Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Pragnienie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 134

Czy pragnienie to chęć posiadania czegoś za wszelką cene ? Podobno niezadowolenie jest motorem postępu . Czy to właśnie droga do celu staje się Naszym sprawdzianem lojalności względem drugiego człowieka . Jak dalece możemy się posunąć aby uzyskać CEL . Kolega , rodzic , żona/mąż , dziecko , jakie wartośći odepchniemy poprzez kłamstwo , zdrade aby uzyskać upragniony Cel . Pytanie - Czy ktoś odpowie Szczerze ?

Wszystkiego Naj "aga"

Dziękuję! Ale nie wiem od kogo... Trzech kropeczek nie znam :)

Ja myślę ,że wiesz ale to przecież nie ważne pa

w tych czasach co 3 polak dokonuje zdrady . Akceptując pójście do łóżka z osobą zamężną skałaniamy się ku łamianiu własnej moralności oraz łamiąc więż Jedności z osobą która jest naszym naturlanym życiowym partnerem . Powstaje zaburzenie ciała emocjonalngo które zaczyna kontrolować umysł , a dokładniej podświadomość , co w konsekwencji "skaknie z kwiatka na kwiatek" staje się Nałogiem a Miłość wyrażaniem swego Pożądania i nasycania Energii poprzez wymianę partnerów . Sory może i mnie poniosło , ale między wierszami prawda zapisana , kto nie widzi jej Trudno .. ujrzy w odpowidenim czasie dla siebie samego . Nie krzywdzcie Tych których wybraliście na resztę życia będąc w związakch . Pokojowo pozdrawiam każdą Myśl dobrą i złą we mnie skierowaną . ariel.

Tak mi się skojarzyło apropos tego co pisał kiedyœ na tym wštku Remigius. "Nie trać czasu z kimœ kto nie ma go, aby go spędzać z tobš." Gabriel Garcia Marquez Pozdrawiam :)

I jeszcze jedno, co znam od lat: "PrzyjaŸń należy pielęgnować" :) I co Wy na to?

Pragnienie, to niewolnictwo ! Trzeba sie przed tym strzec !

hehehe tiaaa jak mechaniczna pomarancza . Ona też byla niewolnikiem własnego pragnienia !!!! PRAGNĘ Ach jak Ja dziœ Pragnę ........ Mmmmmmm Yhmm ... Normalnie Masakrycznie Pragnę ..... ( zabrało mi oddech ) ... Pffffffffff

niom Aguœ trzeba trzeba bo bez niej to tylko znajomoœć hehe pozostaje

Najpierw musi być " woda" aby było " pragnienie". Pragnienie pobudza - fantazje, działanie , naukę , zdobywanie wiedzy itp. Goska....już niczego nie pragniesz? No chyba ,że wystarcza za wszystko HAARP :)

Tiaaa doro woda z bšbelkami - Jacuzi - Mmmm ... płatki Róż rozsypane .. œwiece ... kadziedłka z indii .. taca czekoladek i z boku schłodzony Szampan i Wino Czerwone przewišzane kokardkš ... Mmmmmm ... Prawdziwa Magia .. zapuszczam się głebiej w Pragnienie Yhmm ... blask oczu wpatrzony w moje :P ok CIĘCIE ----------- CIĘCIE -------------------------------------------------------------------- niech ktoœ inny to zagra bo ja dziœ mam małe spięcie ... Rezyser - "Dawać Następnego tego znów poniosło " ... "Najlepiej jakiœ bezuczuciowy zminy drań " .. . Comon

Doro, ja mam tylko marzenia.

"aurel" I gdzie ten następny? :) Czy to tak ładnie w takim momencie...cišć ? Ale równie fantazyjny !!! Pragnienia, marzenia - na jedno wychodzi !

Ten następny zaniemógł w pralni .. tak się zapatrzył w pralkę że dostał z wrażenia oczoplšsów i nie mógł sie odkręcić . Sam jestem dziœ zakręcony jak te pranie brrrrrrr pragnienia taa mam takie jak uœpiony wulkan i z chęciš bym coœ lawš zalał :/

Pragnienia jak marzenia - nie zawsze realne :) "Młot pneumatyczny "- zastosuj ,zapewne tak Tobš wstrzšœnie ,że cie odkręci :) Może to już nieczynny wulkan? Można mieć i takie pragnienia, by z nieczynnego stał się choćby uœpiony:)

hmmm ... czynny czynny cały czas bulgocze .. napręża sie .. tylko coœ go wstrzymuje :/ chciałby wybuchnšć lecz to strata energii .. woli mieć Cel jakiœ , to wtedy Eksploduje Yhmmm ... Dziœ znow czuje jak lawa się w nim przelewa i cały twardnieje na zewnštrz w blasku słońca :/:/:/ musze go uœpić chyba :(:(:( Buuuuuuuu

Niebezpieczny ten wulkan :)....."kubeł" zimnej wody sie przyda by ostudzić tš goršcz:) Strata energii bez celu to marne pragnienie! Uœpisz , a potem ze zdwojonš siłš się obudzi . Kontroluj aby erupcja wulkaniczna nie była zbyt " wybuchowa" .....kto wie , może byłby to falstart.

