| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Disclosure Project-Project Ujawnienie...Dla tych ktorzy nie wierza/wiedza | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 219 |
|
Witajcie!
Nie bylo mnie dlugo z wielu powodow, ale i tez dlatego, ze wiele tematow sie juz powtarza, i dyskutowanie po kilka razy o tym samym to nie dla mnie. Nie wiem, moze powinienem, ale nie mam sil :o). Wpadam wiec tylko czasami i poczytam co nowego.
Przegladajac niektore tematy, czytajac niektore teksty nie tylko na tym forum, ale i ogolnie na necie poraza mnie sceptycyzm i podejscie do spraw zwiazanych z Istotami Pozaziemskimi, do spraw potocznie zwanych Sprawami UFO.
Dlatego postanowilem zamiescic tutaj ponizsze linki. Jest jeden problem, mianowicie te strony sa tylko po angielsku. Szukalem czegos w jezyku polskim ale niestety, za duzo tego nie bylo.
Pierwszy adres jest to strona glowna projektu zwanego "Ujawnienie". Jest to grupa ludzi ktora od kilku juz lat stara sie wyjawic na swiatlo dzienne, ujawnic swiatu ze ludzkosc od lat kontaktuje sie z roznymi cywilizacjami w wszechswiecie. Tzw. "Rzady Cienia", czyli zbiorowisko cwaniakow na wysokich stolkach (o kim mowa bardzo dobrze wiemy) z roznych panstw, od lat wciskaja nam kit o tym ze nic nie ma. Juz spokojnie od ponad 50-ciu lat moglibysmy zyc na wspanialej, pieknej nie zatrutej i nie poniszczonej ziemi, wszystkie technologie ktore dotychczas widzielismy tylko w filmach SF juz dawno istnieja. Ale niestety oni trzymaja to tylko dla siebie. Natomiast wola wykorzystywac do samego konca nasza Ziemiem i zatruwac reszte swiata, czerpiac z tego kozysci (tu tez wiadomo co mam na mysli, szanowny pan prezydent Bush i jego wspaniala demokracja czyt. wojny, przemoc i doprowadzenie do upadku swiatowej gospodarki).
Pod adresem drugim sa zamieszczone linki do plikow wideo z konferencji prasowej ktora odbyla sie w roku 2001, kiedy administracja rzadowa majaca odtajnic akta dotyczace UFO (jest zasada ze po 50-ciu latach dokumenty traca swoja tajnosc i moga zostac wydane na swiatlo dzienne), lecz niestety swiat uslyszal tylko stara spiewke, szczegolnie w sprawie Roswell...to byl tylko balon meteorologiczny....tak, a ja jestem Obi Wan Kenobi :o) A wiec caly Project Disclosure wtedy wlasnie zaczal dzialac na wysokich obrotach i caly czs sie stara. Dalej o konferencji, a wiec organizatorem jej jest szef projektu Dr. Steven Greer, ktory wraz z cala grupa przez kilka lat szukal swiadkow i chetnych do poswiadczenia wszystkiego tego, co rzad ukrywa. I udalo mu sie. bazujac na danych z 2001 roku zebral ponad 400 swiadkow gotowych skladac zeznania przed kongresem Stanow Zjednoczonych. Wsrod tych ludzi sa wojskowi i byli wojskowi, pracownicy rzadu i innych sluzb w USA. Na konferencje zostalo zaproszonych ponad 20 gosci. Kazdy z nich zarzekal sie ze mowi prawde i przysiegal powiedziec prawde przed kongresem. Sa wsrod nich ktorzy osobiscie byli i widzieli momenty w ktorych "obcy" neutralizowali glowice jadrowe w amerykanskich bazach. Sa swiadkowie ktorzy widzieli wiele rodzajow statkow "obcych", sa tez tacy, ktorzy widzieli ich na zywo (jeden ze swiadkow poswiadcza ze do teraz jest znanych na ziemi ponad 50 ras istot) i ktorzy moga poswiadczyc ze od lat na ksiezycu (po jej ciemnej stronie) sa bazy.
A wiec nie wiem czy po obejzeniu tego dokumentu ktos jeszcze bedzie wygadywal slowa typu "a wez sie jeb*** lub pier****** glupoty lub idz sie lecz". Bo wiele razy w przeszlosci doswiadczalem tego...ale co tam, nie ruszalo mnie to. Mowilem tylko, poczekaj a zobaczysz...jeszcze troche i caly swiat zobaczy.
