tfu! [%sig%]

Popieram!

ja mam!!! moje odchody fosforyzujš.To jakiœ znak.Prosze was o pomoc

Obserwujšcy widać tylko obserwuje, a mało czyta i nie wie, że James Randi proponuje udział w eksperymencie, który nie trwa kilka godzin. Jest to bowiem długi proces polegajšcy na szeregu doœwiadczeń - od rozmowy wstępnej po przygotowanie i sam proces - całoœć może trwać nawet kilka tygodni! Randi nie sponsoruje pobytu ochotnika, a jak wiadomo eksperymenty przeprowadzane sš w USA, w laboratoriach Randiego. Jak wielu ludzi stać na, powiedzmy, miesięczny wyjazd do Stanów i jak wielu otrzyma wizę? Ponadto James Randi nie jest osobš obiektywnš i œrodowisko badajšce omawiane zjawiska nie wierzy w jego uczciwe intencje w dojœciu do prawdy o istnieniu, bšdŸ nie, zjawisk 'nadnaturalnych'. Jako skrajny sceptyk, Randi zrobi wszystko, by oœmieszyć wszystko, i wszystkich, którzy majš inny œwiatopoglšd. Zresztš doœwiadczenia, które trzeba przejœć w jego fundacji, sš zapewne nie do przejœcia nawet dla samego Jezusa Chrystusa, gdyby zmartwychwstał. Randi nie da miliona i nie przyzna się do błędu, że cały jego dorobek życia - setki artykułów, założenie fundacji itd. - był nic nie warty. Warto wzišœć pod uwagę, że doœwiadczenia potwierdzajšce prawdziwoœć co niektórych umiejętnoœci paranormalnych były pomyœlnie przeprowadzane w amatorskich laboratoriach, ale o tym najważniejsze media nie mówiš. Dlaczego? To już temat na inne opowiadanie. Przyjmijmy na chwilę, że ludzki mózg kryje przed nami możliwoœći, o których nawet nam się nie œniło (to akurat jest chyba aksjomatem, bo wykorzystujemy jego potencjał w niewielu procentach), czyli możliwe jest np. OBE - bo chyba relacje tysięcy ludzi nie sš wyssane z palca; problem w tym, czym sš te doœwiadczenia, ale to już ustalš œrodowiska naukowe, które podjęły odpowiednie kroki. Jak wielka jest to broń dla armii całego œwiata, agencji wywiadowczych? Tego nie trzeba tłumaczyć. Czy te badanie nie objęte by były œcisłš tajemnicš. Jak bardzo zależałoby władzy, aby utrzymać to w tajemnicy? Ano, wystarczajšco, żeby sponsorować pana Randiego, naciskać na odpowiednich ludzi ze œwiata nauki czy mediów. Œwiat nie jest taki prosty i oczywisty, jak się niektórym obserwatorom wydaje. Gdyby taki był, życie nie miałoby sensu. No, ale to też temat na dłuższš debatę.

Dr. Moreau, twój wywód jest niby logiczny, ale nie do końca. Ostatnie stwierdzenie jest fałszywe(chyba nie tylko ja to widzę?). Piszesz: "Œwiat nie jest taki prosty i oczywisty, jak się niektórym obserwatorom wydaje. Gdyby taki był, życie nie miałoby sensu." Otóż gdyby œwiat był prosty, wtedy życie było by dużo lepsze. I nie bylibyœmy tacy samotni(choć w tłumie), bo każdy byłby nam bratem. A tak, jest co jest i dla wielu TO życie nie ma sensu(jakby czuli, że może być inne, lepsze). UWAGA ! Sš zdolnoœci nadnaturalne, ale nie zależš od naszej woli, lecz od woli Stwórcy. Pzdr

http://tusoffka.net/dumm/test/p1129484954.jpg Czari Mari ... puœcić sobie Dzwięk Hemi - Sync albo jakiœ inny o częstotliwoœci od 8Hz-12-8Hz ... i patrzeć w œrodek tego punktu . Można Zadać sobie pytanie np . Nad Czym powinienem popracować w sobie by móc właœciwie wykorzystać potencjał z jakim dusza ma przybyła na Ziemię ? ! bšdż inne :-) heh kto wierzyc chce to niech sobie wierzy kto nie wierzy , to też dobrze . Niech nie wierzy.Raz mi się udało uzyskać pełny wglšd w wizje Przyszłoœci - Jasnowidzenie. Ujrzałem Chwilę pewnego zderzenia przed tym nim jej doswiadczyłem w rzeczywistosci fizycznej - 3-6 mc. przed tym nim w pełni jš odczułem eliminujšc "przewidzenie" czy jak kto woli "sztuczkę mego umysłu" . Ci co poddajš się takim badaniom he , to kupa kasy więc oszustów jest więcej zgłaszajacych sie na Zawody typu - pokaż że œciemniasz dobrze , a zagwarantujemy Tobie luksus American Dream jeœli u nas nigdy nie byłes hehe . Dla kogoœ kto posiada Zdolnoœci w pełni œwiadome i rozwinięte smutnš rzeczš jest ten Teatrzyk o łatwych pienišdzach . Woli być sobš bogatym Duchowo aniżeli materialnie . Przeżyje ... ponieważ jest Œwiadomy "daru" jaki udało mu się uzyskać bšdż też odswieżyć z poprzedniego żywota . Ups .. i znów o jedno słowo za dużo hehe

Rekordzisci Zdolnoœci Nadnaturalnych !!!! http://tusoffka.net/dumm/test/p1128943218.jpg www.championalkoholics.psi.com

Myœlicie że nie ma nic dziwnego i nadprzyrodzonego na tym œwiecie? Naprawde grubo się mylicie! Jesteœcie idiotami myœlšc że ktoœ przyjdzie i wam powie że widzi wasze myœli czy też może wami manipulowac itp. Wiecie wogule na czym te zdolnoœci polegajš? Nie macie pojęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nigdy w ten sposób się nie dowiecie!!!

ja ostatnio miałam na wakacjach tego roku najlepse zdarzenie :( buła straszna burza moi kumple mnie wydarli na miasto a ja sie strasznie boję burz i wyszliœmy gdzies tak 20 metrów za bramkę i zabrakło pršdu ja im powiedziałam zebysmy wracali ale oni nic!! wreszcie jak przechodziliœmy kolo takiego domu a obok niego stało drzewo to ja powiedziałam "a co by było gdyby piorun walnš w ten dom albo w to drzewo" wtedy piorun uderzył w dom Boże to bylo straszne.. nawet sobie niewyobrażacie ten dŸwiek!! straszne... :( albo moja siostra siedziała na kopmuterze a ja byłam na niš strasznie zła i jak porzechodziłam obok niej to komputer sie wyłšczył

Aurell-ciekawe to patrzenie w kółeczko ,kiedy się patrzy spektroskopowo -to jest fajny efekt,-czasem widać tylko wirujšcy zielony,bez reszty,czasem dwa zielone a czasem jeszcze inne kombinacie.Uczyłem się postrzegania spektroskopowego na wzorach indian z Ameryki północnej i od pewnego czasu widzę aurę .Aurę widzę bez problemu ,i myslę że to widzenie aury zostało spowodowane moimi [zabawami] z postrzeganiem spektroskopowym.Indianie za pomocš wrorów geometrycznych-kwadraciki kółeczka prostokšciki itp.-uczyli się dostrzegać duchy ,które mieszkały wœród nich. Myœlę że coœ w [tym] jest pozdrówka

hm.ja wierze ze istnije cos takieog jaK OOBE czemu...moja sprawa [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 126
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.