Energia owa wzmacnia skały .. kiedy się unosi .. opada ... Tylko Siła Wiary jest w Stanie unieœć jš i uwolnić z Miłoœciš na czele . Bez niej jest to œlepa siła która nic dobrego nie uczyni stajšc się nie ogniem jej , lecz kamieniem . ariel

A kiedy Œwiat w Œwiecie Snów Rozmaitych niczym różne narody i języki układa Fantazyjne Scenariusze i Losy budzš się Pragnienia w róznych kształtach i obrazach , pełne Symboliki krzyczš - patrz żeby to osišgnšć , to tak trzeba zrobić .. - nieskończone lekcje w których duch nasz nieœmiertelny kroczy tj. Jezus ponad wodš gdy ukazał siłę Wiary i Miłoœci ponad jej obrazem , nieœwiadomym tj. nasze emocje , lecz żyjšcym w kropli łzy która wodš jest , z wodš Miłoœć i Emocje język duszy obraz tego ukrytego ciała . Jakże pięknie dziœ , tak cicho i spokojnie . Kurka ale się zmieniam . Czuję .. czuję to czego nie widać a co wszechobecne jest , staje się œwiadome swego istnienia stara wykuć w tych oto kartach nowego wieku piętno istnienia które ktoœ zapisze bšdż wyrzuci w kosza œmieci . Piszę wierszem , bo to Piękne .. idšc za Pragnieniem tej Wolnoœci która otrzymałem by móc z niš teraz rozmawiać .. czuje dotyk .. niewidzialnej siły .. która uczy mnie co to Miłoœć ... powiedziałbym coœ jeszcze , lecz przytrzymam język by nie œmieszyć ludzi co mój duch zamierza . Dzis w nocy poproszę o odpowiedz Anioła mego .. Czy ta myœl , była Czyjaœ po to by wskazać mi drogę i powiedzieć szeptem "ariel ty sie zmieniasz" .. doszło coœ jeszcze , zatrzymam dla siebie . Chodzi o moje przeznaczenie . Jeœli faktycznie spełni się tj. myœlałem stanę się łodziš która wskazywać będzie zbłškanym duszom drogę .. hmm dziwnie mi idę Spać . Dobranoc Swiecie ;)

Była kiedyœ duszyczka, która wiedziała, że jest œwiatłoœciš, młoda i żšdna doœwiadczenia. "Ja jestem œwiatłoœciš", mówiła . "Ja jestem œwiatłoœciš". Jednak œwiadomoœć ani powtarzanie tego nie mogły zastšpić doœwiadczenia siebie jako œwiatłoœci. W œwiecie, z którego wywodziła się duszyczka panowała wyłšcznie jasnoœć. Każda dusza była wspaniała, każda niepowszednia, i każda błyszczała blaskiem Mojej œwiatłoœci. Zatem owa duszyczka była niczym płomyk œwiecy na słońcu. Zanurzona w jasnoœci, której stanowiła częœć, nie mogła siebie dostrzec, ani doœwiadczyć, Czym W Istocie Jest. Stało się więc, że duszyczka zapragnęła siebie poznać. Tak mocne było jej pragnienie, że pewnego dnia powiedziałem: "Czy wiesz, Maleńka, co musisz uczynić, aby zaspokoić to swoje pragnienie?"; "Co takiego, Boże? Co? Nie cofnę się przed niczym!", odparła duszyczka. "Musisz odłšczyć się od nas", rzekłem, "a potem pogršżyć się w ciemnoœci". "A czymże jest ciemnoœć, o Przenajœwiętszy?", spytała duszyczka. "Wszystkim, czym nie jesteœ ty", wyjaœniłem i duszyczka zrozumiała. Tak więc oddzieliła się od Całoœci i zstšpiła do innego œwiata. A w tym œwiecie miała moc œcišgania na siebie wszelkich odmian mroku. I tak postšpiła. Lecz poœród owych zgromadzonych ciemnoœci zawołała, "Ojcze, Ojcze, dlaczego mnie opuœciłeœ?." Ja i wy to czynicie w swej najczarniejszej godzinie. Ale przecież ja nigdy was nie porzuciłem, zawsze stoję u waszego boku, gotów przypomnieć wam, Czym W Istocie Jesteœcie; zawsze gotów przyjšć was z powrotem do siebie. Zatem, bšdŸcie œwiatłem w ciemnoœci i nie przeklinajcie jej. I nawet kiedy osaczy was to, czym nie jesteœcie, nie zapominajcie swej prawdziwej istoty. Głoœcie chwałę stworzenia, nawet gdy chcecie wnieœć doń zmiany. I wiedzcie, iż to, jak się zachowacie w chwili najcięższej próby, może stać się zaczynem najwspanialszego triumfu. Albowiem stwarzane przez was doœwiadczenie jest wyrazem tego, Czym W Istocie Jesteœcie - I Czym Pragniecie Być.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 134
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.