Niestety, jak juz wspomnialem wczesniej jest to po angielsku i dlatego nie wszyscy zrozumieja :o/, a chcialbym. Jesli by ktos znalazl jekies napisy do tego dokumentu to niech poinformuje o tym tu na forum, zeby wszyscy mogli to obejzec. Sam chcialbym to przetlumaczyc ale ufffff...zajeloby mi to wieki.
A wiec oto adresy:
http://www.disclosureproject.com/ -strona glowna projektu
http://www.netro.ca/disclosure/npccmenu.htm -linki do filmikow w roznych wielkosciach i jakosciach
Jesli ktos jest chetny na sciagniecie torrenta z jakoscia divix-owa to smialo, piszcie na maila.
Pozdrawiam wszystkich i zycze otwartosci umyslu. Niech swiatlosc i milosc bedzie z nami!!
P.S. I nie zycze sobie zadnych komentarzy wielkich madrych i uczonych glow ze co to za stylistyka pisowni, co to za bledy lub inne tego typu duperele...nie po to tu sie ludzie spotykaja by nawijac o jezyku polskim lub wytykac sobie inne bledy i ogolnie sie klocic, tylko po to by dyskutowac i wymieniac poglady o zagadnieniach jakie znajduja sie u gory, na tym niebieskim pasku :o)
|
|
|
Hehehe....wyłaniajaca się na powrót Le(MU)ria (nie mylić z Man.Utd :P) oraz Atlantyda.....ech... aż łezka mi się w oku zakreciła... podobno tam żyłem w poprzednich żywotach...ech.... aż momentami zwštpienie nachodzi, ale trzeba w co wierzyć...Atlantyda leżała między Europš a Amerykš Północnš... była kontynentem otoczonym podobno mniejszymi wyspami... pozostałociš Atlantydy jest Trójkšt Bermudzki i ponoć Azory...
|
|
|
"Haghi i dariuss...wypasione zdjecia co nie?!! ;o)"<----wypasione i to jak:-)
" pozostałociš Atlantydy jest Trójkšt Bermudzki i ponoć Azory"<-- dziwne ze TB
|
|
|
Adams,prosze,jeslibys tylko mógł to wyslij mi tš pełnš wersje w Wordzie(połšczone i polepszone te 2 teksty o opisie Obcych):).mój adres :satine_@buziaczek.pl
Pozdrawiam:)))))
[%sig%]
|
|
|
czesc All Adam Super ze to tlumaczysz(Respekt):)
Ps podaj mi swojego meila lub nr gg wysle ci cos ciekawego.Od pewnego czasu rozmawiam ze swoja podswiadomoscia dowiedzialem sie bardzo duzo rzeczy ktore poniekat zgadzaja sie z tym co przetlumaczyles moge sie z toba tym podzielic i byc moze umieszcze to puzniej na forum pozdrawiam:)
|
|
|
Jeszcze taka drobna uwaga. Z tego co mi wiadomo to Billy Meier miał kontakt z Plejadanami, czyli materialnymi istotami 4 gęstoci, natomiast Plejadianie to istoty niematerialne 6 gęstoci. W Twoim opisie figurujš Plejadianie, a wydaje mi się że raczej chodzi o Plejadan ;)
|
|
|
Adams,ja chciałabym Cię o co zapytać.Chodzi mi o to,jak można rozróżnić Obcych wród zwykłych ludzi,czy Obcy posiadajš jakie odróżniajšce ich od nas-ludzi cechy?
[%sig%]
|
|
|
Witam ponownie wszystkich!
