Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
hmmm czytajcie tylko się nie denerwujcie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 264
Poprzednia strona | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 13 | 14 | Następna strona

Czytając Wasze wypowiedzi odniosłem wrażenie że 80 % z was to prześmiewcy albo leserzy którzy przeczytali jedną gazetę i myślą że już coś wiedzą. Problem nie jest tak płytki jak się niektórym zdaje. Tutaj trzeba dogłębnej analizy i kontemplacji problemu. Nie można opierac swojej wiedzy na gazetach czy książkach albo filmach - bo one w 85 % < jeśli nie więcej > są kłamstwem. Należy umieć odsączyć te pozostałe 15% i wtedy doiero dyskutować. Nie chcę nikogo obrażać ani denerwować. Czytając niektóre komentarze można sie pomśmiać, ale dyskutujcie nie o tym co mogłoby by być gdyby, albo o tym co było bo on < bardzo wiarygodny prezenter telewizyjny >tak powiedział. Jeśli ktoś widział UFO - niech powie co przeżył. I wtedy dyskutujcie. Ale nie wierzcie tez w to że jakaś kobieta zobaczyła UFO w dzieciństwie. później miała sny o nich, następnie < kiedy miała 25 lat > przeczuwając że stanie się coś złego wyczuła że UFO po nią przyjdzie. PO czym faktycznie przyszło i przychodziło co nocy a ona była regularnie gwałcona i urodziła dziecko... trochę lekka przesada. Może dobre na scenariusz Z archiwum X ale... Albo opowieści o ludziach z głębi ziemi... A wicie co?? Ja leciałem samolotem a tu nagle zobaczyłem Anioła na chmurze. Zatrzymał czas i powiedział mi że jest przedstawicielem cywilizacji zwanej Euregitymianami, która mieszka w chmurach i posiada całą wiedzę światową. Kazał mi przekazać posłanie ziemianom że w szęśdziesiątymósmym roku panowania na niebie Effeza < nie wiem co to jest, ale czuję że chodzi o rok 2004 > przyjdą na ziemię i ogłoszą zaciąg na wyprawę krzyżową przeciwko innej planecie..., potem czas wróci do normy a ja Wam to teraz przekazuję. Jutro prześlę dokładne rysunki i opisy anioła, miast i pojazdów a pojutrze zrobię model tatku latającego. za trzy dni znów ich odwiedzę i tym razem wezme ze sobą 100 wiarygodnych przyjaciół i porobię im zdjęcia, które niestety w dziwny sposób sie naświetlą... ----- to jest żenujące. Takich bajek każdy człowiekk może wymyślać tysiące - zapytacie co mu z tego?? Sława, prestiż że to on zostal Wybrany i jeszcze wiele innych rzeczy. Konczę bo wiem że przynudzam. Na koniec APELUJĘ!!! NIE DAWAJCIE SIĘ ZWIEŚC POZOROM I PODCHODŹCIE SCEPTYCZNIE DO WSYZTSKICH SPRAW JAKIE WAM DAJĄ. Z GÓRY ODTRĄCAJCIE SKOŃCZONE GŁUPOTY CHOCBY NIE WIEM JAK BYŁY PRZEKONUJĄCE. JEŚLI UDA WAM SIĘ ZANLEŹĆ 10 PODOBNYCH OPISÓW < ALE NIE TYPU DUŻE OCZY I SZRA SKÓRA, TYLKO NIEZNANYCH > ZACZNIJCIE DZIAŁAC. DOWIADUJCIE SIĘ - MACIE INTERNET ZNACIE JĘZYKI TO PISZCIE DO TYCH CO ICH UFO PORWAŁO ALBO CO WIDZIELI. A JAK SĄ ANONIMOWI TO IM NIE WIERZCIE!!! LUDZIE ROZMAWIAJCIE POWAŻNIE, ODSĄCZAJĄC ZE STEKU IDIOTYZMÓW ESENCJĘ MĄDROŚCI!!! Uff ale się splułem... Mówię na serio - myślcie zanim napiszecie coś. nie mówię że UFO czy inne takie nie istnieją, tylko mówię, żeby nie wierzyć we wszystko - szczególnie w to co macie podane na tacy a sami tego nie zwerfikujecie. Jeśli ktoś chce nawiązać ze mną kontakt i porozmawiać na tego typu temety to proszę bardzo - służe radą pomocą i czym tylko jeszcze. Apropos - interesuję się zjawiskami niewyjaśnionymi od wczesnego zdieciństwa i mam wiele "materiałów" < bez przesady nie tylko gazet i filmów > którymi moge się podzielić