Juz odpowiadam na pytanka :o) A wiec Raven84, moj mail jest przy nicku, najedz na niego :o) Niebieski Orle...tu niestety tak na 100wke ja ci nie odpowiem, tego dowiemy sie tylko od nich samych, jak sie z nimi spotkamy :o) Jesli chodzi o "Plejadian" Meiera, to oni sa wlasnie PLEJADIANAMI, a dokladniej to prosili sie nazywac PLEJARANIE, a PLEJADY (Pleiades) to PLEJARY (Plejares). Co do nazwy (przeliterowaniu) Plejadianie czy Plejadanie, hmm...wiemy jak sie rozchodzi slowo pisane, szczegolnie tlumaczone na kilka jezykow w ta i we w ta :o) A co do wymiarowosci to wlasnie, moze ci w tym wymiarze/gestosci nazywaja sie lub chca sie nazywac tak, a ci tak. Jak wspomnialem, tego dowiemy sie jak nawiazemy kontakt. Wielu z nas (ludzi) juz moze sobie "pogawedzic", ale mi niestety jeszcze nie bylo to dane, wciaz cwicze :o)) I na koniec Satine, oczywiscie ze ci przesle ten tekst, musze tylko ciutke odpocac od worda bo sni mi sie po nocach :o)) a co do twojego pytanka to moze i niektorych mozna by odroznic, jak na przyklad Plejadian Meiera (maja ciutke dluzsze platki uszne) ale wielu z nich ciezko, jak na przyklad Alfa Centaurianie, sa identyczni ;o)
Pozdrawiam was przyjaciele!
|
|
|
Hej!
Raven, thx za maila, very ciekawe choc sa roznice, wkrotce pogadamy :o) A Haghi, o jakich opisach mowisz? Jesli o tym co ja napisalem to przeciez mowilem ze bede wysylac chetnym :o), wal do mnie na maila albo jak chcesz to zagadam do ciebie na GG, chociaz nie przesiaduje tam godzinami :o)
Tak tylko dodam ze co chwile cos znajduje wypasionego i wartego pokazania swiatu tylko niektore teksty sa ciut, ciut przydlugawe:o/...ale cos jeszcze napewno wrzuce, nie martwcie sie.
Pozdrawiam wszystkich i podazajcie droga swiatla i milosci!
P.S. Mam fajny wywiad z gosciem ktory byl na Marsie ;o) Chyba go przetranslatuje :o))
|
|
|
Hej Seti! Tak, Seti [nie ty:o)] to najglupsza sciema jaka znam, ciekawi mnie tylko to, do czego oni uzywaja te kilka milionow kompow, co przeliczaja??? O to jest pytanko...ale jesli o sciemy chodzi to nie tylko to, takze NASA pali niezle glupa juz od "wiekow". Jak to powiedzial Alex Cillier w swojej ksiazce "Defending Sacret Ground" (bardzo polecam, z niej sa te opisy w tekscie, opisuje rozmowy z Andromedami, mam ja w PDF in english, ktos chce to mesycz na mejla), "Ich nastawienie jest takie-plac rachunki i sie zamknij"...
Bywajcie
|
|
|
kuwa szok z tymi zdjeciami sat strefy 51 i niedalekich jej obszarów
co to kuwa sš te gigantyczne kopce ?
tyle ziemii wykopali (baza under ??!!)
czy moze pod nimi co jest ...
ale raczej tyle wykopali , jednak te drogi , dziwne trasy wokoło...kurde...?!
widac tam też jakie juz bardzo stare lady
mam wrażenie że tam można sie ładnie zamotać ,
a te trójkšty to wogóle jajo ..
o co tam chodzi ??
|
|
|
Witam nowe grono osób dociekliwych. Widze pobieżnie przeglšdajšc Forum że jaet tu wiele doć ciekawych wypowiedzi,więc może wtršce i ja swoje przemylenia.
Podstawowš sprawš we wszystkich dociekaniach i sporach ,moim zdaniem ,jest podejcie do tak zwanego katalogowania myli i wiary w zdawało by się odrębnych tematach.Kto spyta dlaczego odrębnych ? Już tłumacze .Wiela osób wierzy w ;
1) Biblie-ale nie uznaje UFO - Legęd - Mitów - Bogów! - ani Cywilizacji ziemskich w zamierzchłej przeszłoci.
2) UFO - ale nie uznaje - jak wyżej z uwzględnieniem tematu Ufo.
3) Cywilizacje - ale nie uznaje -znowu jak wyżej z tym samym rozgraniczeniem.
A moim zadniem to włacie leży u podstaw sporów i niemożnoci dojcia do zgody i podejcia do konstruktywnych rozwišzań. Postaram się przedstawić mój poglšd który może przybliży i moze trochę ucili mylenie na temat tych rozbieżnoci.
Niewiem czy kto kiedy podszedł do tematu wiary w ( CO )w takiej kolejnoci jak ja.
A mianowicie . Wiperw edukacja chrzecijańska a w niej;
a)Katecheta który uczy mnie tego że ,Biblia w czasie powstania była pismem dla maluczkich.Czemu ? Bo w poczštkach nauczania w katakumbach Rzymskich na jednego uczonego w pimie ,przypadało 999 nie umiejšcych czytać i ci ludzie słuchajšc tego jednego czytajšcego rozumiała to co on czyta bez rozczšsania tekstu na czynniki Filozoficzne jak je nazywam. Poprostu ta Biblia była dla nich jak Elementarz dla dzieci w pierwszej klasie.Co to oznacza? Ano ni mniej ni więcej to że jak słyszš że Henoh chodził z bogiem to rozumiejš to co słyszš że z nim chodził.A nie wykładnie Teologiczno-Filozoficznš że ON chodził z (BOGIEM w SERCU)?!![jak prubowali mi to tłumaczyć ludzie zwani Jehowymi] Albo że (Bóg)=(Elohim)słowo z sanskrytu liczba MNOGA!! Stworzył człowieka na własny Obraz i Podobieństwo !?? więc odbierano to jak odbiera każde normalnie rozumujšce dziecko że OBRAZ = to co widzi - a PODOBIEŃSTWO= to co jest w rodku czyli charakter lub jak kto woli postępowanie-zachowanie się.
b)Po zatargu z Proboszczem na którego to polu kapusty pewnego słonecznego dnia ,a będšc na wagarach i głodny .Siedziałem i jadłem tę kapuste nie uciekałem z główkš kapusty pod pachš,tylko poprostu jadłem .Zostałem przyłapany ,jak się to mówi i Obity ;-) zato że ukradłem księdzu kapuste!?? Moje zaskoczenie takim stanowiskiem było tym większe że wierzyłem w wykładanš mi do głowy zasade chrzecijańskš że Głodnego nakarm!! Lecz jak widać na przykładzie nie wziołem pod uwagę tego że Proboszcz widać nie pobierał tych nauk u tego samego katechety:((
Oczywicie po takim dictum acerbum,już mnie przestano oglšdać w tak zwanym (Domu Bożym).
c)Po takiej nauczce zaczołem bardziej sceptycznie podchodzić do rozdzwięku między wykładniš wiary a zasadami ,którymi kierujš się wykładajšcy owš nauke. i zaczołem interesować się kosmosem i stosumkiem Kocioła do ludzi wykładajšcych w redniowieczu takowš nauke która prubowała rozjanić chodz troche mroki niewiedzy.
d) Z wiekiem zainteresowania wszystkim co zagadkowe i nie wyjanione zaczeły mnie interesować coraz bardziej .A mianowicie na podstawie Bibli na poczštku którš zaczynałem coraz bardziej traktować jak Historię mniej lub bardziej przekłamanš z powodu wielu błędów natury lingwinistycznej to znaczy przekłamań w tłumaczeniu ale i przeredagowania na potrzeby składajšcych, majšcych jaki cel w takim postępowaniu.
Zaczołem dršżyć tematy UFO którego lady odkryłem wraz z pojawieniem się ksišżek Denikena z podobnymi przemyleniami lecz niedostępnymi jeszcze w tych czasach w polsce.A lady te pochodziły włanie z bibli.Chodzi jak większoć się domyla o Proroctwa Ezehiela i jego opis podróży zafundowanej za frico przez jak to pisze Elohim!
A dopiero wiele lat potym potwierdzone niejako przez Blumricha ,na poczštku też sceptycznie podchodzšcego do tematu (jednego z projektantów NASA i notabene Konstruktora rakiet) i chcšcego udowodnić Danikenowi i pozostałym fałszywe wnioski wycišgane pochopnie z takiego OPISU.Lecz po analizie tekstu i porównaniu z mozliwociami konstrukcyjnymi przemyleń Blumricha okazało się co przeciwnego.Pojazd przez niego skonstruowany według przemyleń Blumricha i OPISU Ezehiela LATAŁ!??To utwierdziło i mnie w tym że co w tym chyba jest. Lecz to co dalej było niejasne i niezabardzo się kleiło jeli chodzi o czasy i możliwoci.Wtedy już zaczynałem bardzo sceptycznie podchodzić do samej wiary jako nauki.