Newton- studiował oklutyzm , dzięki temu doszedł do tego , do czego doszedł Einstein - był żydem Sienkiewicz - wyśmiewał chrześcijaństwo Jagiełło - de facto to był zatwardziały poganin Dante - jego największe dzieło jest efektem znurzenia chrześcijańską koncepcją świata i wyśmiania jej itd. "Większość wielkich umysłów tego świata była Chrześcijanami..." Właśnie ci , którzy wyłamali się ze chrześcijaństwa byli wielkimi , a kościół hamował rozwój nauki jak mógł. "większość naukowców pochodziło z chrześcijańskiej Europy..." Skąd pochodzisz ? Z Europy , brawo. A więc jakby nawet byli naukowcy z azji to nie powiedziano by ci o tym. Twój poziom inteligencji jest jednak zbyt mało , aby się tego domyślić...

A jednak troche za wczesnie określiłam niektórych, ze mówią mądrze... nie, jednak się nie dopisze do dyskusji, na któej obraża się innych. Ale fajnie sie czytało.

Newton studiował okultyzm?????? Gdzie to wyczytałeś?????? < !!! > O jejku... Nostradamus to jeszcze, choć był chrześcijaninem... ale Newton???????? W jakiej biografii to czytałeś? On nie był czarodziejem tylko naukowcem... Choć zresztą może masz rację. Tylko dlaczego od razu doszedł do tego do czego doszedł dzięki okultyzmowi? Zresztą uprawianie okultyzmu nie wyklucza bycia chrześcijaninem... Einstein??? Żyd??? hmm... możliwe, że jego dziadkowie byli... Ale akurat Einstein był zagorzałym katolikiem, zresztą Darwin też... Darwin do końca życia wyznawała wiarę w Boga... Sienkieiwcz? Wyśmiewał? A czytałeś trylogię i Quo Vadis? Jeśli tam jest coś o wyśmiewaniu chrześcijan to gartulują niebywałej przenikliwości... Bo ja w tych książkach widzę coś innego... Jagiełło??? On był poganinem, ale jeśli wierzyć przekazom które się ostał codziennie brał udział w maszach itd. itp. Był katolikiem w oczach świata. A dla Polski ile zrobił? Wogóle wszyscy królowie byli katolikami... Dante? Znurzenie? Wyśmianie? Człowieczku, Dante studiował teologię i w oparciu o swoje przemyślenia itd. napisał "Boską komedię"... heh... Tak... kościół hamował rozwój nauki... nie zakładał szków przyparafialnych, nie opiekował się bibliotekami, nie wspomagał badań, nie wykształcał ludzi, nie zakładał uniwersytetów... Zresztą nie robi tego do dziś... Owszem w dawnych wiekach pali ł na stosach tych, którzy mówili coś nowego. tylko że my nie wiemy co mówili... możliwe że było to coś ważnego... możliwe że nie. Więc po co gdybać i zakładać że tak? Palił i kształcił, a później przestał palić a kształcił dalej. hmm... naukowcy... kultura naukowa rozwinęła się w europie i w Japonii... tak na serio to w sumie swoją własną kulturę posiadają chińczycy, Indyjczycy< tak się to mówi ??? > Afrykanie i Europejczycy. Czyli po krótce reszta kultur wywodzi się z tych własnie. Najwięksi naukowcy rodzili się w Europie, w Europie kształcili i tworzyli... Dopiero później się zmieniło... A mój poziom inteligencji to moja sprawa :) Trzymajcie się cieplutko i Alfo nie przejmuj się - dyskutuj. Trzeba się przyzwyczajać... :) :D :)

"Dante? Znurzenie? Wyśmianie? Człowieczku, Dante studiował teologię i w oparciu o swoje przemyślenia itd. napisał "Boską komedię"... heh..." Człowieczku , Dante wyśmiał tą teologią, z tąd te opisy zaświatów traktujące te "kary" z przymrużeniem oka. Dante to wstęp do humanizmu , odchodzącego od średniowiecza i katoli na rzecz starożytności.