e)Od tego momentu zaczołem intensywniej czytać wszystko co dotyczyło Wczesnej historji człowieka .A majšc niejakie podwaliny z zakresu Geologji ,Historji Starożytnej
,Zainteresowań konstruktorskich i chyba najważniejszego czyli logicznego mylenia z
powodu umiłowania gry w szachy,co daje chyba największš przewage nad sposobem dochodzenia do rozwišzań przez innych niebranych pod uwage.A to ze względu nato iż
do rozczšsania danego problemu, tak szachowego jak innego trzeba umieć myleć z wyprzedzeniem.Zapytacie co to oznacza? już tłumacze.Weżmy taki przykład który chyba bardziej będzie zrozumiały dla grajšcych w szachy ale może i inni dojdš do prawidłowego zrozumienia wywodu.A więc kto kto chce grać dobrze w szachy powinien umieć przewidywać przynajmniej cztery ruchy naprzud( mowa o ruchach przeciwnika)a człowiek grajšcy tylko tak sobie przewiduje z ledwociš dwa!J jak przychodzi do tak zwanego problemu szachowego na przykład 4-ero chodówki,kto kto gra jak wczeniej wspomniałem tak sobie w szachy niejest w stanie domylić się rozwišzania bo dwa ruchy naprzód które jest w stanie przewidzieć niepozwalajš mu dojć do rozwišzania danego problemu polegajšcego na daniu mata w czwartym ruchu
,dlatego że niejest w stanie rozważyć więcej jak dwa posunięcia{w domyle czytaj dwie dziedziny nauki np geologia i lingwinistyka} naprzud potem zaczyna się gubić i pozostawia temat nie rozwišzany.Ale nawet kto grajšcy jak to okreliłem dobrze w szachy też niejest w stanie rozwišzać większego problemu który jest np 5-cio 7-mio lub 9-więcio Chodówkš. Bo tak jak wczeniej opisany ,niejest w stanie dociec mylowo do tak dużej iloci ruchów potrzebnych do rozwišzania.
Do czego dšże ,do tego aby dowieć ,że tak jak w przypadku szachów które uczš nie tylko samego logicznego mylenia ale ,strategji ,obrony przewidywania i kojarzenia różnych możliwoci z faktami które sš na szachownicy {tu czytaj wiedzy dostępnej i faktów}w postaci ustawienia figur ,tak dochodzenie do rozwišzania danych problemów jest konieczna nauka nie tylko w jednym z tych elementów ale we wszystkich naraz! To znaczy że w dojciu do prawdy myszš być połšczone wszystkie dziedziny wiedzy jeli chodzi o zagadki Archeologiczne to naprzykład takie jak nie tylko wiedza czysto Archeologiczna ale i Geologiczna ,lingwinistyczna,Dekryptologiczna,Astronomiczna,Inżynieryjna,Chemiczna ,Fizyczna i wiele innych RAZEM!!! nie osobno a do tego najważniejsze LOGICZNE MYLENIE i dochodzenie do rozwišzania na podstawie wielu przemyleń a nie zaprzeczaniu innych wywodów dla samego zaprzeczenia.Tak zwane (NIE- BO -NIE!)
Chcę tymsamym dać do zrozumienia że powinno się zebrać grono (Archeologów i specjalistów z innych dziedzin)ludzi o otwarytch poglšdach nie trzymajšcych się kurczowo nauki wbitej im do głów podczas Edukacji teraz postrzeganej już jako
Sredniowieczna gdzie Kaganek Owiaty dawno zgasł już lata temu na podstawie najnowszych odkryć wydaje się że już tylko w Denderze w wištyni inskrypcji zwanej też wištyniš wiedzy wieci się od ponad 5000 lat lampa wyryta rškš człowieka i tylko ONA prubuje rozwietlać mroki jakie stwarza obecna interpretacja naukowa która jak wczeniej Kociół Katolicki w redniowieczu uważa że tylko ona ma monopol na wiedze i tylko ta wiedza przezniš wykładana jest słuszna ,żadna inna i żaden Daniken lub Sitchin {czytaj GIORDANO BRUNO}niebędzie mšcił w głowach słusznie mylšcym i podpierajšcym się autorytetem wiary i nauki przez lata wykładanej na najsłynniejszych uczelniach przez najsłynniejszych (Uczonych).Bo jak nie to czeka ich ANATEMA?!! lub Spalenie na stosie!!{czytaj zniszczenie ich dorobku i dezawuowanie w oczach innych tz wymiewanie i niedopuszczanie ich przemyleń i dowodów na forum publiczne}
Zapytacie czemu chce przeforsować taki tok mylenia? i czy on aby jest logiczny?
Moim zdaniem tak ,dla tego że CI którzy interesujš się chodz troche tematem wiedzš że sš teksty które wiadczš otym iż były pisane pisma dla tak zwanych przezemnie maluczkich i dla MĘDRCÓW lub jak kto woli Uczonych które były pisane już nie tak prostym językiem a wręcz szyfrowane żeby niedostały się w ręce głupców którzy mogli by takie wiadomoci żle spożytkować lub wręcz zaszkodzić nimi nie tylko sobie ale i innym.Ten wywód jest tylko wycišgiem z tak zwanej nauki wiary ludzi opierajšcych się na pismach pochodnych Bibli i niewiem czy logika tego wywodu jest doć przejżysta.Tš ocene pozostawiam czytajšcym.Chcę tylko dodać że wielu ludzi
Wierzy jak to napisałem w Bogów i przyznaje że posiadali pojazdy którymi jak głoszš wszystkie przekazy i ustne i pisemne wielu ludów całego wiata (mowa o ziemi)poruszali się nimi po niebie.Ale nie przyjmuje do wiadomoci (bzdór)o UFO.bo to kojarzy się z jakš bajkowš teoriš nazywanš przez obecnš nauke Fantastykš lub Beletrystykš typu JULIUSZA VERNE który jak wiemy miał racje co do sposobu konstrukcji łodzi podwodnej wymylonej przez siebie.J takie mylenie blokuje na samym starcie podięcie dyskusji na dany temat.A co zatym idzie negacje dla samej negacji,bo niechcš zastanowić się nadtym czy logicznie rzecz ujmujšc nie stwarzajš blokady tylko na zasadzie takiej że odrzucajš dyskusje nad tym samym lecz majšcym dwie różne nazwy!!
Ja po przeczytaniu wielu pozycji z wielu można by sšdzić wielu różnych dziedzin logicznie oddzielnych lecz po namyle w tak zwanej wielochodówce jednak wspólnych bo dajacych pełny obraz układanki pasujšcych do danego obrazka wyłaniajšcego się po tych przemyleniach chodz nie do końca tak ostrego w widzeniu aby mieć jasnoć co do tego co tak naprawde widać pod tymi niejednokrotnie zamazanymi i niezbyt ostrymi szczegółami.Doszłem do przekonania że jednak wszystkie zjawiska sš do wytłumaczenia chodz wielu wytłumaczeń jeszcze nieznamy a to dlatego że moim zdaniem CI którzy przed wiekami bronili dostępu do swoich tajemnic i reglamętowali je jak cukier na kartki w dobie kryzysu.Wydajšc tylko czasami jakie extra kilogramy(czytaj wynalazki) tylko wtedy gdy było to dlanich niezbędne ,do załatwienia porachunków z innymi sobie podobnymi ,ale porachunków wykonanych rękami mięsea armatniego czyli Ludzmi. Stworzonymi dla ich wygody i poto by im służyli.A wiadomo że żaden pan niezechce przekazywać nauki i wynalazków słudze ,żeby potem czasem ten nie zechciał zaczšć pracować już tylko dla siebie,(przykładem niech będzie biblijna WIEŻA BABEL )Bo w takim wypadku pan musiałby znowu zaczšć się sam pocić przy pracy i kto by mu potem oddawał czeć i mu usługiwał kto kładł by do puszki?
Chyba zaczyna docierać do co niektórych że tylko wspulne rozwišzywanie tematu pozwoli na wyjanienie zagadki SKĽD JAK I KIEDY!