Nawet jeśli się zgodzę, czego nie zrobię pozostaje bardzo wielu innych sto razy wybitniejszych od niego... Im tez zarzucisz głupotę chrześcijańską??? Pozdrawiam :)

Koniec, to ja mam rację.

he he he :) Cudowna dyskusja:) A najpiękniejsza jest ta wypowiedź: "Koniec, to ja mam rację" No coś wspaniałego Winter... tak się wysiliłeś odpowiadając na moje fakty że aż szok bierze... w czym masz rację? w tym że wielcy tego świata nie byli chrzesciajanami? Poczytaj kilka biografii:) Pozdrawiam :) I koniec :) ;) ;) ;) ;D ;D ;D ;););)

: ) dzięki , to naprawdę wspaniała wypowiedź. A wpadłem na to, bo mam rację : )

Winter, jestem szczerze zszokowany Twoją elokwencją i darem przekonywania... ;) ;) ;) Pozdrawiam ;) ;) :)

Ciesz się bracie, że tu trwa dyskusja :). powiedzmy, że uczestnicze jeszcze w innym forum na ewangelia.com , tak z czystej ciekawości. Wieżcie lub nie, ale na wiekszość moich wypowiedzi odpowiedzi są takie: "czytaj biblie" "jesteś satanistą" "idź i módl się" Nic nie pomoże, jestem tam chyba jedyną osobą, która wie coś ezoterye, ufo i innych sprawach. Oni poprostu nawet nie chcą słuchać, oceniają z góry, że szatan do mnie przemawia. A od odpowiedzi na moje pytania cały czas wymigują się w.w tekstami. To strasznie uprzedzone forum (oczywiście chodzi mi o orum na ewangelia.com, a nie to), ale trwam.

Capman... pozwolisz że dołączę do Ciebie na tamtym forum... trzeba z niektórymi umieć rozmawiać... :) :D a już z fanatykami szczególnie... ale nie sądzę, że jest aż tak źle... Trzymajcie się cieplutko:)

Capman... pozwolisz że dołączę do Ciebie na tamtym forum... trzeba z niektórymi umieć rozmawiać... :) :D a już z fanatykami szczególnie... ale nie sądzę, że jest aż tak źle... Trzymajcie się cieplutko:)

Zapodałem tam bombę "prawdy" na tym forum. No , zobaczymy jaką reakcję wywoła : )

Tak dla przypomnienia tam i wszedzie indziej jestem Simonusem, no ise tam też podyskutujemy, jak wiem winter już dostał odpowiedź, ze jest arogancki, a brat napisał, z tego mogłem wywnioskować, że jestem niewierzący, ale ja jestem bardzo wierzący, ale jest ok, ważne, że ktoś tam o szerszych poglądach jest,

No nie powiem Winter, razem z Letem rzeście nieźle zaszaleli na ewangelii, ale na co wam to przyszło, wywalili większą część waszych postów. Tam trzeba się ograniczać, walnołeś swoje poglądy, O.K. , ale nie tak ostro, bo widzisz czym to się kończy. nara.

Tamto forum to szmelc , jak i szmelcem jest ich mentalność. Straciliśmy tylko czas.

hmm... wywalili??? Za co??? hmm... A ja wierzący jestem Campmanie:) Pozdrawiam:)

Winter... fakt - strata czasu... przy zielonoświątkowcach tak jest niestety... No ale trudno. Może daliśmy im do myslenia? Pozdrawiam:)

Jak sami widzicie zawsze coś im tam walne, tam trzeba powoli, no i niestety trzeba wywlić pare słów ze swojego słownika, chyba wiecie co to infiltracja. Ja infiltruje to forum, no cóż, ale jak już mówiłem ludzie oświeceni nie atakują na całego.

Mówisz nie-o-mnie ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 264
Poprzednia strona | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | .. | 13 | 14 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.