Chyba na teraz starczy tego grafomaństwa z mojej strony mowa tu o ortografi której nigdy nie cierpiałem bo uważałem że do niczego niebędzie mi potrzebna w zarabianiu na życie.J chodz teraz po latach żałuje trochę to nie zmieniam zdania bo uważam że kto kto potrafi czytać itak będzie rozumiał np słowo (Rozum czy Rozóm) tak samo bo w wymowie tego słowa nie usłyszy czy to jest Ó czy U i będzie to bez różnicy! Chyba że bardziej zwraca uwage na ortografie niż na sęs tego co czyta i nie podejmuje polemiki tylko z tego powodu uważajšc że kto taki musi by głupcem a ON Człowiek Kształcony niebędzie prowadził polemiki z kim takim.Z jednej strony ma racje ale moja odpowiedz jest taka .Ja wolałem zostać mylšcym grafomanem( chodz poczęci tak mi się w życiu ułożyło) niż człowiekiem z paroma dodatkowymi literkami przed nazwiskiem tz naprzykład Profesorem IGNORANTEM !!
Dziękuje TYM którzy dotarli do końca i mam nadzieje że podejmš polemike z tak postawionš tezš.
[%sig%]
|
|
|
Yo dariuss!
Ano szok szok !Nom, pewno baza under, kopce moga byc np. wlotami/wylotami szybow wentylacyjnych, bo napewno jest tam ladnych pare (set) hektarow podziemnych kompleksow. W tej i innych (min.Dulce) bazach cwaniaki ludzkie wraz z pozaziemskimi siedza i knuja rozne przekrety i szachrajstwa, jak tu znow ludzi w konia zrobic i ilu amerykanow znow porwac na doswiadczenia (wspolczuje temu narodowi, ludziom znaczy sie, i teraz wiem dlaczego zawsze czulem chec pomieszana z niechecia, gdy byla mowa o wyruszeniu na "podboj" ameryki) :o) Nastepna moja teoria dotyczaca tych "kolek" jest to, ze moga to byc wielkie ladowiska, chociaz tez jak juz to by mieli je wylane betonem czy jakos. Moze testowe jakies czy co, wiecie co mam na mysli...ogien czy obojetnie czego strumien daje z "tylka" pojazdu i tworzy sie takie cos w gruncie podczas ladowania czy startu. Jakies testuja tam urzadzenia czy co? Tak tylko mysle sobie :o)
Jesli chodzi o trojkaty, to spojzmy na to jako na osobne figury lub jako na calosc ( http://maps.google.com/maps?ll=32.519188,-112.941771&spn=0.073128,0.118961&t=k&hl=en)
Jak na moj chlopski rozum jest to, bylo nie bylo drogowskaz :o)) Lub "reklama" ze tu, czy za iles tam odleglosci cos jest, lotnisko, baza, kosmiczna stacja benzynowa czy bar przydrozny :o)) Nie mozemy zapomniec ze pocos im sa potrzebne ziemskie surowce...hmm, jesli chodzi o naped to napewno nie, maja inny (ci w kosmosie) ale......................??? Na stowe pewni nie mozemy byc, moze do jakiegos rodzaju urzadzen potrzebuja naszych surowcow, po co stanow cala ropa swiatowa???He?? Ok, jest tam troche ludzi i wojsko tez zre niezle, ale daje to do myslenia. Ot takie moje rozwazanka :o))
Pozdrowka dariuss i reszta!!!!
|
|
|
Hmmm...
A wiec tak...po pierwsze primo, dluuuugi tekst, prawie jak moje :o), po drugie primo, zaje&%sty tekst, tak jak moje ;o)), po trzecie primo...nic dodac nic ujac, zgadzam sie w 150% z tym co napisales, po juz ktores primo, milo mi powitac tak samo myslacych na forum...wiec witaj Edwardzie :o))
|
|
|
|
|
|
Nooooo, eeee, to dariussie jest jak jest tam napisane "obraz satelitarny tego obszaru" :o) Z takiej wysokosci to ja tam nic nie odroznie, znaczy sie oprocz terenow zielonych (drzewa, laki) od pustyni, gor i kawalka oceanu ;o)))
|
|
|
kurcze , sorry
tak się jednak nie da , znajdę jescze raz i zapisze jako mpeg i wyslę tobie na emila , znalazłem dziwny znak niedaleko las vegs -jest idealnym trójkatem z kołami w rodku
musi byc gigantyczny ...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 219 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |